Jump to content

Да ли нам треба Бог који никад није био човек?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jos jednom ponavljam da ni Isus nijednom rijecju nije opovrgnuo i rekao da je poligamija stetna i zabranjena ili?

Znaci zavrsena tema

Tačno.

Можете ли да објасните како сте дошли до тога закључка?Ваљда вам је логично да Христос и није морао све да каже?

Naravno brate ali tom logikom koju ti napisa ako Isus nije sve morao da kaže jeli to znači da je sve što nije Isus rekao da je to zabranjeno.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 529
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Жалосно је што браћа муслимани неће да нам верују. Већ хоће да Јеванђеље тумаче потпуно супротно хришћанима. Али шта ћемо да кажемо, муслимани, браћо, за конкретне цитате из Јевађеља који говоре о ,,једном мужу и једној жени''? Питам се, како можете међусобно да се потврђујете, као ,,тачно'', када говорите неистину.

Brate teške su riječi nekad rečene, neradi se ovdje o vjerovanju ili o nevjerovanju radi se o pojašnjenju a to je valjda smisao dijaloga!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Jos jednom ponavljam da ni Isus nijednom rijecju nije opovrgnuo i rekao da je poligamija stetna i zabranjena ili?

Znaci zavrsena tema

Tačno.

Можете ли да објасните како сте дошли до тога закључка?Ваљда вам је логично да Христос и није морао све да каже?

Naravno brate ali tom logikom koju ti napisa ako Isus nije sve morao da kaže jeli to znači da je sve što nije Isus rekao da je to zabranjeno.

Свакако да Христос није морао све да каже и свакако да то није забрањено,али није Нови Завјет само из Христових ријечи.Одакле вама импликације да је полигамија дозвољена?

Подели на овим сајтовима

Znaci zavrsena tema

Tačno.

Свакако да Христос није морао све да каже и свакако да то није забрањено,али није Нови Завјет само из Христових ријечи.Одакле вама импликације да је полигамија дозвољена?

Pričekaj brate samo da ti navedem dva citata, zamolio bih te da mi objasniš:

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Неке ствари су толико очигледне да нема потребе да се наглашавају. И ви то добро знате, али браните само зато што је Мухамед "објавио" без обзира што се супроти здравом разуму.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

,,Добро је човеку да се не дохвата жене. Али због блуда сваки нека има своју жену, и свака нека има својега мужа'' (Кор.7,1-2).

,,Нисте ли читали да је њих Творац од почетка створио мушко и женско? И рекао: Због тога ће оставити човек оца својега и матер, и прилепиће се жени својој, и биће двоје једно тело, тако да нису више двоје, него једно тело; а што је Бог саставио човек да не раставља'' (Мт. 19,4-6).

,,Ђакони да буду мужеви једне жене, који добро управљају децом и својим домовима'' (Тим.3,12).

,,... епископ треба да је без мане, једне жене муж, трезвен, мудар, поштен, гостољубив, кадар да поучава...'' (Тим.3,2).

,,... једне жене муж, и има децу верујућу, којој не приговарају да су разуздана или непокорна'' (Тит.1,6).

Као што видимо, у почетку су Апостоли и Епископи (наследници) имали, односно били ,,једне жене муж'', али било је и оних без жене. Касније се Црква определила да Епископи буду носиоци остварене речи Господње о ,,безбрачности'': ,,Не могу сви примити ту реч до они којима је дано... Ко може примити нека прими'' (Мт.19,11).

Апостол Павле је конкретизовао достојанство безбрачности. Међутим, никада у Цркви није било презира према браку. То сведочи сам Павле и целокупно историјско искуство Цркве. (Чак, напротив, брак се повезује са узвишеном тајном заједнице личностй - Христа и Цркве [Еф.5,22-23].) Али исто тако, девственост, односно безбрачност - у смислу непостојања полно-телесних односа - јасно се објашњава као анђеоски начин постојања, који ће бити и људима у стварности Царства Божијега.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Господ у Јеванђељу не само да осуђује "отпуштање жене" или "отпуштање мушкарца" и узимање друге жене или мужа,већ дословно понавља заповест коју је дао нашим прародитељима о браку и "прилепљивању човека" жени а не женама (Марко 10,6-8)...мислим,сулудо је уопште и причати о некаквој могућности да је Христос Бог,дошавши да усаврши старо и припремно које је и било дато дивљем и духовно опустошеном човеку који је заборавио Лик Божији да би се постепено издигао изнад бесловесне звери у коју се претворио падом,благословио и потврђивао "моралне рецидиве" прошлости.Упињати се наћи овако нешто у Христовим речима и делима је сулудо до максимума.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Господ у Јеванђељу не само да осуђује "отпуштање жене" или "отпуштање мушкарца" и узимање друге жене или мужа,већ дословно понавља заповест коју је дао нашим прародитељима о браку и "прилепљивању човека жени а не женама (Марко 10,6-8)...мислим,сулудо је уопште и причати о некаквој могућности да је Христос Бог,дошавши да усаврши старо и припремно које је и било дато дивљем и духовно опустошеном човеку који је заборавио Лик Божији да би се постепено издигао изнад бесловесне звери у коју се претворио падом,благословио и потврђивао "моралне рецидиве" прошлости.Упињати се наћи овако нешто у Христовим речима и делима је сулудо до максимума.

Волио бих и да овдје дају коментар ако је могуће.

Подели на овим сајтовима

Господ у Јеванђељу не само да осуђује "отпуштање жене" или "отпуштање мушкарца" и узимање друге жене или мужа,већ дословно понавља заповест коју је дао нашим прародитељима о браку и "прилепљивању човека жени а не женама (Марко 10,6-8)...мислим,сулудо је уопште и причати о некаквој могућности да је Христос Бог,дошавши да усаврши старо и припремно које је и било дато дивљем и духовно опустошеном човеку који је заборавио Лик Божији да би се постепено издигао изнад бесловесне звери у коју се претворио падом,благословио и потврђивао "моралне рецидиве" прошлости.Упињати се наћи овако нешто у Христовим речима и делима је сулудо до максимума.

Волио бих и да овдје дају коментар ако је могуће.

Чисто да се зна да сам под синтагмом "осуђивао отпуштање" подразумевао оно што је Господ кристално јасно рекао...отпуштање које воду у прељубу.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Dajte mi objašnjenje sljedečih citata:

Nadglednik dakle treba da je besprijekoran, jedne žene muž, trijezan, pametan, častan, gostoljubiv, sposoban da uči.

Poslužitelji neka su muževi jedne žene, koji dobro upravljaju djecom i svojim kućama.

То значи  да су служитељи Цркве не само мужеви једне жене, него и да су једнобрачници. Значи, не може се поново женити ако га жена остави (или он њу) или постане удовац.

Подели на овим сајтовима

,,Добро је човеку да се не дохвата жене. Али због блуда сваки нека има своју жену, и свака нека има својега мужа'' (Кор.7,1-2).

Ovdje nema zabrane za poligamiju.

,,Нисте ли читали да је њих Творац од почетка створио мушко и женско? И рекао: Због тога ће оставити човек оца својега и матер, и прилепиће се жени својој, и биће двоје једно тело, тако да нису више двоје, него једно тело; а што је Бог саставио човек да не раставља'' (Мт. 19,4-6). Ovdje ne mora se odnositi da je zabranjena poligamija jer je u Starom zavjetu bila dozvoljena.Ako to prihvatimo za istinu onda Bog sam sebe derogira ali vi ćete reći da je Bog njima dozvolio zbog tvrdoće njihovih srca, znači bog im udovoljava.

,,Ђакони да буду мужеви једне жене, који добро управљају децом и својим домовима'' (Тим.3,12).

Ovdje dolazi razumijevanje onog izrečenog a to je:Zašto Bog izdvaja đakone, zašto nije rekao Svi ljudi trebaju imati jednu ženu, nego izdvaja određenu kategoriju.Onu kategoriju koju je izdvojio za njih važi propis a ne uopšte da se za sve odnosi taj propis.

,,... епископ треба да је без мане, једне жене муж, трезвен, мудар, поштен, гостољубив, кадар да поучава...'' (Тим.3,2).

,,... једне жене муж, и има децу верујућу, којој не приговарају да су разуздана или непокорна'' (Тит.1,6).

Isti komentar kao i za đakone.

Као што видимо, у почетку су Апостоли и Епископи (наследници) имали, односно били ,,једне жене муж'', али били су и они без жене. Касније се Црква определила да Епископи буду носиоци остварене речи Господње о ,,безбрачности'': ,,Не могу сви примити ту реч до они којима је дано... Ко може примити нека прими'' (Мт.19,11).

Апостол Павле је конкретизовао достојанство безбрачности. Међутим, никада у Цркви није било презира према браку. То сведочи сам Павле и целокупно историјско искуство Цркве. (Чак, напротив, брак се повезује са узвишеном тајном заједнице личностй - Христа и Цркве [Еф.5,22-23].) Али исто тако, девственост, односно безбрачност - у смислу непостојања полно-телесних односа - јасно се објашњава као анђеоски начин постојања, који ће бити и људима у стварности Царства Божијега.

Nebitno, taman da je tako kako vi to tvrdite da je u vašoj vjeri ,mada se neslažem da je tako, iskreno to me plaho ne zanima, jer meni je dovoljno što je u mojoj vjeri.Ja se ne stidim poligamije i sponosom kažem da je ona dozvoljena pogotovo u situacijama kada muškarci ginu i da nebi došlo do širenja razvrata islam dozvoljava poligamiju , dok vi savjetujete sustezanja, imate pravo na vaš stav kao i ja na svoj!

Meni je dovoljno da su neki poslanici , kraljevi iz starog zavjeta praktikovali poligamiju.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...