БанеЛ Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 hour ago, Natasa. рече Dobro, ali zašto je snobovski kad neko zna da nije za to? Žrtva je i kad prva generacija ode u beli svet da bi potomci imali bolju budućnost. Nije ni onom gastozu iz '60, '70, '80 i neke bilo lako da kopa kanale po Njemačkama i Šveckama, gde ga gledaju kao jeftinu radnu snagu iz istočne Evrope, ali sada njegovi potomci ne razmišljaju o Vučiću, nacionalnom romantizmu i ekstremizmu...žive neke normalne živote, zaradjuju dovoljno za sebe bez preteranog stresa kako će da prežive mesec. Ограђујем се за Арсино помињање снобова. На тај део нисам ни мислио. Мислио сам на остатак текста. Није снобовски то што си поменула. Жртва је и једно и друго. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 On 9/14/2016 at 12:58, Natasa. рече Zato što neće da tegle ceo život, tretirane su kao stoka, koga zabole za to. Plus što imam utisak da su tako i vaspitavane-kad već moraju da je hrane, a otići će, onda da je dobro udome da im se dete ne muči. Dečaci se vaspitavaju da tu ostanu i nastave porodičnu tradiciju, mada i oni jedva čekaju da pobegnu odande. Ne znam celu tu famu oko sela, šta ljude tu privlači da rintaju po suncu i čiste životinjske fekalije . Život na selu ne podrazumeva odmor u prirodi kao što mi maštamo. Biće da su žene zavedene nekakvom bajkom o gradu pa na selo gledaju tako kako opisuješ. Što mu dođe isti razlog što seljačić beži u pinkograd. Kontradiktorno je što se ovde u gradu zlatom plaća to što na selu imaš zdravo za gotovo i to najčešće od strane žena koje jeli neće u baštu jer ne upošljava njihov intelekt kao doživotno kljucanje u isti taster u stalkenom kokošinjcu. АлександраВ and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 5 hours ago, Natasa. рече Čovek treba da bude svestan za šta jeste a za šta nije. Ne znam zašto se to tretira kao snobizam. Može tebe selo da privlači koliko god hoće, ali za šta stvarno jesi se vidi kad počneš da kopaš, muzeš i čistiš po kokošinjcima i štalama. Ne mislim na ona sela koja su ustvari prigradska naselja, gde ljudi imaju neke baštice, gde stvarno uživaju van gradske buke, pa se odvezu kolima na posao. Mislim na pravo selo, sa stvarnim seoskim načinom života-ustaješ sa petlovima i radiš ceo dan. Da je to toliko super, ne bi svi pobegli odande, i muško i žensko. Ako si primetila na studijama, što je dalja zabit, to je bolji student, ne zato što silno voli nauku, već da se ne vrati. I obično se ne vrate...i nema to veze sa snobizmom, jednostavno to ne žele i imaju izbor da odu. I šta bi ti falilo da to radiš?To je ispod tvog urbanog nivoa? АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 7 minutes ago, Kratos рече I šta bi ti falilo da to radiš?To je ispod tvog urbanog nivoa? Daleko mi je sve to, a i nije mi privlačno. To mi je privlačno u penziji. Dosadi mi grad, ostavim ovde prostor potomcima, ako Bog da da ih dobijem, i imam svoju baštu i eventualno koke. Zasad mi nije to blisko, a za neki težak fizički rad nisam obučena, nisam navikla, niti mi je privlačan. To nema veze ni sa snobizmom, ni sa urbanozmom, jednostavno nisam za to. Isto bih pitala bilo kog ko živi u gradu, a mašta o selu - zašto ne ode. Proda stan, ode u dedovinu ili kupi zemlju i šta mu Bog da. Ja priznajem sebi da mi to nije privlačno, ne zbog nivoa, jednostavno znam da ne bih volela takav život. Ne razumem zašto se to smatra snobizmom? Isto kao što neko obradjuje zemlju, nije za grad, ne podnosi gužvu, otudjenost i sve negativno što grad nosi. Što je on(a) sad bolji, samo je imao izbor... i izabrao je. Kao što su mnogi izabrali da odu odande. Niko tu nije ni bolji ni gori, samo svako treba da nadje mesto pod suncem. АлександраВ and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 18 minutes ago, LogosAgape рече Biće da su žene zavedene nekakvom bajkom o gradu pa na selo gledaju tako kako opisuješ. Što mu dođe isti razlog što seljačić beži u pinkograd. Kontradiktorno je što se ovde u gradu zlatom plaća to što na selu imaš zdravo za gotovo i to najčešće od strane žena koje jeli neće u baštu jer ne upošljava njihov intelekt kao doživotno kljucanje u isti taster u stalkenom kokošinjcu. Da, da...zato su pobegle sa sela. Zato što im je bilo super tamo. Zato ljudi odlaze iz Srbije masovno...jer je ovde super. Niko ne odlazi masovno odnekud jer je bilo dobro. Uostalom ne pričam o ženama i muškarcima koje selo nisu videli, nego koji potiču odande i znaju kako je. Pa nisu valjda svi otišli odande toliko masovno jer im je bilo lepo. Videli grad i nikad se nisu vratili, a imali izbor. Џуманџи, Neša_ and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 2 minutes ago, Natasa. рече Videli grad i nikad se nisu vratili, a imali izbor. Isto kao kad detetu daš slatkiš pa mu voće posle nije slatko, njegov izbor jel da? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 minute ago, LogosAgape рече Isto kao kad detetu daš slatkiš pa mu voće posle nije slatko, njegov izbor jel da? Ja koliko vidim ti si odrasla osoba sa lokacijom u Bg-u . Obično dodju kao studenti, dok završe fax već su zreli ljudi, ne znam zašto pominješ decu. Dotad su sposobni da skapiraju negativne i pozitivne strane i grada i sela. Dakle, odrasla, zrela osoba je rešila da ostane u gradu, i to je masovna pojava. Zašto je to tako? Ne mislim da je grad bolji od sela, kao što ne mislim da je selo bolje od grada. Isto ne mislim da je bolje biti Srbin nego Nemac ili Hrvat ili bilo šta drugo. Samo je drugačije, pa neka svako bira prema htenju i mogućnostima. Paradoksologija and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 2 minutes ago, Natasa. рече ne znam zašto pominješ decu 2 minutes ago, Natasa. рече neka svako bira Zato što šarena laža nije samo za decu, nego i odrasli padaju na istu žvaku, lakše, čistije, finije ili ko zna šta, ali realnost potvrđuje suprotno. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 2 minutes ago, LogosAgape рече Zato što šarena laža nije samo za decu, nego i odrasli padaju na istu žvaku, lakše, čistije, finije ili ko zna šta, ali realnost potvrđuje suprotno. Ma batalite me vi koji sedite u Bg-u ili bilo kom većem ili manjem gradu. Sedite tu, maštate o seoskom načinu života, a nikome ne pada napamet da ode. Podsećate me na one gastoze po Njemačkoj koji suze rone za rodnim krajem, a nikome ne pada napamet da se vrati. I postoji razlog zašto se ne vraćaju. Itekako postoji razlog zašto su otišli i zašto tamo ostaju, uprkos nostalgiji. Odrasli padaju na šarene laže, ali ako imaju gram mozga, provale za šta jesu I za šta nisu. Ako se i dalje batrgaju u sredini za koju nisu stvoreni, svesni toga, onda i nisu za bolje. Mani me romantizma. Џуманџи, Јелена011, Neša_ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 al realno opisao čovek. Grizzly Adams and LogosAgape је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 minute ago, Natasa. рече Odrasli padaju na šarene laže, ali ako imaju gram mozga, provale za šta jesu I za šta nisu. Ako se i dalje batrgaju u sredini za koju nisu stvoreni, svesni toga, onda i nisu za bolje. Mani me romantizma. Није, колико ми се чини, ни питање имања/немања мозга или романтизма, него нашег малограђанског менталитета, колико знам жена и мушкараца који су дошли са села где су имали све обезбеђено, нису се снашли у граду, али не желе да се врате, јер побогу "шта ће рећи село"...а то су управо и најчешће они исти који набијају на нос људима да су снобови зато што не желе да иду на село, зашто бих ја ишла на село??? ја на селу нисам рођена, нити ме ишта вуче и везује за село осим летњих распуста. Џуманџи and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 8 minutes ago, Kratos рече al realno opisao čovek. Ne znam čemu te uvrede? Šta sad treba da bude smešno? Ja da dodjem u neko selo i da ispsujem ovako bila bih snob, ispod "mog urbanog nivoa" i šta već ne. Obična prostačina. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 minute ago, Снежана рече Није, колико ми се чини, ни питање имања/немања мозга или романтизма, него нашег малограђанског менталитета, колико знам жена и мушкараца који су дошли са села где су имали све обезбеђено, нису се снашли у граду, али не желе да се врате, јер побогу "шта ће рећи село"...а то су управо и најчешће они исти који набијају на нос људима да су снобови зато што не желе да иду на село, зашто бих ја ишла на село??? ја на селу нисам рођена, нити ме ишта вуче и везује за село осим летњих распуста. Pa to "šta će reći selo" je već odlika te sredine . Neša_ је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 1 hour ago, Kratos рече I šta bi ti falilo da to radiš?To je ispod tvog urbanog nivoa? Можда није садо-мазохистички настројена. Како се оно вели - ко није за себе, није ни за другога. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2016 3 minutes ago, Natasa. рече Ne znam čemu te uvrede? Šta sad treba da bude smešno? Ja da dodjem u neko selo i da ispsujem ovako bila bih snob, ispod "mog urbanog nivoa" i šta već ne. Obična prostačina. Pa realno kad se pogleda te velike gradske sredine,poput Beograda i drugih metropola i jesu ludnice u kojima ljudi stalno jure ko muve bez glave,pod konstatnim stresom i presijom.Vrlo psihički nezdrava sredina.Nema šta to bilo koga da vređa,to pričaju i sami ljudi iz Beograda. Рапсоди and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука