Ћириличар Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Тања1 рече Ма говори се и дан данас у српском о ратницима, Гуглај па ћеш видети српске солунске ратнике, него мислим да си ти умислио да је појам архаичан, и да је професионална деформација, а очигледно је непрофесионална . Па то на руском одговара у Немачкој и Аустрији, и Енглеској - полиција. Доста за данас неспоразума. Ето ти глас да не плачеш. Напротив, сам израз не означава никакав савремен појам, већ се корисити данас у мало поетичнијим изразима ( ето кад си споменула и енглески, ни код њих за војнике не користе "warrior" као генеричну ријеч за војника, неко "soldier" ). Али хајд, ист ооф. Нека ми буде задња, остао сам без марамица па таман Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Тања1 рече Оружане основне вредности су поштовање, одговорност и храброст и имају значај за сваког од нас. Један од начина је да живимо наше основне вредности, преузмемо одговорност и покажемо храброст. Вредности могу бити усвојене или имплементиране кроз директиве. Вредности су у блиској вези са професионалном културом, и једино могу бити укључене и укорењене у томе да је практикују припадници оружаних снага током времена. Да би живели ове вредности, дакле, потребан је професионални идентитет, снажна професионална култура, значи, свака особа види себе као део ширег контекста заједничких циљева. Заједнички идентитет значи да се идентификује са другима и да се међусобно подрже. Наравно да можеш да научиш где год хоћеш и колико ти душа жели, али није то палеолит, већ на твој начин к'о распуштена банда. Мислим да си у праву, но поставио бих сљедеће питање. Шта мислиш - да ли се заједнички идентитет, осјећај припадности и заједништва може у неком значајном обиму учврстити или створити током војне службе? Мени се све чини да је то могуће само ако постоји већ јака политичка и друштвена повезаност унутар државе и друштва. Ту повезаност нисмо имали у ЈНА ( иако су многи мислили да је постојала ) па би шта би. Ево и преко Дрине, Оружане снаге БиХ ( чак се не зове ни "војска" нити "армија", него "оружане снаге" ) ништа не помажу у зближавању, а кадрови су етнички измјешани. Али са друге стране Јапан је постао хомогенији након установљавања редовне царске војске која је привукла Јапанце са свих страна и острва. Усудио бих се рећи да војска ту игра само секунрадну улогу и наставља већ покренуту државну и друштвену политику и зближавање. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 34 minutes ago, Тања1 рече Оружане основне вредности су поштовање, одговорност и храброст и имају значај за сваког од нас. Један од начина је да живимо наше основне вредности, преузмемо одговорност и покажемо храброст. Вредности могу бити усвојене или имплементиране кроз директиве. Вредности су у блиској вези са професионалном културом, и једино могу бити укључене и укорењене у томе да је практикују припадници оружаних снага током времена. Да би живели ове вредности, дакле, потребан је професионални идентитет, снажна професионална култура, значи, свака особа види себе као део ширег контекста заједничких циљева. Заједнички идентитет значи да се идентификује са другима и да се међусобно подрже. Наравно да можеш да научиш где год хоћеш и колико ти душа жели, али није то палеолит, већ на твој начин к'о распуштена банда. Paleolit je da svi odrasli ljudi u Srbiji obavezno u skladu sa zakonom, uce kako se pali vatra, kako se prezivljava u divljini i orijenitse uz pomoc Severnjace, mahovine i cega vec ne i izostravaju cula. Na to sam mislio i za to nema potrebe, jer smo napredovali daleko od toga. Umesto toga, vreme treba da trosimo na ono za sta stvarno ima potebe, kao recimo da sticemo ta profesionalna znanja i vestine u nekim oblastima za koje se interesujemo, jer ne mozemo svi biti profesionalni vojnici jer takav vojnik zahteva veliki utrosak vremena, pa zato neki mora biti profi vojnik, neko profi lekar, neko profi pekar, neko profi inzenjer, neki profi menadzer itd. A obavezni vojni rok je samo gubljenje vremena i zaglupjivanje, sto jel te ne dovodi ni do kakve profesionalizacije jer za to izgubljeno vreme neko moze savladati npr. Photoshop i Ilustrator i postati profi graficki dizajner. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 21 minutes ago, Ћириличар рече А и да је случај да си била свјесна спорне разлике и да сам ја схватио клип као само украс, оепт бих исто рекао - јер декор поста иде против саме суштине става у посту и његових логичких посљедица. У суштини, опуштено бона. Ја се волим расписат јер се волим расписат, а не јер бих задовољавао неки еготрип. Али авај, мој патрицијски језик! Да би илустровао нешто или декорисао можеш радити аналогијом или поређењем...где сам ја покушала да визулено пренесем - видео говори о 'српским ратницима', али такође се могу мешати медији, могла сам поставити видео специјалне јединице војске Србије и САЈ, и написати српски ратници, мало више уметнички карактер. Није у питању патрицијски језик, већ твоја потреба да будеш у праву, а моја потреба да ме чујеш шта причам (). Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 5 minutes ago, Deja Vu рече A obavezni vojni rok je samo gubljenje vremena i zaglupjivanje, sto jel te ne dovodi ni do kakve profesionalizacije jer za to izgubljeno vreme neko moze savladati npr. Photoshop i Ilustrator i postati profi graficki dizajner. drvce, Ћириличар, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 53 minutes ago, Тања1 рече Какво је то питање @Ronald? Мислиш да национална Danish одбрана има за задатак да брани неки простор у ком живе кокошке? Данас, многе земље имају војну службу, али и многе друге су је укинуле на чисто професионалну одбрану. Да, јесам за обавезно, под следећим: Служба у оружаним снагама Сервис и хитне службе Међународна помоћ у земљама у развоју Цивилни рад http://www2.forsvaret.dk/viden-om/indland/Pages/Civilstoette2.aspx и наравно драстично мали број регрута који обављају службу у просеку 4 месеци. Dobro, sta mene briga šta Danska ima I zašto bi ona morala da bude neko mjerilo za bilo šta? Privatna profesionalna vojska je jedina prihvatljiva stvar, naravno u saradnji sa državom jer je vojsku dosta teško odvojiti i organizovati bez države. Jedan ozbiljan profesionalni vojnik je projekat u koji se ulaze mnogo i konstantno i ovi koji ne žele da ratuju kao pacifisti ne treba da budu zlostavljani od strane političara i onih koji se zalažu sa bilo kakvu obaveznu vojsku. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Не може војска да буде приватна Роналде. АлександраВ, -Владимир-, Тања1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 25 minutes ago, Ronald рече Dobro, sta mene briga šta Danska ima I zašto bi ona morala da bude neko mjerilo za bilo šta? Privatna profesionalna vojska je jedina prihvatljiva stvar, naravno u saradnji sa državom jer je vojsku dosta teško odvojiti i organizovati bez države. Jedan ozbiljan profesionalni vojnik je projekat u koji se ulaze mnogo i konstantno i ovi koji ne žele da ratuju kao pacifisti ne treba da budu zlostavljani od strane političara i onih koji se zalažu sa bilo kakvu obaveznu vojsku. @Ronald, поставио си питање да ли сам за "државно" и обавезно служење војног рока. А наслов теме је да ли сте за обавезно служење војног рока у Србији. Знам да је Србија суверена држава, чему у питању "државно"?! Отуда, не као мјерило, већ у поређењу са. У реду, прихватљива је теби. Професионални војник у војсци је широк појам. Постоји широк спектар образовања, који обучава војнике да обављају важне функције и предметне области које заједно чине да одбрана може да обавља постављене задатке. На националном и међународном нивоу. Шта год, специјалност је један дан теорија, а сутрадан у блату или на висини 3.000 метара изнад тла. Такође, могу да малтретирају обичног професионалног војника. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече Paleolit je da svi odrasli ljudi u Srbiji obavezno u skladu sa zakonom, uce kako se pali vatra, kako se prezivljava u divljini i orijenitse uz pomoc Severnjace, mahovine i cega vec ne i izostravaju cula. Na to sam mislio i za to nema potrebe, jer smo napredovali daleko od toga. Umesto toga, vreme treba da trosimo na ono za sta stvarno ima potebe, kao recimo da sticemo ta profesionalna znanja i vestine u nekim oblastima za koje se interesujemo, jer ne mozemo svi biti profesionalni vojnici jer takav vojnik zahteva veliki utrosak vremena, pa zato neki mora biti profi vojnik, neko profi lekar, neko profi pekar, neko profi inzenjer, neki profi menadzer itd. A obavezni vojni rok je samo gubljenje vremena i zaglupjivanje, sto jel te ne dovodi ni do kakve profesionalizacije jer za to izgubljeno vreme neko moze savladati npr. Photoshop i Ilustrator i postati profi graficki dizajner. Па и данас ловци користе лук и стрелу, a астрономски метод из каменог доба може да се користи за одређивање Ускрса (Ниелс Бохр Институт). Ми смо модерни "талибани"! Photoshop и Illustrator могу да се савладају за кратко време (3-7 дана), а програме ко буде хтео да има, мора плаћати. А војни рок није заглупљивање, а обавезан значи, неће се моћи остати будно до касно у ноћ за компјутером. Смрди на одговорност коју би неки под сваку цену да избегну. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Тања1 рече а обавезан значи, неће се моћи остати будно до касно у ноћ за компјутером ...jer sam ja neciji resurs koji se samoiscrpljuje mimo optimalnih planova kako me upotrebiti... Ono, kao lozim se da mi neko gasi svetlo i tera me na spavavnje da bih mu bio sutra odmoran da me natera da prospem mozak drugom tipu kojeg su takodje naspavali i odmorili da isto uradi meni? Naravno, ubijanje je kudikamo zabavnije kad se radi disciplinovano i uz druzenje. Bas bi bila truba me rokne neki razmazeni tviteras. Ima li sta herojskije nego da mi bajonet zarije u dijafragmu uredno obrijani brka u popeglanoj uniformi koji pohadja i glumacku sekciju, te je tako spoj oficira i dzentlmena? Deja Vu, Џуманџи, Juanito and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 2 hours ago, Милан Ракић рече Не може војска да буде приватна Роналде. Aham, na papiru i ekranu. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 46 minutes ago, drvce рече ...jer sam ja neciji resurs koji se samoiscrpljuje mimo optimalnih planova kako me upotrebiti... Ono, kao lozim se da mi neko gasi svetlo i tera me na spavavnje da bih mu bio sutra odmoran da me natera da prospem mozak drugom tipu kojeg su takodje naspavali i odmorili da isto uradi meni? Naravno, ubijanje je kudikamo zabavnije kad se radi disciplinovano i uz druzenje. Bas bi bila truba me rokne neki razmazeni tviteras. Ima li sta herojskije nego da mi bajonet zarije u dijafragmu uredno obrijani brka u popeglanoj uniformi koji pohadja i glumacku sekciju, te je tako spoj oficira i dzentlmena? Zamisli, fragged by Istok Pavlovic. Ili fragged by Zorannah. Џуманџи, drvce and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 7 minutes ago, Aquilius Cratus рече Zamisli, fragged by Istok Pavlovic. Ili fragged by Zorannah. To bi bila velika sramota. GeniusAtWork and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 isao ja u vojsku , uzeli mi godinu dana zivota , nista naucio nisam a da cistim dvoriste sam znao i pre toga. Onda dosao rat , da je kome videti one izgubljene i uplasne ljude poslate na klanje koji blage veze nisu imali ni sta ih ceka ni sta treba da rade . Ej , autobus tih , niko rec ne progovara ,samo ja i jos jedan klinac od preko morave pijemo vinjak i deremo se ko blesavi . Stigli u vrucu zonu i Bogu hvala nasli se tu neki policajci , novosadadjani pa nam ukratko rekli sta i kako , gde i od cega da se pazimo , ljudi profesionalci , znaju svoj posao. Nauci se posle brzo sta i kako , naravno , ko prezivi , onaj iz kraljeva nam rekao da ga ne sahranjujemo u uniformi ako ga ubiju , i naravno kreteni ga sahranili u uniformi .Moj rodjak pogodjen zoljom" , nismo mogli da ga ugasimo ... obavezni vojni rok ... kako da ne ... nikad vise u rat , ni za koga . Ono sto svi treba da prodju je kurs taktickog pucanja u urbanim uslovima , da se covek odbrani od vojnih pozivara , eventualno pandura i dobro dodju u slucaju zombi apokalipse ... GeniusAtWork, cloudking, Aquilius Cratus and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 6 hours ago, Тања1 рече Photoshop и Illustrator могу да се савладају за кратко време (3-7 дана) Apsolutno je jasno da veze nemas o cemu pricas i samo bzvz pises besmislene recenice... GeniusAtWork, Ronald and Зосима је реаговао/ла на ово 2 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука