Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

5 hours ago, АлександраВ рече

E to je veliki razlog zbog cega su mnogi internetasi (kao ja) podrzali britaniju. Jedan od nasih razloga je to sto eu hoce centralizovano da krene da glumi misaonu i internet policiju, sprovodi kazne za "govor mrznje" i ostale verbalne delikte. 

Takvi fanatici sada operiraju i kontrolisu eu. Kao ovaj pajser. On samo ceka da srbija udje u eu da moze da zakove vampirske zube u eu fondove i po mogucstvu ode tamo da kroji zakone. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Aquilius Cratus рече

Naravno da ce dozvoliti vec su naznacili da Britanija sada treba pokrene proceduru izlaska sto pre. Dok sa druge strane gle, gle kolovodje brexit kampanje zele da odloze proceduru sto je duze moguce. Toliko o budalastinama o totalitarnoj EU i brexitovcima koji jedva cekaju da je se oslobode.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Млађони рече

Takvi fanatici sada operiraju i kontrolisu eu. Kao ovaj pajser. On samo ceka da srbija udje u eu da moze da zakove vampirske zube u eu fondove i po mogucstvu ode tamo da kroji zakone. 

Ej ova ti je pogodjena.

I ja imam strah da Srbija od pristupnih fondova ne'e imati ni[ta osim nekolicine vampira koji ve' sada pripremaju plan za raspodelu. *otvaranje firmi i projekta koji prolaze*

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ej ova ti je pogodjena.

I ja imam strah da Srbija od pristupnih fondova ne'e imati ni[ta osim nekolicine vampira koji ve' sada pripremaju plan za raspodelu. *otvaranje firmi i projekta koji prolaze*

Pa tako ce nesto i da bude zato sam prestao da podrzavam ideju Srbije u EU. Jednostavno Eu ide ka tome. Sve vse i vise sve dublje i dublje.

Neke zanima pare i moc (vlast politicari imam osecaj da se pale na to) a neke zanima da sprovode neke progresivne drustvene vrednosti, oblikuju drustvo itd. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Млађони рече

Pa tako ce nesto i da bude zato sam prestao da podrzavam ideju Srbije u EU. Jednostavno Eu ide ka tome. Sve vse i vise sve dublje i dublje.

Neke zanima pare i moc (vlast politicari imam osecaj da se pale na to) a neke zanima da sprovode neke progresivne drustvene vrednosti, oblikuju drustvo itd. 

Nemam ja ništa protiv EU, ja samo primećujem ko dočekuje EU pristupne fondove a to kasnije može da nas zarobi u UNIJU a naša deca će kaskati i vraćati dugove sa velikom kamatom jer ćemo biti nestabilni, korumpirani i pokradeni od nas samih a ne od EU.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Млађони рече

Jeste demokratija nuzno zlo, ali je jasno da je decentralizovana i direktna demokratija najbolja vrsta demokratije.

Zamisli da to koji ce asfalt da se asfaltira u tvom gradu ne odlucuje tamo neki birokrata nekim skupim izborima vec ljudi direktno glasjau, ocemo tu i tu ulicu, pa tu i tu, pa tu i tu, pa tu i tu. 

To ce da bude najblize necemu sto je ljudima zaista potrebno. Jer logicno za koju ulicu ljudi najvise glasaju tu ulicu imaju potrebu da imaju asfaltiranu/redjenu/sta vec. 
i to glasanje ne trazi neke ultra pare i ultra kontrole, posto je lokalno sve lokalno i kontrola i organizacija klasanja moze da se organizuje jako jeftino, da centralna vlast nema nista sa time.

Analitički pridji, ukoliko je neophodan odredjen broj glasova kako bi se mogao raspisati referendum, na primer 100 000, zamisli ako većina predstavnika tog društva, kao u Hrvatskoj skupi potpise kako bi zabranili institucionalizaciju homosehualnog braka i mogu se pozivati na šta god oces, na neprirodnost, na kvarenje društva ukoliko se to desi, na expanziju bluda itd., što je sve pogrešno, jer ljudi nemaju znanje i zbog toga iracionalno glasaju, tako demokratija, pogotovo direktna je opasnost i treba je ograničiti. Jedno je ulica, ali mogu biti i ozbiljna pitanja, tako da direktno demokratijom možeš osloboditi većinu da odlučuje o svemu, mijenja zakone itd.. Zašto ne raspišu referendum za smanjenje poreza, pa nisu političari baš ni glupavo.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

таман посла.

као што рекох, хришћанска љубав на делу. зар неко може и да помисли да се ту можда ради о томе да су Британци овим потезом озбиљно пољуљали нечије политичке идеале.

Ko su 'Britanci'? Onih 52% ili onih 48%? Mojim prijateljima i saradnicima u UK zaista jesu poljuljali ideale neki koji se ovih dana izdiru na Poljake, Pakistance i druge imigrante da idu kući jer je pobedila opcija 'Leave'.  

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Paradoksologija рече

Ko su 'Britanci'? Onih 52% ili onih 48%? Mojim prijateljima i saradnicima u UK zaista jesu poljuljali ideale neki koji se ovih dana izdiru na Poljake, Pakistance i druge imigrante da idu kući jer je pobedila opcija 'Leave'.  

Kao što već rekoh, glavni uzroci nacionalizam i ksenofobija... jedan zanimljiv album ksenofobnih i rasističkih pizdarija koje se trenutno tamo odigravaju:

https://www.facebook.com/sarah.leblanc.718/media_set?set=a.10101369198638985&type=3

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Avocado рече

Kao što već rekoh, glavni uzroci nacionalizam i ksenofobija... jedan zanimljiv album ksenofobnih i rasističkih pizdarija koje se trenutno tamo odigravaju:

https://www.facebook.com/sarah.leblanc.718/media_set?set=a.10101369198638985&type=3

Videla sam. Okuražili su se.

Управо сада, Господин Дареалис рече

To uopšte ne postoji, to je najobičnji društveni konstrukt... :)

Boje nemoj da koristiš taj izraz.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Дареалис рече

Reč 'izraz' je isto tako jedan društveni konstrukt kad malo razmislim...

I što baš mora muški naziv, što ne 'izrazica' ili 'izraškinja'?

Svaka leksema je lingvistički konstrukt, naravno.

Ali tebe ne zanima ni da nešto naučiš ni da prosto saslušaš šta imam da kažem - samo da mi stavljaš stvari u usta i zatim me na osnovu sopstvene izmišljotine ismevaš.

Ako je kategorija društveno konstruisana, ne znači da je 'izmišljena' na potpuno arbitraran način niti da ljudi u njoj ne postoje niti da im identifikacija sa određenom grupom ne znači ništa.

Ali da 'Britanci' nisu konstrukt, ne bismo ovde očito imali nesuglasice o tome na koga tačno mislimo kada kažemo 'Britanci'. Svako od nas ima bar po jedan, a neki i po nekoliko različitih konstrukcija tog pojma.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Paradoksologija рече

Ali da 'Britanci' nisu konstrukt, ne bismo ovde očito imali nesuglasice o tome na koga tačno mislimo kada kažemo 'Britanci'. Svako od nas ima bar po jedan, a neki i po nekoliko različitih konstrukcija tog pojma.

U svakom slučaju ne mislim na Pakistance, Poljake, crnce i azijate koji žive tamo kad to kažem.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...