Рапсоди Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 15:46, Natasa. рече I šta ćeš ako te zameni za mlađi model jednog dana? Da moljakaš za alimentaciju? Expand Ја нисам модел....Трипут мери, једном сеци. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 15:49, Рапсоди рече Ја нисам модел....Трипут мери, једном сеци. Expand Nisi, al neka druga jeste . I...šta ako te zameni mlađom ženom? Dosadila mu domaćica, ajde da nađe nešto mlađe i uzbudljivije kad ga strefi kriza srednjih godina? Šta onda, vukljanje po sudu i moljakanje za izdržavanje? Ko će da školuje žensko dete ako joj je kuća jedina opcija u životu. Promašena investicija ako će da bude izdržavano lice. Ovde je retko koja žena odrasla osoba. Prinesi, donesi, zaradi, zaštiti me...pa nije nam muž otac majku mu, niti imamo 5 godina...sačuvaj me Bože devojčica zarobljenih u telima odraslih žena. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 15:49, Natasa. рече Ne dobih odgovor na pitanje-od čega vas to muškarac štiti? Expand Najčešći ubica žena je upravo njihov partner, nešto ređe neki drugi muški član porodice. Evo, pridružujem se pitanju. Kada bi svaki muškarac na svetu žene oko sebe pre svega zaštitio od samog sebe, tu bi bio kraj priče. Natasa. and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 15:59, Paradoksologija рече Najčešći ubica žena je upravo njihov partner, nešto ređe neki drugi muški član porodice. Evo, pridružujem se pitanju. Kada bi svaki muškarac na svetu žene oko sebe pre svega zaštitio od samog sebe, tu bi bio kraj priče. Expand To prenaglašavanje zaštite mi je odličje nedorasle žene. Šta treba da bije moje bitke? Od čega da te štiti? Ajde da preti neka fizička sila, to se podrazumeva, ali nije da mi prete batine kad izadjem na ulicu. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 15:58, Natasa. рече Nisi, al neka druga jeste . I...šta ako te zameni mlađom ženom? Dosadila mu domaćica, ajde da nađe nešto mlađe i uzbudljivije kad ga strefi kriza srednjih godina? Šta onda, vukljanje po sudu i moljakanje za izdržavanje? Ko će da školuje žensko dete ako joj je kuća jedina opcija u životu. Promašena investicija ako će da bude izdržavano lice. Ovde je retko koja žena odrasla osoba. Prinesi, donesi, zaradi, zaštiti me...pa nije nam muž otac majku mu, niti imamo 5 godina...sačuvaj me Bože devojčica zarobljenih u telima odraslih žena. Expand Ако,ако,ако, шта би било кад би било....где ти је вера Наташа...... Ако се деси твој сценарио / Сутра ћу мислити о томе / погоди из којег је филма .... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 16:03, Рапсоди рече Ако,ако,ако, шта би било кад би било....где ти је вера Наташа...... Expand E ako ni je vera u muškarcu, ću propadnem odmah . Moram da se pobrinem za sebe, ako neću ja, ko će. I nemoj sad gde mi je vera, to su česti slučajevi. Domaćica koja da najbolje godine za porodicu, podigne sve na noge i samo-njemu dosadilo, matora je, dosadna, daj nešto mlađe da se osvežim. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Koliko žena koje vide život domaćice kao ideal je živelo tim životom bar 5 godina? Neobična je ova nostalgična žal za prošlim vremenima koja realno nikad nisu postojala, jer je većina žena kroz većinu istorije ozbiljno radila. Kod nas je par procenata žena iz imućnih građanskih porodica u međuratnom periodu živelo tim životom. Liči malo na romantične predstave o životu na selu. Nema veze sa realnim životom, a oni koji te ideale isprobaju u praksi često to brzo shvate. Јелена011, Grizzly Adams, Justin Waters and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 16:12, Paradoksologija рече Neobična je ova nostalgična žal za prošlim vremenima koja realno nikad nisu postojala, jer je većina žena kroz većinu istorije ozbiljno radila. Liči malo na romantične predstave o životu na selu. Expand На селу су се сви - укључујући жене и децу - дизали пре свитања и правац на њиву. Онда цео дан полако клап-клап мотиком око кукуруза, а оно лепо време, 40 целзијуса, сунчаш се полако... Милина. Пауза у подне да се нешто поједе што се понело од куће, па поподне друго полувреме. Без сунцобрана и лимунаде. А ни Копертон још није био... Аурор, Justin Waters, Juanito and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Debora Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Paradoksologija, hvala na dobrodošlici (šta ste me uplašili, fina žena)... Da ne bih svakoga od vas ponaosob citirala, pokušaću da svima odgovorim načinom na koji ja vidim ove stvari: daleko od toga da je sve to " romantična predstava o životu na selu". Sve je vrlo jednostavno: žene toliko guše muškarce, da ništa više nije na svom mestu! Jednostavno: žena treba da bude žena, i da pusti muškarca - da bude muškarac. Još iz plemena, on je bio mužjak sposoban da donese plen ženi i detetu. Ništa se od tada nije promenilo, jer on i dalje ima tu potrebu, da bude mužjak. Kada čujem žene koliko zvocaju muškarcima i kad treba i kad ne treba, smuči mi se što sam žena... :/ ne kažem da ne zvocam i ja, to se ponekad podrazumeva :D, ali mora se imati granica... Zašto sam rekla da muškarca treba pustiti da radi preča posla, dok mi žene kuvamo, čistimo itd... Pa zato što radi preča posla Ja sa mojom crkavicom ne bih mogla da sastavim da platim sve što se mora platiti, on je taj koji sve to zarađuje i valjda ću ispoštovati čoveka za toliko da ima čisto, popeglano i skuvano. I naravno da mi pomaže ponekad (eto baš je sinoć čistio paučinu jer ja ne mogu sve da dohvatim), znači kad je neophodno, bez pogovora mi pomogne... Novac koji ja zarađujem trošim uglavnom na sebe, njemu je to ok, jer i on smatra da žena treba da bude - žena, da bude namirisana, isfenirana itd. Planiramo dete. Ja bih mogla da se zaposlim negde za prosečnu platu recimo, ali hajde da vidimo taj scenario: oko sat vremena do posla i nazad, to je 2 sata. Posao: 8 sati. Dakle 10 sati van kuće... dok dođem i odmorim se, istuširam, jedem, to je još 2 sata. 12 sati maltene ne postojim u kući. Za sve to vreme, on radi i radi (takav mu je posao stvarno radi puno), i u tom slučaju, ako bi smo imali dete, to dete bi bilo prepušteno vrtiću i dadilji. Ja ne želim to za svoje dete, neću da mi kapitalizam uzme to vreme. Eto, u tom smislu on mene čuva. Čuva me od kapitalističkog surovog sveta, od računa koji su basnoslovni, znate svi kako je to, plus smo nas dvoje pod kirijom, radi se i na kupovini/kreditu (prokletom) za neku kuću... Čuva mi samim tim i zdravlje, i mentalno i fizičko, jer se ne izlažem stresu na poslu kod gazde koji samo čeka da napenali radnika jer ga je iznervirala žena od šurnjajine komšinice. Dakle, on se brine za mene na svim frontovima, i za naše buduće potomstvo. Zašto bih ja tog čoveka terala da radi kućne poslove, ako nije neophodno? Zašto bih smatrala da je on tu gost koji samo čeka da mu bude sve servirano? I na kraju, zašto bih prodala svoje dete kad ga budem imala nekoj tamo bebisiterki, kad sam valjda sposobna da sama gajim dete, spremim kuću i budem lepa za sve to vreme? Nisam ja još u poziciji da pišem o ovakvim stvarima jer nemam dete još uvek, ali mogu sa 99.9% sigurnosti da kažem da bih sve to uspevala sama, a kada je neophodno svakako da bih njega uključila u sve to, tj. uključio bi se sam (pogotovo oko deteta). Za sad imamo mačku i super prolazi na testu Do pre 3 meseca sam bila u radnom odnosu, ništa se nismo dogovarali oko spremanja kuće, ali zaista nisam nailazila na haos kad dođem sa posla. Naprotiv, sačeka me topla kafa Doduše, to što je "pospremio" tu i tamo, ja