Jump to content

Да ли бисте желели прекид раскола Цркве Истока и Запада?

Оцени ову тему

Да ли бисте желели?  

93 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте желели?

• Да
      43
    • Не
      14

Препоручена порука

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zamisli zamenik glave?

Time kad se neko drzne i reče da Hristos porenuje zamenika na zemlji, time direktno negira prisustvo Sina Božjeg u Telu svom u Crkvi Svojoj u nama Hrišćanima na ovoj zemlji.

Time direktno negira delovanje Hrista isusa kao istinitog Sina Božjeg bez posredovanja na zemlji i na nebu, već Ga ograničavaa na neke nebeske mistične zagranične delatnosti, što grubo krši svu moju veru u to da je Isus Hristos istiniti Sina Božji u dve neslivene nedeljive prirode i da direktno deluje na dešavanja na zemlji podjednako kao na dešavanja na nebu.

Па баш тако.

А на који камен је мислио Христос лепо им тумачи Павле У првој коринћанима 3,9

Браћо, ми смо Божији сарадници, а ви сте Божија њива, Божија грађевина. По благодати Божијој која ми је дата, ја сам као мудар неимар поставио темељ, а други зида на њему; али сваки нека гледа како зида. Јер темеља другога нико не може поставити осим постојећег, који је Исус Христос. Ако ли ко зида на овоме темељу злато, сребро, драго камење, дрва, сијено, сламу, свачије ће дјело изићи на видјело; јер ће Дан показати, јер ће се огњем открити, и свачије ће се дјело огњем испитати какво је. Ако остане чије дјело што је назидао, примиће плату; ако чије дјело изгори, биће оштећен, а сам ће се спасти, но тако као кроз огањ.

Као што је Петар исповедио Сина Божијег као камен на коме ће се градити Црква тако и Павле по даној му благодати поставља тај темељ, али га исто исповеда као Христа јер никаквог другог темеља Цркве бити не може.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Матусал рече

Као што је Петар исповедио Сина Божијег као камен на коме ће се градити Црква тако и Павле по даној му благодати поставља тај темељ, али га исто исповеда као Христа јер никаквог другог темеља Цркве бити не може.

Oni hoće da naprave Simonovu stolicu.

Jer kažu da je Petrova stolica, stolica ličnosti Petra samoga.

To nije istina Simon je imao istu ličnost i pre nego što je postao Petar, međutim kad se Otac obratio Sinu, preko Simona, kad je Simon ispovedio da je Isus Hristos Sin Božji Hristos objašnjava....

To što si me ispovedio kao Sina Božjeg ne dolazi od krvi i tela, nego je dato od Oca Nebeskog, pa nadalje dodaje od sada se zoveš Petar, pa nadalje dodaje na tom kamenu, dakle na tom javljanju Oca preko Simona kad Simon ispoveđuje Isusa kao Sina Božjeg, tvoja ličnost dobija dar Oca Nebeskog i tek tada dolaziš i možeš videti da je Isus Hristos Sin Božji, to sam Simon ni Marko ni Marija ni ludi Milojko ne može, dakle u pitanju je javljanje Oca Nebeskog i nema nikakve veze sa samim istorijskim momentom niti pravednošću Simona koji bi eventualno to mogao svojm ličnošću ljudskom sam od sebe ili po zaslugama da ispovedi, nego ima veze sa darom Oca koji se javlja preko Čoveka preko Simona po prvi put Sinu, na takav način da ga sada ljudi mogu prepoznati i kao Sina Božjeg a ne samo kao proroka, mudrog učiitelja ili nešto slično....

Dakle ličnost Petrova sama od sebe bez dara nema zaslugu, nego je to dar svima nama koji se prvi put u istoriji javio preko Simona i on postaje novi čovek, čovek sa darom kojeg Isus prozva Petar kamen jer je na tom novom čoveku sagradio na tom nebeskom daru Crkvu svoju.

Dakle ličnosti i Petar podjednako smo svi mi svi imamo tu stolicu svi smo u temelju Crkve.

Šta vi mislite da sam ja zvonik a ne i temelj Crkve iako se ne zovem Simon Petar?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle ličnost Petrova sama od sebe bez dara nema zaslugu, nego je to dar svima nama koji se prvi put u istoriji javio preko Simona i on postaje novi čovek, čovek sa darom kojeg Isus prozva Petar kamen jer je na tom novom čoveku sagradio na tom nebeskom daru Crkvu svoju.

Dakle ličnosti i Petar podjednako smo svi mi svi imamo tu stolicu svi smo u temelju Crkve.

Šta vi mislite da sam ja zvonik a ne i temelj Crkve iako se ne zovem Simon Petar?

А да је тако говори сам Петар у својој првој посланици 2,4-10

4. Приступајући Њему, Камену живом, од људи одбаченом, али од Бога изабраном, драгоцјеном.

5. И ви сами као живо камење зидајте се у дом духовни, свештенство свето, да бисте приносили жртве духовне, благопријатне Богу, кроз Исуса Христа.

6. Јер стоји у Писму: Ево полажем у Сиону Камен крајеугаони, изабрани, драгоцјени; и ко у њега вјерује неће се постидјети.

7. Вама је, дакле, који вјерујете част; а онима који се противе, камен који одбацише зидари он постаде глава од угла, и би Камен спотицања и Стијена саблазни;

8. Који се и спотичу о њега противећи се ријечи, на што су и опредијељени.

9. А ви сте род изабрани, царско свештенство, народ свети, народ задобијен, да објавите врлине Онога који вас дозва из таме на чудесну свјетлост своју;

10. Који некад не бијасте народ, а сада сте народ Божији; који не бијасте помиловани, а сада сте помиловани.

Подели на овим сајтовима

" А ево, ја сам са вама у све дана до свршетка века". Испада да није, јер Глава ипак потребује заменика, али ако и јесте онда је то "онако"..Не баш сасвим и до краја. И онда још нас оптужују за крививерје...:coolio: С нами Бог браћо. С нами !

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Давор73 рече

" А ево, ја сам са вама у све дана до свршетка века". Испада да није, јер Глава ипак потребује заменика, али ако и јесте онда је то "онако"..Не баш сасвим и до краја. И онда још нас оптужују за крививерје...:coolio: С нами Бог браћо. С нами !

Evo ja sam idealan zamenik Hristu Isusu na zemlji, ja se u Njegov posao, ne razumem niti umem niti mi pada na pamet jer sam lenj za stvari koje pojma nemam.

Подели на овим сајтовима

Svako ko je primio dar Oca Nebeskog i zna da je Isus Hristos istiniti Sin Božji, nek tim darom napasa ovce Njegove jer je on Jedini Pastir.

Zamislite se šta vam sada ovaj grešnik kaže.

To svako od nas može i Patrijarha Srpskog da napasa i da se ovaj nahrani kao poslednji u Carstvu Božjem.

I Papu napasite,

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Evo ja sam idealan zamenik Hristu Isusu na zemlji, ja se u Njegov posao, ne razumem niti umem niti mi pada na pamet jer sam lenj za stvari koje pojma nemam

Не разумем шта си хтео овим да кажеш ? Мој став је да је једно бити пастир, а сасвим друго " заменик". То су ужасно различити појмови.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Давор73 рече

Не разумем шта си хтео овим да кажеш ? Мој став је да је једно бити пастир, а сасвим друго " заменик". То су ужасно различити појмови.

А има и најамник

Јован 10-а глава

12. А најамник, који није пастир, коме нису овце своје, види вука где иде, и оставља овце, и бежи: и вук зграби овце и распуди их;

13. А најамник бежи, јер је најамник и не мари за овце.

Подели на овим сајтовима

Било би интересантно размотрити статус апостола који су добијали у одређеним моментима.

Апостол Јован беше најљубљени ученик Христов,на Тајној вечери седео је до Христа,био је поред Христа на на Голготи,њему Христос поверава Богородицу да се стара.

Апостоли Петар,Јаков и Јован су удостојени да виде Преображење Христово.

Апостол Јаков председава Апостолским сабором.

Претпоставимо могуће импликације институционализације тих статуса,на пример и на неки начин.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Нифада рече

Тај Јаков је један од четворице Јосифових синова, зато се назива братом господњим. Он је писац посланице из НЗ. Убраја се у седамдесет апостола. Био је епископ јерусалимски око 30год. када је убијен од стране јевреја у 63 години. Јаков који је био на Тавору и који се помиње у јевањђељу је Јованов брат а син Зеведејев, названи обојица воанергес тј.синови грома. Овај Јаков је пострадао врло рано око 45  год, што се помиње и у делима апостолским.

Чисто да не буде неке забуне.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Нифада рече

Било би интересантно размотрити статус апостола који су добијали у одређеним моментима.

Апостол Јован беше најљубљени ученик Христов,на Тајној вечери седео је до Христа,био је поред Христа на на Голготи,њему Христос поверава Богородицу да се стара.

Апостоли Петар,Јаков и Јован су удостојени да виде Преображење Христово.

Претпоставимо могуће импликације институционализације тих статуса,на пример и на неки начин.

A Petra posebno izabira : Pasi ovce...na tebi ću sagraditi crkvu svoju. Jel to dosta i previše?

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, kopitar рече

A Petra posebno izabira : Pasi ovce...na tebi ću sagraditi crkvu svoju. Jel to dosta i previše?

Pa, ovce su Hristove,.....kaze se,..... 'pasi ovce moje'.....nisu ni Petrove, Pavlove, Jovanove....

Svi oni imaju podjednak zadatak,... da pasu ovce Hristove.

Pazi, koliko to gordo i preuzviseno zvuci, da ce Hristos samo na jednom jedinom coveku sagraditi Crkvu svoju. Sta ce reci tamo neki hriscani koji su ziveli na nekim dalekim krajevima Rimske imperije, trebali su da cekaju rimskog papu da im odobri da osnuju svoju crkvu ?

Naravno da ne. Nego, ako su bili u zajednici ispovedanja Petrove vere u Hristosa  i u ( zajednici ) evharistiji sa ostalim pomesnim crkvama razasutim po celoj poznatoj vasioni,....onda su i oni takodje bili deo te' iste Crkve.

Tako to treba da ide. :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Pa, ovce su Hristove,.....kaze se,..... 'pasi ovce moje'.....nisu ni Petrove, Pavlove, Jovanove....

Svi oni imaju podjednak zadatak,... da pasu ovce Hristove.

Pazi, koliko to gordo i preuzviseno zvuci, da ce Hristos samo na jednom jedinom coveku sagraditi Crkvu svoju. Sta ce reci tamo neki hriscani koji su u bili na dalekim krajevima Rimske imperije, trebali su da cekaju rimskog papu da im odobri da osnuju svoju crkvu ?

Naravno da ne. Nego, ako su bili u zajednici ispovedanja Petrove vere u Hristosa  i u ( zajednici ) evharistiji sa ostalim pomesnim crkvama razasutim po celoj poznatoj vasioni,....onda su i oni takodje bili deo te' iste Crkve.

Tako to treba da ide. :945729:

Može .  Samo da se zna da je Petar prvi. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...