Jump to content

Оцени ову тему

Goku

Препоручена порука

Поздрав, драги серијаши, нарочито ви фанови и гледатељи Правог детектива и Игре престола; имам препоруку за вас.

Ради се о новој ХБО (хит) серији Западни свет (Westworld).
http://www.imdb.com/title/tt0475784/
Као што можете да видите, оцјена на IMDBу је 9,2.
До сада су изашле двије епизоде, погледао сам обе и могу рећи да је серија до сада одлична а мнооого обећава.

Творац је Џонатан Нолан (брат Кристофера Нолана који је са њим радио на саги о Мрачном витезу, а сам је заслужан за Мементо и Престиж) тако да не би требало да омане. Осим тога, серија је базирана на старом СФ филму Westworld из 73. (http://www.imdb.com/title/tt0070909/ ко је гледао сјетиће се бриљантног Јул Бринера) који је написао и режирао Мајкл Кричтон (Парк из доба Јуре, Сфера) па је и то довољна препорука. Наравно, серија далеко превазилази Кричтоновску тематику катастрофе у забавном парку, и бави се неком много дубљим темама, свијести, личности, насиљем... ма да не филозофирам више, погедајте свакако! А да не спомињем Ентони Хопкинса и Ед Хериса у главним улогама.

Елем, волио бих овдје продискутовати, нарочито са форумашима који су активно учествовали у дискусијама о Правом детективу и Игри престола, о овом "пројекту, мислим да заслужује.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

12269_875_256show_main_img_title_sdw

ZAPADNI SVETWESTWORLD I.

1. SEZONA
EPIZODE

4.7 / 5 (318)

-GO1_-_105.jpg
-GO1_-_103.jpg-GO1_-_103.jpg-GO1_-_103.jpg

2016 
drama, naučna fantastika
Serija je inspirisana istoimenim filmom iz 1973. godine čiji scenario i režiju potpisuje Majkl Kričton. Govori o tematskom parku u kom rade roboti. Dobro došli u Zapadni svet! Otkrijte svet u kome svačiji apetit može biti zadovoljen.
Serija od deset jednosatnih epizoda je mračna odiseja o nastanku veštačke inteligencije i evoluciji greha. Smeštena na raskršću bliske budućnosti i izmenjene prošlosti, serija istražuje svet u kome svačiji apetit može biti zadovoljen, koliko god plemenit ili izopačen bio. Serija se sastoji od 10 epizoda u kojima glume Entoni Hopkins, Ed Haris, Evan Rejčel Vud, Džejms Marsden, Tendi Njuton, Džefri Rajt, Tesa Tompson, Sidse Babet Knudsen, Džimi Simpson, Rodrigo Santoro, Šenon Vudvard, Ingrid Bolso Berdal, Ben Barns, Sajmon Kvorterman, Andžela Sarafjan, Luk Hemsvort i Klifton Kolins Džunior. Serija je inspirisana istoimenim filmom čiji scenario i režiju potpisuje Majkl Kričton.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

You can't play God without being acquainted with the devil''

Управо тако, значи претпоставља се шта слиједи.

Подели на овим сајтовима

Odgledala sam 2 epizode i nije lose, obecava.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

За сада су се, чини ми се успјели сачувати од тога. Само једна таква сцена од неколико тренутака у другој епизоди, али у склопу приче о "насилним ужицима", док је GOT обиловао непотребном* голотињом. 

*није баш да сам гадљив на то, али што је превише, превише је

Подели на овим сајтовима

Ја сам се баш (али искрено)запитао како бих се ја понашао у Западном свету. Одговор ми се нимало није допао :( 

Подели на овим сајтовима

Па нисам их баш ни (директно) поредио, више сам ишао на фазон пипл ху лајкд TD олсо лајк Ww :) Чисто да скренем пажњу форумашима који су вољели GoT и TD, јер ми се чини да је то иста циљна група.

П.С. Надам се да под овим хвалоспјевима за ТD мислиш искључиво на прву сезону :)

Подели на овим сајтовима

56 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече

Nevezano konkretno za ovu seriju, ali da se primetiti da su scene eksplicitnog nasilja i seksa postale must-have u americkim serijama, i to se radi bas po odredjenom sablonu, u razlicitim zanrovima se cini da se javljaju identicne scene. Ovde se konkretno uklapa, ali u nekim drugim serijama se cini da se takve scene stavljaju samo zato sto se danas tako valja.

(malo je stariji ovaj venov dijagram, ali to je to... ima i bez seksa...)

df37141e7f98ef9a29c4105d7e4fd993.jpg

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
On 11.10.2016. at 12:53, Goku рече

Ја сам се баш (али искрено)запитао како бих се ја понашао у Западном свету. Одговор ми се нимало није допао :( 

Brate, meni se ne dopada ni kakav sam ovde a o tamo ne smem ni da razmišljam.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 7 months later...
  • Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...
  • Креирај ново...