Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Цитат

Ti si nacionalista a Faraže i sve ostalo, čitaj malo. 

Sjajno, prvi put na ovom forumu da mi neko kaze da sam nacionalista. Posto mi nacionalisti obicno pricaju da sam ustasa. :)
A kako sam postao nacionalista? Tako sto podrzavam ljude koji hoce da cuvaju svoje slboode i svoje pare. JEr eto, oni nemaju pravo da svoje pare zadrze za sebe. Moraju iz ko zna kog razloga da prmaju sve moguce parazite iz celog sveta i da im placjau socijalnu pomoc, pa onda da im ti paraziti glasaju jos veca ukidanja individualnih sloboda.

Sjajno. :)

Цитат

Da bi znao kakav sam liberalni feminista  i šta je nauka morao bi da pročitas šta su napisale Deridre, Marta Nussbaum, morao bi da naučis šta su inkluzivne i ekstraktivne institucije i šta su studije u nauci za koje svako ko je malo čitao filozofiju nauke zna da su pseudonaucne i koliki im je domet i eksplanatorna moć. 

Inkluzivne i ekstraktivne institucije su pseudonaucno laprdanje. Ja odlicno znam sta je naucni metod, poper me je naucio. Ali bih voleo da cujem od tebe sta je kod mene antinaucni metod. 

Цитат

Ti ne razumiješ da je uzrok GZ, to je covjek, covjek, covjek i broj ljudi, shvati to, neophodno je postići nultu stopu rasta u dužem periodu jer ni medju jednom životinjskom vrstom nije zabiljezen takav skok i rast u kratkom periodu što je i uništilo biodiverzitet. 

Ne, ja razumem odlicno. A znas sta jos razumem? Kada napravis teoriju moras da imas predikciju. 
Ako moja teorija gravitacije kaze da telo oko sunca mora da se krece x brzinom ako ima y masu. Ako se to telo ne krece tom brzinom znaci da mi je teorija losa.

Ja ne verujem u AGW jer oni koji iznose teoriju imaju - netacne predikcije. Ne znam koliko puta da ti ponovim. Dakle mozete da nastavite da radite napad na moj karakter pokusavajuci da dokazete da ne razumem naucni metod, a mozete da dokazete mnogo prosto koliko su tacnih predikcija naucni advokati alarmizma u globalnom zagrevanju pogodili. 

Jer ako nisu imali dobre predikcije znaci da im je teorija losa. 

I ja sam ti to ponovio vise puta, a ti od predkicja bezis kao djavo od krsta. 

[qupote]  Sve ostalo, krčenje šuma, zagadjenje vode, zagadjenje vazduha, nestanak biljnih i životinjskih vrsta je posledica rasta i njegovog širenja i iskorištenja resursa jer ukoliko bi na planeti svi zivljeli kao 10 najbogatijih država, ona nebi mogla podnijeti ni 5, 6 milijardi.  [/quote]

I to su sve problemi i stvari sa kojima se ja slazem sa tobom. KRcenje suma, zaadjenje vode i vazduha jesu problemi. Ja te probleme nikad nisam porekao ali oni nemaju direktno nikakve veze sa globalnim zagrevanjem. Imaju veze upravo sa drzavama protiv kojih se ja borim. Ustvari ja znam da smo svi mi libertarijanci tu sa tobom. Svako ko truje reku, mora da plati stetu. Zato sto niko ne moze biti "vlasnik reke" ona je prirodni javni resurs. 

Sta je tu konkretno problem? 

Цитат

ona nebi mogla podnijeti ni 5, 6 milijardi.

Vidis tu gresis. Mogla bi zato sto tehnologije napreduju. I upravo zato trebas da budes libertarijanac i da se slozis sa mnom, jer ja podrzvam sistem koji dovodi do strmoglavog napretka tehnologija. Gmo, hibridi, raznorazne alternative uzgajanja, alternativni izvori energije, liberalizacija produkcije hrane i energenata. Sve to libertarijanci pokusavaju da postignu. I onda dodjes ti i pricas kako smo pseudonaucni. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Плутон рече

Јефтина пропаганда за левичаре.

Британци нису изгубили тржиште ЕУ (и обратно) нити ће га изгубити због изласка.

A uz to su mozda dobili neka druga trzsta, jer evropski propisu mogu da ti budu ozbiljan hendikep u trgovini sa ostalima. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плутон рече

Остаће на предосећајима јер Трамп неће постати председник С.А.Д.

Скоро сам направио времеплов и отишао сам мало у будућност да видим шта се дешава и тамо је Хилари председница С.А.Д. (далеко од тога да ме то нешто радује, само износим чињенице које сам видео помоћу свог времеплова).

А ја видео у времеплову да неком форумашу на аватару неће бити Блекфиш него лорд Доналд оф Хаус Трамп. :)

Речи куће знаш...

Подели на овим сајтовима

@Ronald A sto se tice liberalni feminista, ja sam vec to napisao na temi u feminizmu. Ni sami feministi se ne slazu oko termina. Ali jedno znam, svaki feminizam koji tvrdi da je u zapadnom svetu zena nekako oskacena, je pseudonaucan. UStvari nije pseudonaucan vec je dokazano lazan. Ako hoces o tome da pricamo, imas temu o feminizmu upucaj me tamo tvojim argumentima za feminizam zivo me zanima da ih cujem. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Pontifex Emeritus рече

напротив, националност је савршено јасан појам. нација је правно уређен политички организам. простије речено - нацију чине сви пуноправни грађани једне државе, тј. њени држављани.

Možda neki metafizički organizam, jer ne verujem u nacionalne interese, za mene postoje samo gradjani države koji se razlikuju ili slažu po više ili manje pitanja. Ja sa nekim mojim komšijama ili drugim ljudima u drzavi nemam ništa ama bas nista zajedničko, pa ni "kolektivni interes" pogotovo ukoliko on šteti mojim licnim interesima, medjutim ne mogu da se zaštitim jer sam uslovljen i ukoliko odbijem biću sankcionisan.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Млађони рече

Gmo, hibridi, raznorazne alternative uzgajanja, alternativni izvori energije, liberalizacija produkcije hrane i energenata. Sve to libertarijanci pokusavaju da postignu.

Ти си свестан да међу данашњим највећим привредницима, иноваторима, оснивачима компанија итд. либертаријанце можеш да пребројиш на прсте једне руке?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Плутон рече

Остаће на предосећајима јер Трамп неће постати председник С.А.Д.

Скоро сам направио времеплов и отишао сам мало у будућност да видим шта се дешава и тамо је Хилари председница С.А.Д. (далеко од тога да ме то нешто радује, само износим чињенице које сам видео помоћу свог времеплова).

Поцетих се на спортски алманах из Бектудуфјучра. :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

Ти си свестан да међу данашњим највећим привредницима, иноваторима, оснивачима компанија итд. либертаријанце можеш да пребројиш на прсте једне руке?

A to ima veze sa ... cime? Mislim to jeste tacno, samo sto nema nikakve veze sa cinjenicom da oni ne bi mogli da budu inovatori da su ziveli u recimo venecueli, severnoj koreji, da je libertarijanski princip taj koji im je omogucio da postignu to sto su postigli.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Ronald рече

Možda neki metafizički organizam, jer ne verujem u nacionalne interese, za mene postoje samo gradjani države koji se razlikuju ili slažu po više ili manje pitanja. Ja sa nekim mojim komšijama ili drugim ljudima u drzavi nemam ništa ama bas nista zajedničko, pa ni "kolektivni interes" pogotovo ukoliko on šteti mojim licnim interesima, medjutim ne mogu da se zaštitim jer sam uslovljen i ukoliko odbijem biću sankcionisan.

Ti verujes u kolektivni interes samo kada smo svi u pitanju! 
Svi imamo interes da benzin bude skuplji jer skodi ekologiji. 
Cak i afrikanci koji ce da pocrkaju od gladi zbog posledica cene istog. 

Ali eto, sta je par afrikanaca zrtva za nas globalni ekoloski interes? 

Подели на овим сајтовима

Либертаријанци су заправо исти као салонски и академски левичари које толико презиру, само што делују на другом крају спектра - углавном само анализирају друштво. Међу онима који заиста нешто конкретно стварају и гурају напред има јако мало либертаријанаца. Илон Маск није либертаријанац. Није ни Ричард Бренсон. Ни Бил Гејтс. Ни Стив Џобс није био. Практично нико од великих. А ни већина мањих које знам, пратим или познајем. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

Либертаријанци су заправо исти као салонски и академски левичари које толико презиру, само што делују на другом крају спектра - углавном само анализирају друштво. Међу онима који заиста нешто конкретно стварају и гурају напред има јако мало либертаријанаца. Илон Маск није либертаријанац. Није ни Ричард Бренсон. Ни Бил Гејтс. Ни Стив Џобс није био. Практично нико од великих. А ни већина мањих које знам, пратим или познајем. 

Dobro, jel bi bill gates, stiv dzobs, ilom nask, richard brenson ili neko od njih USPEO, da nije ziveo u sistemu koji je baziran na teskim libertarijanskim principima? 

Cak i da si u pravu za taj kompletan ad hominem. (a nisi, libertarijaci su cesto mali i srednji preduzetnici) da li je ono iznad sto sam napisao tacno?
Da li bi iko od njih uspeo da nije bilo libertarijanskog prncipa slobodnotrzisne ekonomije? 
I na kraju, koliko ce jos takvih da izrodi ako imamo trziste koje je jos blize tome?

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Juan рече

Међу онима који заиста нешто конкретно стварају и гурају напред има јако мало либертаријанаца. Илон Маск није либертаријанац. Није ни Ричард Бренсон. Ни Бил Гејтс. Ни Стив Џобс није био. Практично нико од великих. А ни већина мањих које знам, пратим или познајем. 

Мени то није изненађење из неког разлога.

Не би могли да купују утицај, да добију бејлаут, да избацују ситније играче "законима о заштити својине" итд.

Питер Шиф је либертаријанац нпр. :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Мени то није изненађење из неког разлога.

Не би могли да купују утицај, да добију бејлаут итд.

To i jeste zanimljiva stvar. Bogati krenu da se lizu sa drzavom onda kada dobiju bejl aut.

Medjutim kada FBI krene appelu da naredjuje da ubaca backdoor u iphone onda im je vise nego drago da su tu ti zli libertarijanci kao Jon Mcafee da se bore protiv toga. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...