Цвеле1993 Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Stavite temu poligamija pa da pricamo jer i Biblija govori o tome pa cemo na toj teim natenane jer ovdje se govori o paklu kao covjekovoj tvorevini!tj. covjek ima MOC pakao da stvori! Можеш ли ти сам себи да направиш пакао? Pa evo ko pravi pakaoA vi pojasnite to Jevrejima 10 30 Jer znamo Onog koji reče: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod; i opet: Gospod će suditi narodu svom. 2 Pet. 3 7 A sadašnja nebesa i zemlja tom istom reči zadržana su te se čuvaju za dan strašnog suda i pogibli bezakonih ljudi. Matej 25 41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim. Pa koliko samo ima ovih stihova da ih sve valja prevesti i pojasniti jer ne znace ono sto stoj a to je da je Bog taj koji kaznjava nepravedne i daje nagradu pravednim. Бог је пакао припремио за Сатану и његове слуге. Многи ће се кајати на Страшном Суду, ал' неће добити опроштај, јер је Господ рекао, да се и сам Сатана у мукама каје. Свако дрво које не рађа плода, сече се и у огањ баца. (Мт 3, 10) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Stavite temu poligamija pa da pricamo jer i Biblija govori o tome pa cemo na toj teim natenane jer ovdje se govori o paklu kao covjekovoj tvorevini!tj. covjek ima MOC pakao da stvori! Можеш ли ти сам себи да направиш пакао? Pa evo ko pravi pakaoA vi pojasnite to Jevrejima 10 30 Jer znamo Onog koji reče: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod; i opet: Gospod će suditi narodu svom. 2 Pet. 3 7 A sadašnja nebesa i zemlja tom istom reči zadržana su te se čuvaju za dan strašnog suda i pogibli bezakonih ljudi. Matej 25 41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim. Pa koliko samo ima ovih stihova da ih sve valja prevesti i pojasniti jer ne znace ono sto stoj a to je da je Bog taj koji kaznjava nepravedne i daje nagradu pravednim. Бог је пакао припремио за Сатану и његове слуге. Многи ће се кајати на Страшном Суду, ал' неће добити опроштај, јер је Господ рекао, да се и сам Сатана у мукама каје. Свако дрво које не рађа плода, сече се и у огањ баца. (Мт 3, 10) Zamolio bih pojašnjenje citata koje je brat Cvele napisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Појаснили смо Енизе. Немој да понављамо сто пута једно те исто. Дакле, пакао је одвојеност од Бога, промашај Божије воље која држи свет у постојању. Е сад, ту страхоту нека свако себи дочара, сагласно свом духовном узрастању. Само немојте од Бога правити тоиранина, молим вас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Stavite temu poligamija pa da pricamo jer i Biblija govori o tome pa cemo na toj teim natenane jer ovdje se govori o paklu kao covjekovoj tvorevini!tj. covjek ima MOC pakao da stvori! Можеш ли ти сам себи да направиш пакао? Pa evo ko pravi pakaoA vi pojasnite to Jevrejima 10 30 Jer znamo Onog koji reče: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod; i opet: Gospod će suditi narodu svom. 2 Pet. 3 7 A sadašnja nebesa i zemlja tom istom reči zadržana su te se čuvaju za dan strašnog suda i pogibli bezakonih ljudi. Matej 25 41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim. Pa koliko samo ima ovih stihova da ih sve valja prevesti i pojasniti jer ne znace ono sto stoj a to je da je Bog taj koji kaznjava nepravedne i daje nagradu pravednim. Бог је пакао припремио за Сатану и његове слуге. Многи ће се кајати на Страшном Суду, ал' неће добити опроштај, јер је Господ рекао, да се и сам Сатана у мукама каје. Свако дрво које не рађа плода, сече се и у огањ баца. (Мт 3, 10) Zamolio bih pojašnjenje citata koje je brat Cvele napisao. А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји. "Секиром" назива Христов суд, а "дрвећем" свакога од нас. Тако се онај који није поверовао још одавде у корену сече и у огањ баца. Свако, дакле, дрво, макар водило порекло од Авраама, које не рађа добра рода. Није рекао "које није родило", већ "које не рађа", јер увек треба рађати плодове врлина. Ако си јуче дао милостињу, а данас отимаш, ниси благоугодио Богу. Сијече се и у огањ баца, то јест, у огањ паклени. Свети ТЕОФИЛАКТ Охридски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Појаснили смо Енизе. Немој да понављамо сто пута једно те исто. Дакле, пакао је одвојеност од Бога, промашај Божије воље која држи свет у постојању. Е сад, ту страхоту нека свако себи дочара, сагласно свом духовном узрастању. Само немојте од Бога правити тоиранина, молим вас.Dobro brate odoh na put, pa se čujemo.Uživam s vama! svako dobro želim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Stavite temu poligamija pa da pricamo jer i Biblija govori o tome pa cemo na toj teim natenane jer ovdje se govori o paklu kao covjekovoj tvorevini!tj. covjek ima MOC pakao da stvori! Можеш ли ти сам себи да направиш пакао? Pa evo ko pravi pakaoA vi pojasnite to Jevrejima 10 30 Jer znamo Onog koji reče: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod; i opet: Gospod će suditi narodu svom. 2 Pet. 3 7 A sadašnja nebesa i zemlja tom istom reči zadržana su te se čuvaju za dan strašnog suda i pogibli bezakonih ljudi. Matej 25 41 Tada će reći i onima što Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj večni pripravljen đavolu i anđelima njegovim. Pa koliko samo ima ovih stihova da ih sve valja prevesti i pojasniti jer ne znace ono sto stoj a to je da je Bog taj koji kaznjava nepravedne i daje nagradu pravednim. Бог је пакао припремио за Сатану и његове слуге. Многи ће се кајати на Страшном Суду, ал' неће добити опроштај, јер је Господ рекао, да се и сам Сатана у мукама каје. Свако дрво које не рађа плода, сече се и у огањ баца. (Мт 3, 10) O tome i govorimo i mi muslimani jer je tako Bog je stvorio pakao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Sad ovo stavi Cvele Strasni Sud Pa ko sudi i o cemu mi ovdje svo vrijeme govorimo Ovo jasno govori o tome ko ce u pakao da salje ljude http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/StrasniSud.htm#Sud13 СУД НАД ХРИШЋАНСКИМ ЈЕРЕТИЦИМА ...После тога Господ одели од оних који су стајали на левој страни, једну групу људи који припадаху Аријевој јереси. Чланови тога зборишта имали су вид сатане, лица су им била као змија отровница, а из уста су им испадали живи црви. На њих се Господ највише разгњеви,... ...3атим га ухватише огњени анђели, свезаше му и ноге и руке и бацише га онамо где су били бачени Арије и Македоније.... О ЈЕВРЕЈИМА КОЈИ СУ РАСПЕЛИ ХРИСТА После тога виде Господ како му долази велики скуп, безбројно мноштво људи, погружени у тешку таму. Лица су им била покривена са гнојем и крвљу, а главе белом болешћу. Уши су им биле намазане смолом, у рукама држаху коњске репове. Ноге им беху искривљене и обрасле магарећом кожом. Кад угледаше једни друге, зачудише се сами себи и шапатом говораху: тешко нама свима које преварише Ана и Кајафа са Понтијским Пилатом, који су Христа осудили на крст и разапели, Њега који сада суди живима и мртвима. О зли саблазнитељи и лажљивци, због којих ми не поверовасмо у Христа Сина Божјег, па зато сада потпадосмо под Његову немилост и суд. Ми без одговора пред Њим стојимо, јер учинисмо многа зла Њему и Његовим ученицима и апостолима. А да смо поверовали у Њега и крстили се као и други који сада, како видимо, улазе у Његово Царство небеско, то би и ми тамо били уведени. i td... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Бог је створио живот, целу творевину, а пакао је ,,промашај слободног бића''. Да кажем, пакао аутоматски постоји ако ,,слободно биће (човек, анђео)'' одлучи да прекине општење са Богом. Можемо рећи да, у случају, да Бог није створио творевину, пакао не би постојао. Али ипак ћемо рећи, да човек није прекршио заповест Господњу, односно, окренуо своје постојање мимо Бога, пакао не би постојао. Према томе, пакао постоји, јер га човек (и пали анђели) својим избором ствара, а Бог је, једном речју, даровао само слободу човеку. Наравно, у тој слободи коју Бог дарује човеку, налази се и могућност стварања пакла, али тај пакао није последица воље Божије, већ је последица слободне воље створених - када се пројави као одричан одговор према Богу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Sad ovo stavi Cvele Strasni Sud Pa ko sudi i o cemu mi ovdje svo vrijeme govorimo Ovo jasno govori o tome ko ce u pakao da salje ljude http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/StrasniSud.htm#Sud13 СУД НАД ХРИШЋАНСКИМ ЈЕРЕТИЦИМА ...После тога Господ одели од оних који су стајали на левој страни, једну групу људи који припадаху Аријевој јереси. Чланови тога зборишта имали су вид сатане, лица су им била као змија отровница, а из уста су им испадали живи црви. На њих се Господ највише разгњеви,... ...3атим га ухватише огњени анђели, свезаше му и ноге и руке и бацише га онамо где су били бачени Арије и Македоније.... О ЈЕВРЕЈИМА КОЈИ СУ РАСПЕЛИ ХРИСТА После тога виде Господ како му долази велики скуп, безбројно мноштво људи, погружени у тешку таму. Лица су им била покривена са гнојем и крвљу, а главе белом болешћу. Уши су им биле намазане смолом, у рукама држаху коњске репове. Ноге им беху искривљене и обрасле магарећом кожом. Кад угледаше једни друге, зачудише се сами себи и шапатом говораху: тешко нама свима које преварише Ана и Кајафа са Понтијским Пилатом, који су Христа осудили на крст и разапели, Њега који сада суди живима и мртвима. О зли саблазнитељи и лажљивци, због којих ми не поверовасмо у Христа Сина Божјег, па зато сада потпадосмо под Његову немилост и суд. Ми без одговора пред Њим стојимо, јер учинисмо многа зла Њему и Његовим ученицима и апостолима. А да смо поверовали у Њега и крстили се као и други који сада, како видимо, улазе у Његово Царство небеско, то би и ми тамо били уведени. i td... Наравно, ко није препознао Господа на крсту, Господа који је дошао да служи, препознаће га као Судију, када се зачују трубе и Он дође на облацима са силом и славом великом. Бог је створитељ, спаситељ и судија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Муслимани ће радо прихватити Христа као Господа и Бога, када Га буду видели да Долази, и када га Бог пројави као Сина - јер и муслимани чекају да Христос дође поново. catfight Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Бог је створио око, ствцорио вид. Е сад, човек узме па ишчупа око, створи се рупа, направи се слепило. Хоћемо ли рећи да је Бог створио слепило? Не, Он је створио вид, а човек слепило. Тако је и са Рајем и Паклом. Муслимани сувише плотски размишљају. За њих је сва реалност, реалност овога света. Зато је и пакао буквално нека пећина где гори ватра. Наши оци Цркве то нису никада тако тумачили. Далеко од тога да је Бог творац зла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Бог је створио око, ствцорио вид. Е сад, човек узме па ишчупа око, створи се рупа, направи се слепило. Хоћемо ли рећи да је Бог створио слепило? Не, Он је створио вид, а човек слепило. Тако је и са Рајем и Паклом. Муслимани сувише плотски размишљају. За њих је сва реалност, реалност овога света. Зато је и пакао буквално нека пећина где гори ватра. Наши оци Цркве то нису никада тако тумачили. Далеко од тога да је Бог творац зла. Samo kazem ovo: ...После тога Господ одели од оних који су стајали на левој страни, једну групу људи који припадаху Аријевој јереси. Чланови тога зборишта имали су вид сатане, лица су им била као змија отровница, а из уста су им испадали живи црви. На њих се Господ највише разгњеви,... Pa o ovome govorimo svo vrijeme o gnjevu Boga na ljude i o tome da Bog salje ljude u pakao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Јел ти схваташ да мораш мало да се помакнеш са буквалног тумачења? Књигу Откривења, коју цитираш, тумачити буквално је права будалаштина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Јел ти схваташ да мораш мало да се помакнеш са буквалног тумачења? Књигу Откривења, коју цитираш, тумачити буквално је права будалаштина. hej pa sad su sve knjige toliko nerazumljive kod vas da za sve treba posebno objasnjenje Covjek je imao viziju kakav ce biti strasni sud. I zasto Sud? Ako su ljudi sami izabrali pakao onda idu bez Suda u pakao Ko je Sudija?Ko je gnjevan?Jel i za to treba pojasnjenje? Ako je neko gnjevan onda znamo vrlo dobro sta to znaci Ili ovo je vizija : sto znaci da je Gospod vidjen kako je bio gnjevan Znaci ne treba pojasnjenje Pa i rimokatolici to isto tvrde Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Да би разумео "наше књиге" мораш бити у Цркви, јер су те књиге настале и недвојиве су од Цркве. Библија није дело Лава Толстоја, па да се само завалиш у фотељу и читаш и да ти све буде јасно. Тумачити Библију ван Цркве води искључиво у секташтво и пропаст. То су, пријатељу мој, тако дубоке истине, тако танане ствари, таква премудрост, да је крајње смешно тумачити их како их ти тумачиш. Ја сам данас чиато једног великог оца Цркве, ево управо овог са слике catfight, Светог Максима Исповедника. Баш је објашњавао ове ствари. Но, много хлеба треба да поједеш да би њега разумео. Зато, читај римокатолике и уживај. catfight Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука