Jump to content

И то је ФИЗИКА...

Препоручена порука

1 minute ago, aстрофизичaр рече

Хе хе, може! У томе је фазон. Е сад треба размислити и провалити како то може да се објасни. Да сачекамо да ли ће неко имати идеју, па ћу онда и ја мало да помогнем неким потпитањима...

Па сагоревање није ништа него убрзана оксидација, а фосфор вероватно оксидира и у нормалним условима. Треба нам количина фосфора на шибици и стопа оксидације. Онда би могли да израчунамо колико треба, бар одприлике...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Grizzly Adams рече

Мој професор физике Лаза говорио је "физика су корице од математике".

Не смем да пренесем шта је реко за хемију, увредиће се хемичари... :smeh1:

Ма реецииии слободно...  :skidamkapu:

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, aстрофизичaр рече

Хе хе, може! У томе је фазон. Е сад треба размислити и провалити како то може да се објасни. Да сачекамо да ли ће неко имати идеју, па ћу онда и ја мало да помогнем неким потпитањима...

Neka enerigija se oslobadja unutar samog drveta ? 

Ili je drvce bilo na suncu , pa se samo zapalilo .... :stadaradim:

:351780:

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, aстрофизичaр рече

Ма реецииии слободно...  :skidamkapu:

ОК, на твоју одговорност... :)

После оне претходне изјаве, питали га "Лазо, а шта је онда хемија?"

Лаза, без оклевања - "смрдљиви део физике"... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Evo malo praktične hemije, ptanje je sad / šta je hemijska skraćenica ,   VUK a šta KUV / aj da vas vidim , pa prevedite / objasnite / :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Рапсоди рече

Evo malo praktične hemije, ptanje je sad / šta je hemijska skraćenica ,   VUK a šta KUV / aj da vas vidim , pa prevedite / objasnite / :)

Voda u kiselinu - Nooooo !  Bum ! 

Kiselina u vodu ... Razblazavanje ...   :citac:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Arsenija рече

Voda u kiselinu - Nooooo !

Kiselina u vodu ... Razblazavanje ...   :citac:

Jeeeeesss :smeh2:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Grizzly Adams рече

ОК, на твоју одговорност... :)

После оне претходне изјаве, питали га "Лазо, а шта је онда хемија?"

Лаза, без оклевања - "смрдљиви део физике"... :smeh1:

Е то сам хтео да  чујем!!   :dobro:

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

Za sada mi žene na muškoj temi vodimo, / brzi ženski prsti /  :cheesy3:

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Рапсоди рече

Ето претече ме Арсенија...

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Za sada mi žene na muškoj temi vodimo, / brzi ženski prsti /  :cheesy3:

Najbolje smo ! Najbolje !  :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, aстрофизичaр рече

Ето претече ме Арсенија...

A ruke i konopče,  sila delujuća je ......je.....ostade mi dužan odgovora ...:)  

Подели на овим сајтовима

I ko kaže da smo samo brze na jeziku..... ma Bre bolje i brže smo u svemu, ako meni ne verujete pitajte  gospoju Paradoksalnu :smeh1: 

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Grizzly Adams рече

Па сагоревање није ништа него убрзана оксидација, а фосфор вероватно оксидира и у нормалним условима. Треба нам количина фосфора на шибици и стопа оксидације. Онда би могли да израчунамо колико треба, бар одприлике...

Е па да попричамо мало о томе. Да, сагоревање је спајање са кисеоником и тај процес се дешава при СВАКОЈ температури, а не само при високој. По закону који одређује брзину хемијских реакција, ако се температура спусти за 10 степени, брзина реакције биће 2 пута мања! Ајд сад мозак у турбо погон и мооозгааањеееее!!!!!! Шта из тога следи?   dobardecko

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...