Џуманџи Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 17 minutes ago, VaSa110 рече Isključivi krivac je SPC. Jedno lepo sročeno saopštenje za javnost ili pojavljivanje nekog od vladika u takvim emisijama gde bi se sve lepo objasnilo bi rešilo problem. У оволико чудо ни ја не верујем. Шалу на страну, о овоме о чему су говорили пред крај емисије треба добро да се замислимо, ипак су то рак ране које треба лечити и које, нажалост (али логично), одбијају многе људе од Цркве. Милан Ракић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 22 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Може се рећи. У суштини он је нека варијанта нашег Мајкла Мура, тачније покушава то да копира, труди се. Што је трагедија за једног филммејкера, одсуство оригиналности. Клинци, као и сви клинци иначе, бунтовни, Че, соц. правда, уа империјализам, зато су они његова циљна група, њима може да манипулише. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 26 minutes ago, Будимир Лазић рече Ја нисам имао стомак да ту епизоду емисије "Глобално" одгледам до краја, искрено, не због теме емисије него због неподношљиве количине трансфера блама који сам доживљавао гледајући. Али, није то све, има колега Стојковић још бисера, пре неко вече случајно нађох на Јутјубу: Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 14 hours ago, R2D2 рече Све ово показује колико смо као Црква неозбиљни. Немамо људе, тј. имамо али им се не даје простор од стране најодговорнијих у Цркви, који треба да дају смислене одговоре. Зато долазе дилетанти да лупетају и праве још негазивнију слику. Čini mi se da je ovo suština problema koji 'istjazava' crkvu iznutra, tj. da nisu toliko štetni napadi svana dolazili od bilo koga, koliko ova unutarnja slabost, to što crkva nažalost funkcioniše kao i svaka druga ljudska organizacija, bar sudeći po našem prostoru. To da se ne koriste najbolji, već 'po babu i po stričevima'; zatim da svi koji jesu unutra ne daju od sebe najbolje, počevši od klira, o misiji tj. nedovoljnim naporima na istoj smo dosta govorili. Pa onda dođu slabosti ljudi koji predstavljaju ili 'brane' crkvu, koje služe za dalje srozavanje ugleda crkve u narodu. "Tamo daleko", александар живаљев and Жика је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Теолог-аналитичар Не знам где се учи за теолога-аналитичара? А видим имају посла,макар код Малагурског. Милан Ракић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 3 minutes ago, Дијана. рече nažalost funkcioniše kao i svaka druga ljudska organizacija Пааа сад... Не бих се сложио... Овај сват, након оваквог наступа (не улазећи у све сумње које му прате лик и дело на основу онога како се представио), у некој озбиљној организацији не би више могао да ради посао који обавља, а некмоли да буде повереник неког сектора фирме (у овом случају намастира Хиландар)-ако је то уопште... И на овом нашем Форуму смо често имали против тзв. верских аналитичара који су долазили са оне "друге" стране Цркве... Нарочито проту покојних, Бог нека им души опрости, проф. Мирка Ђорђевића и Живице Туцића... За разлику одо овог свата, та два човека су имали и умели шта да кажу... У нашој Цркви, ма не у Цркви-у парикији/парохији, познајем на прсте руке једне бар промућурнијих, паметнијих, сврсисходнијих и како год хоћеш људи који би се са овим конкретним проблемом, који јесте очит-да се не заваравамо, изнели на много бољи, елоквентнији и пробитачнији начин... Из свега изнетог (не овога што казах, нег` како тај Стојковић рече) могу да закључим само следеће... Или је ово неки "самозванац", гуран од "ко зна кога" (или се знају "гурачи"), или наша Црква што је извесније, још увек није схватила (уколико овај сват заиста наступа са њених разина) да живи(мо) у електронском добу и 21-ом столећу... За почетак... александар живаљев, Mилена КШ, Danijela and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 39 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Може се рећи. У суштини он је нека варијанта нашег Мајкла Мура, тачније покушава то да копира, труди се. Што је трагедија за једног филммејкера, одсуство оригиналности. Клинци, као и сви клинци иначе, бунтовни, Че, соц. правда, уа империјализам, зато су они његова циљна група, њима може да манипулише. To su najopasniji ljudi za jedno društvo, jer hrane ogroman broj mladih ljudi svojim mitovima i pogresnim idejama. Neka si mu rekao da lupeta Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 4 minutes ago, Милан Ракић рече да живи(мо) у електронском добу и 21-ом столећу... За почетак... А (могући) доказ за то је и чињеница да сем нативне подршке у смислу да су Поуке.орг (и Црква.нет) део Мисионарског одељења СПЦ, наш пројекат и даље није на неки начин регулисан, те тако овакви (ако је истина), "анализичари" за свој рад добијају одређена финасијска средства, а ми и даље, сем "тапшања по рамену", морамо сваког месеца да молимо чланове Форума да нам помогну за хостинг сајта. Толико! Kaludjerovic Sreten, Џуманџи, Mилена КШ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Milane, rekla sam uopšteno a mislila konkretno na primjere vrijednih ljudi koji su od crkve zanemareni na najgrublji i najneuviđavniji način, za koje primjere sam ovde saznala, prije svega na način zapošljavanja 'kadrova' kao u svakoj drugoj ljudskoj organizaciji. Onaj ko bi imao šta da doprinese i pruži prosto nema priliku a umjesto njega je tu neko ko to ne zaslužuje. Милан Ракић, александар живаљев, Desiderius Erasmus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 1 minute ago, Дијана. рече Milane, rekla sam uopšteno a mislila konkretno na primjere vrijednih ljudi koji su od crkve zanemareni na najgrublji i najneuviđavniji način, za koje primjere sam ovde saznala, prije svega na način zapošljavanja 'kadrova' kao u svakoj drugoj ljudskoj organizaciji. Onaj ko bi imao šta da doprinese i pruži prosto nema priliku a umjesto njega je tu neko ko to ne zaslužuje. Аа тоооо! О томе могу да ти причам летњи дан до подне Рапсоди, Дијана., Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 To, brate moj... Pa ko u državnom/institucionalnom sistemu, rupe sistema svojom sposobnošću i elanom popunjavaju entuzijasti-volonteri, jer neko treba da služi i pomogne ljudima... Tako u sistemu socijalne zaštite, tako i u pogledu misije crkve. АлександраВ, Mилена КШ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 7 minutes ago, Дијана. рече To, brate moj... Pa ko u državnom/institucionalnom sistemu, rupe sistema svojom sposobnošću i elanom popunjavaju entuzijasti-volonteri, jer neko treba da služi i pomogne ljudima... Tako u sistemu socijalne zaštite, tako i u pogledu misije crkve. Па кад не умеју да се наметну к`о овај сват АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Трива Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Малагурски има нос за маркетинг и зна како да изгради свој бренд на разноразним шупљацима. Но мислим да ми Црква (Владике+свештеници+народ) не треба да се бавимо оваквим људима јер прво што губимо вријеме на спинове, а друго што му појачавамо буку, а тиме и дејство маркетинга. На нама је да се бавимо "Христом", да кажемо и радимо добре ствари испуњавајући Његове заповјести. Да будемо со свијету. На нама је да кажемо и понудимо нешто ново (тј. ново-старо) младим људима, а не да реагујемо на њихове спинове и бавимо се темама које они намећу! Зло се Добрим побјеђује. Дијана., александар живаљев, Sofija_ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 Imali neko više podataka ko je ovaj tip. Predstavlja se kao zamenik predsednika opštine Kosovska Vitina, poverenik Hilandara za odnose sa lokalnim smaoupravama, član Vulinove stranke, i magistrant teologije u Solunu? To je što sma iskopao na internetu o njemu? Ko je ovaj čovek? Милан Ракић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 27, 2016 Пријави Подели Написано Јун 27, 2016 2 minutes ago, NemanjaVa рече Ko je ovaj čovek? Нек` се јави! Вероватно јенеки "нацијонални радник"...Мсм чим се уплео са Воолином александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука