Jump to content

Препоруке књига

Оцени ову тему

Препоручена порука

''Цртеж у песку''

ОБАВЕЗНО ПРОЧИТАТИ ову књигу (повест) о ранохришћанским мученицима.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

''????? ? ?????''

???????? ????????? ??? ????? (??????) ? ??????????????? ??????????.

??????? ?????...

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Knjizevnost/CrtezUPesku/CrtezUPesku.htm

kolo2 0102_laugh 0102_laugh

????? ??? ????? ?????!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Дакле, направите кратки опис до 5 реченица, о књизи коју препоручујете нашој пажњи.    eheeeej

Ако је белетристика, онда брз краја.... :smiley:

Подели на овим сајтовима

":drugarstvo: Čiko" (možda nije baš knjiga ali se brže pročita)

Čiko i Zagor, prijatelji i junaci koji brane indijance i sve kojima je potrebno na prostoru Darkvudske šume, odmaraju. Čiko odlučuje da Zagoru ispriča deo svoje bogate prošlosti.... Kada je bio mladić, karavan u kojem se Čiko nalazio napadaju indijanci. On uspeva na brzinu da se preruši u bebu. Indijanci se čude veličini bebe, ali ipak uzimaju Čika sa sobom i odgajaju ga kao indijansko dete. Sledi niz peripetija u kojima se Čiko zaljubljuje, uči da bude ratnik, bavi se magijom. Indijanci Čiku zbog njegovih fizičkih karakteristika daju ime Brkato Prase. Ni ovo sramno ime ne sprečava našeg Čika da bude heroj...da bi u finalu ove priče....

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

ISKUŠENIK Marina Božović

knjiga za koju je predgovor napisao Vladika Lavrentije

Roman je pisan neverovatno lepim i lakim stilom pristupačnim čitaocu.Veliki broj psiholoških zapleta i opis brojnih ličnosti različitog  karaktera, čini ga veoma interesantnim te će se čitati bez pauze

V.Lavrentije

Ovo je roman pisan zbog ljubavi i iz ljubavi prema Bogu i ljudima

KNJIGA JE STVARNO PREDIVNA I VEOMA BIH JE PREPORUCILA ZA CITANJE!

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Na štandu u Sava Centru sam video enciklopedijsko izdanje Manastiri Srbije.

Tiraž je 1.000 komada, a cena 5000 dinara. Velikog formata, fina štampa, tvrde korice, omot.

Prelistao sam ga i zaista je vredno da se ima.

Nisu svi manastiri u knjizi, ali zaista izgleda impresivno. Ima oko 300 i nešto strana i svakom manastiru je posvećeno oko 4 strane. Fotografije su prelepe i one su zapravo glavna stvar u knjizi.

Izdavač je neko preduzeće iz Sremske Mitrovice, a na koricama piše da je knjigu preporučiio ep.Lavrentije.

Ne piše doduše da je sa blagoslovom, nego "preporučio"...

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Гости
Guest свештеник Иван

Дакле, православни аудио, видео и књиге 0205_whistling да би се браћа муслимани упознали са Православљем из правих православних извора.

Подели на овим сајтовима

Nakon bratske sugestije, zbog odlaska člana foruma Ako-Neka, i moga konfrotiranja sa tom osobom , uvidio sam jednu stvar zbog koje žalim ,a to je neshvatanje da ta osoba je na taj način pokušavala ljubomorno da čuva svoju vjeru, kao što to radi i svaki drugi pripadnik bilo koje vjere.Mislim da sam pogriješio u konfrotiranju sa tom osobom i javno se izvinjavam svakom članu krščaninu ovog foruma. Iskreno žalim zbog odlaska tog člana i ako neko ima email te osobe volio bih da joj se lično izvinem.Gubitak svakog člana ovog foruma je prije svega moj lični gubitak, a zatim gubitak i za ovu opciju dijaloga koja ide kako ide.Ljudi smo i griješimo.Svi mi nastojimo da svako od nas brani stav svoje vjere, ja svaki brat krščanin i to je normalno.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Купио сам је на Превлаци, на препоруку Димитрија Плећевића. Прочитао сам је у даху, плакао и смејао се у исто време . Слава Вам Милвије, Алексамене и Бруте ранохришћански мученици и мисионари!

Обавезно прочитати!!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...