Милан Ракић Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 1 minute ago, -Владимир- рече Нисам чуо да је било антиратних организација код Хрвата и муслимана, посебно женских. И код нас су биле само "жене у црном", али не знам да ли њих уопште треба рачунати. јесте било у Хрватској. Paradoksologija and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 4 hours ago, Срђан Шијакињић рече У БиХ се јесту вратиле куће и народ је могао да се врати или нешто уради са њима зато што је РС и два милиона Срба остало у Босни после рата. Али да су сви отишли, ситуација би била као у Хрватској, где куће нису враћене, нити Срби могу да се врате и живе нормално. Верујем да би исто, или и горе, било у Босни да су Муслимани остали у апсолутној већини. Са друге стране, искрено, ја не видим да ћемо ти и ја доживети да сви народи на Балкану напредују толико да им рат постане неприхватљив, нажалост. То је као зачарано коло, јер људи размишљају, што ја да бежим од рата, када ће ови други само да надиру и све да узму. Могу ја сам да се обучим, само шта ми вреди кад је већина осталих необучена. U Hrvatskoj jeste problem, mislim da čak postoje rešenja, ali to je najnefunkcionalnija vlada u Evropi, ne zna se ni ko pije ni ko plaća, vidis koliki su javni dug napravili. Medjutim i da si ostao u BiH morao si se iseliti branio se ne branio. Srdjo zanemarujes evoluciju ratovanja, obucenost vojnika i napredak tehnologije. Za godinu dana obuke ne mozes postići nista, nije to kao nekad naučiš da pucas i mozes u rat. U jednog Američkog vojnika je uloženo mnogo novca zbog čega se oni neće više upustati olako u neke kopnene obračune, kao ni Rusu sa svojim najboljim vojnicima. Vazdušno i sa brodova rijesis veći dio posla. Ti za godinu dana slabe obuke nećeš naučiti mnogo, jedino da se skolujes i postanes kvalitetan vojnik, medjutim kod nas uslovi za to nisu baš najbolji, Vojska je na margini, ali neka me Miki ispravi ako nije tako. Bolje kvalitetna profi vojska, za koju se izdvaja novac, nego rasipanje na nekakve obuke kad realno nemamo potrebu za tim, ali ni novca. Nema potrebe ni tjerati ljude koji nisu za to, a mnogi nisu. Ti se prijavi u vojsku i budi od pomoći koliko mozes. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 Bilo je krajnje vreme. Medjutim, smatram da i tih 6 meseci nije dovoljno. Treba da bude vraceno kao sto se sluzila JNA. Godunu dana za ove sa faksom a godinu i po sa srednjom skolom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 1 minute ago, grigorije22 рече Godunu dana za ove sa faksom a godinu i po sa srednjom skolom. Sto, bre, da nisu mozda fakultetlije spretnije i okretnje? Милан Ракић and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 14 minutes ago, Ronald рече U Hrvatskoj jeste problem, mislim da čak postoje rešenja, ali to je najnefunkcionalnija vlada u Evropi, ne zna se ni ko pije ni ko plaća, vidis koliki su javni dug napravili. Medjutim i da si ostao u BiH morao si se iseliti branio se ne branio. Srdjo zanemarujes evoluciju ratovanja, obucenost vojnika i napredak tehnologije. Za godinu dana obuke ne mozes postići nista, nije to kao nekad naučiš da pucas i mozes u rat. U jednog Američkog vojnika je uloženo mnogo novca zbog čega se oni neće više upustati olako u neke kopnene obračune, kao ni Rusu sa svojim najboljim vojnicima. Vazdušno i sa brodova rijesis veći dio posla. Ti za godinu dana slabe obuke nećeš naučiti mnogo, jedino da se skolujes i postanes kvalitetan vojnik, medjutim kod nas uslovi za to nisu baš najbolji, Vojska je na margini, ali neka me Miki ispravi ako nije tako. Bolje kvalitetna profi vojska, za koju se izdvaja novac, nego rasipanje na nekakve obuke kad realno nemamo potrebu za tim, ali ni novca. Nema potrebe ni tjerati ljude koji nisu za to, a mnogi nisu. Ti se prijavi u vojsku i budi od pomoći koliko mozes. Ја се само плашим да не дође до ситуације у којој велике силе изгубе интересовање за Балкан, у смислу да због неких унутрашњих проблема не буду у могућности да изврше довољно јак утицај на дешавања овде. Рецимо, деведесетих су земље ЕУ потпуно подбациле у решавању кризе, Русија није могла да се брине ни се о себи а САД су ушле у решавање касно (и на нашу штету али то је друга тема). Ко може гарантовати да се тако нешто неће опет десити. Што се тиче професионалне војске, цела прича и почиње од тога што немамо довољно новца за модерну опрему и организацију војске тако да профи војска буде довољна. Уосталом, регрутска војска се показала сасвим добро из војног аспекта, учествовали су војници на редовном служењу на крвавим местима попут Кошара и издржавали су. Овде је питање само шта је овом друштво потребније: да сваки расположиви динар иде на развој економије (и институција правне државе што иде руку под руку) или да се паралелно, на рачун брзине развоја других области, ради и на снажењу могућности одбране. Тренутно, не знам да ли има новца за редовну војску, али када имамо у виду да официр има неколико пута мању плату него неко ко се одлучио за цивилни факс и запослио се у приватној фирми и да војник има плату од, ако се не варам, 32.000, мислим да тек за јаку професионалну војску пара нема. Драшко and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 1 hour ago, grigorije22 рече Bilo je krajnje vreme. Medjutim, smatram da i tih 6 meseci nije dovoljno. Treba da bude vraceno kao sto se sluzila JNA. Godunu dana za ove sa faksom a godinu i po sa srednjom skolom. Јеси ти служио? И колико? Ако није тајна... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 10 hours ago, GeniusAtWork рече Јеси ти служио? И колико? Ако није тајна... Nisam. Nisu hteli da me prime. A znas kako zene gledaju na takve koje je vojska odbila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 2 hours ago, Срђан Шијакињић рече Ја се само плашим да не дође до ситуације у којој велике силе изгубе интересовање за Балкан, у смислу да због неких унутрашњих проблема не буду у могућности да изврше довољно јак утицај на дешавања овде. Рецимо, деведесетих су земље ЕУ потпуно подбациле у решавању кризе, Русија није могла да се брине ни се о себи а САД су ушле у решавање касно (и на нашу штету али то је друга тема). Ко може гарантовати да се тако нешто неће опет десити. Што се тиче професионалне војске, цела прича и почиње од тога што немамо довољно новца за модерну опрему и организацију војске тако да профи војска буде довољна. Уосталом, регрутска војска се показала сасвим добро из војног аспекта, учествовали су војници на редовном служењу на крвавим местима попут Кошара и издржавали су. Овде је питање само шта је овом друштво потребније: да сваки расположиви динар иде на развој економије (и институција правне државе што иде руку под руку) или да се паралелно, на рачун брзине развоја других области, ради и на снажењу могућности одбране. Тренутно, не знам да ли има новца за редовну војску, али када имамо у виду да официр има неколико пута мању плату него неко ко се одлучио за цивилни факс и запослио се у приватној фирми и да војник има плату од, ако се не варам, 32.000, мислим да тек за јаку професионалну војску пара нема. Srdjo ne moze biti više takvog rata na Balkanu, to EU ne ide nikako u korist i bilo kakva destabilizacija bi je jos više potresla. Uzmi Srbiju, sa kim da ratuje kada je okruzena članicama NATO pakta. Na kraju će se i ona priključiti. Naravno da nema novca ni za šta, ali ne misliš valjda da bi bilo kakva obuka u siromašnim uslovima nešto pomogla. Pa ni u Bosni ljudima nije do rata, ne postoji taj naboj, nema volje kao 92, ali ni naoružanja, niti je ljudima do toga. Mnogi ljudi su vidjeli da od rata nisu dobili nista, samo gubici, bližnjih i materjalni. U Srbiji bolje da ima 10 000 vojnika po 500-1000 evra, sto nije mnogo, nego rasipanje na neke ljude koji prave više štete nego koristi. Ja sam uvijek za kvalitet. Druga je stvar sto su kod nas nauka i vojska na samom dnu prioriteta. Mislim političari misle na sebe i boli ih za ljude osim za one koji im se iluziju i rade u korist njihove stranke. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 5 hours ago, grigorije22 рече Nisam. Nisu hteli da me prime. A znas kako zene gledaju na takve koje je vojska odbila. Ne znam. Znam mnoge u srećnim vezama koji su oslobođeni vojske. Neki su bili zaista kreativni ne bi li bili oslobođeni - ovo pre no što je obavezno služenje bilo, fala dragom Bogu, ukinuto. Zavisi od kulture u kojoj se raste. Ako drobiš nekome od detinjstva da ne može da se oženi bez vojske/da ne treba da se uda za nekog ko nije iš'o u vojsku, onda to može i da važi. Ali sad bi već trebalo da nikog nije briga za to jer niko ne služi vojsku osim profesionalnih vojnika. Juanito and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 Pa ja ne znam ima li uopšte takvih djevojaka koje neće momke koji nisu išli ili nisu primljeni u vojsku. Meni to djeluje smijesno. Ako gledamo koji momci najviše imaju izgleda kod širokog kruga djevojaka, bar kada je izgled u pitanju, pa to su oni manekenske gradje, mrsaviji sa malo mišića, jer im garderoba najbolje stoji, daleko najbolje.Teško bodybuilderu da ista stoji. Naravno izgled je manje bitan, ako neko nema nista u glavi, hehehe http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 4 hours ago, grigorije22 рече Nisam. Nisu hteli da me prime. A znas kako zene gledaju na takve koje je vojska odbila. Pa taman da znas da od takvih zena bezis na vreme. Zamisli prodjes taj vojni test, najdes posle zenu "zivota" i nesto ti se desi zbog cega padnes na nivo ispod koga vojska ne prima. Sta onda radi "draga"? "Caaooooo, idem ja do vojnog odseka da vidim ima li sta valjano."? Ako je to od toga treba bezati i pre i posle i mimo vojske i kako god. Isto vazi i za njene rodjake, uze i sire. Grizzly Adams, Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 Zaista niko ne vidi neku opasnost i potrebu za vojskom u svetlu trenutnih (naopakih) tendencija u Evropi? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 14 minutes ago, Господин Дареалис рече Zaista niko ne vidi neku opasnost i potrebu za vojskom u svetlu trenutnih (naopakih) tendencija u Evropi? Od toga te konvencionalna vojska ne moze odbraniti. Mogu specijalci i ti sam ako ti je dozvoljeno drzanje i nosenje oruzja koje naravno smes upotrebiti pri samoodbrani. Medjutim sta mi imamo. Mi imamo zabranu za drzanje i nosenje oruzja osim trofejnog/lovackog/malo kalibarski pistolji. Imamo zabranu samoodbrane u svojoj kuci osim ako onaj nije "King Kong". Imamo nasu licnu imovinu u vrednosti od 5000 din stavljenu van zakona. I tu i takvu zemlju i njeno nesrecno biracko telo treba svojim zivotom da brani neki takodje nesrecnik sa 25000 din platom?! Juanito, Grizzly Adams, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 У време сфрј,ко је ослобођен од војске,заиста је имао неки већи психички или физички недостатак,јер су регрутације биле строге и детаљне... Отуд је и била та прича ко није за војску није ни за женидбу,а капирам да је било и у старој Србији и краљевини још строжије, народ је просто ценио здравље као значајан предуслов за брак... Ћириличар and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 8 minutes ago, Aquilius Cratus рече njeno nesrecno biracko telo У великој мери је несрећно због сопствених избора, нажалост. Кад само погледаш кога су изгласавали све ове године... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука