Juanito Написано Јул 19, 2016 Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 Миланче, а да направимо верзију за хеликоптераше, да ватају живуљке у ваздуху? Милан Ракић, Ignjatije, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 19, 2016 Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 38 minutes ago, АлександраВ рече због тога што ти правила (као и одступање од правила и договор око мењања и прилагођавања правила), циљ, правац, комуникацију, простор, време и средства за игру одређује један центар, са којим заправо немаш никакву социјалну ни емотивну интеракцију, део си масе а не слободно одабраног друштва у којем градиш некакве социјалне односе, што пружају наведене игре Hoces reci da kad bi se decentralizovalo i kad bi imalo vecu slobodu u podesavanjima pravila da ne bi bilo razlike izmedju lova na pokemona i zmurki? Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 19, 2016 Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 31 minutes ago, Juan рече Миланче, а да направимо верзију за хеликоптераше, да ватају живуљке у ваздуху? Ал` у том случају би били ограничени само на летеће, Чаризарда, Зубата, Пиџија, Вубата и осталу летећу менажерију. И обавезно да буде спрегнуто са "хедапом" иначе паде хеликоптер к`о мој Јован јуче у Салашу Ноћајском са "бициклова"... Наиме, јуче видим да је у Салашу Ноћајском код споменика Змају од Ноћаја "џим", који има мало "енергије" и може га се освојити. И клинци и ја лепо на бицикле и брзом брзином ка Салашу. Богме има 15-ак километара. Можда и који више. И једино се Јован мало занео, па покушао са бицикла да похвата неке око тренинг сале. Срећом да сам на време видео па сам спречио већу штету од мало огуљеног колена И ту је по мени једина опасност. Овако, не видим ништа лоше у игри. И Василије и Јован су активни спортисти. Један рагби, други рукомет тренира. И ван спорта, тј. тренминга и физичког у школи, ретко имају неку физичку активност. И сад када су на селу током распуста, ако нешто помогну деди и баби, а мало нажалост деце има у околин и да би се играли. Шта хоћу да кажем? Када бих ја њих "натерао" да седнемо на бицикл и данас без неке потребе пређемо 35 километара. Увек би био неки изговор, а деца су већ велика да их се може "натерати". А добро и мени дође. Па пре неку годину на Калемегдану је била нека интерактивна игра, такође се користио мобилни телефон само је требао "блутут" да би се примиле информације на контролним тачкама о следећем задатку. Углавном, за два сата колико задатак може максимално да траје, треба обижи 10 пунктова на Калишу и око сваког се помучити да би пронашао блутут предајник. Да би стигао богами је требало трчати. мени овако подебелом и гаће биле мокре, ал` клинци одушевљени, авантура, ово, оно. Тако да ни у овоме не видим ништа лоше, посебно што су они (Покемони) "део" моје породице готово од првих Василијевих проговорених речи, близу 15 година... Ignjatije, Juanito, sascile and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јул 19, 2016 Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 Dobro osmišljena na izgled bezazlena iluzija koja manipuliše ljudskim umom...u budućnosti će tako usavršiti to da će ljudi gotovo nevesno raditi ono što iluzionisti zamisle... Ignjatije, Kaludjerovic Sreten, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 19, 2016 Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 36 minutes ago, Aquilius Cratus рече Hoces reci da kad bi se decentralizovalo i kad bi imalo vecu slobodu u podesavanjima pravila da ne bi bilo razlike izmedju lova na pokemona i zmurki? Нећу. Хоћу да кажем управо оно што сам и рекла, и не мислим само на жмурке, пошто се питање није односило само на њих. Нисам против игрица, само сам одговорила на питање, са неке своје тачке гледишта, мада ми је ово поређење помало претерано. Зна се које добробити имају игре попут жмурки, између две ватре и сл. и стављати њих наспрам овакве игрице, која узгред буди речено и није предвиђена за рани узраст, је некако безвезе. Мене нико није могао да помери док нисам прешла све Ларе Крофт, и док нисам спуцала Старса (Стаааарс - како су га моји клинци звали) у Resident Evil, тамо још `99. године. Па АоМ, WoW, Спиру, свашта редом да не набрајам, и дан данас се лако запатим за неку игрицу, чак и најглупљу. Па мој буразер и ја смо још у 5. или 6. разреду ОШ играли тенис на цртице и пуцали из пиштоља на ону глупу тачку на екрану, а касније будили комшилук због учитавања игрица на Комодор. Волим ја игрице, али ово је нешто што не желим да примим, не допада ми се цела ова идеја. Ено мени од Николе и Срђана пуна кутија покемон карата, била је то помама за картама и сл, али ето, и моји момци од 21 и 19 година, за које могу да кажем да имају поприличног гејмерског стажа, сматрају да су ПокемонГо велика глупост obi-wan, Н И Н Е, Sanja Т. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 19, 2016 Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 Први пут чуо за то кад је био неки апел да се не вијају Покемони по меморијалном центру Аушвиц. Значи игрица те може довести у врло непријатне ситуације а богами и опасне. Не свиђа ми се и због тога што идеш као неки зомби или хипнотисан. То су први утисци, знаћу више ако пробам, мада чисто сумњам да ћу пробати. Kaludjerovic Sreten, АлександраВ, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 19, 2016 Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 2 hours ago, АлександраВ рече Нећу. Хоћу да кажем управо оно што сам и рекла, и не мислим само на жмурке, пошто се питање није односило само на њих. Нисам против игрица, само сам одговорила на питање, са неке своје тачке гледишта, мада ми је ово поређење помало претерано. Зна се које добробити имају игре попут жмурки, између две ватре и сл. и стављати њих наспрам овакве игрице, која узгред буди речено и није предвиђена за рани узраст, је некако безвезе. Мене нико није могао да помери док нисам прешла све Ларе Крофт, и док нисам спуцала Старса (Стаааарс - како су га моји клинци звали) у Resident Evil, тамо још `99. године. Па АоМ, WoW, Спиру, свашта редом да не набрајам, и дан данас се лако запатим за неку игрицу, чак и најглупљу. Па мој буразер и ја смо још у 5. или 6. разреду ОШ играли тенис на цртице и пуцали из пиштоља на ону глупу тачку на екрану, а касније будили комшилук због учитавања игрица на Комодор. Волим ја игрице, али ово је нешто што не желим да примим, не допада ми се цела ова идеја. Ено мени од Николе и Срђана пуна кутија покемон карата, била је то помама за картама и сл, али ето, и моји момци од 21 и 19 година, за које могу да кажем да имају поприличног гејмерског стажа, сматрају да су ПокемонГо велика глупост Ma ok ja sam to vise usput primetio jer je ispalo kao da kazes da je to sustinska stvar koja deli lov na pokemone od zmurki i ostlaih igara iz tog arsenala. Licnoi uopste nisam odusevljen tom igrom ali ko mene pita sta, ali kao sto sam rekao jedina korist moze biti sto ce mnogi izaci napolje, trcati, hodati i odigrati svoje istovremeno. Dakle vazduh, sunce, fizikca aktivnost umesto sedenja i nepavilnog polozaja u veom cesto mracnoj i neprovetrenoj prostoriji. P.S Onda ti jos znas sta znaci izraz laniti se?! Vidim da generacije koje su dovoljno stare i dovoljno mlade na to danas gledao sa izrazom na licu "ma to vi u svoja 4 zida". АлександраВ and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 19, 2016 Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 U BiH ulaze u minska polja zbog Pokemona objavljeno 19/07/2016 od UDAS Humanitarna organizacija “Posavina bez mina” iz Brčkog dobila je informaciju da pojedini korisnici aplikacije Pokemon Go u BiH zalaze u minski sumnjive/rizične površine da bi našli pokemona. “Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata”, objavila je ova organizacija na svojoj Fejsbuk stranici. Igrica Pokemon Go funkcioniše tako da se uključi geolokacija na mobilnom telefonu i prikaže se mapa po kojoj igrač hoda. I tako sve dok se ne pojavi Pokemon. Tada se igrica prebacuje u virtualnu stvarnost – na ekranu mobilnog vidi se stvarni prostor u kojem se igrač nalazi (a koji se vidi zahvaljujući kameri na telefonu) i Pokemon koji može biti u grmlju, fontani, na ulici… Kada mu se igrač dovoljno približi, oko Pokemona će se pojaviti krug i igrač mora baciti svoju virtualnu Pokemon loptu, koja će se pojaviti na ekranu. Na nju igrač mora da klikne prstom dok se Pokemon ne uhvati i ne spremi u Pokemon loptu. Cihttp://www.udas.rs.ba/2016/07/u-bih-ulaze-u-minska-polja-zbog-pokemona/#more-5654lj je uhvatiti što više Pokemona i da budu što snažniji. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 19, 2016 Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 https://www.facebook.com/450609215026603/photos/a.450764928344365.1073741830.450609215026603/1041518942602291/?type=3&theater Ignjatije, АлександраВ and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јул 20, 2016 Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 Морам нешто и ја да кажем на ову тему. Дакле, свако ко се од прије мјесец дана почео ложити на покемоне а при томе не зна ко су Еш, Мисти и Брок; или сестра Џој; или не зна шта значи "тим ракета већ јури ко комета"; или не зна да прије Чаризарда постоје још двије фазе у еволуцији (Чармандер и Чармирион); или да је Пикачу фаза између Пичуа и Раичуа; или да отпјева тему "Желим бити највећи, као нитко до сад'..." или... је обичан фејкер и фолирант! Ето. Правда за праве покемон фанове! Милан Ракић, Лидија Миленковић, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 20, 2016 Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 Priznajem, pojma ne znam o igrici, ali ima nesto sto mi generalno smeta zadnjih xyz godina. S jedne strane slazem se Rakicem, jer je stvarno divno i inspirativno to sto on radi, sto se igra sa svojom decom i sto je tu onako kako njima odgovara, kako oni razumeju, sto ih "tera" da izađu napolje, sto ke barabar s njima u tome. To je inspirativno i to je dobra strana ovakvih stvari. Ono sto ja vidim kao lose, nije tehnologija sama po sebi, nego tehnologija kao treci clan u odnosu dva coveka, koji sve manje umeju da grade medjusobni odnos bez iste. Ljudi su taktilna bica, bica dodira, sad u zavisnosti od coveka do coveka taj dodir ima razlicite forme, ali dodir je vazan faktor ne samo ljudskog rasta nego i samog opstanka. Bojim se da se ovakvim igrama ljudi udaljavaju od te neposredne komunikacije i da su stoga sve manje emotivno i socijalno duboko ispunjeni. Slazem se ja i da sva ta tehnoloska i druga elektronska komunikacija u nekom drugom smislu moze i produbiti odnose, moze biti cesto i iskrenija i svasta nesto dobro. Ali ta "primitivna" komponenta koja izostaje bojim se da se posle manifestuje na druge nacine lose po coveka. I da se razumemo ne znaci da ce se to manifestovati lose kod svakog coveka uvek i po svaku cenu, vecini mozda i nece, ali ce jednom znacajnom broju ljudi koji nemaju dovoljno jakih kapaciteta s druge strane to biti pogubno. Ne smeta tu tehnika sama po sebi, ona je super, ali u svakom od nas ma koliko bili razvijeni i samostagod, samosvesni recimo, postoji jedan "primitivni" deo, koji zarad opste dobrobiti samog coveka tezi da bude zadovoljen - a to je neposredan odnos sa sobom, sa drugim i sa svetom oko sebe. Da covek moze da oseti isceljujucu snagu samododira, dodira drugog i kao primalaca i davaoca, i dodira sveta, zemlje, vode, stvari... Ako to vec ima i ostvaruje u svom zivotu onda super, tehnika mu nece smetati, ali sve manje je ljudi koji stupaju u interakcije, sve manje mladih koji imaju taj neposredan dodir. Samo toliko, on ne mora biti u ne znam kom velikom procentu, niti pretezno zasrupljen, al bez njega ne valja. Mi starije generacije smo jos to i imale priliku da osetimo, al bojom,se da je frka s mladjima. Oni su puni znanja, puni snage, puni poleta, al mislim da nemaju pojma kako je to neposredno iskustvo. I da su zbog toga uskraceni u jednom dubokom smislu ako toga nema. Kao i za mnoge stvari uostalom stetnost ili dobrobit od necega cesto ne mozemo da vidimo i procenimo dok se nesto radi il necega ima, nego u situaciji kad ostanemo bez toga. Nasa reakcija tada govori o tome da li je to bilo dobro za nas ili nije. Meni je samo zao kad vidim decu u parku koja ne umeju da se igraju i zaigraju i sama sa sobom, decu koja ne znaju bez tableta, koja kao da dobiju apstinencijalni sindrom bez tog fiksa. Tuzno mi je to. I ne krivim tehniku, daleko od toga. Tehnika je super. Лидија Миленковић, Sanja Т., Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wu Написано Јул 20, 2016 Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 11 hours ago, Дијана. рече Pokemon Go Нек’ они те Покемоне прво обуку да не трче голи по граду и саблажњавају људе, па онда можемо да причамо... Лидија Миленковић, АлександраВ, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 20, 2016 Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 http://www.blic.rs/vesti/beograd/poveo-je-cetvoro-dece-na-kalemegdan-kako-bi-jurili-pokemone-evo-kako-se-to-zavrsilo/dmep29s Poveo je četvoro dece na Kalemegdan kako bi "jurili" Pokemone. Evo kako se to završilo A. Đokić | 19. 07. 2016 - 14:31h | Komentara: 39 Opšta pomama za igricom "Pokemon Go" nastala je i u Beogradu, od kada se ova zanimacija pre nedelju dana pojavila i u Srbiji. U ulozi lovaca na Pokemone uglavnom se nalazi omladina, ali neretko i roditelji sa decom kreću u potragu za junacima mnogima omiljenog crtaća. Foto: D. R. / Privatna arhiva Lov na Pokemone Dejan Restak, IT stručnjak, krenuo je juče u pustolovinu sa klincima na Kalemegdanu - u jurnjavu za pokemonima i obilazak parka iz doba Jure. - Juče smo spontano napravili mali test. Poveli smo četvoro dece na Kališ da vidimo kako će reagovati na nekoliko sasvim različitih događaja. Dve devojčice su iz Njujorka, a moji dečaci iz Beograda, naravno. Deca su od četiri do 10 godina starosti. Znači pokrili smo ozbiljan demografski spektar - ovako Restak započinje priču o "lovu" na svom Fejsbuk profilu. Kako je napisao, noć na tvrđavi bila je kao iz bajke. - Pun mesec sa jedne strane, magičan zalazak sunca sa druge strane, temperatura 20ak stepeni, po Novaku Đokoviću idealno za igru - opisuje Dejan. Na Kališ su krenuli sa dva obećanja. - Jedno je da ćemo videti park iz doba Jure, a drugo da ćemo loviti Pokemone. Ni jedno ni drugo do tada nisu videli. U početku, sa jednakim, ali skromnim uzbuđenjem iščekivali su oba događaja. Više su bili zaokupljeni čavrljanjem i gurkanjem - priča dalje on. Kako su zakoračili na tlo tvrđave pojavio se prvi Pokemon. - Histerija eskalira. Počinje jurnjava dve odrasle osobe za četiri patuljka koji jedva gledaju gde gaze, a kamoli sa kim se usput sudaraju. Kališ naravno krcat ljudi koji su došli ili zbog Meseca ili zbog Sunca. Još uvek nije primetno ništa slično onome što se događa u Central parku ovih dana. Usplahirenu ekipu sam kako tako polako navodio ka Prirodnjačkom muzeju gde su izloženi dinosaurusi. Konačno stižemo i pažljivo pratimo reakcije - objašnjava Dejan. Foto: D. R. / Privatna arhiva Dinosaurusi nisu bili zanimljivi mališanima Reakcija u muzeju je bila krajnje očekivana, a mališani su ipak kulturno otpozdravili dinosauruse. - Pogledi se nekako odvajaju od ekrana mobilnih telefona, sledi jedno mlako "Ahaa, dinosaurs, nice" mali kurtoazni osmeh. Moji takođe baciše pogled, nešto promrmljaše i onda svi u glas kao opareni "eno gaaa!!!!" i u trk, sledeći check point ili šta već, u Pokemonu iz 21. veka. Park iz doba Jure prepušten je tišini nekog davno prošlog vremena. Jedino je moj stariji sin po navici kupoholičara izustio, "aj da kupimo karte za dinosauruse" nije me čak ljudski ni pogledao, trajalo je sekund i produžio je dalje za malom družinom, negde u pravcu Vojnog muzeja - piše on na Fejsbuku. Narednih sat vremena, ova družina zavirivala je oko svih spomenika, ruina i zidina .... iste primetili nisu, samo koliko da uporede fotku sa aplikacije i provere jesu li na pravom mestu. Foto: Privatna arhiva - U međuvremenu Sunce je izrežiralo spektakularan zalazak ne bi li skrenulo pažnju na sebe, Mesec se naduo od besa što polako gubi publiku, a dinosaurusi su od muke još jednom izumrli - opisuje Restak. Komentari (39) Popularno Najnovije Teme Moji ~Pentraksil : Istina je da klince sve manje zanima istorija i priroda, ali ne treba u ovom slucaju previse tugovati za ovim. Ja sam kao klinac obozavao dinosauruse (i dalje ih obozavam) i znao sam sve o njima, ali ponekada je na scenu stupila nova zanimacija, u vidu neke knjige, crtanog, filma pa i video ... Proširi sve 2016-07-19 15:29 | Rejting: 97% Odgovor Ocena: -1 +1 ~Silver Surfer ka ~Duda: Nije stvar u prihvatanju i neprihvatanju novog vremena ili novih tehnologija. Problem je u tome sto se razvoj odigrava na nacin koji nova tehnologija, ukoliko se prekomerno koristi, usporava ili ometa. Vecina dece sedi i gleda crtane filmove ili igra igrice. A pokret i kretanje razvijaju mozak.... Proširi sve 2016-07-19 16:27 | Rejting: 92% Odgovor Ocena: -1 +1 ~Blake : Hteli ili ne, vremena se menjaju, a sa njima navike i generacije. Koliko mi je poznato u Americi gradic Kremenkovih je zatvoren zbog slabog interesovanja, a pre je zgrtao milione. Tuzno... 2016-07-19 15:18 | Rejting: 97% Odgovor Ocena: -1 +1 ~bejbibumeri nemaju pojma : I moj cale se cudio sto slusam vokmen umesto da citam knjige... Deca su danas pametnija nego mi sto smo mi bili. Moras da budes zanimljiv da bi te slusali, nista se ne podrazumeva... Neka dinosaurusi budi zanimljiviji od Pokemona pa ce ih deca gledati. A sto se tice Pokemona, budite sigurni da ... Proširi sve 2016-07-19 15:34 | Rejting: 55% | Odgovori: 2 Odgovor Ocena: -1 +1 ~Broj jedan ka ~mara: Ja sam odvec star, ali se secam kako su roditelji pre 2000 godina tuzno odmahivali glavom dok su njihova deca "gubila detinjstvo" nad tada novim pronalaskom - pisanom recju. 2016-07-19 15:26 | Rejting: 92% Odgovor Ocena: -1 +1 ~Davor : A vi baš pomažete u tome. Eto mene sad zanima sta je taj Pokemon Go...ali ga necu probati. znate li vi koliko je onih što će to testirati samo zato što su u medijima čitali o tome... 2016-07-19 15:42 | Rejting: 89% | Odgovori: 1 Odgovor Ocena: -1 +1 ~pantelija : Mislio sam da su IT stručnjaci pametni ljudi. Dozvoliti deci da jure Pokemone je najneozbiljnija stvar.koju jedan roditelj može da uradi. Eno u Bosni jedna bidala se skrljala niz stepenice, druga ekipa zalutala u minsko polje, u Americi prelaze autoput kao sumanuti umalo ne izgiboše a umalo je ... Proširi sve 2016-07-19 16:06 | Rejting: 51% Odgovor Ocena: -1 +1 ~hmm : Sve razumem, pokemoni su bas zanimljivi, tako da ne krivim decu/ljude. Ali zasto cetvoro malisana uzrasta od 4 do 10 godina imaju "smart" telefone? E tu krivim roditelje. I smatram da je to jako lose vaspitanje. 2016-07-19 16:00 | Rejting: 85% Odgovor Ocena: -1 +1 ~miloš : ja sam kao mali obožavao da razgledam eksponate vojnog muzeja, ali u to vreme je bilo možda 100 kompjutera u srbiji... 2016-07-19 15:13 | Rejting: 94% Odgovor Ocena: -1 +1 ~pendula : Interesantan sam znati koliko strane kompanije plaćaju novinarima da pišu svaki dan o ovim glupostima, kardašijanima itd? Hvala unapred........ 2016-07-19 15:55 | Rejting: 89% Odgovor Ocena: -1 +1 Vidi sve komentare » Н И Н Е and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 20, 2016 Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 Saobraćajna nesreća zbog igrice Pokemon Go! Kako piše B92, dvadesetosmogodišnji Amerikanac umalo je nastradao kada je njegovo vozilo skrenulo sa puta i zakucalo se u obližnje drvo, dok je jednu djevojčicu udario automobil na ulici. Oboje su u trenutku nesreće igrali Pokemon Go na svom mobilnom telefonu. Izgleda da je samo pitanje dana kada će aplikacija Pokemon Go koja je u posljednje vrijeme zaludjela vlasnike smartfon uređaja širom svijeta, dovesti do prvih žrtava u saobraćaju. Pokemon Go je igra za mobilne telefone, koja igračima omogućava da istražuju okolinu u stvarnom životu koristeći GPS svog uređaja. Cilj je da se odlaskom do realnih lokacija uhvate virtuelna stvorenja iz igre. Najnovije vijesti iz SAD pokazuju da su pojedini korisnici uključivši aplikaciju izgleda isključili zdrav razum. Tako je jedan vozač iz Oburna u saveznoj državi Njujork zanesen igricom ``zaboravio`` da treba da upravlja svojim automobilom - trenutak kasnije, vozilo je nekontrolisano skrenulo sa puta i udarilo u drvo. Na sreću, vozač nije teže povrijeđen, ali je ovaj incident podstakao policiju u SAD da ukaže na opasnost koju za učesnike u saobraćaju predstavlja Pokemon Go, prije svega za pješake. ``Ovo je postalo zastrašujuće. Ljudi hodaju ulicama ne obraćajući pažnju na svoje okruženje``, rekao je šef policiji u Oburnu, Šon Batler. Policija je čak izdala upozorenje za korisnike aplikacije u kome apeluju na vozače da ne igraju Pokemon Go dok upravljaju automobilom a da pješaci budu svjesni svog okruženja i ne zure u telefon kada se nalaze u neposrednoj blizini puteva i drugih saobraćajnica, pogotovo kada se kreću kolovozom. Da je upozorenje objavljeno sa razlogom, svjedoči još jedan incident koji se takođe ovih dana dogodio u Sjedinjenim Državama, kada je 15-godišnjakinju udario automobil dok je igrala Pokemon Go. Djevojčicu je igra ``vodila`` duž prometnog puta, kada je na nju naletjelo vozilo. Vozač je izašao da joj pomogne i sačeka dolazak hitne pomoć. U bolnici je utvrđeno da je povrijedila ključnu kost i stopalo, a zadobila je i posjekotine i modrice po tijelu. Izvor: B92.net http://www.ekskluziva.ba/STRASNO-Stravicna-saobracajna-nesreca-zbog-igrice-Pokemon-Go-/94325.html ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 20, 2016 Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 Ти мали демончићи баш праве проблеме и несреће. А тек је почело... Дијана., Sanja Т. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука