Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

4 minutes ago, Плутон рече

Легенда каже да постоји либертаријанац који не пориче (антропогено) глобално загревање. :)

Inace oni koji poricu ne poricu toliko antropogeno koliko se pitaju koliko je zapravo drzavno resenje pravo resenje. 
DA li je resenje udaranje velikog poreza na automobile i benzin kako se zalazu "liberali" tipa @Ronald

Ili je pak bolje resenje, da se liberalizuje i oslobodi trziste pa da dobijemo jos kompanija kao tesla, da dobjemo male lokalne solarne elektrane, da dobijemo pojeftinjenje i unapredjenje alternatvnih tehnologija.

Ali na kraju, liberali to najvise vole, da pricaju kako su libertarjinaci neki loco-coco budaletine koje ne kapiraju naucni metod, pa to automatski daje snagu njihovom etatistickom resenju.

Ja sam iskreno blago skeptican prema antropogenom globalnom zagrevanju, mozda nisam u pravu, ko zna! Ali ono sto jesam u pravu, cak i da je antropogeno globalno zagrevanje istina, liberalizacija trzista je sigurno bolji rezultat nego globalni porezi na co2 emisiju. Koji vode do poskupjenja hrane, do poskupljenja svega, koji vode do jos vise drzavnog uticaja.

Isto tako nije resenje da nam drzava otima pare da bi gradila solarne elektrane koje bi bile u njenoj kontroli a da nam ne dozvoljva da decentralizujemo i liberalizujemo trziste energenata.

E sad... o svemu tome je jako tesko diskutovati, najlakse je ljudima da optuze libertarijance da nisu dovoljno naucni, da su seksisti, mizigonosti, anti intelektualci.. a to sve dolazi od likova koji veruju da u 21 veku u evropi vlada patriarhat. PRosto - smesno. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Дијана. рече

Пошто ова тема расте рекордном брзином, а расправа тече на неколико колосијека, предлажем да заинтересовани пређу на ове теме, као и теме о либертаријанизму у пдф Монета:

А може и Млађа да отвори тему/е о својим политичким ставовома и др.интересовањима, па да му се придруже вољни за дуел, пошто је он овде даје моментум паралелним дискусијама, које су, видим, постале и жучне. 

Zapravo, nije to toliko do mene koliko do toga koliko su sve te stvari u politickoj debati danas povezane. 

Подели на овим сајтовима

Јесу, Млађо, повезане су, наравно да мишљењее мора бити и аналитичко и синтетичко да би уопште било мишљење. Али, људима је постало тешко и заморно да те прате, Акви је јасно рекао, а како видиш, сад је ово постао твој монолог, а нпр. озбиљна тема о опасности за хришћански свијет од ислама зврји празна и запостављена.... Плус, енергијом па и агресивношћу си разбуцао стрпљење заиста умних и разумних људи форумских, попут Генија, Хуана. Па си се занио па ниси био џентлмен, што није лијепо, чак ни кад је феминисткиња у питању :).   И тако...

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Плутон рече

Легенда каже да постоји либертаријанац који не пориче (антропогено) глобално загревање. :)

Виђела га баба од тетке сина мога ујака неки дан у продавници. Каже она се спремила за салву о лажним научним студијама, а човјек је само упита колико је сати. Дошла жена кући, сва у шоку, тресе се.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Дијана. рече

Јесу, Млађо, повезане су, наравно да мишљењее мора бити и аналитичко и синтетичко да би уопште било мишљење. Али, људима је постало тешко и заморно да те прате, Акви је јасно рекао, а како видиш, сад је ово постао твој монолог, а нпр. озбиљна тема о опасности за хришћански свијет од ислама зврји празна и запостављена.... Плус, енергијом па и агресивношћу си разбуцао стрпљење заиста умних и разумних људи форумских, попут Генија, Хуана. Па си се занио па ниси био џентлмен, што није лијепо, чак ни кад је феминисткиња у питању :).   И тако...

Пусти Млађонија да се издува није га дуго било па се раштркао по форуму... :)

П.С. Савет људима: не пратите Млађу трошите узалуд енергију, сачекајте га иза ћошка. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Сад већ дува сам:0212_rolleyes:... Енергију треба каналисати да се не расипа :)

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Дијана. рече

To sto ljudi ne mogu mene da prate nije moj problem. Nije moj posao da se povinujem ljudima. Ako pricam o povezanim stvarima pricam o povezanim stvarima. 

Islam jeste opasnost za hriscaski svet, ali oni (moji protivnici ovde) skrecu sa tih tema na neki umisljeni rasizam. Jer nije samo islam opasnost za hriscanski svet vec i ovaj moderni socijalisticki liberalizam - koji oni zastupaju.

Isto tako je taj feminizam (o kom pricaju) jednaka opastno za hriscanski svet koliko i islam.

To nije jedna "izolovana stvar u vakumu" vec gomila povezanih stvari, kompletan jedan socijalni pokret.

I kako ocekujes od mene da budem unutar teme, kada je tema mnogo sira? Kada nije vakum? 

A sa paradoksikologijom upravo pricam, ona kaze da nisam nista lose uradio osim sto nisam bas morao da joj kazem da laze. I to je u pravu i za to sam joj se privatno izvinuo jer iskreno nije namerno slagala.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Млађони рече

Isto tako je taj feminizam (o kom pricaju) jednaka opastno za hriscanski svet koliko i islam.

Тачно тако.

Зато постоји 'сексуална тензија' између феминизма и ислама... :)

Подели на овим сајтовима

Млађо, ја не видим никакву логичку повезаност између ислама, феминизма и соц-либерализма, сем да су у твом уму некако повезани и са врло јаким емоцијама набијеним ставовима. Нема никакве везе између те три теме.

Ово што кажеш за Парадоксицу поздрављам. Она је једна мила и драга женица, никаква Амазонка. 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Млађони рече

Islam jeste opasnost za hriscaski svet, ali oni (moji protivnici ovde) skrecu sa tih tema na neki umisljeni rasizam. Jer nije samo islam opasnost za hriscanski svet vec i ovaj moderni socijalisticki liberalizam - koji oni zastupaju.

Da, tako je, feminizmus i džihad su najveća opasnost, metla današnjeg svijeta, ne zna se koji je opasniji.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Млађони рече

To sto ljudi ne mogu mene da prate nije moj problem. Nije moj posao da se povinujem ljudima. Ako pricam o povezanim stvarima pricam o povezanim stvarima. 

Млађони, Ја британски резултат тумачим као развој који се појавио у неколико земаља; наиме да је ЕУ отишла предалеко и да није успела да ухвати сигнале да националисти морају играти већу улогу. Заборавило се да је Европа заснована на националним државама. Уместо тога направили су машину која је националисте одвојила од утицаја. Ако се та биланса изгуби, народ ће гласати НЕ скоро сваки референдум о ЕУ. И то смо видели у Великој Британији, где су били спремни исчланити се из клуба.

Шта ће се десити у Србији у односу на ЕУ?

Србија мора да обезбеди добре споразуме са Британијом и да одржи референдум којим ће Срби моћи да одлуче да ли желе чланство на тренутном нивоу, и направе договор, сличан Великој Британији.

Постоји велика разлика између Србије и Велике Британије. Британци имају другу по величини европску економију и другачије мишиће. Када дефинишу нови начин повезаности са ЕУ тада трема користити нови модел за нас...

Зашто дискредитовати чланство пре него дефинитивно сазнамо што ће Британци добити? Ја сам убеђена да ће направити нешто између пуноправног чланства у ЕУ и нешто што подсећа на раније...

Ако би имали српски референдум, да ли би препоручио Србији не у ЕУ?

Оно што ће изаћи из овога је да ће Британци имати договор који чини да имају нешто између чланства и европског економског решења – као Норвешка. Дакле, то  је узбудљивије место за Србију, по мом мишљењу. Под условом да се направе задовољавајући споразуми са Британцима, па да имамо референдум како би већина Срба тражило исту повезаност са Европском унијом, као и британци. ;)

Дакле, верујем да ће Британија показати пут другим земљама и надам се да је то бољи начин за сарадњу.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Дијана. рече

Млађо, ја не видим никакву логичку повезаност између ислама, феминизма и соц-либерализма, сем да су у твом уму некако повезани и са врло јаким емоцијама набијеним ставовима. Нема никакве везе између те три теме.

Osim sto feministi i socioliberali svakog ko prica protiv islama nazivaju islamofobom?
Sto ljude koji se protive masovnog migraciji muslimana u evropu nazivaju rasistima?
Sto femisti i socio liberali veruju da postoji sukob "klasa" unutar drustva i da su muslimani zrtve u tom sukobu?

Nisu u mom umu povezani nego u stvarnosti. Nazalost, necete da me cujete dovoljno, pa ne vidite. 
Uzmimo naprimer, socio liberali i feministi kada musliman pobije 50 homoseksualaca u orlandu kazu da je to izraz homofobije. Ne islama. Nego homofobije koju su izgradili ni pet ni sest hriscani i belci. Koji su inace rasisti. 

Ukoliko mi neverujes evo clanaka: http://www.independent.co.uk/voices/orlando-shooting-pulse-florida-not-attack-on-us-all-owen-jones-homophobic-anti-gay-crime-omar-mateen-a7079221.html

I uglavnom tako. Nije islam za kriviti, svako ko krivi islam je islamofob i rasista, krivi su hriscani koji godinama odrzavaju homofobiju u americi i puska. 

Slicna je prica za evropu. U evropi posebno u britanij furaju tu pricu. Ista ta skupina politickih istomisljenika izmislja iste stvari za Nidzela Faradza.

Kompletan taj nacin vodjenja politike dolazi iz neceg sto se zove "socio marksizam". Slican je kao komunizam samo na drustvenom planu. 

Problem je sto to nije stvar u vakumu, vec je jedna ziva ideologija politicka koja se siri i zarazava sve redom. Meni treba jedno 50 postova da bih naveo sve faktore i kako su povezani. 

Glvna politicka pro imigraciona polika, pro socijalna pomoc, pro dodjite kod nas muslimani zelimo multikulturalno drustvo - dolazi od feminista sociodemokrata koji su u sustini jedno te isto. 

Sumanjm da postoji socio demokrata da nije feminista. A feministi koji nisu sociodemokrate su uglavnom komunisti i ostali levicari. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...