Јелена011 Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 21 minutes ago, Arsenija рече Ne znam da li se izlezavaju , sta pijuckaju i da li se hlade klimom ili se radije kupaju u bazenu ... To je bio moj osvrt na temu ... Jer ja svaki put kad udjem u kupatilo da se tusiram pomislim na tu decu ... Ne mogu da ih izbrisem iz secanja ... Eto , toliko . Arsi, od toga nazalost ma koliko lepo bilo ni deca niti bilo ko nema nista. Djole upravo prica o tome, ne da zivimo u iluziji da "volimo" jer se setimo gladnih i zednih, nego da radimo i stvaramo i konkretno ucinimo za te gladne i zedne. Primer pekare trpkovic...kazu jako pobozan covek, skupa pekara ali kvalitetna. Covek se kvalitetom rasirio, ljudi ga prepoznaju i umesto da sedi kuci i masta kako bi on ucinio on vec sad cini, zaposljava ljude i obezbedjuje citave porodice. Od svog viska profita on daje ljudima koji nemaju jer zna da samo tako i on moze da napreduje u poslu i da obezbedi da uvek bude viska. Sto veci visak njemu vece mogucnosti za druge. A mogao da bude socijala i da radi u minusu kao vecina i sta onda, kome bi pomogao? Deca umiru ne zbog pojediih automobila, nego zbog milion drugih dtvari koje se ticu drzave. Crkva itekako radi, hrani gomilu ljudi, pomaze na razne nacine, kroz razne fondove, al nema neki marketing pa ljudi i ne znaju. Koliko samo kuhinja sa hranom,,pomoci, sto lekarske, sto raznorazne... -Владимир- and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 2 minutes ago, Јелена011 рече Arsi, od toga nazalost ma koliko lepo bilo ni deca niti bilo ko nema nista. Djole upravo prica o tome, ne da zivimo u iluziji da "volimo" jer se setimo gladnih i zednih, nego da radimo i stvaramo i konkretno ucinimo za te gladne i zedne. Primer pekare trpkovic...kazu jako pobozan covek, skupa pekara ali kvalitetna. Covek se kvalitetom rasirio, ljudi ga prepoznaju i umesto da sedi kuci i masta kako bi on ucinio on vec sad cini, zaposljava ljude i obezbedjuje citave porodice. Od svog viska profita on daje ljudima koji nemaju jer zna da samo tako i on moze da napreduje u poslu i da obezbedi da uvek bude viska. Sto veci visak njemu vece mogucnosti za druge. A mogao da bude socijala i da radi u minusu kao vecina i sta onda, kome bi pomogao? Deca umiru ne zbog pojediih automobila, nego zbog milion drugih dtvari koje se ticu drzave. Crkva itekako radi, hrani gomilu ljudi, pomaze na razne nacine, kroz razne fondove, al nema neki marketing pa ljudi i ne znaju. Koliko samo kuhinja sa hranom,,pomoci, sto lekarske, sto raznorazne... Pazi,crkva je narod. Crkva pare ima od priloga naroda,dakle to sto crkva daje to nije neki vladika dao od svog dzepa,nego mi obican narod,vernici kad idemo u crkvu i darujemo i odnesemo pare verujemo da je to za neki visi cilj. Crkva pokrece humanitarne akcije,opet oko kojih se narod sabira i daje,ali to ne znaci da je normalno i potreba da neki vladika ima najnoviji mercedes od 70.000 eura sa svojim incicijalima na tablicama. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Milose sve razumem, ali ja rekoh drugo. Da biti bogat ne znaci biti neveran, gresan i sta sve ne APRIORI.I da to nisu uzrocno poskedicne stvari. Od konkretnog coveka zavisi...samo to uvek je licno, nema veze sa kolicinom para u novcaniku. ... A sad odok ceka nas cihu cihu Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 minute ago, Јелена011 рече Milose sve razumem, ali ja rekoh drugo. Da biti bogat ne znaci biti neveran, gresan i sta sve ne APRIORI.I da to nisu uzrocno poskedicne stvari. Od konkretnog coveka zavisi...samo to uvek je licno, nema veze sa kolicinom para u novcaniku. ... A sad odok ceka nas cihu cihu Naravno da ne znaci....ako si ispravan znaces da je to dar od Boga i darove svoje ces deliiti i pomagati a Bog ti nikad nece ostati duzan. Nazalost oni koji su bogati to ne shvataju ili shvataju na pogresan nacin i mozda i tu treba crkva da ih usmeri. Recimo meni je neverovatno da sa blagoslovom crkve se gradi crkva u Bajcetini od ko zna koliko stotina hiljada eura,umesto da je crkva objasnila predsedniku da je bolje da taj novac da siromasnima,bolesnima i da je to i veci i bolji hram od onog koji gradi u selu koji danas broji 15 clanova. Da 15 ljudi zive u selu gde se gradi danas crkva. Zar nije bolje da se sagradila mala crkva brvnara a da se preostalim velikim novcem subvencionisao na neki nacin povratak ljudi u selo,da se selo razvije,podigne...kome danas prave crkvu u Bajcetini? za njih 15 stanovnika koji prosecno imaju preko 70 godina? Da li je mogao vladika kome se ponudi najnoviji mercedes od 70.000 eura da kaze cekaj brate bolje ako insistiras ti meni daruj auto od 15 ili 20.000 eura,a preostali novac usmeri ugrozenima i to je mnogo Bogougodnije delo. Da li je mogao vladika ciji lik stavljaju na zlatnik da kaze cekajte ljudi,ima boljih stvari gde se mogu upotrebiti i doprineti vase pare. Desiderius Erasmus and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 12 minutes ago, МилошБГ рече Recimo meni je neverovatno da sa blagoslovom crkve se gradi crkva u Bajcetini od ko zna koliko stotina hiljada eura,umesto da je crkva objasnila predsedniku da je bolje da taj novac da siromasnima,bolesnima i da je to i veci i bolji hram od onog koji gradi u selu koji danas broji 15 clanova. Da 15 ljudi zive u selu gde se gradi danas crkva. Zar nije bolje da se sagradila mala crkva brvnara a da se preostalim velikim novcem subvencionisao na neki nacin povratak ljudi u selo,da se selo razvije,podigne...kome danas prave crkvu u Bajcetini? za njih 15 stanovnika koji prosecno imaju preko 70 godina? Што се конкретно те цркве тиче, то ће бити и парохијална црква за пар околних села, која су заправо једна до других. Капирам поенту овога што си писао и слажем се, само занимљив податак Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 43 minutes ago, Јелена011 рече Arsi, od toga nazalost ma koliko lepo bilo ni deca niti bilo ko nema nista. Djole upravo prica o tome, ne da zivimo u iluziji da "volimo" jer se setimo gladnih i zednih, nego da radimo i stvaramo i konkretno ucinimo za te gladne i zedne. ... Deca umiru ne zbog pojediih automobila, nego zbog milion drugih dtvari koje se ticu drzave. Crkva itekako radi, hrani gomilu ljudi, pomaze na razne nacine, kroz razne fondove, al nema neki marketing pa ljudi i ne znaju. Koliko samo kuhinja sa hranom,,pomoci, sto lekarske, sto raznorazne... Da ne odemo predaleko ... Ja iznosim neka svoja iskustva ... Mene patnja drugih ljudi pogadja , ne mogu da ostanem ravnodusna , ni na patnju , a pogotovu ne na neciju smrt ... Na zalost , stice se takav utisak da predstavnici te neke Crkve zive u vakuumu ... ne u realnom svetu realnih ljudi i realnih problema To su ipak i nasi problemi , jer ako je to Crkva , ja imam pravo da kazem - Ne , ja ne zelim da budem deo takve zajednice ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 4 hours ago, Arsenija рече Ali , Jelena , nije rec o zavisti ... Covek radi , pa zaradi i ustedi neki novac , kupi auto kakav hoce i vozi se ... Ali monasi su siromasi , oni ne rade ... Samo se voze , dok se deca u bolnicama kupaju u smrdljivim kupatilima . Da budem jasniji, ja ne mislim da se samo voze, oni vrše veoma važnu funkciju u Crkvi. Ali je poenta u tome da su to monasi, zavetovani na siromaštvo. A izeš ti to siromaštvo ako te voze u automobilu od ne znam ni ja koliko desetina hiljada eura. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 3 hours ago, Desiderius Erasmus рече Da budem jasniji, ja ne mislim da se samo voze, oni vrše veoma važnu funkciju u Crkvi. Ali je poenta u tome da su to monasi, zavetovani na siromaštvo. A izeš ti to siromaštvo ako te voze u automobilu od ne znam ni ja koliko desetina hiljada eura Slazem se sa Vama ... Nema potrebe da voze skupe automobile . Glupo je . -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 On 6/27/2016 at 19:05, Милан Ракић рече Након свег овог "дрљања" и "трансфера непријатности" који смо имали након емисије са самозваним епископом, односно након општег утиска који је "теолог и верски аналитичар" оставио на форумску јавност, управо је послат званичан допис Хиландарској задужбини у Београду... Има ли каквих одговора? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 23 minutes ago, Џуманџи рече Има ли каквих одговора? Не још увек Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 12, 2016 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2016 8 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече Niti ce ikakvog odgovora da bude. Predstavlja se kao poverenik manastira Hilandar, zasto ne kaze da je potpredsednik opstine na Kosovu gde uopste ne zivi,a uzima dve plate. Covek ciji je otac medju prvima ovde prodao imovinu Siptarima, a prica kako je proteran sa Kosova. Kad posmatram njegov primer, jasno mi je zasto nas Srbe sa Kosova u Srbiji preziru i zovu nas ,,Siptarima'' Ах, шта рећи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука