cloudking Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 8 часа, florenntina рече Ima ih vise od desetak, bar po onome sto su nam astronauti juce ispricali a neke su pronasli i studenti sa UBC-a, iz komsiluka Medjutim, ja sam pisala o "pogodnim za zivot" i deluje mi vrlo verovatno za ocekivati, bar po onome sto sam razumela juce... Jel ovo treba da bude zajebancija? Posto odbijam da verujem da bi i libtardi mogli da idu toliko daleko da kazu "boli nas uvo za prirodu kad ima nastanjivih planeta u svemiru" Samo mi kazi da ti je taj argument zapravo sala i nastavljamo dalje... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 1 hour ago, cloudking рече Jel ovo treba da bude zajebancija? Posto odbijam da verujem da bi i libtardi mogli da idu toliko daleko da kazu "boli nas uvo za prirodu kad ima nastanjivih planeta u svemiru" Samo mi kazi da ti je taj argument zapravo sala i nastavljamo dalje... Brate, jesi li ti dobro? Nismo bre u ringu nego na forumu, caskamo opusteno... Nije nikakav argument u pitanju vec samo moje licno uverenje da ce nauka i preduzetnistvo pre naci odgovor na bilo kakav problem nego politicari. I ne, ne mislim o selidbi ma druge planete, bar ne jos I ne, necu nista da nastavljam dok ne promenis ton. Idem da vidim je li lepsa Nova Kaledonija, Fidzi ili Bora Bora za prolecni odmor A tebi zelim lep dan ili laku noc, ne znam gde si. Kod mene je sada noc... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 Да није било државе и њених регулација, до сада бисмо колонизовали пола галаксије. И никога не би било брига за тамо неке измишљене климатске промене на некој небитној планети. ivanaika, Justin Waters, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 5 часа, florenntina рече Nije nikakav argument u pitanju vec samo moje licno uverenje da ce nauka i preduzetnistvo pre naci odgovor na bilo kakav problem nego politicari. A kako mislis da nauka pronadje resenje za problem kad vi ljudi ne prihvatate ni to sto nauka tvrdi da problem uopste postoji? Ne kapiram bas tu logiku... nauka kaze jedno, vi kazete "pfff gluposti"... ja pitam a sta ako je tacno, vi kazete "pa nauka ce resi problem" wtf? пре 5 часа, florenntina рече Idem da vidim je li lepsa Nova Kaledonija, Fidzi ili Bora Bora za prolecni odmor Tipicne gastarbajterske destinacije! Idemooo avijoni, kamijoooni... a ti sirotiljo umri dok gledas kako se trosi kinta ... psss jel svi videli gde cu na odmor? aj ponovi molim te... evo, evo: NOVA KALEDONIJA, FIDZI, BORA BORAAAAAA пре 6 часа, florenntina рече I ne, necu nista da nastavljam dok ne promenis ton. Ma ko te šiša... ionako ces pre ti da odes na Fidzi nego sto cu ja da promenim ton пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 Boze sacuvaj, apsolutno nista nije onako kako si protumacio. Bas mi je zao sto tako gledas na stvari ali sta da se radi- tvoj izbor https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 пре 21 часа, GeniusAtWork рече Да није било државе и њених регулација, до сада бисмо колонизовали пола галаксије. И никога не би било брига за тамо неке измишљене климатске промене на некој небитној планети. Ал зато смо ми --- Р Е Г У Л А Т О Р И --- ту да покваримо забаву, јер знамо да нам кожа не би издржала радијације интергалактичких путовања, и држимо вас све овде на Земљи са нама. МУХАХАХАХАХАХА !!!! sqny, obi-wan, GeniusAtWork and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 Ja imam neke nedoumice zbog nedovoljnog poznavanja termina libertarijanizma. Pokusavam da ga ukapiram i ne ide mi. Razumem smanjenje drzave, i ne samo razumem nego veoma podrzavam, ali ne razumem satanizovanje drzave. Zar u libertarijanizmu ne postoje stvari od javnog znacaja? Ako postoje onda kako cemo da ih platimo bez drzave? Jasno mi je "kome" cemo da ih platimo (nekom privatniku prema zakonima trzista) ali ne znam kako? I ko bi mu platio i u cije ime? Porezi ne postoje samim tim ne postoji nikakav zajednicki budzet. Pojedince zabole uvo za javni znacaj tako da bi i pored cinjenica da nam je za zdrav zivot neophodna privreda a za privredu neophodna dobra infrastruksturna povezanost (autoputevi npr) oni bili u fazonu "ma ne dam pare ni za kakav autoput, ja uzgajam pcele i zabole me gde ce da prolaze kamioni i sleperi. Sto da placam nesto sto ne koristim"... i sad ti njemu moz do sutra da objasnjavas da itekako korsti autoput time sto kupuje kosnice koje su napravljene od drveta koje je sleperima dovezeno, al dzabe... Pre pola sata sam gledao dokumentarac o vakcini za deciju paralizu (polio) i cuo podatak da je epidemija polia bila toliko stasna da je drzava ulozila nekoliko miliona u istrazivanja koja su iznedrila vakcinu koja je pokosila polio za sva vremena. Kako bi se taj scenario odigrao u libertarijanskom drustvu? Ko bi platio istrazivanja? Tolke pare moze samo neki bogatas da plati a sa mentalitetom "boli me k da placam nesto sto ne koristim" takav bogatas bi se na taj korak odlucio tek kad bi oboleo neko iz njegove uze porodice a postavlja se i pitanje da li bi vakcinu pustio u slobodnu prodaju kasnije ili bi je patentirao i naplacivao debelo za nju sto bi polarizovalo drustvo na one distopijske ideje o ultra zdravim bogatima i ultra bolesnim siromasnima... Libertarijazniam po meni upravo vodi u takvo drustvo. Bogatasi bi finansirali ono sto njima treba i sto nalaze korisnim kao sto su medicinska istrazivanja za produzenje zivota ili geneticka usavrsavanja a nema ni govora o tome da bi tu tehnologiju jednostavno delili sa drugima tako da bi smo dosli do toga da imamo polarizovano drustvo u kome bi smo imali savrsene lepe bogatase i krezavu i ostecenu sirotinju. Ono sto sam ja primetio da libertarijanizam uglavnom zagovaraju ljudi koji su nekako bas sigurni da bi se nasli u ovoj prvoj grupi. Sta sam pogresno skapirao? RYLAH, Desiderius Erasmus, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 пре 7 минута, cloudking рече Sta sam pogresno skapirao? Nisi nista pogresno ukapirao. Svi libertarijanci oni koji sebe zaista tako deklarisu u dnu svoje duse voljeli bi da anarho-kapitalizam vlada planetom. No posto su svjesni da tako nesto je potpuno nemoguce onda troluju kako se zadovoljavaju nuznim zlom, a to je minimalisticka drzava, minarhija gdje bi se iz poreza koji su nuzno zlo finansirali samo policija, vojska i sudstvo. Pazi znaci za njih je bilo kakav oblik drzve zlo, porez je zlo, dobra od javnog znacaja ne postoje, ili ako postoje onda su ih uspostavile komunjare. Ono sto libertarijancima nije jasno je da bi doslovno sproveden libertarijanizam doveo do stvaranja drzave jer bi najuspjesniji i najmocniji privatnik u takvom drustvu posegnuo za sticanjem moci nad ostalima i kreirao bi stanje u kome bi on sam bio zakon tj drzava. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 On 7/16/2017 at 13:38, Avocado рече prosto, ovaj argument je kao da osporavaš tezu da je pušenje štetno po zdravlje Ma nista ja ne osporavam, daleko od toga, samo kazem da su politikanti jos dodatno prenaduvali celu pricu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 On 7/17/2017 at 15:48, Grizzly Adams рече Они че се преселе на Марс... Ne valja, i to ti je opet crvena planeta... елТорнеро, RYLAH, Аурор and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 пре 4 часа, RYLAH рече --- Р Е Г У Л А Т О Р И --- ... https://static.giantbomb.com/uploads/original/10/105947/1735970-locutusofborg.jpg sqny, RYLAH and Juanito је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 пре 4 часа, RYLAH рече и држимо вас све овде на Земљи са нама. Juanito, obi-wan, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 пре 59 минута, obi-wan рече Ma nista ja ne osporavam, daleko od toga, samo kazem da su politikanti jos dodatno prenaduvali celu pricu... Mediji mnogo više od politikanata... iznose se naivne kataklizmične prognoze... npr. nešto što su prognoze naučnika za 50 godina se predstavlja kao da će da se desi sutra... ali to ne znači da se loše (i skupe) stvari neće desiti i sutra... i da je ono što naučnici pričaju netačno samo zato što nepismeni novinari i politikantska bagra pogrešno prenose... RYLAH, Justin Waters and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 пре 10 минута, Avocado рече Mediji mnogo više od politikanata... iznose se naivne kataklizmične prognoze... npr. nešto što su prognoze naučnika za 50 godina se predstavlja kao da će da se desi sutra... ali to ne znači da se loše (i skupe) stvari neće desiti i sutra... i da je ono što naučnici pričaju netačno samo zato što nepismeni novinari i politikantska bagra pogrešno prenose... Slazem se, naravno, zato sam i rek`o da je vreme da svako zaduzi po jednog Teslu... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 19, 2017 Пријави Подели Написано Јул 19, 2017 пре 4 минута, obi-wan рече Slazem se, naravno, zato sam i rek`o da je vreme da svako zaduzi po jednog Teslu... Управо наручио, чекам да доставе. RYLAH, obi-wan, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука