Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Paradoksologija рече Drago mi je ako si natčovek koji se nikad nije razboleo niti išta u školi naučio. Замена теза. Само кажем да желим да живим слободно и да не желим никога да присиљавам да ми помаже, нити да отимам од другога за своје потребе. 4 minutes ago, Paradoksologija рече Ostali smrtnici umeju da umru i/ili ostanu bez elementarnih uslova za život u svetu bez ovih tipova međusobne ispomoći ljudskih bića. Присила није исто што и милосрђе. Наравно да људи треба да помажу једни другима, али тамо где се користи насиље нема никаквог милосрђа. александар живаљев, Аурор and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 3 minutes ago, Juan рече Nista više ne nauči Pačurlija ta, Nego što je i pre znala: Ga, ga, ga, ga, ga! Čika Jova Zmaj Jao ta mi je bila omiljena. Šta sve ne bismo znali da nismo išli u školu АлександраВ, александар живаљев and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, NinaD рече Jao ta mi je bila omiljena. Šta sve ne bismo znali da nismo išli u školu Шта све не бих знао да није било Тимотија Бајфорда... александар живаљев, Grizzly Adams, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 6 minutes ago, Natasa. рече Imam utisak da imaš neku traumu od sistema. Sorry ako zadirem u intimu. Јок. Систем има трауме од мене. александар живаљев, Аурор and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Grizzly Adams рече Замена теза. Само кажем да желим да живим слободно и да не желим никога да присиљавам да ми помаже, нити да отимам од другога за своје потребе. Присила није исто што и милосрђе. Наравно да људи треба да помажу једни другима, али тамо где се користи насиље нема никаквог милосрђа. Imam utisak da se čovečanstvo oslanja na milosrdje, bilo bi značajno desetkovano. Лидија Миленковић, GeniusAtWork, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Izgleda da se tema "školske uniforme, da ili ne" pretvorila u "škola, da ili ne". АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 minutes ago, Juan рече Шта све не бих знао да није било Тимотија Бајфорда... Koji je takođe išao u školu. Natasa., Paradoksologija and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, Grizzly Adams рече Јок. Систем има трауме од мене. 100% Samo ti sanjaj da živiš van sistema dok plaćaš porez po Amerikama . Al dobro, bolje Americi nego ovde, bar znaš da nije tvoj rad uzaludan. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 7 minutes ago, Paradoksologija рече Dalje u prošlost da ne idem, pre dve godine sam zbog abrupcije placente previe imala hitan carski rez posle koga je moje prevremeno rođeno dete provelo više od mesec dana u inkubatoru. Da bismo preživeli bez sistema, morala bih da budem veoma imućna - a ako nisam, ko nas šiša, ne treba da živimo. Па имала би осигурање које би ти то покрило. Није то нека виша математика, такви проблеми су решени одавно. То је опет класична логичка грешка - "да држава не обезбеђује, тога не би уопште било". А искуство нас учи сасвим супротно. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 23 minutes ago, Grizzly Adams рече Што се мене тиче, ја би радо да се "испишем" из било каквог система. Не треба ми ништа. Полако Гризли. На чисто личном плану и ја бих да се испишем из овоземаљских, наметнутих система, што нам је ваљда као хришћанима и блиско, јелте, Царство небеско, слобода, укинуте све земаљске власти и поглаварства итд. Али то је максимализам, идеал, међутим, нећемо бити телетабиси па занемарити реалност која нам је дата. Јесте да се нисмо питали, мимо наше воље смо део тих система, али шта је ту је. Сад, шта човек може? Да се бори да га се ти системи што мање дотичу. Ја и сад муку мучим са формалностима, бирократским процедурама итд, чак могу рећи да их презирем, целог живота имам одбојност према томе . Е тако и за образовање. Нису ставови на теми генерално толико удаљени када је реч о пројекцији онога шта би било добро, јер је очигледно да је овако лоше, али док се не дође до тог неког побољшаног нивоа морамо уважити стање на терену. Не може баш све преко колена. Има код нас добрих наставника и професора, и то не мало, напротив, али сав њихов рад и труд се изгуби у мемљивости ширег друштвеног амбијента, поједе га жабокречина политике и јефтине површности. Grizzly Adams, АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 17 minutes ago, NinaD рече Pričamo školskim uniformama, pa samim tim i o sistemima i uspešnosti školskih sistema, znači nije reč o različitoj inteligenciji već o drugačijim metodama vaspitanja i obrazovanja. Pa ko sto kazemo, azijsko obrazovanje i vaspitanje samo dovodi do kopipejstera i ljudi bez kritičkog razmisljanja pa i neke kreativnosti, mada zavisi sta tu mislimo na kreativnost jer azijati znaju biti kreativni i vrlo detaljni u nekim oblastima, ali ne mogu smisliti nista novo što će ih popeti na lestvicu od ostalih kao sto su to smisli Britanci, Amerikanci i drugi narodi zapadne civilizacije koji su pokrenuli mnogobrojne revolucije poput industrijske, informaticke, demokratskih revolucija u proslosti itd. Jedino što znaju jeste da kopiraju druge, pogotovo Kinezi. Zato imaš toliko jeftine kineske robe i jeftinih kopija raznih brendova na svim poljima. Oni znaju i umeju da skapiraju kako ti brendovi nastaju i tehnološki gledano i dizajnerski, ali ne mogu da smisle neki svoj brend. Kad su Kinezi smislili neki ajfon npr.? Japanci to mogu jer su još davno u istoriji imali kontakta sa Zapadom, pogotovo od 19. veka. 34 minutes ago, NinaD рече Šta je zapadna civilizacija? Kad je ono beše nastala i na kojim temeljima? Zapadna civilizacija je nastala na temelju filozofije koja se razvila u grčkim polisima, pre svega Atini. Kasnije su je doradjivali Rimljani i hrišćanstvo, pa potom prosvetitelji i humanisti. Jedino grčka filozofija ima tu kritičku crtu, taj podvig da se se nešto dovodi u pitanje bile to religijske prakse, norme, verovanja, mitovi, legende, objašnjenja sveta, politička ustrojstva, društveni običaji i razni autoriteti. Druge civilizacije to nemaju, nego svojom filozofijom opravdavaju te autoritete, što zapadna nikada neće po svojoj definiciji jer ih prvo dobro protrese i ispita da bi videla imaju li ikakvog smisla. A sa takvom filozofijom mogu se dešavati ove revolucije koje nećeš pronaći u drugim civilizacijama. александар живаљев, Justin Waters and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 А, па да, кад децу држе вазда по тим затворима, ред је да им и исте униформе сашију, најбоље пругасте, са бројевима. Еее, муко. х-) александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Deja Vu рече Pa ko sto kazemo, azijsko obrazovanje i vaspitanje samo dovodi do kopipejstera i ljudi bez kritičkog razmisljanja pa i neke kreativnosti, mada zavisi sta tu mislimo na kreativnost jer azijati znaju biti kreativni i vrlo detaljni u nekim oblastima, ali ne mogu smisliti nista novo što će ih popeti na lestvicu od ostalih kao sto su to smisli Britanci, Amerikanci i drugi narodi zapadne civilizacije koji su pokrenuli mnogobrojne revolucije poput industrijske, informaticke, demokratskih revolucija u proslosti itd. Jedino što znaju jeste da kopiraju druge, pogotovo Kinezi. Zato imaš toliko jeftine kineske robe i jeftinih kopija raznih brendova na svim poljima. Oni znaju i umeju da skapiraju kako ti brendovi nastaju i tehnološki gledano i dizajnerski, ali ne mogu da smisle neki svoj brend. Kad su Kinezi smislili neki ajfon npr.? Japanci to mogu jer su još davno u istoriji imali kontakta sa Zapadom, pogotovo od 19. veka. Auuu pa šta je ovo. Prvo pismo Sumeri, prva mašina za štampanje Kina, (pre Gutemberga), matematika, astronomija, medicina,... Britanci i Amerikanci se nisu popeli na toj lestvici zato što su kreativni, već zato što su predatori kao i preci im. Imali su kolonije i pljačkali druge, a i danas ti drugi dolaze kod njih sa svojim kreativnim idejama, jer u svojim opljačkanim zemljama ne mogu da ih razviju. александар живаљев, Лидија Миленковић and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 А, да нису те униформе део неког петогодишњег плана? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 minutes ago, NinaD рече Britanci i Amerikanci se nisu popeli na toj lestvici zato što su kreativni, već zato što su predatori kao i preci im. Imali su kolonije i pljačkali druge Izgradili bogatstvo na ledjima svojih kolonija i robova, a prosipa ti demokratiju i ljudska prava . Лидија Миленковић, александар живаљев, Agaton Vuzman and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука