Deja Vu Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Зосима рече Војник је и више него тражено занимање... али није то суштина твоје саркастичне поруке, већ да млади уче језике,програмирање,да што пре запале из ове земље,тамо где нема шкргут зуби и јецаја... Ајд бре пали... Pih, znas kako ce tek da begaju kad krenu da glume ramboe pola godine pa kad skapiraju da im je bolje sedeti u nekoj kanceleariji i odmarati noge nego da nabijaju zuljeve sa cokulama. Tako da ako ikako zelis da neko ostane u ovoj zemlji, to je da ga naucis ne da ratuje nego da radi i zaradi neke pare, pa samim tim pomogne i sebi i drugima. A inace od programianja se u Srbiji moze itekako lepo ziveti, tako da nema razloga da begas. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 2 hours ago, Тања1 рече Где сам се ја то залагала за број војника који би произвео масу регрута и резервиста? Могу ли знати зашто ми користиш коментаре да би паметовао? Написала сам неколико речи, а ти ми спремаш роман објашњења и наметање мишљења и лично познавање материје (на којој основи?). Где је ту дијалог, питања за мене, размена мишљења? Извини, али питање је да ли се подржава враћање служења обавезног војног рока. Ти си рекла да си за. То је то, војни рок производи резервисте са најосновнијом обуком и то је посљедица ствари коју подржаваш. Указао сам само на то да ниси разликовала специјалне јединице полиције од војске јер су у питању бабе и жабе у формалном смислу ( док суштински мало разлика постоји ), а и истовремено и противрјечење је подржавању обавезног војног рока ( јер као што рекох, САЈ, на кога си се позвала, састављен је од професионалаца ). Нема никаквог надпамећивања ту, већ само изношења начињене противрјечности. И ево размјене мишљења, да се поновим - преферирам професионалну војску јер професионални војник је квалитетнији од 10 резервиста. Никакве "праве вриједности" и животне лекције неће допринијети безбједности земље као што ће то добро утренирана и технички оспособљена војска. ЈНА је била тако огромна машинерија чији је задатак био и тај ширења "правих вриједности" у чему није успјела. Не можеш карактерно и идејно формирати увелико формиране личности. Националне тензије су опстајале и под окриљем ЈНА, људи су карактерно остајали исти а свако је желио да избјегне службу или да му она макар буде што краћа ( јер што се мора то је и мрско, наравно ). Дакле та функција војске апсолутно отпада и остаје она одбрамбена, гдје се опет враћам супериорности квалитетнијег појединачног војника ( што је показано, опет, Великим сјеверним ратом Шведске и Русије гдје је Шведска успијевала да Русији нанесе тешке поразе иако је имала десетоструко мање становништво и мању војску. Но други фактори су одлучили рат у корист Русије ). А с обзиром да је Србија мала земља окружена такође малим земљама ( од којих су само Румунија и Бугарска веће од ње ), много већу ефективност уз најмање трошкове остварује са професионалном војском. Ионако зоне од војног интереса за Србију једино сада могу бити БиХ и Косово, поред одбране од било какве агресије ( хајд, са Хрватском ћемо се увијек надметати, али реалне основе за нови сукоб нема ). Но цака је у томе што Србија има, ако су подаци Лазанског тачни, око 35.000 војника, од којих су 10.000 под оружјем, што је веома мало. Али опет и ту ми се чини најлогичнијим поставити дугорочни циљ повећања броја професионалних војника у наредних 10-20 година који би чинили јако језгро јаке и солидно велике војске. А да не спомињем да нам војна индустрија још ради и да Србија чак развија нека сопствена оружја која су заиста квалитетна, те да има сопствену модификацију М-82 тенкова и оклопно возило "Лазар" ( но о њему не знам детаљније ништа ). Хоћу рећи, Србија има и индустријске капацитете да опреми добро већу професионалну војску од тренутне која би у том случају била далеко квалитетнија од пола професионалне, пола регрутске војске. По мом аматерском мишљењу. Ако опет мислиш да паметујем, извини али ја једнсотавно некад иритантно причам. Патрицијска крв Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 14 minutes ago, Ћириличар рече Извини, али питање је да ли се подржава враћање служења обавезног војног рока. Ти си рекла да си за. То је то, војни рок производи резервисте са најосновнијом обуком и то је посљедица ствари коју подржаваш. Не подржавам твоју посљедицу ствари () .Одбрана јесте у бројкама. Војна организација са борцима, фрегатом, тенкови и војници, али такође, људи се крећу и потрошни су материјал. Значи уз напредна технолошка решења имамо своје здраве људе и служи се свакодневно храна за хиљаде гладних на више од на пример 40 радних места, за запослене у свим професијама - многи од њих немају чин или број. Рецимо 22.000 запослених, од којих 5000 носе униформу. Електричари, механичари, кувари, лекари, наставници, инжењери, новинари, ИТ људи...и то је то! Остатак поруке нисам прочитала, ако буде заниљиво, коментарисаћу касније. Хвала за коментар. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Тања1 рече Не подржавам твоју посљедицу ствари () .Одбрана јесте у бројкама. Војна организација са борцима, фрегатом, тенкови и војници, али такође, људи се крећу и потрошни су материјал. Значи уз напредна технолошка решења имамо своје здраве људе и служи се свакодневно храна за хиљаде гладних на више од на пример 40 радних места, за запослене у свим професијама - многи од њих немају чин или број. Рецимо 22.000 запослених, од којих 5000 носе униформу. Електричари, механичари, кувари, лекари, наставници, инжењери, новинари, ИТ људи...и то је то! Остатак поруке нисам прочитала, ако буде заниљиво, коментарисаћу касније. Ако је ово нека суптилна пасивна-агресија, обожавам је Имаш колачић од Путина за то: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 27 minutes ago, Ћириличар рече Указао сам само на то да ниси разликовала специјалне јединице полиције од војске јер су у питању бабе и жабе у формалном смислу ( док суштински мало разлика постоји ), а и истовремено и противрјечење је подржавању обавезног војног рока ( јер као што рекох, САЈ, на кога си се позвала, састављен је од професионалаца ). Нема никаквог надпамећивања ту, већ само изношења начињене противрјечности. Позвала сам се на 'ратнике' (написала 'српским ратницима'). Онда ти не знаш да термин ратник има следеће значење: 1. Ратник 2. Војник државна полиција Руски: 1 Воин 2 Солдат государственного ополчения Шта још не разликујем? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 6 hours ago, JESSY рече sta vi mislite o tome ? ja sam apsolutno protiv... Ne bi se nikako slozio s tobom, i cudi me da tako nekako povrsno gledas na ovo pitanje. Iako sam apsolutno protiv nasilja, ipak bi to bilo prilicno dobro iz mnogo razloga. 1) Jedan od glavnijih, sto se mene tice, jeste upravo to iskustvo da budes pod potpunom komandom nekog drugog. Idealno za iskorenjavanje razmazenosti i egoizma. 2) Izrazito vazno sticanje osecaja za timski duh (dakle, duh zajednice) i pozrtvovanost. 3) Neizbezno povecanje licne odgovornosti, nesto sto nam danas hronicno fali. 4) Takodje, bez obzira kakvo je neko vreme kao vreme, muski clanovi drustva jednostavno treba da prodju kroz obuku rukovanja nekim oruzjem, to je deo vestine prezivljavanja, nista drugo. 5) Pa onda ucenje raznih naprednijih stavki iz prve pomoci i prezivljavanja u prirodi. 6) Zatim, izostravanje i vezbanje svih cula i refleksa (sto dugorocno moze da koristi svakom coveku kroz citav zivot). 7) Sticanje vrlo solidne kondicije, sto opet dugorocno moze da unapredi licno zdravlje, itd, itd, itd. Koristi od tako neceg zaista moze da ima mnogo, ovim nabrojanim ni izbliza nismo iscrpeli sve... -Владимир-, Драшко, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 5 minutes ago, obi-wan рече Jedan od glavnijih, sto se mene tice, jeste upravo to iskustvo da budes pod potpunom komandom nekog drugog. Idealno za iskorenjavanje razmazenosti i egoizma Ако већ мора тако нешто, BDSM је далеко боља варијанта... Deja Vu, GeniusAtWork, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 3 minutes ago, Juan рече Ако већ мора тако нешто, BDSM је далеко боља варијанта... Sta je BDSM? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Slazem se sa Obiem...dodao bih jos toga al ne mogu da cistim majicu od paradajza Samo bih obavezno zadrzao kao mogucnost, prigovor savesti i civilno sluzenje Тања1, АлександраВ, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 24 minutes ago, obi-wan рече Ne bi se nikako slozio s tobom, i cudi me da tako nekako povrsno gledas na ovo pitanje. Iako sam apsolutno protiv nasilja, ipak bi to bilo prilicno dobro iz mnogo razloga. 1) Jedan od glavnijih, sto se mene tice, jeste upravo to iskustvo da budes pod potpunom komandom nekog drugog. Idealno za iskorenjavanje razmazenosti i egoizma. 2) Izrazito vazno sticanje osecaja za timski duh (dakle, duh zajednice) i pozrtvovanost. 3) Neizbezno povecanje licne odgovornosti, nesto sto nam danas hronicno fali. 4) Takodje, bez obzira kakvo je neko vreme kao vreme, muski clanovi drustva jednostavno treba da prodju kroz obuku rukovanja nekim oruzjem, to je deo vestine prezivljavanja, nista drugo. 5) Pa onda ucenje raznih naprednijih stavki iz prve pomoci i prezivljavanja u prirodi. 6) Zatim, izostravanje i vezbanje svih cula i refleksa (sto dugorocno moze da koristi svakom coveku kroz citav zivot). 7) Sticanje vrlo solidne kondicije, sto opet dugorocno moze da unapredi licno zdravlje, itd, itd, itd. Koristi od tako neceg zaista moze da ima mnogo, ovim nabrojanim ni izbliza nismo iscrpeli sve... Јеси ли ти брате био у војсци...? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Ћириличар рече Ако је ово нека суптилна пасивна-агресија, обожавам је Имаш колачић од Путина за то: Требало је јасно да наведеш да не намераваш да толеришеш такво моје понашање, а не да ми делиш колачиће. Да се избориш са мојим понашњем прво мораш да ме не оптужујеш за нешто за шта се нисам изјаснила, на пример, ниси ме питао да ли разликујем специјалне јединице полиције од војске, већ си значење моје поруке и термина ратник видео онако како си желео да видиш, вероватно ради промовисања неког свог познавања ствари. Сврха видео клипа је била да декорише мој коментар и послужио само као контра твом клипу - честити ратници из властитог народа. Не брини, ниси једини који чује само самог себе. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 14 minutes ago, obi-wan рече Sta je BDSM? Букагије, Деспотизам, Силонанос, Мукољубље Deja Vu, Juanito and cloudking је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 14 minutes ago, Grizzly Adams рече Јеси ли ти брате био у војсци...? Naravno da jesam, i solidno sam nadrljao u raznim pogledima, ako na to mislis. Ne bi se uopste ni javio na temu da nemam licnog iskustva. Зосима, АлександраВ and Драшко је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 minute ago, obi-wan рече Naravno da jesam, i solidno sam nadrljao u raznim pogledima, ako na to mislis. Ма поштујем, него не знам где си видео све ове дивне и красне ствари које горе наводиш. Ја сам био у ШРО Билећа, што је била једна од ретких озбиљних обука у ЈНА. Већина осталог било је ватање кривина и тотално губљење времена. Та слика о некаквој "школи живота" је бајка, илузија... Ronald, JESSY and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 16 minutes ago, Grizzly Adams рече Ма поштујем, него не знам где си видео све ове дивне и красне ствари које горе наводиш. Ја сам био у ШРО Билећа, што је била једна од ретких озбиљних обука у ЈНА. Већина осталог било је ватање кривина и тотално губљење времена. Та слика о некаквој "школи живота" је бајка, илузија... Ne znam, tamo `de sam ja bio nije bila nikakva bajka. Ja sam bio u Novom Sadu, na Detelinari, na KUB PVO. I govorim kao neko ko je jedinac od oca i majke, i dosao na sluzenje roka razmazen i raznezen za mnogo toga. Vaspitan itekako, ali razmazen. I sve ovo sto sam nabrojao sam licno iskusio, i svedocim ga kao takvo, iz licnog iskustva. I to isto je svedocilo - jos onda - cca 90 % mojih drugara iz baterije i puka. Naravno, ne sporim da ima i drugacijih i znatno drugacijih iskustava, ali mislim da su takvi ipak u manjini. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука