Zayron Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 1 hour ago, Zayron рече Mogu li ja prvo ovdje jednu moravsku o smrti i umiranju. To je teška tema, otkud bi mi bila iz ničega ništa najednom inspiracija za takve teške stvari. Nasuvo to nejde, htjelo bi to nekakvu inspiraciju prvo, onako muzičku barem da si to predstavim u glavi nekako i da me uhvati to z srce. Ovako ispade ko da svaki drugi dan umiremo pa se iz mrtvih dižemo, pričekajte, sad će to odmah. Ni inspiracije ni povoda ni nekakve predstave. Treba se valjda prvo uvest u problematiku nekakvim priikladnim načinom. Ovako baneš najednom, hajd sad kao umri, zamorduj se, objesi se itd. Treba to nekakvu pripremu! Psihičku barem! VELKÁ NAD VELIČKOU-HORŇÁCKÉ SLAVNOSTI 2016 (sobota)Ej, uásko, uásko... (5.) našao sam to, ovdje je taj prevod, ali riječi originala su malo različite, aktualizovana, osavremenjena verzija, jasnija recimo mladima, ta stara je arhaičan stil pisanja ili bolje reći "pisanija" nešto ko u Vuka Karadžića ili Vase Pelagića na srpskom: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 38 minutes ago, Zayron рече našao sam to, ovdje je taj prevod, ali riječi originala su malo različite, aktualizovana, osavremenjena verzija, jasnija recimo mladima, ta stara je arhaičan stil pisanja ili bolje reći "pisanija" nešto ko u Vuka Karadžića ili Vase Pelagića na srpskom: Ma ne Vaso Pelagić, Dositej Obradović, na njega sam ustvari mislio, on je imao dosta arhaičan rječnik. Vaso Pelagić je savremeniji, rječnik mu je bio već savremen skoro kao ovaj današnji, minimalna razlika. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 4 hours ago, Pronobis рече А стриц је био духовита разваљотка као ја, али онда је само један дан отишао у шуму и БАМ. После се сазнало да се свом брату, мом другом стрицу пожалио на депресију или шта већ, али овај га није озбиљно схватио. Brate, trolovao ili ne, ostani sa nama. Hristov si, jel tako? Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 Kada se suicid ponavlja unutar jedne porodice... ostaje nesreća i na potomcima... Problem je u tom slučaju duhovne prirode.... Pronobis je pomenuo da se to ponavljalo u porodici... (izneo je to kao fakt), on sam ne vidi lepotu u životu (barem tako zbori) što ne znači da to tako sad mora da ostane... i da se nezadovoljstvo nastavi... Ne znam koliko je pri veri al' vidim da je tragač... što nije loše za početak. како мислиш да остаје несрећа на потомцима? ко се окрене Христу никаква несрећа му не може ништа..свако има слободу да бира вјечност са Христом или не,а не по некој датости да нека несрећа то одређује.. aliluja and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 4 minutes ago, Агница рече како мислиш да остаје несрећа на потомцима? ко се окрене Христу никаква несрећа му не може ништа..свако има слободу да бира вјечност са Христом или не,а не по некој датости да нека несрећа то одређује.. Istinu zboriš Agnice... U tome i jeste poenta - biti uz Hrista... izaći iz mraka i otkriti radost... Na taj način se jedino i može skinuti taj "crni veo"... uz lični odnos sa Hristom... pa nebitno ko ga je preko nas bacio... Bitna je molitva za preminule bez pokajanja, jer ona je na spasenje i sopstvene duše... ispovest.. molitva... pričest i sve tako redom... Za bolji lek ne znam... Агница and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 Чекам васкрсење мртвих и живот будућег вијека! Има дивно предавање мати Теодоре Васић-"о смислу живота",топла препорука постављачу теме.. Послато са ST23i уз помоћ Тапатока Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 7 hours ago, Pronobis рече А по мени су храбри они који победе нагон за преживљавањем и страх од смрти и убију се. Не можемо негирати и њихову врсту храбрости. Hrabrost je ostati u ovoj "dolini plača" i izdržati do kraja... suočiti se sa životom a ne bežati od njega... jer sve se smenjuje i tuga i radost.. dobro i zlo... Pobediće ono što istraje.. Prekinuti tu borbu nije hrabrost... nego ludost...samovolja.. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 32 minutes ago, Агница рече како мислиш да остаје несрећа на потомцима? Ne misli u magijskom smislu, već da se u familiji osećaju nekako obeleženim, da je velika verovatnoća da misle da im je to "porodični usud"; kao neko prokletstvo od kog ne mogu pobeći,koje će obavezno zadesiti mnoge u familiji,s kolena na koleno. Pre će biti verovatno da je u familiji bilo genetskog prenosa sklonosti ka depresiji ili nekoj psihičkoj bolesti, pa to u kombinaciji sa neotkrivanjem iste i nelečenjem dovede do suicida. Na psihoterapiji se radi na tome, psihičkom "prekidanju lanca" i promeni matrice. Ne treba bežati od psihoterapije. Često spašava život,bukvalno. Sanja Т. and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 Ne misli u magijskom smislu, već da se u familiji osećaju nekako obeleženim, da je velika verovatnoća da misle da im je to "porodični usud"; kao neko prokletstvo od kog ne mogu pobeći,koje će obavezno zadesiti mnoge u familiji,s kolena na koleno. Pre će biti verovatno da je u familiji bilo genetskog prenosa sklonosti ka depresiji ili nekoj psihičkoj bolesti, pa to u kombinaciji sa neotkrivanjem iste i nelečenjem dovede do suicida. Na psihoterapiji se radi na tome, psihičkom "prekidanju lanca" i promeni matrice. Ne treba bežati od psihoterapije. Često spašava život,bukvalno. ако мисле да им је то усуд и судбина то је управо и циљ ђавола да их лаже и плаши..у православљу судбина не постоји.. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 9 hours ago, florenntina рече Ne mora to biti tako lose. Kad ti je svejedno, onda je to sjajna platforma da budes hrabar jer ionako nemas sta da izgubis, u smislu... Ionako je sve prolazno i besmisleno, pa kad sam se vec tu zatekao daj da se bar dobro zabavim, da bar malo, kratkorocno pokusam da tu kratku prolaznost na neki nacin ovekovecim nekim licnim stilom i pecatom Или, Пронобије, ако на креју не успеш да нађеш неки смисао, онда се бар посвети томе да помогнеш и улепшаш живот онима који виде смисао али су у неком проблему. Волонтирај, зарађуј пуно и раздељуј сиромашнима итд. Ти можда и даље не би видео смисао у томе, али би они свакако видели и били срећнији. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 2 minutes ago, Muramasa рече Kako onda Bog zna unapred šta će da se desi? Не зна, јер за њега нема "унапред". Он сваком нашем тренутку, које ми иначе доживљавамо као прошлост, садашњост и будућност, присуствује као садашњости. Тренутак стварања и тренутак Есхатона су за њега садашњост. (Још један мали допринос мојој вери у спасење свих бајдавеј ). Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 43 minutes ago, ВИЛМА рече Pre će biti verovatno da je u familiji bilo genetskog prenosa sklonosti ka depresiji ili nekoj psihičkoj bolesti, pa to u kombinaciji sa neotkrivanjem iste i nelečenjem dovede do suicida. Moguce ... Ali ima nesto i u zivotnoj filozofiji , tj. nacinu zivota ... Postoje situacije kada covek mora da prevazidje sebe . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 9 hours ago, Јелена011 рече Jel nekom ko ti dodje u ordinaciju sa karijesom kazes imaj vere i da imas vere izlecio bi karijes? Не бих, али оном ко дође са здравим зубима и каже " зубе треба вадити јер ће ионако једном да се покваре ", бих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 33 minutes ago, -Владимир- рече Не бих, али оном ко дође са здравим зубима и каже " зубе треба вадити јер ће ионако једном да се покваре ", бих. Doktore , da li ste culi za onog nemackog zubara koji je ljudima vadio zdrave zube ... Posle je otisao u zatvor i tamo pretio kako ce da se ubije , glumio ludilo ... strajkovao gladju ... ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 38 minutes ago, -Владимир- рече Не бих, али оном ко дође са здравим зубима и каже " зубе треба вадити јер ће ионако једном да се покваре ", бих. Poslednji put jer te znam licno i znam da nemas losu nameru. Filozofski care mi mozemo da sprdamo do sutr o uzrocima teskih depresivnih stanja, ali ona nisu ni u jednom trenutku umisljena niti stvar slabe volje i karaktera i itekako imaju biolosko hemijsku osnovu. Neko ko dođe na forum ili u zivot i pocne da prica o tome da mu se to vrzma po glavi, prvo je izuzetno hrabar jer je to i dalje tabu, a drugo ima problem. Mnogo veci nego da ima svaki zub zahvacen gangrenom. Ako mu ti dođes i kazes ma to je zato sto nemas vere i nisi na pravi nacin spoznao Hrista to ti je kao da si pljunuo na njega. Mnogo neuporedivo gore nego da gangrenu zuba lecis samo molitvom. Ne biva, ne ide. Teoretski gledano ti si sve rekao sto stoji da svi mi verujemo u Hrista snagom jednog apostola pomerali bismo planine, al care da li mislis da to pomaze coveku u nevolji. Em ima muku em mu spocitavas nedostatak vere. Pa jel imas ti veru apostola? Ako imas isceli ga molitvom,SVOJOM ako nemas cuti i ako mozes pomozi mu kao coveku a svako svom gospodaru stoji ili pada, svi se mi vako nako borimo sa sobom. Psihicke tegobe nisu umisljene, nisu stvar slabosti, nisu ono - pozeli zelju i procice, podjednako su realne i podjednako bioloske kao i fizicke, zato ako svoje pacijente ne lecis molitvom, ne staj drugima na muku. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука