Jump to content

И то је ФИЗИКА...

Препоручена порука

Постоје сада приватна издања, има и добро уређених збирки.  Потребна је добра воља и жеља са сарадњом са неким професором...

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, aстрофизичaр рече

Значи да почнем да пијем дрогу?!

:pivo:

:smeh1:

Pa, može ta droga sa kojom nazdravljš... 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Управо сада, aстрофизичaр рече

Постоје сада приватна издања, има и добро уређених збирки.  Потребна је добра воља и жеља са сарадњом са неким професором...

Mozda sam malo dosadna ... Ali nije mi poznato na kojim se sve fakultetima fizika polaze za prijemni ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Чујте и почујте!! Нема глупих питања и досадних људи!!!! Дакле - на ЕТФ-у и физичком факултету...

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Arsenija рече

Gde sve  mogu da rade astrofizicari , a gde najcesce rade ? :citac:

На народној опсерваторији, у неком физичком институту, у просвети као професори физике, приватно или нигде!

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

Дуго година сам живела у кући са једним физичарем, и увек су ми биле занимљиве његове /и његових колега/ расправе са математичарима, наиме, физичари су увек сматрали да је математика прецењена и да је она, у ствари само писмо /као азбука/ којом се физичари користе. Слажете ли се? :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, aстрофизичaр рече

На народној опсерваторији, у неком физичком институту, у просвети као професори физике, приватно или нигде!

Jedan moj rodjak koji je zavrsio fakultet je dugo cekao posao , a onda je shvatio da nesto mora da preduzme , poceo je da radi  u fabrici , u medjuvremenu su mu na nekoj visokoj skoli priznali skoro 50 % ispita , veoma brzo je to zavrsio i sada je  dobio unapredjenje ...  Cudni su putevi Gospodnji . 

:351780:

Подели на овим сајтовима

Скроз чудни али и сасвим исправни и најбољи за сваког од нас...

:lupaglavu:

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, aстрофизичaр рече

Знаш ли ти колико времена треба да протекне да изгори једна шибица коју нисмо креснули и запалили?!

Све зависи од врсте дрвцета и фосфора.

Како може да гори нешто ако није креснуто и/или запаљено....

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Снежана рече

Дуго година сам живела у кући са једним физичарем, и увек су ми биле занимљиве његове /и његових колега/ расправе са математичарима, наиме, физичари су увек сматрали да је математика прецењена и да је она, у ствари само писмо /као азбука/ којом се физичари користе. Слажете ли се? :)

Мој професор физике Лаза говорио је "физика су корице од математике".

Не смем да пренесем шта је реко за хемију, увредиће се хемичари... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Ignjatije рече

Све зависи од врсте дрвцета и фосфора.

Како може да гори нешто ако није креснуто и/или запаљено....

Хе хе, може! У томе је фазон. Е сад треба размислити и провалити како то може да се објасни. Да сачекамо да ли ће неко имати идеју, па ћу онда и ја мало да помогнем неким потпитањима...

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

Моја професорка је само инсистирала на математичкој димензији физике, без непотребног теоретисања и приче о било чему. Научи формуле и објасни укратко, научи претварати мјерне јединице једне у друге и то је то. Досада жива и погрешан приступ.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Снежана рече

Ја бих рекао - математика и физика су лева и десна рука једног астрофизичара!!   :D

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...