Гости Guest Izida Написано Октобар 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2009 Leno,taman posla da laskas sebi!Laskas meni!Hvala ti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Октобар 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ПРЕДАВАЊА О ЛИТУРГИЈИ Јеромонах Атанасије (Јевтић): ОСАМ ПРЕДАВАЊА О СВЕТОЈ ЛИТУРГИЈИ, Пре двадесет година, јеромонах Атанасије (Јевтић), професор Богословског факултета у Београду и свештенослужитељ у Манастиру Ваведење у Београду, држао је верујућима, махом младима, у сали Српске Патријаршије, неколико циклуса Предавања о сржи Хришћанства, као што су: О Светом Писму, Христос и Црква, Цркве у свету и историји, О Светој Литургији. Ова београдска, веома посећена предавања, млади су тада снимали, а недавно и пренели на компакт дискове, и тако су постала доступна многима, па и нама и самом предавачу... Текст предавања су са CD-a скинули херцеговачки и жички ђакони и монахиње, а аутор их прегледао, изосатавио неке детаље и бројне дигресије и само понегде нешто додао или „ретуширао“, дакле ауторизовао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 16, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 (ја сам је добила на поклон ) ЉУБАВ је јача од смрти Свети цар Николај II, света царица Александра. света кнегиња Јелисавета и мученици дома Романових Житија, поуке, страдања и чуда Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 16, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 Две књиге о покајањуСвети Амвросије МедиоланскиПодвижнички живот светог Амвросија Миланског овенчан врлинама, блиставим красноречјем, хришћанска чврстина и најзад многа дела, донела су Амвросију заслужену славу не само у Галији и Италији, већ и у Грчкој, Малој и Средњој Азији, у Египту и Либији. Осим трактата „О покајању“ (две књиге), овде такође улазе и следећа дела светог Амвросија: „О упокојењу брата Сатира“, „О нади на васкрсење“, „Утешна беседа на дан смрти императора Валентинијана Млађег“, „Беседа поводом смрти императора Теодосија Великог“. Осим тога, у састав овог издања улазе Амвросијеви радови “Црква, мистична Ева“ и изабране химне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 16, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 Писма Искушеници Игуманија Тајсија Књига о основним принципима манастирског живота. Једноставно дело, писано животом, говорном речју, са примерима узетим и из савременог живота, и из ранијег подвижничког живота, настало, на основу четрдесетогодишњег искуства манастирског живота и двадесетогодишњег искуства игуманије Тајсије. Водич на првим корацима монашког живота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 16, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 Свети Герман Аљаски Свети Герман припада првом таласу излива светости духовног генија светог Пајсија Величковског. Он је Пајсијево духовно наслеђе пренео на амерички континент. Оскудно учење из његове духовне ризнице, које смо сазнали из његовог светог живота, довољно је да испуни једну књигу поучних текстова. Представљајући овде мрвице и комадиће његове писане оставштине као и његових савременика који су схватали његов значај, покушаћемо да дочарамо светитеља кога је Бог даривао Америци, надајући се да ће пропуштене празнине бити испуњене патристичким истраживањима читаоца. Значај светог Германа Аљаског лежи, пре свега, у аутентично монашкој, психастичкој традицији, који је оставио у наследство Америци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 16, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2009 Поуке духовним чедимаживот, сећања, писма и разговориНевероватне патње и муке којима је старац Сампсон био изчожен довеле су га до ивице трпљења. Искуство пакла на земљи и, упркос томе, стална духовна радост и благодарнос родили су у њему огањ љубави према Христу и довели до спознања да се ризница богопознања достиже покајањем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Октобар 17, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2009 Da li ima negde i gde da se kupi Dobrotoljublje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 17, 2009 Da li ima negde i gde da se kupi Dobrotoljublje ? ????????? ?? ?? ???? ?? ????? ?????...?????, ??? ?? ?? ????????? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 17, 2009 Невероватне патње и муке којима је старац Сампсон био изчожен довеле су га до ивице трпљења. Заиста, све што је писао старац Сампсон или што је писано о њему је изузетно интересантно, а уједно и поучно. Ми у црквеној библиотеци имамо неколико књига о њему и са уживањем сам их читао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 19, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2009 Nikol Kraus "Istorija ljubavi" jedan citat.... "Da imam foto aparat", rekao sam, "slikao bih te svakoga dana. Tako bih zapamtio kako si izgledala svakoga dana svoga zivota." "Izgledam isto." "Ne, ne izgledaš. Sve vreme se menjaš. Svakog dana pomalo. Da mogu, sacuvao bih sve to." "Ako si toliko pametan, kako sam se danas promenila?" "Postala si malo srecnija i takode, malo tuznija." "Kako znaš?" "Razmisli malo. Nije to tako kod svakoga, znaš. Neki ljudi, kao na primer tvoja sestra, postaju samo srecniji i srecniji svakoga dana. A neki ljudi, kao Bejla Aš, postaju samo tuzniji i tuzniji. A neki ljudi, kao ti, postaju oboje." "A šta je sa tobom? Da li si ti najsrecniji i najtuzniji sada nego što si ikada bio?" "Naravno da jesam." "Zašto?" "Jer me ništa ne cini srecnijim i ništa me ne cini tuznijim više nego ti." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 20, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2009 O bozanstvenoj Liturgiji sv.Jovana Zlatoustog Pre neko vece sam upoznala jednog od autora ove zaista divne knjige pravoslavnog amerikanca Vilijama Tejlora, njegovog kuma i takodje autora Tomu vec poznajem. U knjizi je do detalja objasnjen tok i znacenje svake reci i delovanja u toku sv. Liturgije. Knjiga je ilustrovana i stampana vecim fontom zbog starijih citalaca i delovi teksta koji govore o ulozi svestenika, djakona i naroda su obojeni posebnim bojama. Zaista je pregledna i jasna i svima bih je preporucila. Cena je i vise nego pristupacna za ovakav kvalitet sto po temi sto po stampi sto po formatu. Imaju i sajt na kome mozete videti delove iz knjige: http://www.liturgija.net/ Inace, Tejlor je i jedan od autora CD-a virtuelnog prikaza manastira Hilandar. Gledajuci taj CD zene ce imati prilike da hode Hilndarom 0104_cheesy "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Октобар 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 30, 2009 Епископ захумско-херцеговачки Г. Григорије – ЛАЗАР, издавач Петропавлов манастир, Требиње 24. октобар 2008 - 11:37 Средином октобра, непосредно пред почетак 53. међународног сајма књига у Београду, из штампе је изашла књига-приповјетка Епископа захумско-херцеговачког Г. - Лазар, чији је издавач Петропавлов Манастир код Требиња. Књига је рађена у сарадњи са Братством Светог Симеона Мироточивог у Врњцима које је радило на графичком уређењу и прелому текста, а лектор и коректор је Драган Хамовић. Лазар је једна велика-мала прича, преузета из живота свакога од нас. Њен главни јунак је један од оних људи какве свакодневно сусрећемо и са којима неријетко живимо знајући притом о њима мало, човјек иза чије се неупадљиве и чак грубе спољашности скривају свјетови. Лазар нам отвара очи за неке нове видике, свједочи нам да је живот велика тајна и чудо, учи нас да у сваком човјеку почива бесцјени бисер боголикости који је каткад скривен дубоко иза рана и ожиљака што их живот утискује, али је доступан и довољно вриједан да обогати све оне који имају стрпљења и љубави да за њим трагају. Ова књига је још једна потврда да нема неважних људи, и позив на буђење наших духовних очију, без којих ће нам велика и света тајна човјека остати заувијек сакривена. На крају, по ријечима самог аутора, ова је књига његова „мала воштаница на гробу Лазаревом." Док је читамо, она и за нас може постати воштаница запаљена на гробу свих оних који су и сами, својим свијетлим ликом, свјетлили или бар на трен засвјетлили у нашим животима. Извор: Епархија захумско-херцеговачка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Октобар 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 30, 2009 Vasoj paznji i vasoj ljubavi bih preporucila gore pomenutu knjigu.Meni je pozajmio duhovnik.Cita se u dahu. Svedoci o istini,stradanju,veri,ljubavi prema Bogu,i ljubavi prema ljudima,cak i neprijateljima. Ja sam odusevljena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vizantiona Написано Октобар 30, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2009 E ja sam se danas pocastila mnogim knjigama sa beogradskog sajma izmedju ostalog uzeh i jednu od vladike Grigorija-PRICA O STAROM KRALJU.....Sutra krecem sa citanjem 0409_feel bice me manje pored https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' /> od mene! Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука