Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

8 minutes ago, Млађони рече

Izvini, zaboravio sam da je IQ socijalni konstrukt zlog patriarhata. 
Lepo ja kazem icepala te je politicka korektnost. 

Ne IQ, je problematican bas zbog ovoga sto si naveo. Nema nicega sto bi izbliza licilo na naucni teoriju koja ga objasnjava. Ne znaci da ne postoji objektivno merilo inteligencije, ali ono sto danas zovemo IQ definitivno nema veze sa time. Na stranu potpuna epistemoloska falicnost formulisanja IQa ali kad pocnes da iscitavas radove na temu neuronskim mreza dubokog ucenja koje se koriste u savremnim AI istraizvanjima, sto je jelte full blooded STEM oblast, vidis da IQ sasvim sigurno nema nikakve veze sa dobrom naucnom paradigmom ljudske inteligencije.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Za to ti ne treba stem.
Islamisti bacaju pedere sa zgrada.
Evropljani imaju gej parade.

Zdrav razum se ukljuci i skontas da je evropska kultura bolja od islamske. 

Smatraš ti jer si kao kriterijum uzeo 'odnos prema gej ljudima'. Ja se mogu lično složiti. Ali tu ničeg objektivnog niti naučnog nema.

Neki tvoji sunarodnici složiće se sa tvojim zaključkom, ali ne i kriterijumom. Neki će se 'evropljani' složiti sa kriterijumom, ali ne i zaključkom, posebno ako se igde pominje 'hrišćanstvo', jer odnos prema gej ljudima smatraju tekovinom sekularnosti i smanjenog uticaja religije na društvo.

Mnogi muslimani neće se složiti ni sa kriterijumom ni sa zaključkom, jer drugačije konstruišu svoje društvene hijerarhije.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Aquilius Cratus рече

Ne IQ, je problematican bas zbog ovoga sto si naveo. Nema nicega sto bi izbliza licilo na naucni teoriju koja ga objasnjava. Ne znaci da ne postoji objektivno merilo inteligencije, ali ono sto danas zovemo IQ definitivno nema veze sa time. Na stranu potpuna epistemoloska falicnost formulisanja IQa ali kad pocnes da iscitavas radove na temu neuronskim mreza dubokog ucenja koje se koriste u savremnim AI istraizvanjima, sto je jelte full blooded STEM oblast, vidis da IQ sasvim sigurno nema nikakve veze sa dobrom naucnom paradigmom ljudske inteligencije.

Isto ko sto nema razlike izmedju zenskog i muskog mozga je l? 
A neurolozi koji hoce da ulazu u ta istrazivanja su seksisti i ne smeju to da rade, sram ih bilo. 

A tek ovi koji se bave sa tim iq.. sigurno nesto grese. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

Ali lol.

Ne očekujem da neko utvrdi na STEM-ovski način nego te lepo i otvoreno pitam i očekujem otvoren odgovor. :) Može i jedno slovo samo - y/n...

Ja mislim da su islamska kultura i civilizacija inferiorne, primitivne i divljačke, mislim da Arapi nisu gotovo ništa pružili čovečanstvu sem terorizma, ratova i genitalnog sakaćenja devojčica. 

Pitaš me jednu stvar koristeći terminologiju totalno druge stvari.

Mislim da još uvek nisi razumeo šta znači 'društveni konstrukt'.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Pitaš me jednu stvar koristeći terminologiju totalno druge stvari.

Mislim da još uvek nisi razumeo šta znači 'društveni konstrukt'.

Tesko je znati sta koja feministkinja smatra drustvenim konstruktom, iskreno. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Juan рече

IQ је псеудонаучни концепт. Баш сад пишем рад који се ослања на когнитивну психологију (подржану неуронауком), те сам исчитао брдо релевантних радова, укључујући fMRI снимке мозга деце која решавају једначине. Нигде помена IQ нити постоји рационалан начин да се тај број изведе из било које иоле подржане теорије когниције. 

To samo služi da se nađe koja deca ne mogu da učestvuju u normalnom i redovnom školskom kurikulumu i to je to.

Toj svrsi služi fino.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

Isto ko sto nema razlike izmedju zenskog i muskog mozga je l? 
A neurolozi koji hoce da ulazu u ta istrazivanja su seksisti i ne smeju to da rade, sram ih bilo. 

Zvucacu kao P. Stojadinovic ali ovo je logicka greska 2 u 1 kao kuca velika. Crvena haringa i covek od slame u akciji.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Paradoksologija рече

Smatraš ti jer si kao kriterijum uzeo 'odnos prema gej ljudima'. Ja se mogu lično složiti. Ali tu ničeg objektivnog niti naučnog nema.

Neki tvoji sunarodnici složiće se sa tvojim zaključkom, ali ne i kriterijumom. Neki će se 'evropljani' složiti sa kriterijumom, ali ne i zaključkom, posebno ako se igde pominje 'hrišćanstvo', jer odnos prema gej ljudima smatraju tekovinom sekularnosti i smanjenog uticaja religije na društvo.

Mnogi muslimani neće se složiti ni sa kriterijumom ni sa zaključkom, jer drugačije konstruišu svoje društvene hijerarhije.

Aha, izvini, ja sam zaboravio da su kriterijumi dobrog drustva, zapravo, drustveni konstrukti.

Znash, ni glupi nece da se sloze sa inteligentnim zakljuckom. Al ne zato sto imamo "drugacije razmisljanje" vec zato sto su oni glupi a inteligentni nisu. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Zvucacu kao P. Stojadinovic ali ovo je logicka greska 2 u 1 kao kuca velika. Crvena haringa i covek od slame u akciji.

To da politicari/birokrate odredjuju kako se ulazu pare u naucna istrazivanja nije logicka greska nego objektivna cinjenica. Cak i u stemu. 
Da mi ne uletis sa nekim strawmanom, ne to ne znaci da su sva istrazivanja losa, ali da su odredjena istrazivanja (posebno koja imaju direktne veze sa politikom) kao naprimer klimatske promene pate od rizika korumpiranosti gde se finasira samo jedna strana argumenta dok se druga kaznjava sto ubija intelektualnu iskrenost. 

Dotakli smo se AGZ, naravno da cu da sumnjam kada cujem samo JEDNO MISLJENJE. Kada samo JEDNO MISLJENJE DOBIJA PARE.
I kada to jedno misljenje cuti o nekim drugim cinjenicama i povlaci se u rupu kada omasi predikciju. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Paradoksologija рече

"Drugačije" je ključna reč uvek u tom svetu. :)  Njihovo nije inferiorno i divljačko nego oni "drugačije konstruišu društvene hijerarhije".

Give me a break...

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Господин Дареалис рече

Ja mislim da su islamska kultura i civilizacija inferiorne, primitivne i divljačke, mislim da Arapi nisu gotovo ništa pružili čovečanstvu sem terorizma, ratova i genitalnog sakaćenja devojčica. 

Ајој  :\

Линк

Није ислам ни супериоран ни инфериоран, него је једноставно у доста области некомпатибилан са западном цивилизацијом. Мислим да би то био најкоректнији опис стања.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

To samo služi da se nađe koja deca ne mogu da učestvuju u normalnom i redovnom školskom kurikulumu i to je to.

Toj svrsi služi fino.

A skolski kurikulum je valjda najgora verzija tjuringovog testa koji moze biti sastavljen. Serlova kineska soba nije tako ocit primer jaza izmedju ponasanaj i razumevanaj kao skolski sistem "ucenja" i "provere znanja".

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, GeniusAtWork рече

Није ислам ни супериоран ни инфериоран, него је једноставно у доста области некомпатибилан са западном цивилизацијом. Мислим да би то био најкоректнији опис стања.

Tacno, bacanje pedera sa zgrade, teranje zena da budu u crnini od glave do pete, ubiajnje zena jer su prevarile muskarca, zabrane zenama da voze, seca klitorisa zenama da ne bi uzivale u seksu, davanje pusaka decacima od 12 godina i prebijanje istih i ispiranje mozga od mladosti da bi ginuli za "islam". 

To nije nazadno, to nije primitivno, to je "nekompatibilno". Birajmo reci, budimo politicki korektni! 

odustajem ne vredi. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, GeniusAtWork рече

Мислим да би то био најкоректнији опис стања.

Možda politički najkorektniji. :)

4 minutes ago, GeniusAtWork рече

Није ислам ни супериоран ни инфериоран, него је једноставно у доста области некомпатибилан са западном цивилизацијом.

Ezvene!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...