sam opet sređivala, nisu bre muškarci za to, ne umeju... Drage moje žene... samo vi budite lepe, ne zvocajte puno, rađajte dečicu, smejte se, budite ženstvene. Kad to uspete, sve ostalo dođe na svoje mesto... i međusobno poštovanje, i njegova pomoć vama i obrnuto... A uspostavljanje nekih pravila, bez ikakve spontanosti, proračunato i sterilno: to je biznis, a ne ljubav. Кратос, RYLAH, 3006 and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Kada čitam ovaj Deborin post javi mi se ovaj stih iz Svetoga Pisma: Кућа и имање наслијеђује се од отаца; а од Господа је разумна жена. Ti si Božiji dar svom mužu i neka vas Bog blagoslovi decom. -Владимир-, Debora and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Debora Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 Hvala Kratos... Кратос је реаговао/ла на ово 1 "Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 15:40, Paradoksologija рече Nema potrebe da ograničimo svoju ljudskost samo zato da bismo se uklopili u nekakve nečije ideale - i zašto bi to bilo ko sebi i svom partneru radio? Što bih mu otimala krpu kad je njemu čistoća bitnija i draža? Što bih ga terala u neki 9-5 posao da bi zarađivao više od mene? Expand Pa nekako prirodno dodje potpuno suprotno... Ako bi bio neki rat (ne dao Bog), jel biste i to pola/pola? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 16:58, Debora рече daleko od toga da je sve to " romantična predstava o životu na selu". Sve je vrlo jednostavno: žene toliko guše muškarce, da ništa više nije na svom mestu! Jednostavno: žena treba da bude žena, i da pusti muškarca - da bude muškarac. Još iz plemena, on je bio mužjak sposoban da donese plen ženi i detetu. Ništa se od tada nije promenilo, jer on i dalje ima tu potrebu, da bude mužjak. Kada čujem žene koliko zvocaju muškarcima i kad treba i kad ne treba, smuči mi se što sam žena... :/ ne kažem da ne zvocam i ja, to se ponekad podrazumeva :D, ali mora se imati granica... Zašto sam rekla da muškarca treba pustiti da radi preča posla, dok mi žene kuvamo, čistimo itd... Pa zato što radi preča posla Ja sa mojom crkavicom ne bih mogla da sastavim da platim sve što se mora platiti, on je taj koji sve to zarađuje i valjda ću ispoštovati čoveka za toliko da ima čisto, popeglano i skuvano. I naravno da mi pomaže ponekad (eto baš je sinoć čistio paučinu jer ja ne mogu sve da dohvatim), znači kad je neophodno, bez pogovora mi pomogne... Novac koji ja zarađujem trošim uglavnom na sebe, njemu je to ok, jer i on smatra da žena treba da bude - žena, da bude namirisana, isfenirana itd. Planiramo dete. Ja bih mogla da se zaposlim negde za prosečnu platu recimo, ali hajde da vidimo taj scenario: oko sat vremena do posla i nazad, to je 2 sata. Posao: 8 sati. Dakle 10 sati van kuće... dok dođem i odmorim se, istuširam, jedem, to je još 2 sata. 12 sati maltene ne postojim u kući. Za sve to vreme, on radi i radi (takav mu je posao stvarno radi puno), i u tom slučaju, ako bi smo imali dete, to dete bi bilo prepušteno vrtiću i dadilji. Ja ne želim to za svoje dete, neću da mi kapitalizam uzme to vreme. Eto, u tom smislu on mene čuva. Čuva me od kapitalističkog surovog sveta, od računa koji su basnoslovni, znate svi kako je to, plus smo nas dvoje pod kirijom, radi se i na kupovini/kreditu (prokletom) za neku kuću... Čuva mi samim tim i zdravlje, i mentalno i fizičko, jer se ne izlažem stresu na poslu kod gazde koji samo čeka da napenali radnika jer ga je iznervirala žena od šurnjajine komšinice. Dakle, on se brine za mene na svim frontovima, i za naše buduće potomstvo. Zašto bih ja tog čoveka terala da radi kućne poslove, ako nije neophodno? Zašto bih smatrala da je on tu gost koji samo čeka da mu bude sve servirano? I na kraju, zašto bih prodala svoje dete kad ga budem imala nekoj tamo bebisiterki, kad sam valjda sposobna da sama gajim dete, spremim kuću i budem lepa za sve to vreme? Nisam ja još u poziciji da pišem o ovakvim stvarima jer nemam dete još uvek, ali mogu sa 99.9% sigurnosti da kažem da bih sve to uspevala sama, a kada je neophodno svakako da bih njega uključila u sve to, tj. uključio bi se sam (pogotovo oko deteta). Za sad imamo mačku i super prolazi na testu Do pre 3 meseca sam bila u radnom odnosu, ništa se nismo dogovarali oko spremanja kuće, ali zaista nisam nailazila na haos kad dođem sa posla. Naprotiv, sačeka me topla kafa Doduše, to što je "pospremio" tu i tamo, ja sam opet sređivala, nisu bre muškarci za to, ne umeju... Drage moje žene... samo vi budite lepe, ne zvocajte puno, rađajte dečicu, smejte se, budite ženstvene. Kad to uspete, sve ostalo dođe na svoje mesto... i međusobno poštovanje, i njegova pomoć vama i obrnuto... A uspostavljanje nekih pravila, bez ikakve spontanosti, proračunato i sterilno: to je biznis, a ne ljubav. Expand Ja razumem tvoj pristup u tvojoj situaciji. Ali ne razumem zašto se to mora primeniti na sve žene, sve muškarce, sve parove. Svi smo različiti. Uživo čuh vl. Porfirija kako kaže "poslovi u braku dele se po želji i talentima, ne po polu". Nije uvek muškarac 'donosio plen', u prvobitnim zajednicama i žene su lovile, nije sve bilo kao u porodici Kremenko, to je konstrukcija 50-ih Ja radim dva posla, izdržavam muža i troje dece, ali imam manje radno vreme, taki mi poso, a volim ga, i nije mi teško - a moj muž, kućni i uredni tip, čuva decu i brine se o domaćinstvu. Ja njega čuvam i štitim od kapitalističkog surovog sveta i stresa, a on mi ne zvoca i ne tera da radim kućne poslove A za 'ženstvenost' da ne citiram prethodne teme, ali ukratko - nemam pojma šta to tačno znači, jer se menja kroz istoriju i geografiju, ali hajde svi da budemo normalni, autentični ljudi. Sanja Т., Natasa., Јелена011 and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 17:20, Господин Дареалис рече Pa nekako prirodno dodje potpuno suprotno... Ako bi bio neki rat (ne dao Bog), jel biste i to pola/pola? Expand Šta ti tu dođe 'prirodno'? Je l' ono na šta većina pristaje jer smo tako vaspitani? Ili su otkrili gen za zarađivanje novca, i nalazi se na Y hromozomu, dočim se geni za krpe nalaze samo u XX genotipu? Ne dao Bog - ako bi bio neki rat, celu porodicu bih gledala da odmah uklonim što dalje. Izvini, ali ni moj muž ni moj sin neće ubijati niti ginuti zbog nečijih gluposti. Što se tiče pomoći u vanrednim situacijama (poplave i sl.) ravnopravno bih pomogla, naravno. Deja Vu, Danijela and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 12, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 On 12. 10. 2016. at 17:24, Paradoksologija рече Ja razumem tvoj pristup u tvojoj situaciji. Ali ne razumem zašto se to mora primeniti na sve žene, sve muškarce, sve parove. Svi smo različiti. Uživo čuh vl. Porfirija kako kaže "poslovi u braku dele se po želji i talentima, ne po polu". Nije uvek muškarac 'donosio plen', u prvobitnim zajednicama i žene su lovile, nije sve bilo kao u porodici Kremenko, to je konstrukcija 50-ih Ja radim dva posla, izdržavam muža i troje dece, ali imam manje radno vreme, taki mi poso, a volim ga, i nije mi teško - a moj muž, kućni i uredni tip, čuva decu i brine se o domaćinstvu. Ja njega čuvam i štitim od kapitalističkog surovog sveta i stresa, a on mi ne zvoca i ne tera da radim kućne poslove A za 'ženstvenost' da ne citiram prethodne teme, ali ukratko - nemam pojma šta to tačno znači, jer se menja kroz istoriju i geografiju, ali hajde svi da budemo normalni, autentični ljudi. Expand Kako si ti cool Paradoksologija and Ronald је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука