Лидија Миленковић Написано Јул 24, 2016 Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 5 minutes ago, Ignjatije рече али тетка јесте. Moj muz ima tetku koja se tako ljubi prilikom pozdrava (sa svima ). Prvih par puta puta sam okretala obraz, ali ne vredi okrene glavu i ona. Posle toga sam pokusavala da pruzim ruku "s kilometra", al ne vredi, cimne, pa povuce i onda "zalepi". Posle toga sam pocela da kijam, kasljem, smkcm, i kroz nos smandrljam objasnjenje o prehladi, izvinim se, i izbegnem poljubac. Sva sreca pa je vidjam jednom u nekoliko godina. АлександраВ, Страле, Dominika and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 32 minutes ago, Лидија Миленковић рече , cimne, pa povuce i onda "zalepi" АлександраВ, Тања1, Лапис Лазули and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 24, 2016 Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 2 hours ago, Лидија Миленковић рече Иако у томе не видим никакву сексуалност, противник сам оваквог љубљења из хигијенских разлога. Никада своју децу нисам љубила у уста и, у том смислу, никада нисмо јели истим кашиком, лизали исти сладолед и слично. Онда и љубљење са момком/дјевојком није хигијенски? О.о Не видим логику овог "хигијенског аргумента". Не знам, мени је ово ружно видјети, јер ја лично схватам пољубац у уста чисто сексуално. Ако неко то не види тако, нека изволи, али нека само буде свјести о околини и свијету у којем се живи. Aleksandar Ciganović and Страле је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 24, 2016 Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 9 minutes ago, Ћириличар рече Онда и љубљење са момком/дјевојком није хигијенски? О.о Не видим логику овог "хигијенског аргумента". Muz/zena - jedno telo. Delimo sve, pa i bakterije Salu na stranu, zaista ne vidim seksualnost. Da li mislis da se Viktorija Bekam " lozi " na svoju cerku kad je ovako ljubi, ili da se tetka iz mog prethodnog posta "pali" na mene, pa se tako pozdravlja . Sasvim sam sigurna da razlicite emocije dozivljavas kada sretnes dragu prijateljicu ili rodjaku, pa je, onako, od srca zagrlis,i kada zagrlis svoju devojku/zenu. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 24, 2016 Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 1 hour ago, Лидија Миленковић рече Salu na stranu, zaista ne vidim seksualnost. Da li mislis da se Viktorija Bekam " lozi " na svoju cerku kad je ovako ljubi, ili da se tetka iz mog prethodnog posta "pali" na mene, pa se tako pozdravlja . Sasvim sam sigurna da razlicite emocije dozivljavas kada sretnes dragu prijateljicu ili rodjaku, pa je, onako, od srca zagrlis,i kada zagrlis svoju devojku/zenu. Ја лично доживљавам пољубац у уста сексуално и зато ја ово никад не бих могао урадити. Али као што рекох, ако неко то не доживљава тако, онда ни ја нећу схватити пољубац те особе са својим дјететом тако, али у мени ће прорадити онај осјећај нелагодности јер ја то не бих урадио и јер ја не гледам генерално на то на исти начин. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 24, 2016 Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 1 hour ago, Ћириличар рече Не видим логику овог "хигијенског аргумента". ...Opšta akademija stomatologa tvrdi da se ljubljenjem može preneti i do 500 različitih vrsta klica, uključujući one koje uzrokuju bolesti desni, a samo jedan poljubac između roditelja i deteta može preneti bolest desni. Iako i odrasli koji se ljube u usta mogu međusobno preneti klice, deca su znanto osetljivija jer još uvek nemaju razvijen imuni sistem. I Američka pedijatrijska akademija preporučuje izbegavanje bilo kakvo deljenje pljuvačke u blizini beba i male dece – uključujući ljubljenje u usta. http://www.021.rs/story/Zivot/Porodica-i-dom/127122/Treba-li-ljubiti-decu-u-usta.html Ћириличар, Тања1, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 24, 2016 Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 6 minutes ago, АлександраВ рече Iako i odrasli koji se ljube u usta mogu međusobno preneti klice, deca su znanto osetljivija jer još uvek nemaju razvijen imuni sistem. Od infektivne mononukleoze ( u narodu zvane bolest poljupca, jer se prenosi pljuvackom ) retko oboljevaju stariji od 19/20 godina, upravo iz tih razloga. АлександраВ, Тања1 and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 24, 2016 Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 2 hours ago, Ћириличар рече Онда и љубљење са момком/дјевојком није хигијенски? О.о Не видим логику овог "хигијенског аргумента". Не знам, мени је ово ружно видјети, јер ја лично схватам пољубац у уста чисто сексуално. Ако неко то не види тако, нека изволи, али нека само буде свјести о околини и свијету у којем се живи. Пољубац је контакт са уснама, обично другог људског бића. Поред тога укључује и пољубац у руку, у образ, и 'француски пољубац'. Пољубац је знак љубави и у распону од оданости до сексуалне стимулације. Често је и поздравни облик који симболише учтиву наклоност. Значи, постоји много различитих врста пољубаца; у руку, збогом пољубац, између супружника, итд, а не, и на сву срећу, како ти схваташ лично. Павле каже у писму Римљанима, глава 16, стих 16: Поздравите један другога светим пољупцем. Значи пољубац није само романтично-сексуални универзални феномен. У неким културама се сматра чак директно одвратно. Логика „хигијенског“ је да постоји заиста веома добар разлог да се излажемо потенцијалној опасности да будемо инфицирани болешћу. Међутим, можемо бити инфицирани болешћу и читајући болесне ствари/мишљења. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 24, 2016 Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 poljubac u usta i jeste seksualni, jer postoji nervna konekcija usana i reproduktivnih organa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 24, 2016 Пријави Подели Написано Јул 24, 2016 1 hour ago, Лидија Миленковић рече Od infektivne mononukleoze ( u narodu zvane bolest poljupca, jer se prenosi pljuvackom ) retko oboljevaju stariji od 19/20 godina, upravo iz tih razloga. Интересантно је да су неки људи мишљења да пољубац у уста носи само 'страстан карактер', јер ето неки родитељи љубе своју децу у уста или обратно, а не схватају логику "хигијенског разлога“. Или су луди, или се праве луди - трећег нема. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 24 minutes ago, Тања1 рече Интересантно је да су неки људи мишљења да пољубац у уста носи само 'страстан карактер', јер ето неки родитељи љубе своју децу у уста или обратно, а не схватају логику "хигијенског разлога“. Или су луди, или се праве луди - трећег нема. Mozda i shvataju, ali su im bitniji drugi razlozi. Uzgred, evo sta vikipedija kaze o poljupcu https://sh.wikipedia.org/wiki/Poljubac Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 10 hours ago, Тања1 рече Интересантно је да су неки људи мишљења да пољубац у уста носи само 'страстан карактер', јер ето неки родитељи љубе своју децу у уста или обратно, а не схватају логику "хигијенског разлога“. Или су луди, или се праве луди - трећег нема. Па, живимо и друштву гдје је пољубац у уста до сад био ствар само заљубљених парова, па су овакве новотарије зачуђујуће ( као и све ново што је зачуђујуће, што је нормално ). Ал' ето, сад ја и поред личног несвиђања овакве праксе знам и медицински разлог да се то не ради Лидија Миленковић and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 За све те новотарије је крив екуменизам. Да није екуменизма ништа се накарадно по свијету неби дешавало. Прије је све било пуно боље и честитије. Сви су се вољели и брали цвијеће једни другима. Свуда је владао мир и љубав, а не као данас. Чуо сам и да су се некада у воћу налазили црви. То значи да је све било здравије. Није било ни болести каквих данас има. Све је кренуло низбрдо када је неко смислио ту наопаку ријеч. Викторија је само жртва која је страдала од тог вируса иначе неби радила овакве ствари. Мислим да треба под хитно направити петицију да се ова ријеч избаци потпуно из употребе. Тада ће све кренути на боље. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 50 minutes ago, Драган_Петровић рече За све те новотарије је крив екуменизам. Да није екуменизма ништа се накарадно по свијету неби дешавало. Прије је све било пуно боље и честитије. Сви су се вољели и брали цвијеће једни другима. Свуда је владао мир и љубав, а не као данас. Чуо сам и да су се некада у воћу налазили црви. То значи да је све било здравије. Није било ни болести каквих данас има. Све је кренуло низбрдо када је неко смислио ту наопаку ријеч. Викторија је само жртва која је страдала од тог вируса иначе неби радила овакве ствари. Мислим да треба под хитно направити петицију да се ова ријеч избаци потпуно из употребе. Тада ће све кренути на боље. Moj smisao za humor je iscilio, salis se, jel da? Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 Moj smisao za humor je iscilio, salis se, jel da? Кукала ми мајка ако ово озбиљно мислим. JESSY, GeniusAtWork and Страле је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука