Аурор Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 1 minute ago, Juan рече Само што је Вођа био и умро у затвору и цео свет га (оправдано) сматра за зликовца, а Клинтон ће можда да постане прва дама и цео свет (многи добронамерни и поштени људи) у њему и госпођи и даље виде некакве човекољупце. Sovjetski i kineski sefovi (crvenog) terora, odgovorni za smrt desetina miliona, su umirali u krevetu u miru, u krugu porodice u devedesetnekoj godini zivota... (Ako prethodno nisu likvidirali jedni druge u borbi za moc i polozaje.) Tako da... nema na ovom svetu neke pravde. Ako se i sudi, sudi se onom ko je slabiji i ko je izgubio. Лидија Миленковић, Natasa. and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 3 minutes ago, Жељко рече Много младих је помрло од рака. Сваког дана оболи једно дете од рака, док сваке седмице једно умре..Ово су податци из НУРДОРА ( национално удружење родитеља деце оболеле од рака). александар живаљев, коЖељ њацИ and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 2 minutes ago, Жељко рече Како мислиш? Канцер нема везе са годинама. Много младих је помрло од рака. Ја сам нешто наилазио у свим текстовима које сам читао на тему рака да је старење најзаступљенији појединачни фактор. Чак сам негде прочитао да је једини разлог зашто у ранијим временима није било толико оболелих од рака то што је животни век био краћи. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Danas se brzo zivi. Mozda je i to jedan od faktora rizika. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 3 hours ago, Милан Ракић рече Ево занимљивих одговора је било на овој једној теми од ономад. Одоговр на горње питање Шијакињићево је дао у једном емотивном посту Човек Жоја. Своје искуство са обилазака свих наших аеродрома након НАТО агресије и евенталну "озраченост" сам написао и ја... " Узрок великог броја оболелих од рака је 10 хебених година ратовања, сиромаштва, кидања због стреса и свакојаких других беда кроз које смо прошли. 90-те долазе на наплату а ми као нојеви набили главе у песак и прдимо ко Калимеро. И сви су други криви, само ми преподобни нисмо. Само смо ми сјајни и бајни, цакани, фини, лепи, добри, поштени, праведни. Нас су господо уништиле и уништавају наше сопствене, колективне страсти. Ми смо пуни себе, горди и самовољни, жељни власти и моћи, ми се гневимо и раздражујемо ако није онако како ми то хоћемо или ако није по "нашој" правди, ми само гледамо како ћемо да се наждеремо и налочемо, и ко ће кога да повали у кревет, ми смо алави на паре као ни један народ и кидамо се од зависти, испирамо уста са комшијама, пријатељима, рођацима, гледамо преко плота и тражимо прљав веш и тешимо се кад га нађемо само да себи не бисмо признали да смо јадне и бедне ништарије које и даље функционишу на принципима родовско-племенске заједнице. Е видите, то су вам Срби. Само треба имати храбрости да се то призна и каже отворено. " ... Ako smem da kazem - pravo u centar, nema sta da se doda. Драгана Милошевић, АлександраВ, zuti car and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 На појаву рака утиче пре свега нездрав начин живота. Пушење, исхрана, неактивност, изложеност разним хемикалијама итд. Свега тога код нас, а и у свету, има данас пуно. Ја би више обратио пажњу на квалитет пољопривредних производа, јер се код нас све живо прска и шприца без икакве мере и контроле. Тај парадајз који купујете на пијаци од "фине бакице" може да буде 10 пута штетнији од свих белосветских гмова и монстантова заједно. Ал` то очигледно никог није брига, јер "село" је некакав мистичан појам у нашем народу... Чисто и невино као принцеза из бајке... Друга ствар је квалитет ваздуха. Док сам живео у Србији, читав живот сам имао "хроничне" проблеме са дисајним путевима. Стално некакве упале итд. Тешко би скрпио месец дана у току године са нормалним грлом и плућима. Прва ствар коју сам приметио кад сам се преселио у Вавилон је огромна разлика, да могу да дишем нормално. После пар месеци сви проблеми су једноставно нестали и нису се појавили наредних десет година. Осим у једном случају - кад слетим на Николу Теслу. Истог момента почињем да кашљем и гушим се. Очигледно да сам посебно осетљив на те ствари, јер већина људи не осећа те проблеме, али то не значи да на њих загађење не делује. Само не осећају док се, не дај Боже, то не појави као неки већи проблем. Зашто? Немам појма. Пада ми на памет квалитет бензина или слично. Трећа ствар је стрес. То је мислим и доказано да има изузетан утицај на појаву и смртност од рака. У каквим условима наш народ живи и под којим притиском свакодневно, сигурно је велики фактор. Зато је изузетно важно оно о чему стално причамо овде - мора да се нормализује живот. По било коју цену. То је најважнији циљ изнад свега осталог, све друго треба откачити или оставити за касније. Јер мислим да иначе нећемо опстати још дуго... А ове приче о "осиромашеном уранијуму" итд. служе само да се одржава власти неопходна митологија... Тако су комунисти живели Други светски рат педесет година након што се завршио и "борили се против фашизма" давно након што је фашизам нестао са лица земље. Неспособним властима треба таква некаква измишљена прича о "великој борби" и "непријатељу", па макар била потпуно безвезна и ирационална. Тако функционишу све секте. Па и ова данашња власт. А народ наиван као увек што је био... RYLAH, Juanito, obi-wan and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Сељаци из Слатине код Бора не смеју да изађу на пијацу као продавџи, због високе загађености земљишта. Ако и изађу морају да лажу. АлександраВ, RYLAH, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 2 hours ago, Господин Дареалис рече Sovjetski i kineski sefovi (crvenog) terora, odgovorni za smrt desetina miliona, su umirali u krevetu u miru, u krugu porodice u devedesetnekoj godini zivota... (Ako prethodno nisu likvidirali jedni druge u borbi za moc i polozaje.) Tako da... nema na ovom svetu neke pravde. Ako se i sudi, sudi se onom ko je slabiji i ko je izgubio. С тим што им се пре тога све распало, деца поумирала или их се одрекла, сви су их се одрекли и једва чекали да умру, а неки су били и отровани (Стаљин, рецимо). Брате, они су већ на овом свету умрли ко пси, у лудилу изазваном паранојом и одбаченошћу и усамљеношћу. Natasa., александар живаљев and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Uvodni tekst je rastavljanje na proste cinioce zablude o OU kao uzroku povecanje smrtnosti od raka. Ostali forumasi koji su dali svoju leptu na ovu temu dali su zavrsni ekser u sanduk i nakon sto iko procita ovih prvih par redova ove teme ne znam koji razlog bi trebao da bude da i dalje vjeruje da je OU krivac za oboljele od raka u Srbiji. @Срђан Шијакињић Ja mislim da sad mozes imati jasniju predstavu i da statistike ne treba da te bune. Ne treba biti iznenadjenje i da su frigirane malo. Ono sto je Aleksandar Zivaljev napisao, da se propaganda o OU jako koristi kako bi se prikrivale svi propusti koje cini zdravstveni sistem u Srbiji tu treba narocito imati u vidu. Dalje si sam stavio podataka da su Srbi u top 5 naroda koji najvise popuse cigareta po broju stanovnika. Ako ista izaziva rak, onda je to aktivno pa i pasivno pusenje ako se pretjerano boravi u zapusenim prostorijama, a znamo koliko su nasi ljudi skloni tome, kafice za vrijeme radnog vremena, vikendi izlazci u duge sate itd... Druge statistike opet govore da Srbija nije ni u top 20 zemalja kada se gelda broj umrilh od raka na 100.000 stanovnika. http://www.wcrf.org/int/cancer-facts-figures/data-cancer-frequency-country Zanimljivo da su u top 20 sve razvijene zemlje. Sto mozda govori u prilog da ni zagadjenost nije toliki faktor koliko vjerovatno stresan i ubrzan nacin zivota. obi-wan, александар живаљев, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 10 minutes ago, Justin Waters рече Zanimljivo da su u top 20 sve razvijene zemlje. Sto mozda govori u prilog da ni zagadjenost nije toliki faktor koliko vjerovatno stresan i ubrzan nacin zivota. Друга ствар је што је животни век дуплиран у задњих сто-двеста година. Људи више не умиру од разних других ствари од којих се раније масовно умирало (заразне болести итд.) па онда доживе да ћелије "полуде" и појави се рак у педесетој години. Пре сто година би можда умро од туберкулозе са триес` година и никада не би доживео педесет. Па онда процентуално оболелих од рака има више, што у ствари може да буде последица напретка медицине. александар живаљев, Sanja Т. and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 4 hours ago, Grizzly Adams рече Трећа ствар је стрес. То је мислим и доказано да има изузетан утицај на појаву и смртност од рака. У каквим условима наш народ живи и под којим притиском свакодневно, сигурно је велики фактор. Зато је изузетно важно оно о чему стално причамо овде - мора да се нормализује живот. По било коју цену. То је најважнији циљ изнад свега осталог, све друго треба откачити или оставити за касније. Јер мислим да иначе нећемо опстати још дуго... Мени је ово некако прва ствар, ипак obi-wan, александар живаљев, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Stres je okidac za sve bolesti nazalost АлександраВ, александар живаљев, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 P.s.ja nazalost imam akutni stres tako da znam sta pricam... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 Ја верујем професорки Ђуровић. Она је са тимом људи, професорком Спасић-Јокић из Винче и сарадницима пратила целу причу на терену. Имала сам прилике да прелистам њихову књигу http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0042-8450/2011/0042-84501106529D.pdf али и да лично попричам са њом. Ево налетела сам на овај текст, то би отприлике било неко њено мишљење, укратко. Stručnjaci Vojnomedicinske akademije su do 2005. pratili zdravstveno stanje pripadnika vojske i civila koji su tokom bombardovanja bili u neposrednoj blizini objekata pogođenih projektilima sa osiromašenim uranijumom. Branka Đurović, načelnica Odeljenja za radiološku zaštitu VMA, kaže da se radilo o obimnom programu ispitivanja zdravlja ljudi koji su bili ranjeni gelerima tih bombi, spašavali povređene ili radili na dekontaminaciji područja na jugu Srbije.“Pet godina smo ih pratili ali u tom periodu nismo uočili povećanu učestalost malignih oboljenja. Mada, moram da kažem, to tada nismo ni očekivali jer je latentni period duži od toga. Taj zdravstveni program smo želeli da vodimo i dalje ali na žalost, pre svega zbog razloga materijalne prirode, nismo bili u mogućnosti da ga nastavimo.” Doktorka Branka Đurović smatra da, uprkos tome što se radioaktvne supstance pominju kao jedan od mogućih uzroka raka, hemijsko zagađenje iz perioda 99. godine, kada je uništeno 10 odsto industrijskih kapaciteta, može da predstavlja veliki problem.„Tada je samo tokom tih sedamdesetak dana bombardovanja emitovana nekoliko puta veća količina toksičnih supstanci od godišnje emisije u celoj SR Jugoslaviji u godini pre bombardovanja. Hemijske supstance od kojih su mnoge dokazano kancerogene, mutagene, genotoksične i neurotoksične, koje razaraju naš imuni sistem, u koncentracijama koje važe za ekološku katastrofu dospele su u našu životnu sredinu... Stanovnici Srbije su ih udisali i uneli u svoje organizme tako da mislim da su te supstance pre svega uzrok svih ovih promena“, kaže Đurović.izvor Срђан Шијакињић and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2016 4 hours ago, Grizzly Adams рече Друга ствар је што је животни век дуплиран у задњих сто-двеста година. Људи више не умиру од разних других ствари од којих се раније масовно умирало (заразне болести итд.) па онда доживе да ћелије "полуде" и појави се рак у педесетој години. Пре сто година би можда умро од туберкулозе са триес` година и никада не би доживео педесет. Па онда процентуално оболелих од рака има више, што у ствари може да буде последица напретка медицине. Ja govorim o mladima, govorim o tinejdžerima i deci o omladini i ljudima do 35 godina jedno je starost drugo je kancer разумем ја да је вама потребно због ваше идеологије да умањите степен оболелих од канцера у Србији али јеби га сам сам сведок масовних сахрана људи који су умрли од канцера људи који су имали 2 године, 7 година, 16 година, 27 година, 33 године и наравно и остале старије генерације. Није истина да је канцер болеста старих људи, хајде престаните да лажете пре свега себе. АлександраВ, Данче*, Sanja Т. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука