Јелена011 Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 14 minutes ago, Suncokret54 рече ... данас ми је Павле чупао браду, значи унуци злостављају деде, и бабе... џабе... Iako na forumu nema bas ozbiljnosti uvek, upravo je ovo nipodastavanje uzrok i nasilja nad zenama i nad muskarcima. Ovo su ozbiljne teme, posebno osetljive, i sigurno je da neko zezanje nece osnaziti nikoga da prijavi nasilje ako ce dobiti podsmeh kao reakciju. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 3 minutes ago, Suncokret54 рече ... да, ако немамо паметнија посла... а имамо... To mozes da kazes samo ako odes lepo ispod mosta i zamenis onog alasa koji je desetine ljudi skakaca spasio i izvukao iz reke. On stvarno ima preca posla i on ih ne osudjuje recima - da imaju vise vere... jer vera s tim veze nema. Лидија Миленковић, Mилена КШ, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 14 minutes ago, Јелена011 рече Iako na forumu nema bas ozbiljnosti uvek, upravo je ovo nipodastavanje uzrok i nasilja nad zenama i nad muskarcima. Ovo su ozbiljne teme, posebno osetljive, i sigurno je da neko zezanje nece osnaziti nikoga da prijavi nasilje ako ce dobiti podsmeh kao reakciju. Ма баш си повезала неспојиво! Какве везе има једна дигресија, један покушај одвлачења пажње, баш ко дјеци што се ради с ниподаштаввањем озбиљног проблема као што је насиље! Кога ће одвратити од пријаве што смо ми покушалли да смањимо тензију овде? Тридесет страна оне теме и шест ове, нема конструктивног скоро ничег, а испливале су трауме, комплекси, предрасуде, стереотипи, људи се поватали за гуше, ко да једни кинески а други шпански причају, бескрајно се такмичили у неразумијевању и ниподаштавању супротног става, гдје оба траже саосјећање, подијељено је неколико озбиљних опомена и Млађо је банован! И ајде још мало да паламудите овде! Заборавите шале. -.- АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јул 5, 2016 Пријави Подели Написано Јул 5, 2016 5 hours ago, Ignjatije рече У мом селу разводи младих брачних парова су постали права епидемија. Укључујући и мојуфамилију. Оно што је чудно је то да су у 90%, а можда и више случајева, криве жене. Главни разлог је прељуба. Мушкарци су им пружали све што су могли, радели као коњи, оне чувале децу(више преко свекрва, бака и дека, комшија који немају малу децу...), мало нешто раделе и досађивале се, и од досаде кренуле да "шврљају". Мужеви када су сазнали(обично последњи) ништа нису могли да ураде да то спрече. Да их ишамарају затвор и губитак деце, да бију швалера исто, да прете опет зло, да их лепо убеде тешко, да опросте немају покајање и преумљење друге стране... Али зато морају деца да буду код курве, пардон, мајке, и још да им плаћају алиментацију над чијим трошењем немају контролу. Док она сиса две дојке, и ужива статус угрожене врсте. Где је ту правда? Код развода старијих су, колико сам успео да приметим, више криви мушкарци. По старе дане полудели и кренули за младим девојкама. Све се изокренуло. Isti je slucaj i u mom gradu, samo bih rekao da je kod razvoda starijih u velikom porastu broj zena koja nalaze mladje partnere. Nemoral je zavladao a nista se ne radi da se to zaustavi, cak naprotiv, stalno nas bombarduju sa nemoralom kao necim sasvim normalnim. Ja sam davno rekao da cemo se mi pretvoriti u drustvo kurvi(i muskih i zenkih) i zlocinaca(i muskih i zenkih)..Tome ce mnogo doprinijeti i ovi rijalitiji gdje zena, muskarac, za vrijeme jednog rijalitija promijene po nekoliko partnera, a i uopsteno TV program a i razni casopisi nam upropastavaju omladinu. Razne starlete su uzor omladini, zenska odjeca je postala odjeca prostituki a po meni takva odjeca ne moze bez istog ponasanja, alkohol se pije u potocima...., propadamo moralno veoma, veoma brzo.... zuti car and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 8 hours ago, Јелена011 рече A i ovu i onu temu otkrih veceras, slabo mi ide logovanje na moru ;-) Uživaj onda! i izvini, bijah grublja, ali juče se baš zakuvala situacija na forumu, pa sam pokušala da ljudima malo skrenem malo pažnju s tih tema, a Suncokret se samo nadovezao.. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 34 minutes ago, *Jелена* рече Zar ce je povrediti ako je zadrzi fizicki da ne pravi haos? A ovo sto je Lidija navela to je vec pokusaj ubistva i to se ne deseva iz cista mira, od takve zene se trebao razvesti a ne cekati da dodje do najgoreg.Isto ko i zene sto se vracaju nasilnicima. Pazi nije jednostavno, jer u afektu može reagovati grublje, posle čega se i ne bi baš mogao osjecati dobro, pogotovo za nekoga ko nije nikad ni pomislio da može doći u tu situaciju. Tako da mnogi ne žele da reaguju. Ne znam zašto mislis da će se sutra fino pozdraviti, možda ona i ne želi fino da se pozdravi. Mislim žene mnogo više psihički zlostavljaju, a neke čak nisu ni svjesne toga, za razliku od muškaraca koji više fizicki. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 15 minutes ago, Дијана. рече Uživaj onda! i izvini, bijah grublja, ali juče se baš zakuvala situacija na forumu, pa sam pokušala da ljudima malo skrenem malo pažnju s tih tema, a Suncokret se samo nadovezao.. Nisi bila grublja, zlostavljaju svi i muškarci i žene i djeca. Žene jesu više fizicki zlostavljane i zbog toga institucije mogu da reaguju jer su povrede opažljive i nije teško pokrenuti postupak protiv zlostavljača. Mada institucije slabo reaguju. Muškarci su više psihički zlostavljani i često ih je sramota da odu i objasne šta im se dešava i šta prolaze. Zbog toga što nije lako utvrditi da li je bilo psihičkog zlostavljanja mnogi od njih se odlucuju na samoubistvo. Djeca u školama često zlostavljaju vršnjake i fizički i psihički. Jedna vrsta zlostavljanja koja je posebno odvratna je da unuci znaju da zlostavljaju svoje deke i bake, zatim sam imao priliku i da čujem mnogo puta kako braća sestre nazivaju svakakvim imenima i savršeno ih je briga ako im kazete da to nije u redu i obrnuto ali ne baš toliko ucestalo, itd. Pitanje je šta je i za koga psihičko zlostavljanje? Mislim da psihičkog zlostavljanja ima u svim mogućim smjerovima. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 19 minutes ago, Ronald рече Pazi nije jednostavno, jer u afektu može reagovati grublje, posle čega se i ne bi baš mogao osjecati dobro, pogotovo za nekoga ko nije nikad ni pomislio da može doći u tu situaciju. Tako da mnogi ne žele da reaguju. Ne znam zašto mislis da će se sutra fino pozdraviti, možda ona i ne želi fino da se pozdravi. Mislim žene mnogo više psihički zlostavljaju, a neke čak nisu ni svjesne toga, za razliku od muškaraca koji više fizicki. Pre fizičkog zlostavljanja obično prvo ide psihičko, neprimetno. Njena porodica ga ne voli, drugovi su zaljubljeni u nju, drugarice su joj kurve, svi su protiv njih...pa onda ide da ni ona ne valja, ali nema veze on je voli takvu kakva jeste i takvu nikakvu...onda ide ćuška, pa dve, pa batine...već je izolovana, nema samopouzdanje da ode i to je jedan vrtlog pakla iz kog će teško da izađe. Tako da ta priča da muškarci ne zlostavljaju psihički pada u vodu. Лапис Лазули, Ronald and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 Управо сада, Natasa. рече Pre fizičkog zlostavljanja obično prvo ide psihičko, neprimetno. Njena porodica ga ne voli, drugovi su zaljubljeni u nju, drugarice su joj kurve, svi su protiv njih...pa onda ide da ni ona ne valja, ali nema veze on je voli takvu kakva jeste i takvu nikakvu...onda ide ćuška, pa dve, pa batine...već je izolovana, nema samopouzdanje da ode i to je jedan vrtlog pakla iz kog će teško da izađe. Tako da ta priča da muškarci ne zlostavljaju psihički pada u vodu. Nisam ja to rekao, već sam naglasio da više fizicki zlostavljaju u odnosu na žene. Naravno da i oni psihički zlostavljaju. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 Često se dešava da muškarci psihički zlostavljaju žene u vezi njihovog fizičkog izgleda, najodvratnije je kada to rade posle trudnoće. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 46 minutes ago, Ronald рече Pazi nije jednostavno, jer u afektu može reagovati grublje, posle čega se i ne bi baš mogao osjecati dobro, pogotovo za nekoga ko nije nikad ni pomislio da može doći u tu situaciju. Tako da mnogi ne žele da reaguju. Ne znam zašto mislis da će se sutra fino pozdraviti, možda ona i ne želi fino da se pozdravi. Mislim žene mnogo više psihički zlostavljaju, a neke čak nisu ni svjesne toga, za razliku od muškaraca koji više fizicki. Jedna magicna rec - razvod.I jos dve - na vreme. Ona nece da se pozdravi, on ode, i? Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 2 minutes ago, *Jелена* рече Jedna magicna rec - razvod.I jos dve - na vreme. Ona nece da se pozdravi, on ode, i? Ali ja ne vidim da se ljudi tako brzo razvode, već često žele da isteraju svoje, a mnogi nemaju ni hrabrost za razvod. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 Žene su žrtve fizičkog nasilja, muškarci psihičkog, tako je evolucija namestila stvari како год, и мушкарци и жене кроз насиље било физичко, било психичко, само исијавају своју немоћ. Ronald, Лидија Миленковић, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 Hajdemo da se vratimo ovoj temi, evo jednog teksta koji razbija dosta zabluda iz pera jedne žene: Nasilje nad muškarcima-razbijanje predrasuda Ako bi vam neko rekao da vašeg komšiju od metar i devedeset tuče supruga od metar i žilet verovatno biste se nasmejali. Ne, nije šala, već svakodnevnica mnogih muškaraca . Možda je teško poverovati u priču o muškarcima kao žrtvama nasilja , ali prihvatanje ravnopravnosti polova podrazumeva i prihvatanje činjenice da uloga žrtve nije privilegija žene. Međutim, nezavisno od proklamovane polne ravnopravnosti, trpljenje nasilja, biti žrtva, nema nikakve veze sa polom niti sa tim ko je fizički jači. I najjačeg čoveka moze da savlada desetogodišnjak jer i taj snagator mora da zaspi. To je vise osećaj nemoći, slabost u širem smislu, osećaj inferironosti, a onda iz toga sledi da neko trpi i fizičko maltretiranje. Nema to veze sa polom, samo što deluje apsurdno da neko ko je jači trpi batine - a uopste nije stvar u misicima nego u glavi. Patrijarhalni obrazac je načino da kad pričamo o nasilju, to najčešće činimo u kontekstu žene žrtve i muškarca nasilnika, ali nisu zanemarljive brojke koje pokazuju da ima i obrnutih situacija i da su žene te koje gaze dostojanstvo partnera. Prvenstveno emocionalno, psihički, a neretko i fizički. Prema nekim procenama, u čak 40 % slučajeva nasilja u porodici zlostavljači su žene, a najagresivnije su mlade devojke i žene u menopauzi. Svake godine 3,2 miliona muškaraca u SAD iskuse neku vrstu napada od svoje partnerice, kao što je udaranje, šamaranje, napad ili gađanje čvtstim predmetom. Ako se tome doda činjenica da se žene statistički češće od muškaraca koriste raznim vrstama oružja, kako bi kompenzovale nedostatak fizičke snage, jasno je da se muškarci nalaze u nezavidnoj poziciji. Nije retkost da žene kao oružje koriste sve i svašta, od svojih besprekorno izmanikiranih noktiju, do čaša, flaša, pepeljara, saksija sa cvećem do seksi cipelica sa vrtoglavo visokim potpeticama. Ženama je teško priznati da su žrtve nasilja a muškarcima još teže. U većini zapadnih zemalja postoje dobro organizovane mreže podrške zlostavljanim ženama , postoje sigurne kuće, o nasilju se javno govori, a žene se podstiču na prijavljivanje muškaraca zlostavljača. Muškarci do skoro nisu imali ništa od navedenog , osim podsmeha i nerazumevanja okoline. Tek je sredinom jula 2009. godine osnovana Sigurna muška kuća, prva na Balkanu, kao utočište muškarcima koji su žrtve "nežnijeg pola, u okolini sela Supska, u opštini Ćuprija. Ovu jedinstvenu ustanovu za pomoć muževima osnovala je nevladina organizacija "Muška sigurnost", uz pomoć ministarstava za rad i socijalnu politiku i ljudska i manjinska prava. Pored krova nad glavom, ugroženim muškarcima pruža se pravna i svaka druga pomoć. Zlostavljanje muškaraca do sada je bilo tabu tema u Srbiji, ali je "jači pol" rešen da o tome otvoreno progovori. Ipak, zlostavljani muškarci još nisu spremni da otkriju identitet. Prvi štićenici: Pedesetogodišnji I.V. iz Zaječara uložio je sve što je imao u zajedničku kuću u kojoj je živeo sa suprugom. Bilo je lepo dok je trajalo, a završilo se tako što su mu kroz prozor dodate dve torbe sa stvarima. "Sve sam uložio u kuću koja se vodi na moju bivšu taštu", priča I.V. "Prodao sam svoje akcije u preduzeću, imao sam i nešto ušteđevine, ukupno oko 16.000 evra. "Sud je već jednom presudio da ima pravo na deo kuće, ali odluka još nije pravnosnažna. On radi u firmi koja je pred stečajem i prima samo 15.000 dinara od kojih ne može da plati stan. Sličnu sudbinu doživeo je D. S. iz Jagodine. Ostao je bez kuće, na ulici, prebijen, a optužen za nasilje u porodici. U prvom braku imao je dva sina. "Nismo se slagali i tako smo odlučili", jada se D.S. Ponovo se oženio i u kuću koja se vodi na njegovo ime doselila se druga žena, sa dve ćerke iz prvog braka. Ubrzo su počela maltretiranja, a pre nekoliko meseci žena ga je, uz pomoć svojih ćerki, i fizički napala. "Tukle su me bejzbol palicom, a onda su pozvale policiju sa optužbom da ja njih tučem."Posle hirurške intervencije D.S. je završio u zatvoru, a sada ne može da uđe u svoju kuću dok sud ne donese presudu. Centru za socijalni rad u Jagodini godišnje se prijavi samo po jedan slučaj nasilja nad muškarcima, uglavnom starijim. Muškarci teško priznaju svoju nemoć ili ugroženost. Da muškarci ne mogu sve probleme rešavati čvrstim stavom, nogom u vrata i šakom o sto, potpuno je jasno, ali i slabiji pol ume da nanese jednako težak udarac. Žene jesu slabiji pol, ali umeju da budu pravi stručnjaci za verbalno i drugo maltretiranje, naglašava Smiljana Antić, portparolka NVO "Muška sigurnost". Dušan Trifunović, predsednik NVO "Muška sigurnost" i osnivač sigurne kuće za muškarce, kaže da su s radom počeli "stidljivo, sa varijantom da li je uopšte potrebno njeno postojanje". "Međutim, nakon toga, usledio je ogroman broj poziva, tako da smo naše kapacitete napunili već u prvoj sedmici postojanja. Bilo je i muškaraca žrtava nasilja koji su nas zvali iz BiH", priča Trifunović. Dodaje da je u početku bilo jako teško razgovarati sa ljudima jer je, kako ističe, bilo sramotno i komično pričati o takvoj temi. Prema njegovim rečima, čak i policajci govore da bi "muškarci trebalo sami da reše problem, šamarom, na primer". Međutim, dodaje, ako se problem ne suzbije iz korena, posledice su ponekad i zastrašujuće. "U samom startu se javi psihičko zlostavljanje, a onda dođe i fizičko, tako da smo u poslednje vreme imali seriju ubistava muškaraca, koje su počinile njihove supruge, i to brutalno: odsecanje glave, udova; koristi se sekira, nož, a tu su i trovanja", upozorava Trifunović. Pojašnjava da sigurna kuća za muškarce postoji za ljude koji nemaju gde da odu, a društvene institucije ih ne vide kao osobe koje imaju problem. "Mi želimo, pre svega, da delujemo preventivno. Imamo tim u kome su, pored pravnika, uključeni i sociolozi, psiholozi, pedagozi... Većini je dovoljno da samo ima kome da ispriča da ima problem", smatra Trifunović. Činjenica da su u NVO "Muška sigurnost" primili veliki broj poziva u porodici zlostavljanih muškaraca, kao i to što su u rekordnom roku popunili kapacitete sigurne kuće za muškarce, pokazuju veličinu tog problema. Njegovo rešavanje, upozoravaju stručnjaci, moguće je samo ako se svaka žrtva nasilja u porodici oslobodi predrasuda i zatraži zaštitu od nadležnih institucija i organa. Takvim postupkom verovatno će, kako smatraju, i crni bilten iz policije u manjoj mjeri biti alarmantan. Interesantno je nadovezati se na Amnesty Man International svetsku kampanju pod geslom "Zaustavljanje nasilja nad muškarcima - u našim je rukama!" Niko ne sme biti podvrgnut mučenju ili okrutnom, nehumanom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju. Svaki treći muškarac - žrtva ženskog nasilja. Borci za muška prava ističu, da će najmanje svaki TREĆI muškarac na svetu, tokom svoga života biti žrtva nasilja od strane žena – kako verbalnog tako i fizičkog. Nasilje nad muškarcima prisutno je u svakom društvu, bez obzira na politički i ekonomski sistem,bogatstvo, rasu ili kulturu. Glavni uzrok nasilja nad muškarcima leži u porastu feminizma odnosno diskriminaciji koja proizilazi iz prirodne dominacije muškaraca nad ženama u svim područjima života. Međutim, ne mogu se složiti sa ovom poslednjom rečenicom, vezivanje nasilja za feminizam. Izgleda da je feminizam kao pojava mistificiran i nejasan te su ljudi često puni predrasuda. Smatra se da su feministkinje žene koje mrze muškarce, agresivne, protiv institucije porodice, nisu tradicionalne i žele nadmoć nad muškarcima. Činjenica je da unutar feminističkog pokreta postoje izrazito radikalne struje koje se služe nasiljem i mržnjom ali to nije dovoljan razlog za odbacivanje feminizma. Unutar svake ideje i pokreta postoje radikalni smerovi ali to nije dovoljan razlog za odbacivanje feminizma. Feminizam je društveni pokret koji se zalaže za unapređenje položaja žena uklanjanjem polne diskriminacije. Može se reći da je feminizam pokret žena za oslobađenje od podređenog položaja u društvu i porodici, te za ekonomsku , političku i pravnu jednakost s muškarcima, te za punu društvenu i kulturnu emancipaciju. Tvrdnja da je feminizam glavni uzrok nasilju nad muškarcima jednaka je Hitlerovoj tvrdnji da su Jevreji krivi zašto Nemci nisu tako uspešni, kako bi bili da nema Jevreja. Drugo, na najnižem stepeniku ekonomske lestvice žene i dalje pokušavaju da zbace jaram ugnjetenosti i nejednakosti. U međuvremenu, mnogim muškarcima se gubitak statusa kod kuće i na radnom mestu udružio sa gubitkom samopouzdanja, što rapidno povećava mogućnost za psihičko zlostavljanje u oba pravca, ne isključujući i mogućnost fizičkog obračunavanja. Ako se govori o nasilju nad muškarcima, obično se prepoznaju samo najbrutalniji slučajevi, recimo kada žena kolos pretuče ili pusti krv muškarcu mrvici. Što je ishod fatalniji po muškarca, sve je manje zdravog razuma u reakcijama. Jedni grde njega, žrtvu, jer nije dorastao ulozi muškarca u patrijarhatu i „dopušta da ga žena pegla“, a drugi hvale Boga i nju jer mešajući emancipaciju i nasilje zaključuju: „Red je bio i da žene počnu da biju. Ako su od nečega i žene i muškarci danas zaista ugroženi, to su svakako gluposti koje se u javnosti šire na temu muško-ženskih odnosa. Međutim, ukazivanje na levičarsko zastranjivanje i ostrašćenost u nekim aspektima feminizma, na jednostranost „rodnog“ aktivizma kao i na na širenje loših stereotipa o muškarcima, nije ni malo zahvalno u zemlji Srbiji. Kritikujte feminizam ili neke ženske organizacije, i odmah ćete biti proglašeni za nekog ko podržava premlaćivanje i ubijanje žena, misli da bi one trebalo da se voze u gepeku, ili u stvari samo želi da se dodvori muškim kolegama. Naročito kada se zna da su srpski muškarci posebno zli, pa kritike na njihov račun valjda nikad dosta. Ako se tu uopšte može govoriti o argumentaciji, a ne o podmetanju teza, onda je ona zapravo vrlo slična onoj koja se koristi kada se polemiše o ratnim zločinima – to što su muškarci kroz istoriju „ugnjetavali“ žene, ili što ih neki danas premlaćuju, znači da je, u ime kompezatorne pravde, potrebno staviti tabu na priče o nepravdama prema muškarcima. Šta oni ima da se bune protiv ženskog nasilja, bolje im je da prvo „počiste prvo u svom dvorištu“, ili zauvek zaćute, u ime kazne za počinjene nepravde. Žene najradije koriste psihoteror omalovažavajući partnere da su nesposobni da obezbede porodicu, namećući im seksualnu apstinenciju, ucenjujući ih da nikad neće videti decu ukoliko se ne odreknu stana, kola... Vikanje, bacanje pokućstva i svega što joj padne pod ruku, nezaobilazano je u ovakvim situacijama koje se događaju i naočigled dece. Ukoliko je sve to ne zadovolji, nasilnica se neće libiti da se prikaže kao žrtva zlostavljanja. Većinu muškaraca je stid da priznaju da im je ogrebotine i masnice na telu nanela žena. Onima kojima se odluče govovoriti o tome, niko ne veruje, pa je to glavni razlog zašto muškarci ne prijavljuju nasilne partnerice. Svedočenja muškaraca –žrtava nasilja govore o bizarnim situacijama gde policajac prolazi pored muškarca izbodenog kuhinjskim nožem koji krvari, da bi njegovu nežniju polovinu pitao je li s njom sve u redu. Izuzev ekstremnih slučajeva , fizičke posledice koje žene nanose muškarcima obično nisu toliko velike i naročito vidljive, pa samim tim manje privlače pažnju drugih. Ali, to što nešto nije uočljivo na prvi pogled, ne znači da ne postoji. Muškarci koji su žrtve nježnijeg pola, nasilje u većini slučajeva ne prijavljuju, tako da se o tom problemu ređe govori, pa se stvara slika da i ne postoji. Međutim, stručnjaci tvrde da je ono prisutno i da takvo zlostavljanje može da se završi i tragično. http://osvemuisvacemu9.blogspot.ba/2013/02/nasilje-nad-muskarcima-razbijanje.html kamila је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 6, 2016 Пријави Подели Написано Јул 6, 2016 Evo malo i procenata: More than 40% of domestic violence victims are male, report reveals Campaign group Parity claims assaults by wives and girlfriends are often ignored by police and media Assaults on men represent more than 40% of domestic violence in the UK. Photograph: Sakki/Rex Features/Sakki/rex Denis Campbell Sunday 5 September 2010 00.07 BST Share on LinkedIn Share on Google+ This article is 5 years old Shares 65,302 Comments 117 Save for later About two in five of all victims of domestic violence are men, contradicting the widespread impression that it is almost always women who are left battered and bruised, a new report claims. Men assaulted by their partners are often ignored by police, see their attacker go free and have far fewer refuges to flee to than women, says a study by the men's rights campaign group Parity. The charity's analysis of statistics on domestic violence shows the number of men attacked by wives or girlfriends is much higher than thought. Its report, Domestic Violence: The Male Perspective, states: "Domestic violence is often seen as a female victim/male perpetrator problem, but the evidence demonstrates that this is a false picture." Data from Home Office statistical bulletins and the British Crime Survey show that men made up about 40% of domestic violence victims each year between 2004-05 and 2008-09, the last year for which figures are available. In 2006-07 men made up 43.4% of all those who had suffered partner abuse in the previous year, which rose to 45.5% in 2007-08 but fell to 37.7% in 2008-09. Similar or slightly larger numbers of men were subjected to severe force in an incident with their partner, according to the same documents. The figure stood at 48.6% in 2006-07, 48.3% the next year and 37.5% in 2008-09, Home Office statistics show. The 2008-09 bulletin states: "More than one in four women (28%) and around one in six men (16%) had experienced domestic abuse since the age of 16. These figures are equivalent to an estimated 4.5 million female victims of domestic abuse and 2.6 million male victims." The stories you need to read, in one handy email Read more In addition, "6% of women and 4% of men reported having experienced domestic abuse in the past year, equivalent to an estimated one million female victims of domestic abuse and 600,000 male victims". Campaigners claim that men are often treated as "second-class victims" and that many police forces and councils do not take them seriously. "Male victims are almost invisible to the authorities such as the police, who rarely can be prevailed upon to take the man's side," said John Mays of Parity. "Their plight is largely overlooked by the media, in official reports and in government policy, for example in the provision of refuge places – 7,500 for females in England and Wales but only 60 for men." The official figures underestimate the true number of male victims, Mays said. "Culturally it's difficult for men to bring these incidents to the attention of the authorities. Men are reluctant to say that they've been abused by women, because it's seen as unmanly and weak." The number of women prosecuted for domestic violence rose from 1,575 in 2004-05 to 4,266 in 2008-09. "Both men and women can be victims and we know that men feel under immense pressure to keep up the pretence that everything is OK," said Alex Neil, the housing and communities minister in the Scottish parliament. "Domestic abuse against a man is just as abhorrent as when a woman is the victim." https://www.google.ba/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.theguardian.com/society/2010/sep/05/men-victims-domestic-violence&ved=0ahUKEwjRyLuB3t7NAhVhCcAKHerZAggQFggjMAM&usg=AFQjCNGGnFLCerLjsVBrXG2ks0h5y5j76g&sig2=8MdQatJ5xDBU5eIR7-aIFA http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука