Jump to content

Sve više maloljetničkih trudnoća ali i abortusa u RS

Препоручена порука

14 minutes ago, LogosAgape рече

To što radi udruženje "40 koraka za život" jeste u skladu sa onim što i naša crkva govori ali nemamo udruženja koja su tako glasna. Zvona opmominju i pozivaju, možda treba neko i ovde da zvoni, što da budi roditelje, što društvo. Bizarna je ta metoda, ali koja se druga pratično pokazuje efikasnija u ovakvim slučajevima?

Efikasno je naučiti decu kontracepciji i zdravoj seksualnosti-dakle, u sexualne odnose se ne upuštati u osnovnoj školi za početak, sačuvaj Bože. Ne mogu roditelji da sve nadgledaju, ali da ne razvije osećaj odgovornosti pre sexualne aktivnosti, to je zaista nedopustivo.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, GeniusAtWork рече

Ма знам, него ја чисто због оних који све ово читају а не знају Тврлета   :ani_biggrin:

I to što kažeš, a i povuče te nekako. Ipak imaš u malom mozgu da verovatno neko tako stvarno razmišlja. Al nije naš Tvrtko takav, samo voli da se zeza :smeh1:...nadam se :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Paradoksologija рече

A ne primoravanje, posramljivanje, kažnjavanje, mučenje drugih. Tu već gubimo svoje.

Primoravanje na šta? Ako ti zakon dozvoljava ubijanje deteta, šta te briga za neke budale koje te prozivaju? 
Ako ti je izbor ispravan, kako može neko da te posrami?

Nego jel se jednako duša gubi tako prostačkim metodama kao i sprečavanjem rađanja?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Natasa. рече

Efikasno je naučiti decu.....

Dobro ali šta pokazuje praksa? Svakako će i pravoslavno vaspitanje doneti rezultat dugoročno, ali da li je dovoljno toliko sada?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

56 minutes ago, LogosAgape рече

Dobro ali šta pokazuje praksa? Svakako će i pravoslavno vaspitanje doneti rezultat dugoročno, ali da li je dovoljno toliko sada?

Pa šta treba, da im javno objavljuju imena??? Vole 'rišćani da zaviruju u spavaću sobu i drže sveće, nema veće duševne hrane! Gledaj svoja posla i spasenje svoje duše, batali ove dušebrižne boleštine!

Подели на овим сајтовима

10 hours ago, Natasa. рече

Pa šta treba, da im javno objavljuju imena???

Maloletna osoba je ona za koju je odgovoran roditelj. 
Trudnoća svakako nije nastala odobravanjem roditelja.
Mediji sada direktno stimulišu maloletničke trudnoće.
Pristojno suprotstavljanje ovome slabo daje rezultat.
Dakle nije linč kada javno kažeš ko planira ubistvo kao po toj osobi možda jedini odgovor na ovakav sistem. Bunt možda nije lep ali tako se najčešće menja sistem.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, LogosAgape рече

Maloletna osoba je ona za koju je odgovoran roditelj. 
Trudnoća svakako nije nastala odobravanjem roditelja.
Mediji sada direktno stimulišu maloletničke trudnoće.
Pristojno suprotstavljanje ovome slabo daje rezultat.
Dakle nije linč kada javno kažeš ko planira ubistvo kao po toj osobi možda jedini odgovor na ovakav sistem. Bunt možda nije lep ali tako se najčešće menja sistem.

Ma ne lupetaj života ti, kakav bunt, kakvo ubistvo. Batali te dušebrižne boleštine za tuđe dvorište. Sad smo svi zabrinuti ta tuđ embrion. Ajde bez tog foliranja kako je isto ubiti rođeno dete i embrion. Jeste tužno, ali ovo što radite je usiljeno. Nikome se srce ne cepa za abortusom kao kad otvori crnu hroniku i vidi užase. 

I odakle nama pravo da menjamo sistem. Abortus je nekad nažalost potreba ako je ugrožen život majke ili ako dete ima težak deformitet da neće doživeti prvi rođendan. I šta se tu muškarci najglasnije trpaju protiv abortusa? Odakle vam pravo? Vazda nešto odlučujete o našoj sudbini! Što se neko ne buni protiv očeva koji napuste devojku kad zatrudni? Koji napuste decu kad shvate kolika je to odgovornost?

Подели на овим сајтовима

On 10/6/2016 at 21:06, Neša_ рече

Sjajna ideja, ali mislim da su se prvi toga setili ljudi u Americi, koji se bore protiv ubijanja nerođene dece.

Krajnje je vreme da se ljudi zapitaju dokle su stigli sa svojim neumerenim i neodgovornim ponašanjem i da najzad počnu da postavljaju stvari onako kako treba. Ali čisto sumnjam da će se opametiti.

Moze imena i zenska i muska.

Nije valjda svaka od tih zena bezgresno zacela.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Neša_ рече

Preterane slobode su dovele do toga da se na ubistvo nerođenog deteta gleda kao na rutinski postupak, a osuđuje se svaki pokušaj da se bezazlenim metodama ljudi nateraju da razmisle malo o posledicama svojih bezdušnih postupaka i razuzdanog, raskalašnog ponašanja.

Јавно објављивање имена људи, што је ништа друго него позив на линч, је безазлена метода?

Ипак си ти трол. Ја нисам био до сада сигуран, али сад је већ јасно.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Danijela рече

Moze imena i zenska i muska.

Nije valjda svaka od tih zena bezgresno zacela.

12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Koliko mizoginije ovde....

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

Šta mislite kako izgleda lice muškaraca koji je napravio dete koje je iščupali zdravo nerođeno dete iz materice?

Pitate li se kako je njemu u duši?

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Danijela рече

Šta mislite kako izgleda lice muškaraca koji je napravio dete koje je iščupali zdravo nerođeno dete iz materice?

Pitate li se kako je njemu u duši?

Њега обично боли уво...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

I nije odgovoran za ubistvo (abortus)?

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Danijela рече

I nije odgovoran za ubistvo (abortus)?

Наравно да је одговоран. Што се мене тиче већу одговорност има мушкарац, тј. отац.

Само ми оне феминисткиње не дају да објасним зашто... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...