Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 1 minute ago, Muramasa рече Čak i da treba da poštujem nekog boga, to sigurno neće biti jevrejski. I kakve to sad veze ima sa nama? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 1 minute ago, Volim_Sina_Bozjeg рече E pa nije clanska karta pa ne moze. Ni to nije tesko razumeti. Aha treba da razumem da neko VERUJE da je krstenje odozgo i da ga niko nema pravo ni moc ovde uskratiti. I aha neko VERUJE, da krstenjem nemas nikakve obaveze prema Crkvi ni prema drugim ljudima samim tim sto si krsten. A da shvatam, to nije clanska karta, ja nisam clan. Mjock ne razumemo a? Samo sam izbacio one odvratne reči. Da li je ili nije članska karta meni nevažno. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 3 minutes ago, Muramasa рече Čak i da treba da poštujem nekog boga, to sigurno neće biti jevrejski. Znači nije problem u Bogu i božanskom nego u judeo-hrišćanskoj predstavi Boga? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 Управо сада, VaSa110 рече Samo sam izbacio one odvratne reči. Da li je ili nije članska karta meni nevažno. Samo jos jedan od nacina, da se dize bura tamo gde joj nije mesto. Dakle nemate nikakvu obavezu prema crkvi, niko nema prava da se poziva na vase krstenje i trazi bilo sta od vas zbog toga, vi koji ste krsteni a ne verujete, to treba da regulisete sa svojim roditeljima a ne da divljate po novinarskim clancima i da zauzimate mesto u medijima za nesto sto je vasa licna i porodicna problematika. Sta se Crkvu to tice ili bilo kog drugog.? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 Управо сада, VaSa110 рече Samo sam izbacio one odvratne reči. Da li je ili nije članska karta meni nevažno. Samo jos jedan od nacina, da se dize bura tamo gde joj nije mesto. Dakle nemate nikakvu obavezu prema crkvi, niko nema prava da se poziva na vase krstenje i trazi bilo sta od vas zbog toga, vi koji ste krsteni a ne verujete, to treba da regulisete sa svojim roditeljima a ne da divljate po novinarskim clancima i da zauzimate mesto u medijima za nesto sto je vasa licna i porodicna problematika. Sta se Crkvu to tice ili bilo kog drugog.? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 drvce, Volim_Sina_Bozjeg, Лапис Лазули and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 2 hours ago, Јанко рече Амин, бркови ти се позлатили. Јеси ли нам открио како се изјашњаваш, сад кад нема ниједне етикете? Или је тајна? Мислим волео бих знати ал` не утиче ми на поглед, ти си за мене исто оно дрвце Od ove zadnje promene se nisam izjasnjavao. Pre razclanjivanja sam vec bio obznanio da sam se na popisu 2011. izjasnio kao dzedaj, ali to nije imalo efekta na Etiketara jer u dzaku nije bilo preostalo odgovarajucih tagova. Mada, ni posle popisa se nije saznalo koliko tacno ima dzedaja u Republici Srbiji jer su svrstani u ostalo, pa je mozda zato zafalilo tih etiketa. Ako je moguce ostati isti, kolko i ona Heraklitova reka, e tako ti je isto i kod mene. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 A gde to neko vidi da je Crkva losa ili ne daj boze 'zla' organizacija ? Da li moze da se nadje u ucenju ili dogmama Crkve da propoveda nesto svetu, sto nije ljudski i civilizacijski ? Da li je u etosu i prirodi Crkve, da razvija coveka hriscanina, koji ce da postuje i voli svakog coveka, i da bude kao milostivi samarjanin prema svakom tom coveku i bliznjem. U doba najvecih zarazniz bolesti i kuga, hriscani koji su shvatali ove zapovesti, su ulazili u zabranjena mesta gradova i rizikovali svoj zivot, da bi pomogli obolelima od ovih bolesti, koji su bili izolovani i ostavljeni od drustva da umru u svojoj bolesti. Ne moze niko, zbog svojih licnih stavova i misljenja, da optuzuje Crkvu da je losa organizacija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 24 minutes ago, Kratos рече 7 minutes ago, Muramasa рече Samo ću da spomenem maltretiranje Galileja i spaljivanje Đordana Bruna. I pored toga, nisam ja potencirao da je Crkva objektivno loša, nego da je protivna mojim vrednostima i da ne želim da budem doveden u bilo kakvu vezu sa njom. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 9 minutes ago, Muramasa рече Samo ću da spomenem maltretiranje Galileja i spaljivanje Đordana Bruna. I pored toga, nisam ja potencirao da je Crkva objektivno loša, nego da je protivna mojim vrednostima i da ne želim da budem doveden u bilo kakvu vezu sa njom. To je tema za ekumenizam. Ocekivan odgovor. Ali, je problem da pravoslavna crkva ne priznaje i osudjuje ovakve postupke rimske crkve. Opste je poznato da ove dve crkve u to doba, nisu bile medjusobno u jedinstvu i da se nisu priznavale. Tako da to ide na dusu rimske crkve, koja je cinila takva dela suprotna jevandjelju. Razumete, nije cinila ono sto je svojstveno jevandjelju. Da ne ulazimo u dublja objasnjenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 38 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Samo jos jedan od nacina, da se dize bura tamo gde joj nije mesto. Dakle nemate nikakvu obavezu prema crkvi, niko nema prava da se poziva na vase krstenje i trazi bilo sta od vas zbog toga, vi koji ste krsteni a ne verujete, to treba da regulisete sa svojim roditeljima a ne da divljate po novinarskim clancima i da zauzimate mesto u medijima za nesto sto je vasa licna i porodicna problematika. Sta se Crkvu to tice ili bilo kog drugog.? Slažem se potpuno E vidiš razlog za raskrštenicu je (verovatno) što crkva ne poštuje ovo što ti napisa. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 1 minute ago, VaSa110 рече Slažem se potpuno E vidiš razlog za raskrštenicu je (verovatno) što crkva ne poštuje ovo što ti napisa. Неко вас силом извлачи из куће и тера у цркву ? Бију ако се не помолите свако вече ? То је недопустиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 8 minutes ago, Bokisd рече To je tema za ekumenizam. Ocekivan odgovor. Ali, je problem da pravoslavna crkva ne priznaje i osudjuje ovakve postupke rimske crkve. Opste je poznato da ove dve crkve u to doba, nisu bile medjusobno u jedinstvu i da se nisu priznavale. Tako da to ide na dusu rimske crkve, koja je cinila takva dela suprotna jevandjelju. Razumete, nije cinila ono sto je svojstveno jevandjelju. Da ne ulazimo u dublja objasnjenja. Imala je i pravoslavna Crkva svoje trenutke.Spaljivanje recimo aleksandrijske biblioteke,uništavanje bogumila. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 1 minute ago, -Владимир- рече Неко вас силом извлачи из куће и тера у цркву ? Бију ако се не помолите свако вече ? То је недопустиво. Sad ne znam da li se praviš da ne razumeš ili stvarno ne razumeš Recimo stvarno ne razumeš. "Sta se Crkvu to tice ili bilo kog drugog.?" Šta se mene tiče šta crkva misli o abortusu, pederima......... pa u medijima i na sva usta objave pa još sa rešenjima za problem. Hoću reći crkva prva ne poštuje ono što napisa VSB. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 13, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2016 9 minutes ago, Kratos рече Imala je i pravoslavna Crkva svoje trenutke.Spaljivanje recimo aleksandrijske biblioteke,uništavanje bogumila. Nije brate @kratos, crkva unistavala bogumile. Odakle srpskoj crkvi sredstava i sile, da 'unistava' i bori se sa bogumilima. Narocito u doba pre sv. Save, kada je bila pod Ohridskom arhiepiskopijom ( i bila je ), po spoljasnjoj moci, vrlo slaba i nejaka. Bogumili su bili problem drzave i Stefan Nemanja je vodio borbe sa nijma. Spaljivanje aleksandrijske biblioteke, je bio vrlo kontravezni dogadjaj, u tom smutnom vremenu, i ne moze se sa sigurnoscu reci, ko je spalio biblioteku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука