Jump to content

Да ли бисте желели прекид раскола Цркве Истока и Запада?

Оцени ову тему

Да ли бисте желели?  

93 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте желели?

• Да
      43
    • Не
      14

Препоручена порука

1 hour ago, Кратос рече

I drugo raskol je nastao uvođenjem novotarija od strane u zabludi nezabludivog rimskog episkopa a ne od strane pravoslavaca tako da ako se želi pomirenje najpre raskolnici nek se pokaju za raskol koji su sami napravili a da je to raskol,đavolskog tipa pokazuje i gomila protenstanskih sekti koju su prvosektaši iz  Rima izrodili.

written by H.A. Andersen

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Protos рече

Istom logikom se vodio i Carigrad pa je završio zatvoren u 300 kvadrata Fanara i 4000 bakica carigradskih koje nisu više ni plodne. 

Колико папа има нуклеарних бојевих глава? Ако нема ни једну, што да се цимамо, реално. Иначе, колико квадрата има Ватикан? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ћириличар рече

written by H.A. Andersen

Written by historical fact.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Protos рече

Bitno  je da prihvatite primat i onda će vam svanuti, možda vam vratimo Hrvate čak. 

Признајемо ми вама примат, али онај по линији понтија пилата и римског империјализма.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milan Nikolic рече

Lako je to reći, ali problem je kako to primeniti danas kada imamo pregršt dodatnih pitanja i nedoumica striktno u trijadologiji. To je zajednički problem jer smo svi u tom problemu, nikome od nas nije dovoljno jasno kako na sve odgovoriti.

Nije slučajno sve ovo što nam se dešava. Sada se treba suočiti sa svim pitanjima koja su potekla još odavno, naprimer, zašto je važno razjasniti zapadno traganje za poretkom unutar i u životu Svete Trojice.

Jedini zajednički problem može biti islam ali i kada smo im nudili da se ujedinimo u borbi protiv zajedničke pošasti ti isti nezabludivi ljubitelji primata su pravoslavnima zabili nož u leđa,tako da ako se prvi put prevariš možda prođe al drugi put si glup ili budala....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milan Nikolic рече

Lako je to reći, ali problem je kako to primeniti danas kada imamo pregršt dodatnih pitanja i nedoumica striktno u trijadologiji. To je zajednički problem jer smo svi u tom problemu, nikome od nas nije dovoljno jasno kako na sve odgovoriti.

Nije slučajno sve ovo što nam se dešava. Sada se treba suočiti sa svim pitanjima koja su potekla još odavno, naprimer, zašto je važno razjasniti zapadno traganje za poretkom unutar i u životu Svete Trojice.

To su sve nebitne i male razlike koje služe za izgovor nejedinstvu . A što se tiče mene raskola nema i Crkva je jedna Kristova . Mislim da većina normalnih vjernika slično misli..samo dali su većina ne znam.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Protos рече

Prosuo sam ih još u prvom komentaru. Krajnje je vreme da se istočni manu nacionalizma i da prihvate primat rimskog pape. Ovo vaše koprcanje van Katoličke Crkve ne vodi nikuda. 

Па Петар на кога се позиваш је био тешки националиста и имао је озбиљан проблем са тиме. Иначе је пореклом са истока а ми ето као истински наследнице вере и проповеди његове тргнусмо мало на ту страну, али боримо се као и он немамо другог избора.:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Milan Nikolic рече

To si mogao da zatražiš posle nekog sistemskog izlaganja. Znamo da moramo da prihvatimo primat jer bez njega nema Crkve. Zato moramo da razgovaramo o primatu.

Mene jako zanima to pitanje. Pokušavam da se bavim najozbiljnije s tim, koliko je u mojoj moći.

Za svaku pohvalu je tvoje učestvovanje na jednom, sada upokojenom, katoličkom forumu od pre nekoliko godina. Žao mi je što su se neki poneli pomalo neljubazno prema tebi. Pozvao si ih ovde na Pouke, međutim, samo dvoje njih, muškarac i devojka su se odazvali, ali su kratko ostali, koliko se sećam.

(Mene kao ne-pripadnika nijedne od vaših konfesija, vi bi ste rekli, nevernika, to je prijatno iznenadilo. Toliko)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, kopitar рече

To su sve nebitne i male razlike koje služe za izgovor nejedinstvu . A što se tiče mene raskola nema i Crkva je jedna Kristova . Mislim da većina normalnih vjernika slično misli..samo dali su većina ne znam.

Нека свако поштује оно у чему је рођен. Нико нас није питао где ћемо се родити у којој вери, у ком месту и у каквим животним околностима. Господ ће од нас тражити одговор спрам оне ситуације у коју нас је поставио. А онај ко је поделио цркву нека је сада саставља како зна и уме. Нека се о томе договарају епископи и свештеници, а наравно и политичари јер је политика главни узрок ове ситуације. Господ је створио народе са њиховим различитим карактеристикама и предиспозицијама и оне су утицале на сватање вере и богословља тако да мислим да ће се увек појављивати недоумице и скретање у различитим правцима али они који љубе Господа у томе неће видети никакав проблем. Мој став је да треба ревновати у ономе што ти је дато и Бог ће те извести на пут истине ако га будеш истински тражио од свег срца.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

Written by historical fact.

Јест, све невидљивим мастилом у књизи Џ.Р.Р. Мартина.

Раскол се десио због политике и неслагања око тога ко је главни. Све касније новотарије, јереси и "јереси" РКЦ су управо то - касније и накнадне. Да њих нема, ништа не би било другачије. Православни чак признају римокатоличке сакраменте ( дакле признају и присуство Божје благодети тиме посредно ), па опет ником ништа. Политика је главна.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Iulianus рече

Za svaku pohvalu je tvoje učestvovanje na jednom, sada upokojenom, katoličkom forumu od pre nekoliko godina. Žao mi je što su se neki poneli pomalo neljubazno prema tebi. Pozvao si ih ovde na Pouke, međutim, samo dvoje njih, muškarac i devojka su se odazvali, ali su kratko ostali, koliko se sećam.

(Mene kao ne-pripadnika nijedne od vaših konfesija, vi bi ste rekli, nevernika, to je prijatno iznenadilo. Toliko)

Koji je to forum , nije čudo da je krepo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, kopitar рече

nije čudo da je krepo.

(Hehehe!)

Čini mi se da je to bio forum na Bitno.net sajtu. Ali nemoj da me držiš za reč jer davno je to bilo, možda čak nekih pet godina. (U to vreme se upokojio i onaj "istinskopravoslavni" Ihtus. op-sa-sa, tako nekako :smeh1:)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...