Зосима Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 5 minutes ago, Ayla рече Uskoro će se dotaći i sexa...i eto I eto,o profesorkama i njihovoj uniformi niko ne misli...jedan moj predlog, vrlo delotvoran na pažnju učenika... Juanito, Grizzly Adams, Светислав Павловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 23 minutes ago, Aquilius Cratus рече Sve je to bilo samo igranje a ne sistematsko istrazivanje sa ozbiljnom epistemickim aparatom kome prve crte daju stari Grci a moderni oblik renesansni genijalci Italije i Holandije a potom francuski i skotski prosvetitelji. Matematike i filozofija kao sistematkse metodlogije koje se pravdaju dokazima ne postoje mimo zapadne civilizacije to jest nejnih osnivaca, starih Grka. Ko zna šta je sve postojalo, a izgubilo se u prostoru i vremenu. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Зосима рече I eto,o profesorkama i njihovoj uniformi niko ne misli...jedan moj predlog, vrlo delotvoran na pažnju učenika... To kad tek završi fax, zamisli debelu profesorku pred penziju ovako obučenu Лидија Миленковић, Sanja Т. and Зосима је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Зосима рече I eto,o profesorkama i njihovoj uniformi niko ne misli...jedan moj predlog, vrlo delotvoran na pažnju učenika... Tačno sam znala Zosima, sjedni...5 do kraja godine (rekla bi ta profesorica) Зосима је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 28 minutes ago, NinaD рече Auuu pa šta je ovo. Prvo pismo Sumeri, prva mašina za štampanje Kina, (pre Gutemberga), matematika, astronomija, medicina,... Britanci i Amerikanci se nisu popeli na toj lestvici zato što su kreativni, već zato što su predatori kao i preci im. Imali su kolonije i pljačkali druge, a i danas ti drugi dolaze kod njih sa svojim kreativnim idejama, jer u svojim opljačkanim zemljama ne mogu da ih razviju. Samo sto to sto su smislili Sumeri i Kinezi nije nastalo jer je neko seo, stavio prst na čelo i počeo da se pita jesu li sve one priče koje objašnjavaju funkcinisanje sveta tačne. Pa kad se rodila sumnja u to, onda se postavilo pitanje kako možemo bilo šta da znamo što je dovelo do razvoja epistemologije - grane filozofije koja se bavi baš time, saznanjem, šta možemo i kako možemo da znamo i saznamo. A to automatski povlači razvoj nauke koja povlači sa sobom razvoj tehnologije koja ako primetiš dominira na Zapadu, jer i dan danas imaš krajeva u Aziji i Kini gde stanovništvo živi bez struje, a kamoli nečeg višeg. I baš u toj Kini su tako živeli vekovima, tu se bukvalno može primeniti ona levičarska priča 99% siromašnih vs 1% bogatih, jer je vekovima 1% činila aristokratija koja je za svoje potrebe izmišljala kompase, mašine za štampanje i šta sve ne, dok je 99% naroda živelo bedno. I dan danas nije ništa bolje stim što se povećava broj bogatih u Kini, i u Indokini, ali baš zato što kopipejstuju Zapad, a ne jer su sami nešto smislili. A Britanci nikad bez nauke ne bi pokrenuli industrijsku revoluciju, kao što ni Amerikanci ne bi današnju informatičku. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, NinaD рече Ma da, Egipćani su još 3.000 g.p.n.e koristili kompleksnu matematiku, Vavilonci su izračunavali obim kruga (približno današnjem koje koristi vrednost Pi), Kineski matematičari su oko 21.veka p.n.e razvili značajne koncepte vezano za negativne i decimalne brojeve, ali sve je to samo igranje. Ne, nista od toga sto su Egipcani, Vavilonci i Kinezi radil isa brojevima nije nauka. Zato sto nisu imali sistematski nacin pravdanja zasto je to tako. Matematiku kao sistematsku nauku koje dokaze izvlaci iz aksioma imamo tek sa Euklidovim elementima a danas su i oni vec daleko prevazidjeni. Primera radi mi smo matematicko opravdanje i definicju pojma broja dobili tek u 20. vek ali matematike jest postojalka znatno ranije. Ovo nije neko moje misljenj nego osnove istorije matematike. Pogledaj bilo koje predavanje istorije matematike pa vidi. 4 minutes ago, NinaD рече Nastavljači svega toga su Grci, a tvrdnja da su Grci osnivači zapadne civilizacije je izmišljena, jer je zapad dostignuća grčkih filozofa otkrio tek u 14.veku posle pada Romejskog carstva iliti Vizantije, a mnogo, mnogo posle postojanja Grčke antičke civilizacije. Pa i Grci i Rimljani i Vizantijci JESU neodvojivi deo zapadne civilizacije. Ako ne verujem meni konsultuj Ostrogorskog i ucenika mu Ivana Djurica. Zapadna civilizacija nije nuzno vezana za geografski zapad. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 50 minutes ago, Grizzly Adams рече Па имала би осигурање које би ти то покрило. Није то нека виша математика, такви проблеми су решени одавно. То је опет класична логичка грешка - "да држава не обезбеђује, тога не би уопште било". А искуство нас учи сасвим супротно. Kao ženi u fertilnom periodu, privatno zdravstveno osiguranje bi mi bilo prilično skupo, a retko koje bi pokrivalo situaciju NICU od više od mesec dana - situacija koja u SAD može da bankrotira i roditelje iz srednje klase. To je retka situacija koju niko ne bira niti predviđa i za koju je prosto logično da svi dajemo po malkice da obezbedimo one kojima se desi. NinaD, александар живаљев, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 8 minutes ago, Зосима рече I eto,o profesorkama i njihovoj uniformi niko ne misli...jedan moj predlog, vrlo delotvoran na pažnju učenika... Kakvi, ja sam imao ovakvu profesorku ruskog u osnovnoj, zato ništa nisam naučio, ne znam da beknem ruski i zato sam protiv Putina i brace Rusa naravno. Зосима, александар живаљев and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 29 minutes ago, Лидија Миленковић рече Pod uslovom da imas novca da platis osiguranje. Па види овако сестро. Државни здравствени систем финансира се из пореза који људи плаћају. Значи, кад се то што се сакупило сабере - то је то што можемо да приуштимо. Ако тај новац оставимо људима и они плате осигурање - то је опет иста сума! У ствари, сума би била далеко већа, јер би се пуно одговорније водило рачуна о новцу, не би се расипало на беспотребну бирократију итд. Тако да је очигледно да би имали новца да платимо осигурање, бар за исту услугу коју имамо сада. А и бољу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Да се вратимо на тему онда... Ayla , Aquilius Cratus, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 12 minutes ago, Paradoksologija рече Kao ženi u fertilnom periodu, privatno zdravstveno osiguranje bi mi bilo prilično skupo, a retko koje bi pokrivalo situaciju NICU od više od mesec dana - situacija koja u SAD može da bankrotira i roditelje iz srednje klase. To je retka situacija koju niko ne bira niti predviđa i za koju je prosto logično da svi dajemo po malkice da obezbedimo one kojima se desi. Па то је осигурање - сви дају по малкице да обезбеде оне којима се деси. Не разумем зашто кажеш да би ти "осигурање било скупо". Цена те услуге је иста. Питање је само на који начин се плаћа. Разлика је само што су приватне фирме пуно одговорније и штедљивије, па би за исте паре добили боље услуге. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 6 minutes ago, Aquilius Cratus рече Ne, nista od toga sto su Egipcani, Vavilonci i Kinezi radil isa brojevima nije nauka. Zato sto nisu imali sistematski nacin pravdanja zasto je to tako. Matematiku kao sistematsku nauku koje dokaze izvlaci iz aksioma imamo tek sa Euklidovim elementima a danas su i oni vec daleko prevazidjeni. Primera radi mi smo matematicko opravdanje i definicju pojma broja dobili tek u 20. vek ali matematike jest postojalka znatno ranije. Ovo nije neko moje misljenj nego osnove istorije matematike. Pogledaj bilo koje predavanje istorije matematike pa vidi. Pa i Grci i Rimljani i Vizantijci JESU neodvojivi deo zapadne civilizacije. Ako ne verujem meni konsultuj Ostrogorskog i ucenika mu Ivana Djurica. Zapadna civilizacija nije nuzno vezana za geografski zapad. Nisam po struci istoričar, mada mi je bila obavezna. Da su stari Grci znali da će ih varvarska plemena smatrati osnivačima njihove kulture, poslušali bi Prodika i ubili se. Elem, da bi nastao sistematski način koji se može nazvati nauka, marao je prethoditi neki način na osnovu kojega se dolazilo do zaključaka. Asirci, Sumeri, Egipćani, Grci,... sva saznjanja iz matematike, fizike,... koristili su u svakodnevnom životu, bez toga ne bi mogli graditi ono što su gradili. To nisu mala saznanja, naprotiv. Sad nemam pojma šta se ovde dokazuje? Da je sve to beznačajno dok se nisu spustila varvarska plemena i strskala Rim? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, NinaD рече Možda je trebalo omogćiti glasanje na početku teme, za i protiv uniformi u školama. Bilo bi zanimljivo. Ево, може овде: линк александар живаљев, АлександраВ, NinaD and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, NinaD рече Nisam po struci istoričar, mada mi je bila obavezna. Da su stari Grci znali da će ih varvarska plemena smatrati osnivačima njihove kulture, poslušali bi Prodika i ubili se. Elem, da bi nastao sistematski način koji se može nazvati nauka, marao je prethoditi neki način na osnovu kojega se dolazilo do zaključaka. Asirci, Sumeri, Egipćani, Grci,... sva saznjanja iz matematike, fizike,... koristili su u svakodnevnom životu, bez toga ne bi mogli graditi ono što su gradili. To nisu mala saznanja, naprotiv. Sad nemam pojma šta se ovde dokazuje? Da je sve to beznačajno dok se nisu spustila varvarska plemena i strskala Rim? Ne poenta je da su Grci izmisli nesto novo, nesto do tada ne postojece. Postavil isu temelje Zapadnoj civilizaciji. Kroz sistematsku filozofiju, matemtiku i logiku kao proces dokazivanja istinitosti, demokratiju kao politicko uredjenje i istoriju kao naucni nacin izucavanje proslosti, posto je do tada postojao i kod njih i kod drugih mitoloski nacin kazivanaj i prosti hronicari dogadjaja. To kasnije nadogradjuju Rimljani pre svega sa njihovim sistemom prava koji je i dana dans osnoa kontinentalnog prava. Nakon toga se od njih grana ka Vizantiji i srednjovekovnim Arapima iz cijih radova je kasnije pocela renesansa pa moderno doba. Sve to uzevsi u obzir Zapadna civiliacija je 2.5 hiljade godine stara i to nema nikakve veze sa geografskim zapadom. Juanito, александар живаљев, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 I...uniforme ili ne ? Aquilius Cratus and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука