АлександраВ Написано Август 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2016 Ево кафа за друштво А за Кордуна једна посебна Рапсоди and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 18 minutes ago, АлександраВ рече То би било добро ако би пронашла, ретко када се људи отворе када је вербална агресија у питању. Може бити корисно прочитати како се са тиме борила. Clanak je sjajan al slabo mi ide, nije nasa novinarka, preveden je... Kad bih se bar setila kad sam ga postavila, ovako nemoguce da listam fejs godinama u nazad. Ovo je tema koja me interesuje i kojom bih zelela da se bavim jednog dana. Ali predugacka i preopsirna za ovo vece i moram malo pricuvati sebe od jakih emocija. Uglavnom jako je tesko izaci iz tog kruga, jako je tesko osvestiti SVOJE SOPSTVENE mehanizme zasto ostajemo u bilo kakvoj nasilnoj vezi, jer za tango je potrebno dvoje. Zrtve pa i ovog tipa nasilja retko gde dobiju adekvatnu pomoc al i pomoc koja bi se fokusirala na njihova sopstvena uverenja zasto nisu dovoljno vredne i snazne da jednostavno odu. A pomagaci lako ulaze u ulogu spasioca i kad vide da zrtva ne napusta nasilnika od spasioca krece izliv ljutnje, razocarenja i cega sve ne, a kako se pomiri sa nasilnikom zrtva na spasioca gleda kao na progonitelja koji zeli da unisti jelte divnu vezu i to ne razume. Ovo je sve nabacano,, ali vise sad ne mogu. Za sve one koji su prosli ozbiljne traume, imam samo jednu rec -emdr. To je nesto najdelotvornije izmisljeno i tako delotvorno da nemam,reci. Omogucava zrtvi ozbiljnih trauma da moze da uskladisti i obradi sve te sadrzaje da bi mogla raditi na sebi na jedan miran nacin. АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 9 minutes ago, АлександраВ рече Ево кафа за друштво А за Кордуна једна посебна nemoj meni, drugaricama skuvaj, malo turi misomora александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 Вербално насиље се веома тешко открива и из разлога што га често примењују образовани зли људи, који на суптилан начин да остваре зле намере . Александра, што се кафице тиче, да ли примате још неког на кафицу? Лидија Миленковић, александар живаљев and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2016 2 minutes ago, Јелена011 рече jako je tesko osvestiti SVOJE SOPSTVENE mehanizme zasto ostajemo u bilo kakvoj nasilnoj vezi, тачно али морамо освестити и своје сопствене механизме због којих се не супротстављамо вербалним агресивцима са којима нисмо у браку или сл, и борити се да такве механизме "превртимо" на механизме одбране од таквих. Због чега људи радије оду на боловање или дају отказе него што свом шефу једноставно не ставе до знања да не могу тако да разговарају са њима? Код нас је мобинг веома озбиљан проблем, а у његовом језгру је вербална агресија. А о томе се толико мало зна, људе треба едуковати у правцу заштите од вербалног злостављања на послу. 3 тарабе, Јелена011, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2016 7 minutes ago, Ненад. рече Александра, што се кафице тиче, да ли примате још неког на кафицу? Наравно драги Ненаде Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 Iskreno, ja znam par ljudi koji se time bave i mislim da tu jos ima puno mesta ucenju i za onima kojima je to posao. Znam par mladih iz viktimoloskog drustva i ma kako genijalni tamo mozes dobiti samo nesto uopsteno barem na njihovom sajtu. Kod mobinga imamo i dodatne faktore, manje je licno tj manje ide iz straha od napustanja, samoce, nevrednosti, vise iz straha za egzistenciju. Al mnogo mnogo nam treba edukacije alazem se. АлександраВ, Лидија Миленковић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2016 19 minutes ago, Ненад. рече Вербално насиље се веома тешко открива и из разлога што га често примењују образовани зли људи, који на суптилан начин да остваре зле намере . Јесте, и то је проблем, али ту су честе и неке друге психолошке манипулације (психолошко злостављање), и то је та прикривена вербална агресија. Међутим, прави вербални агресивци су врло чујни и видљиви. Ено на претходној страни 14 категорија вербалног злостављања, сва су углавном веома видљива (мада могу бити и пасивна), изузев "шале" и "добронамерне критике" које су пасивна агресивност, али ништа мање штетне и опасне Ненад Р. and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2016 11 minutes ago, Јелена011 рече Al mnogo mnogo nam treba edukacije alazem se. Да, а оно што сам ја приметила (из личног искуства) јесте да је вербална агресија увод у мобинг, како бих рекла, предсобље мобинга. Врло је важно да мобер ту стане, да се не пусти даље. Томе морамо да се научимо. александар живаљев, Лидија Миленковић and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 8 minutes ago, АлександраВ рече шале" и "добронамерне критике" које су пасивна агресивност, али ништа мање штетне и опасне Што је пасивније то је теже открити и на дуже стазе и опасније за жртву. Најопасније је када жртва чак и не осећа, а верује нападачу и тако нападач контролише своју жртву. Sanja Т., АлександраВ, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 41 minutes ago, Ненад. рече Што је пасивније то је теже открити и на дуже стазе и опасније за жртву. Најопасније је када жртва чак и не осећа, а верује нападачу и тако нападач контролише своју жртву. Eto nam ga vuk u janjećoj koži... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2016 1 hour ago, Ненад. рече Најопасније је када жртва чак и не осећа, а верује нападачу и тако нападач контролише своју жртву. 37 minutes ago, aliluja рече Eto nam ga vuk u janjećoj koži... Лидија Миленковић and aliluja је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 9, 2016 Пријави Подели Написано Август 9, 2016 3 hours ago, kordun рече nego sta ste vi cavke navalile na jednu jedinu aleksandru, pa imate li vi vitestva u sebi, dijana joj drzi ruke, ajla se zalijece i bode ko komarac, jos dosla jelena da je maljem dotuce, pa to je nasilje cisto... Ja ne kontam šta se ovde dešava jer sam zaista u frci... Dijana širi ruke sve trima, i nadam se da su dobre u mom odsustvu... Samo acquila, nikad musca... to je moj moto. Лидија Миленковић, Goku, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 12 hours ago, kordun рече nego sta ste vi cavke navalile na jednu jedinu aleksandru, pa imate li vi vitestva u sebi, dijana joj drzi ruke, ajla se zalijece i bode ko komarac, jos dosla jelena da je maljem dotuce, pa to je nasilje cisto... a i ti aleksandra, smanji tu rakiju malo... ко ли још фали .... Леди Ди јој држи руке, а ја дођох да јој држим страну.... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 10, 2016 Пријави Подели Написано Август 10, 2016 2 hours ago, Рапсоди рече ко ли још фали .... Леди Ди јој држи руке, а ја дођох да јој држим страну.... de bona, nikad ne bih držala ruke nekom koga tuku, nego bih ga branila... prezirem nasilje, namjerno povređivanje makar i odbrambeno i pritisak većine iju! i ovo zvuči defanzivno... kolariću, paniću, pletemo se samiću... svim učesnicima na temi a i šire Рапсоди and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука