Jump to content

Zašto biramo pogrešne partnere?

JESSY

Препоручена порука

3 minutes ago, Arsenija рече

Neka te Bog sacuva od pogresnih izbora ... 

Ti, Arso, budi oprezna i čuvaj svoje ranjivo srce... 

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, Дијана. рече

Zamoran si, a uz to, uopšte nisi naivan.

Činjenica jeste da ima mnogo čudnih žena i manipulatorki na internetu, a ima ih i ovde gomila.

Подели на овим сајтовима

Бирамо зато што не размишљамо разумно, а Бог нам је дао памети, већ се препуштамо да нас наша гордост поведе у остваривању неког циља којем нисмо достојни. На пример: Знам да је девојка сушта супротност од мене и да имамо различита схватања, али, ја сам се заљубио до ушију и јурим је само да би је придобио уз себе. И у томе успим. Међутим.. прође неко време, а са њиме и заљубљеност па онда схватим да не могу трпети њен карактер, њено понашање, она не може мене да трпи и.. А да сам разумно сагледао целокупно чињенично стање..

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Плаво Небо рече

Бирамо зато што не размишљамо разумно

Životna činjenica je da nema svako mogućost da bira, tako je i sa izborom partnera. Da bi ogao da biraš to znači da imaš izbor, mnogi nemaju izbor.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Дејан рече

Činjenica jeste da ima mnogo čudnih žena i manipulatorki na internetu, a ima ih i ovde gomila.

Slažem se, mudrost i bezazlenost su univerzalna formula, ima dobrih i poštenih momaka koje žene izigraju, na koji god način da su se upoznali. Zato rekoh, što se tiče internet poznanstava, - poštenje, iskrenost, prijateljstvo, provjeravanje utisaka u realnosti, radije nego gajenje fantazije... U živom kontaktu se lako proziru te manipulacije. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Neša_ рече

Lako je razlikovati zavlačenje od pristojnosti.

Вјеурј ми, неким људима није нимало лако. Или не могу или неће да схвате, шта ли је.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дијана. рече

Slažem se, mudrost i bezazlenost su univerzalna formula, ima dobrih i poštenih momaka koje žene izigraju, na koji god način da su se upoznali. Zato rekoh, što se tiče internet poznanstava, - poštenje, iskrenost, prijateljstvo, provjeravanje utisaka u realnosti, radije nego gajenje fantazije... U živom kontaktu se lako proziru te manipulacije. 

Ne bih se složio sa poslednjom rečenicom. Retki su ljudi koji mogu da prozru manipulatore, naročito u živom kontaktu.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Arsenija рече

Moje srce je kamen .  :D

Све док не наиђе затвореник каменоломац :D

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Дејан рече

Ne bih se složio sa poslednjom rečenicom. Retki su ljudi koji mogu da prozru manipulatore, naročito u živom kontaktu.

Pa dobro, lakše... mada, kad je zaljubljenost u igri, to znači iluziju i projekciju, nema ništa na sigurno... nek se u kolo ne hvata ko se u noge ne uzda :D

E malo a da nije offtopic. Pogrešni partneri...  mi biramo nepogrešivo one koji zadovoljavaju naše možda više nesvjesne nego svjesne potrebe..tako da partneri svakako nisu pogrešni. Ako se mijenjamo, i oni su različiti (ko ima više partnera u životu). Meni su zanimljivi slučajevi da se ljudi jednom opeknu, razvedu se, i drugi brak im bude još gori... to mi je teško shvatljivo. 

Idealno bi bilo naravno, jedan brak, promjene ličnosti i okolnosti su neminovne, ali odgovornost, ljubav koja je zrela, koja ne nestaje kroz te promjene, zajedničko uzrastanje, prilagođavanje, pravi hrišćanski odnos...

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, Arsenija рече

Moje srce je dragi kamen .  :D

:945729:

Подели на овим сајтовима

Nisam znala kakobda kopiram jednu fejs belesku, ide dole samo tekst inace je profil Nebojse Jovanovica, psihoterapeuta.

Čovek nikada ništa ne radi ako od toga nema neku korist-to je jedna od najvažnijih stvari koje sam naučio od čika Frojda, mada on to nije baš tako formulisao-ali je smisao isti. Ako želimo da razumemo ljudi onda je nužno da razumemo njihove motive. Ne postoji ponašanje bez motiva. Svako ponašanje ima motiv i usmereno je ka zadovoljavanju tog motiva. Čovek nikada ništa ne radi bez nekog motiva, a zadovoljenje tog motiva je korist koju očekuje od nekog ponašanja. Naravno, motiv može biti i nesvesan (često i jeste).  Ne postoji nerazumljivo ponašanje, postoji samo ponašanje koji nismo u stanju da razumemo. Sve što čovek čini, makar nam izgledalo najluđe, najiracionalnije…usmereno je ka zadovoljenju neke njegove potrebe. Potrebe koje čovek pokušava da zadovolji ne moraju biti razvojne, ne moraju biti zdrave, njihovo zadovoljenje ne mora biti dobro za njega…  Nesvesno zadovoljavanje neke potrebe koje stoji ispod nekog simptoma koji osoba ima Frojd je nazvao “sekundarna dobit”-nesvesna emocionalna korist. To je veoma važno da znamo.
             Čovek može da čini koješta na svoju štetu, da zbog toga što čini ima razne probleme. Rekli bismo da je njegovo ponašanje besmisleno, beskorisno…Međutim, nećemo mu pomoći da se promeni u koliko ne shvati kakvu korist ima od tog svog iracionalnog ponašanja, koji motiv zadovoljava kroz to, koja mu je “sekundarna dobit”. Najčešće sekundarne dobiti od raznoraznih neurotičnih ponašanja su privlačenje pažnje, dobijanje brige-nege, izvlačenje od odgovornosti, izbegavanje odrastanja, kačenje o druge-održavanje zavisnosti, iskajavanje nesvesne krivice…  Dakle, ako se u nečemu ponašate glupo i iracionalno, razmislite o tome kakvu vajdu imate od toga, šta dobijate time. Odgovor “ništa” je neprihvatljiv jer je to psihološki nemoguće. Ne postoji ponašanje bez motiva. Dok ne pronađete te skrivene motive “vozaćete” sami sebe. Ako i dalje ne možete da nađete motive za sopstvene gluposti-trkom na psihoterapiju da shvatite šta vas tera da se ponašate glupavo. 

U kontekstu teme, ne zaljubljujemobse u pogresne, nego nesvesno biramo spram svojih unutrasnjih motiva, iz raznih pogresnih uverenja.

Ukoliko se resimo toga sto nas muci i uvidimo te motive, itekako se mozemo promeniti, a samim tim i "vrstu" partnera koje biramo. Samo reci nekom -sam si kriv sam si birao je ne samo bezobzirno i gladno, neempaticno, nego i netacno, jer put do spoznaje sebe i svojih unutrasnjih pokretaca nije ni lak ni kratkotrajan, a mi ne znamo ko se koliko i kako bori na tom putu.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...