Jump to content

И то је ФИЗИКА...

Препоручена порука

1 hour ago, aстрофизичaр рече

А па није исто. Ја исто питам да ли је: то исто - шала? Ваљда чамцу прво река помаже, а у повратку одмаже...

Ух, сада видох овај коментар, ништа, остајем при реченом :)

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, Плаво Небо рече

Значи, чамац се спушта од једног села, низводно, до другог села за 3 сата, а онда се сплав враћа узводно до тог узводног села за 12 сати, тако да, чамцу треба исто 12 сати :)

Не значи, а није ни духовито.

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

Дакле, да убацим малу помоћ и овде. Потпуно је логично да у првој тури и чамац и сплав плове низводно, само што чамац има брзину која је једнака збиру његове брзине и брзине реке док сплав плови брзином реке. У повратку - чамац плови мањом брзином, јер река тече у супротном правцу. Ајд сада...

:loading:

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Да мало оживимо тему....  :)))

"Супернова је звездана експлозија звезде која избацује огромну енергију за изузетно кратак временски период. Сјај супернове пре експлозије се повећа више милиона пута у односу на сјај током њеног живота. После експлозије сјај постепено опада током недеља и/или месеци. Супернова у једном кратком року засењује својим сјајем целу своју галаксију..."

"У астрономији, црна рупа је назив за објекат чије је гравитационо поље толико јако да ниједан облик материје или радијације не може да се отисне од ње, укључујући и кванте светлости за које се сматра да имају највећу брзину у природи, због чега објекат при посматрању делује црно (одатле и назив). Општа теорија релативности црну рупу описује као место у коме је простор-време бесконачно закривљено..."

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
On 10/1/2016 at 16:24, aстрофизичaр рече

Хајде и један физички задатак за данашњу гимнастику мозга:

од једног до другог села, на истој обали реке, чамац стигне за 3 сата, а сплав за 12 сати. Колико времена треба чамцу у супротном смеру?

On 10/4/2016 at 16:52, aстрофизичaр рече

Дакле, да убацим малу помоћ и овде. Потпуно је логично да у првој тури и чамац и сплав плове низводно, само што чамац има брзину која је једнака збиру његове брзине и брзине реке док сплав плови брзином реке. У повратку - чамац плови мањом брзином, јер река тече у супротном правцу. Ајд сада...

E, pa nije fer, ja sam zamislio splav na veslanje ili jedro, jer splav bez pogona nema smisla, i onda mi ništa nije imalo smisla. :D :)  

Da nije rešenje 6 sati?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Иван ♪♫ рече

E, pa nije fer, ja sam zamislio splav na veslanje ili jedro, jer splav bez pogona nema smisla, i onda mi ništa nije imalo smisla. :D :)  

Da nije rešenje 6 sati?

Е, тако је! Браво!!! Сад ћу да убацим следећи задатак за разгибавање мождане масе!!

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

Кхм! Кхмм!!! Дакле...

Тело које слободно пада у последњој секунди кретања прелази три четвртине укупног пута. Са које висине пада тело?

0703_read

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

19,6 метара? Ако се нешто нисам зезнуо у рачуници на брзину :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, GeniusAtWork рече

19,6 метара? Ако се нешто нисам зезнуо у рачуници на брзину :)

Перфектно издајниче и плаћениче!! Сад ћу да укуцам следећи задатак...

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

Воз је прешао прву половину пута брзином 72 километара на час, а другу брзином 36 километара на час. Колика је средња брзина на целом путу?

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, aстрофизичaр рече

Чек д'убацим нови...

хаххахах сада са лакшим задацима има да стигнеш до 12546452 страна за недељу дана :smeh2:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...