Ayla Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 5 minutes ago, obi-wan рече To sto velis nema nikakve veze sa izborom reci. Rec "partner" je hladna i sracunata, potpuno neprimerena za opis ljubavi i ljubavnog odnosa. Kako bi ti taj odnos formulisao...ne partner, već...? 1 minute ago, Neša_ рече Sasvim netačno. I to je tvoja percepcija, i imaš pravo na nju. Cijenim, tvoja je. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 53 minutes ago, Ayla рече Mislim da ne biramo pogrešne partnere, već prave za nas u tom trenu. Ljubav se ne osjeća prema pogrešnim ljudima, već prema onome što i mi reflektujemo. Vremenom se mijenjamo, širimo, i počinjemo primjećivati manjkavosti... i one nas udaljavaju od našeg izbora. Onog trena kada se jedno od partnera počne razvijati, a drugi ga ne stiže pratiti, nastaju prvi problemi. Nesigurnost, posesivnost i ostala stanja, koja su dio patologije, gase emocije koje su vitalne za opstanak veze. Ostane ljubav u tragovima, kao ankor kojeg se teško oslobađaš, ali kad se osnova izgubi, taj ankor bude kao žaoka...posesivne boli, tjera na zle misli, i tom biću ne da da se dalje razvija. Kako mogu misliti zlo nekome ko me je činio sretnom? Kako mogu mrziti nekoga koga sam voljela? Kako mogu to biće doživljavati kao moj loš izbor? Ne mogu, jer je to bio tada najbolji izbor za mene, i mogu samo biti zahvalna na na svemu što smo dijelili skupa. Sve što ne valja je u nama samima, i ne smijemo kriviti druge, niti druge gledati kao grešku, jer samim tim ukazujemo na nas ... a ne priznajemo da je svijest koju smo tada imali bila pogrešna, i da smo tada bili isključivo spremni na taj i takav izbor. Bitno je naučiti nešto, naravno ko želi to. nije svako u poziciji da bira, neko prihvata i ono sto ne bi kada bi mogao otvoreno da bira, ja nikada ne bi uzo zenu ako nema 6 nogu, al sta cu kad ste degenericne АлександраВ and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 2 hours ago, Svetlostracak рече Nije tako strasno to sto se nailazi na pogresne partnere, moze se nauciti iz tih iskustava sta je pogresno u nasim glavama bilo pre tih iskustava. Potpisujem. U nekoliko navrata ucio, dok se nisam (bar donekle) naucio. Vazno je da covek/cura uvidi na vreme da masi u izboru. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 Управо сада, kordun рече nije svako u poziciji da bira, neko prihvata i ono sto ne bi kada bi mogao otvoreno da bira, ja nikada ne bi uzo zenu ako nema 6 nogu, al sta cu kad ste degenericne E ovo je zdrav rezon i skromna potreba. Kordune, ako nešto jako želiš, to ćeš i da dobiješ. Nadam se da joj obuća neće trebati, a ako bude neophodna, nadam se da će biti skromna. Neka sofisticiranog ukusa, sa tri para nogu.... hm....to košta, Kordune. Zamisli pantalone koje će ona nositi.... ao. -.- Драшко and kordun је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 26 minutes ago, kordun рече a ko je reko da seks nije bitan niko Svetlostracak and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 За озбиљнију везу,ако ти је основни мотив сех, пуца готово сигурно, страст неминовно временом слаби,таман да си са плејбој зечицом, тако да је љубав једино што остаје,форевер... Иначе погрешни избори нису ништа посебно трагични,уколико се заврши на вези, стичеш искуство,ако те не убије,само ћеш ојачати... Проблем је кад се залете ,па пред матичара,па деца,онда развод... obi-wan, aliluja, Лидија Миленковић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bogoslovDusan Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 Eticki gledano kroz prizmu psihologije da li ljubav shvatas kao zelju ili potrebu? I da li smatras da je biti voljen-a potreba ili zelja? :-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 4 minutes ago, Ayla рече Kako bi ti taj odnos formulisao...ne partner, već...? Dobro pitanje o kome se i ne razmislja. Moze npr. bracnik, supruznik? To su vrlo lepi stari izrazi, zaokruzeni i potpuni. Inace se u ovakvim pricama najcesce i misli na ljude koji su nezadovoljni svojim brakom, jer eventualne veze pre braka i jesu tu da ljudi malo razbistre sta u stvari hoce od sebe, tako da u njima i ne vredi pricati o bilo kakvom razocaranju. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 1 hour ago, БанеЛ рече Знам два вица на ову Тврткову тему, нису нешто срамотни, али шаљем само на пп, да се неко не увреди случајно. Ma daj to brate ovamo da vidimo svi, sta ima ko da se vredja na obican vic... АлександраВ, Лидија Миленковић, Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 6 minutes ago, obi-wan рече Dobro pitanje o kome se i ne razmislja. Moze npr. bracnik, supruznik? To su vrlo lepi stari izrazi, zaokruzeni i potpuni. Inace se u ovakvim pricama najcesce i misli na ljude koji su nezadovoljni svojim brakom, jer eventualne veze pre braka i jesu tu da ljudi malo razbistre sta u stvari hoce od sebe, tako da u njima i ne vredi pricati o bilo kakvom razocaranju. Pazi sad...mene riječ - Bračnik, asocira zvučno na riječ časovnik, ili zupčanik...ne zvuči mi meko i uhu milo. Supružnik, zvuči kao neka spiralna riječ koja se omotava oko metalne osovine...djeluje kao koil, i namagnetisana je. Tebi su lijepe, meni ne moraju biti....to je ono što nam je dato, mogućnost izbora, i način percipiranja. Cijenim tvoje, ali imam pravo na moje. ...i ne bih nipodaštavala veze koje nisu bračne. Ne bih rekla da nisu vrijedne pomena. Neke jesu...i pomena i sjećanja, pa i života. ...ali rekoh, to je moje mišljenje, i neka ga meni. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 Управо сада, Ayla рече ...i ne bih nipodaštavala veze koje nisu bračne. Ne bih rekla da nisu vrijedne pomena. Neke jesu...i pomena i sjećanja, pa i života. E cek, ko ih je nipodastavao? Daleko bilo, rekao sam da one (treba da) imaju samovaspitnu ulogu... Драшко and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 zene obicno iz nedostatka pameti biraju pogresnog muskarca, umjesto da se fokusiraju na ovakve ko ja, one oce bas one smuljave, a ja imam brojne talente, evo recimo ovo sam ardio portret mojoj curi, ajde kazite zene ko je vama radio portret rodjenom rukom, prema tome sta imamo dalje da pricamo -Владимир-, Ayla , АлександраВ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 1 minute ago, obi-wan рече E cek, ko ih je nipodastavao? Daleko bilo, rekao sam da one (treba da) imaju samovaspitnu ulogu... 8 minutes ago, obi-wan рече Inace se u ovakvim pricama najcesce i misli na ljude koji su nezadovoljni svojim brakom, jer eventualne veze pre braka i jesu tu da ljudi malo razbistre sta u stvari hoce od sebe, tako da u njima i ne vredi pricati o bilo kakvom razocaranju. Reći za nešto da ne vrijedi je nipodaštavanje. Možda sam samo osjetljiva na rečeno, ili nije dobar koncept, pa sam pogrešno shvatila. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 15 minutes ago, Ayla рече Pazi sad...mene riječ - Bračnik, asocira zvučno na riječ časovnik, ili zupčanik...ne zvuči mi meko i uhu milo. Supružnik, zvuči kao neka spiralna riječ koja se omotava oko metalne osovine...djeluje kao koil, i namagnetisana je. Tebi su lijepe, meni ne moraju biti....to je ono što nam je dato, mogućnost izbora, i način percipiranja. Cijenim tvoje, ali imam pravo na moje. ...i ne bih nipodaštavala veze koje nisu bračne. Ne bih rekla da nisu vrijedne pomena. Neke jesu...i pomena i sjećanja, pa i života. ...ali rekoh, to je moje mišljenje, i neka ga meni. aj na casovnik, meni vise na poglavnik Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 28 minutes ago, Ayla рече Kako bi ti taj odnos formulisao...ne partner, već...? @Ayla Рецимо, моја друга половина или што сам наилазио код Ћопића, моја друга, или најпростије речено, моја жена, девојка. Партнер, партнерка ми је баш некако, хладно, неутрално, пословно просто. aliluja, Sanja Т., Neša_ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука