Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Управо сада, Odahviing рече

Hoćeš da kažeš da rečenica "Crnci u proseku imaju manji IQ od belaca", nije objektivna istina do koje se došlo merenjem i uproeđivanjem IQa?

Ne može nešto biti objektivna istina ako ti je metod koji koristis pogrešan. Možeš ti predvidjeti i u društvenim naukama mnogo toga samo što će preciznost biti kao da igraš loto i očekujes sedmicu.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Znaci deo genetike koji ti neodgovara je mit a drugi je tacan? Pa necemo tako. Problem naseg nerazumevanja je kao sto sam vec milion puta naglasioo u ovim i ostalim temam je sto se nas naci analiziranja podataka sustinski razlikuje. Zato koji god podatak, broj, merenje, eksperiment da razumenimo necemo se razuemti jer vi imate neki vama unikatan nacin razmisljanja a mi opet neki sasvim drugi. 

Ti si govorio o nastanku .. o nekom vulkanu koji je eruptirao pre 75 000 godina sto je uzrokovalo ovo pa je to uzrokovalno ono pa .... eto nas danas ovde. Ja kazem da su to spekulacije. Nije egzaktno.  Genetika jeste.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aquilius Cratus рече

Dobro, da li ti mislis da je ista blizu razmnunog, u kontekstu postojanja individue kakav je Neil deGresse Tyson i neki random pripadnik Masai plemene koji jos uvek lovi lavove kopljem, pricati o crncima? Bilo kulturolosko bilo bioloski?

Ja nisam neki zagovornik IQa koji i što se toga tiče dosta sam blizu vašem shvatanju istog. Ali isto tako rečenica da jedna grupa ljudi ima veći IQ ne može nikako da bude rasistička, o tome pričam.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ne može nešto biti objektivna istina ako ti je metod koji koristis pogrešan. Možeš ti predvidjeti i u društvenim naukama mnogo toga samo što će preciznost biti kao da igraš loto i očekujes sedmicu.

Ne on hoce da kaze da je podatak tacn bez obzira bio beznacajan ili ne. Tipa Francuzi se cesce radjaju kao skorpije u horoskopu, pojma nemam da li je ovo tacno, nego Nemci koji se cesce radjaju kao vage. To bi bile beznacajne informacije ali tacne, ne znam da li su tacne, na to on misli.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Odahviing рече

Hoćeš da kažeš da rečenica "Crnci u proseku imaju manji IQ od belaca", nije objektivna istina do koje se došlo merenjem i uproeđivanjem IQa?

Е, ајде и ти више олади и престани да се правиш наиван ко француска собарица. Као и твој други другар с теме, немаш кохонес да отворено исповедиш уверења, него постављаш бесмислена питања на која већ знаш одговор.

Та реченица изолована из сваког контекста није расизам. У питању је исказ нулте иформативне вредности у теоријском и практичном смислу. Кад се тај безвредни исказ користи у конктекстима у коме га користиш ти и твоји другари, онда је расизам.

Објективне истине су ван контекста теорије научно безвредне, као што је још Дарвин написао:

Цитат

How odd it is that every one should not see that all observation must be for or against some view, if it is to be of any service.

Izvor

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, pedja257 рече

Ti si govorio o nastanku .. o nekom vulkanu koji je eruptirao pre 75 000 godina sto je uzrokovalo ovo pa je to uzrokovalno ono pa .... eto nas danas ovde. Ja kazem da su to spekulacije. Nije egzaktno.  Genetika jeste.

Egzaktno je taman koliko i "genetika". Ajde proprati link koji sam ostavio u postu o vulkanu pa vidi o cemu se radi.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Odahviing рече

Ja nisam neki zagovornik IQa koji i što se toga tiče dosta sam blizu vašem shvatanju istog. Ali isto tako rečenica da jedna grupa ljudi ima veći IQ ne može nikako da bude rasistička, o tome pričam.

Kad 99.99% onih koji je izgovaraju ne bi bili rasisti slozio bih se ovako necu jer recenice ne postoje samo u Platonovom svetu ideja nego u svetu real politike.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Ne on hoce da kaze da je podatak tacn bez obzira bio beznacajan ili ne. Tipa Francuzi se cesce radjaju kao skorpije u horoskopu, pojma nemam da li je ovo tacno, nego Nemci koji se cesce radjaju kao vage. To bi bile beznacajne informacije ali tacne, ne znam da li su tacne, na to on misli.

Vrlo je znacajan podatak. Jer ako crnci imaju nizi IQ i ako nisu jednako uspesni u skoli i na poslu kao belci, to onda znaci da rasizam nije razlog.

Takodje mogli bi da batalimo pozitivnu diskriminaciju. I pametnije ulazemo resurse.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Ne razumije naučni metod, neka pročita onaj Milanov tekst samo teorija, mislim da Milan tu kritikuje i IQ usput.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, pedja257 рече

Rasa nastaje samo kod domacih zivotinja putem ljudske intervencije? Ne postoje rase jelena, vukova, ptica?

Znam za podvrste vukova ne znam za rase. Mozda ovi sto ukrstaju pse i neke (pod)vrste vukova dobiju nekuy rasu vuka ali za rase vukova ne znam. Jelena takodje.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Juan рече

Објективне истине су ван контекста теорије научно безвредне, као што је још Дарвин написао:

Pisao je on svasta na ovu temu,  ..

“At some future period, not very distant as measured by centuries, the civilised races of man will almost certainly exterminate and replace throughout the world the savage races. At the same time the anthropomorphous apes, as Professor Schaaffhausen has remarked, will no doubt be exterminated. The break will then be rendered wider, for it will intervene between man in a more civilised state as we may hope, than the Caucasian and some ape as low as a baboon, instead of as at present between the negro or Australian and the gorilla.”

Charles Darwin, The Descent of Man

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...