Jump to content

Препоручена порука

• Гости
Guest Жртва насиља
1 hour ago, Bokisha рече

има ли неког ко се сусретао са мобингом? Боже колко човек може да не зна и не препозна ситуације и онда са сазнањем након извесног времена закључи кроз шта је пролазио и шта је изазивало код њега.....па и ,,лудило``

ћаскајући са  блиским колегама по упознавању са новом речи у речнику тј мобинг и препознајући неке ситуације из прошлости и анализирајући појединачне како  реакције тако и последице од алкохолисања које је бенигно посматрано и прихватано као ,,дружење`` па до озбиљних породичних проблема ...сачувај нас Боже

нек ми Бог опрости,све јесте до појединца и његовог пристанака уласка у лудила,али мислим по осврту на моје блиско окружење,да је много тога било између `91.-па релативно и дан данас за многе ,што није могао баш свако да поднесе.

могуће да то има везе и са нивоом и врстом образовања у смислу општег познавања основе психологије јер није била у школовању многих а ни  њихових родитеља...у смислу можеш да препознаш и знаш о нечему чега се чуваш да не упаднеш у лудило.

Ја сам барте мој имао у мојој брачној заједници, ако се то може браком назвати тај мобинг. Причапоос ам ти али је неки цензур обрисао (то мора да је нека завера, видим ја где овао све иде), значи имо сам ја тај напад мобилним. Још кад су били они први мобилни телефони што се звалиу цигље. она је мене тако једном истукла тим телефоном, ххехех срећа моја што сам србин боснакког порекла па је глава тврђа била од њеног мобинга. али су то страшне стври само што се не птича о томе у србији.

Подели на овим сајтовима

9 hours ago, Bokisha рече

има ли неког ко се сусретао са мобингом? Боже колко човек може да не зна и не препозна ситуације и онда са сазнањем након извесног времена закључи кроз шта је пролазио и шта је изазивало код њега.....па и ,,лудило``

Čovek je prilagodljiv po svojoj prirodi i naravno da to može da se dogodi.. pogotovo kod onih što traže opravdanje drugome zarad mira i koji zbog istog  umeju pretrpiti nezgodne situacije  (tj. koji imaju hrišćanski moral)...Kada drugoj strani fale ovakve hrišćanske karakteristike...ili će crpeti to isto iz onog ko to već poseduje i sam se preobratiti.. ili će crpeti drugog dok ga ne isprazni.. i ipak ostati po svojoj volji kakav je bio... U ovom drugom slučaju treba biti oprezan.. jer onaj koji neće da se menja na dobro.. taj se je odlučio.. Problem nastaje kada dobronamerni ljudi po svaku cenu žele nekoga da obrate i ne odustaju od toga... To su "dobrovoljci" koji vremenom postaju žrtve...i to ne nekog drugog.. nego žrtve svojih sopstvenih  iluzija .... 

Proces lečenja kao i svest o svemu što je duša prošla u kobnom vremenu... nastupa tek kada puknu iluzije... Mislim da Bog to dozvoli čoveku tek kada je dovoljno jak da istini pogleda u oči .. 

Ovaj mukotrpan proces se najbolje podnosi uz veru... i prijatelje (one koji ne govore uvek to što bi mi voleli čuti) ... a kao nagrada sledi sloboda.. i to ona prava kojoj svačiji duh teži.... U suprotnom.. tj. nastave li se hraniti iluzije kao gladni psi..."ludilo "-nije isključeno.. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Жртва насиља
5 hours ago, aliluja рече

Čovek je prilagodljiv po svojoj prirodi i naravno da to može da se dogodi.. pogotovo kod onih što traže opravdanje drugome zarad mira i koji zbog istog  umeju pretrpiti nezgodne situacije  (tj. koji imaju hrišćanski moral)...Kada drugoj strani fale ovakve hrišćanske karakteristike...ili će crpeti to isto iz onog ko to već poseduje i sam se preobratiti.. ili će crpeti drugog dok ga ne isprazni.. i ipak ostati po svojoj volji kakav je bio... U ovom drugom slučaju treba biti oprezan.. jer onaj koji neće da se menja na dobro.. taj se je odlučio.. Problem nastaje kada dobronamerni ljudi po svaku cenu žele nekoga da obrate i ne odustaju od toga... To su "dobrovoljci" koji vremenom postaju žrtve...i to ne nekog drugog.. nego žrtve svojih sopstvenih  iluzija .... 

Proces lečenja kao i svest o svemu što je duša prošla u kobnom vremenu... nastupa tek kada puknu iluzije... Mislim da Bog to dozvoli čoveku tek kada je dovoljno jak da istini pogleda u oči .. 

Ovaj mukotrpan proces se najbolje podnosi uz veru... i prijatelje (one koji ne govore uvek to što bi mi voleli čuti) ... a kao nagrada sledi sloboda.. i to ona prava kojoj svačiji duh teži.... U suprotnom.. tj. nastave li se hraniti iluzije kao gladni psi..."ludilo "-nije isključeno.. 

ја сам се прилагођаво све док није уледио напад мобилним телефоном. После тог мобинга, све је постало другојачије. Барћо и сестре, дошо сма до закључка да су ти мобинзи телефони много опака ствар и да нису од бога дати. бог кад кара то је са мероим ал овоај мобилинг који сам опроживо зто је нешто најгоре.

ти сестро причаш ољубави. где је љубав у номбилном? нема ту љубави никаве само ђаволска ствар која боли и данас. срећом, данас кад је мобинг актуална, нема оних цигљи којим ме је моја дргана тукла. деанас су телефони сбве мањеи

Подели на овим сајтовима

21 hours ago, Bokisha рече

teјел то статистика каже или озбиљне анализе?ако постоје озбиљне неисполитизоване анализе?

Ja govorim obicno sinteticki, praveci neki amalgam teorijskog znanja kao i opazanja i iskustva, sto znam da se desava medju ljudima, tako da nemam nikakve reference za ovo. 

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Guest Жртва насиља рече

ја сам се прилагођаво све док није уледио напад мобилним телефоном. После тог мобинга, све је постало другојачије. Барћо и сестре, дошо сма до закључка да су ти мобинзи телефони много опака ствар и да нису од бога дати. бог кад кара то је са мероим ал овоај мобилинг који сам опроживо зто је нешто најгоре.

ти сестро причаш ољубави. где је љубав у номбилном? нема ту љубави никаве само ђаволска ствар која боли и данас. срећом, данас кад је мобинг актуална, нема оних цигљи којим ме је моја дргана тукла. деанас су телефони сбве мањеи

Brate

Ne znam ko si al valjda je red da se prvo predstavis i možda malo razgovetnije pišeš

Kako god, nadam se da si sad dobro

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

23 hours ago, Guest Жртва насиља рече

Ја сам барте мој

‚Bart je Simpson!

Imaš opomenu!

doduše nemam gde da ti je metem jer si "Guest"

Sledeća opomena će biti drugačija!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 10/27/2016 at 22:12, utopija рече

+!
Nisam mislio na posljedice i 'žrtve'.
Dobro, hajdemo ovako.
Pitanje:
- Može li netko poluditi i zlostavljati, a da nikad nije bio zlostavljan?

Ja mislim, da može i to je za mene čak naravno.

Drugo, ne postoji opravdanje za nekog ko zlostavlja, zato što je nekad dožveo zlostavljanje.

Treće, čovek kao biće nije imun na zlo, te je prvenstveno odgovornost samog čoveka prema sebi i prema drugima, te samim tim i odgovornost društva kao celine iliti civilizacije ako tako hoćemo, da se prema ovom pitanju nikada ne postavlja kao nešto što se dešava nekom drugom a nikako njemu samome i U NJEMU SAMOME. 

Borba izmedju dobra i zla se nalazi u svakom od nas i kad god rešavamo taj problem ili hoćemo da pomognemo nekome drugome, moramo obratiti pažnju na naše unutrašnje ŠAPUTANJE.

Čovek nije postao zao zato što je doživeo zlostavljanje!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

12 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Čovek nije postao zao zato što je doživeo zlostavljanje!

Tako je! Stradanje, patnja samo katalizira, izvodi van, jace, ociglednije, ono sto covjek nosi u sebi kao potencijal: losi postanu gori, sve sa izgovorom, a dobri postanu bolji, i jos pomazu drugima.

Подели на овим сајтовима

On 10/28/2016 at 22:58, Драшко рече

Ne znam ko si al valjda je red da se prvo predstavis i možda malo razgovetnije pišeš

Не може да пише разговетније јер је трол који упада овде данима на разне теме и глупира се са изигравањем неписменог и затуцаног СрБББина. По већ давно проваљеним стереотипима и фазонима :)

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...