Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

I ovo http://www.freep.com/story/news/local/michigan/detroit/2016/06/12/wayne-state-drops-math-general-ed-requirement/85648592/
"

The move means students won't have to take math class to graduate unless their major requires it

"

Drugim recima, ovi sa sociologije ce da postanu jos veci debili nego sto jesu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Paradoksologija рече

Usled mnoštva faktora javlja se konstrukt po kome su dotični homogena grupa koja je nekako imanentno i prirodno niža i loša i zaslužuje mržnju i prezir. 

E, to je kulturni konstrukt.

Ne, to je debilizam a ne socijalni konstrukt. 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Paradoksologija рече

E, to je kulturni konstrukt.

Jel 'kulturni konstrukt' da su islamska kultura i civilizacija inferiorne u odnosu na Zapadnu (da ne kažem hrišćansku)?

Ili će i ovde da bude standardni relativistički pristup?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

1 minute ago, Млађони рече

I ovo http://www.freep.com/story/news/local/michigan/detroit/2016/06/12/wayne-state-drops-math-general-ed-requirement/85648592/
"

The move means students won't have to take math class to graduate unless their major requires it

"

Drugim recima, ovi sa sociologije ce da postanu jos veci debili nego sto jesu. 

O čemu ti ovde pričaš? Na jednom koledžu ne moraju više svi studenti da polažu matematiku (što studenti žurnalistike, sociologije, antropologije, itd. recimo, ionako većma nikad nisu ni morali u većini sveta) i zato nauka diljem sveta više nema nikakvu vrednost i svi su debili?

Управо сада, Млађони рече

Ne, to je debilizam a ne socijalni konstrukt. 

Taj debilizam je društveni konstrukt, a ne materijalna realnost. I usto je debilizam.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Млађони рече

Sama ta cinjenica da ga nisu dali da ga pregleda neki od fizicara govori nesto o peer review procesu u drustvenim naukama danas. 
Da ne pricamo koliko ima problema sto dosta eksperimenata nisu ponavljani. 

Npr skandal sa psihologijom http://www.nature.com/news/over-half-of-psychology-studies-fail-reproducibility-test-1.18248

Navodis ti koji verujes u IQ, bell curve, evoPsy i slicne stvari kao potpuno stvarne, evidencijom podrzane i sve to sto se ocekuje od dobre stem oblasti. :)

Подели на овим сајтовима

Цитат

O čemu ti ovde pričaš? Na jednom koledžu ne moraju više svi studenti da polažu matematiku (što studenti žurnalistike, sociologije, antropologije, itd. recimo, ionako većma nikad nisu ni morali u većini sveta) i zato nauka diljem sveta više nema nikakvu vrednost i svi su debili?

Zato i boluju od gluposti kao sto su feminizam, post moderna. Zato komfornu u socioloskom zurnalu izbace rad o tome kako je gravitacija socijalni konstrukt. 

zato nauka diljem sveta više nema nikakvu vrednost i svi su debili? [/qupte]

O cemu ti? Drustvene nauke imaju malu vrednost i vecina su debili. Pomesala si nesto ne pricam o nauci generalno. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aquilius Cratus рече

Navodis ti koji verujes u IQ, bell curve, evoPsy i slicne stvari kao potpuno stvarne, evidencijom podrzane i sve to sto se ocekuje od dobre stem oblasti. :)

Izvini, zaboravio sam da je IQ socijalni konstrukt zlog patriarhata. 
Lepo ja kazem icepala te je politicka korektnost. 

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Млађони рече

Nisi ti mene razumeo. Ja tvrdim da je nauka komrupirana politikom. Ovim sam pokazao jedan ocigledan slucaj gde se vidi ta korupcija koju je morao neko da "razbija". STEM se i dalje drzi ali popusta polako. Stem je za sada samo malo zarazen politikom gde ljubljenje u dupe x politicara i birokrate odredjuje hoces li dobiti pare za istrazivanje ili neces. 

Citiranjem drustvenog eksperimenta nad jednim casopisom koji u tom momentu nije praktikovao peer review si pokasao da je peer review poprilicno korumpiran?

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Господин Дареалис рече

Jel 'kulturni konstrukt' da su islamska kultura i civilizacija inferiorne u odnosu na Zapadnu (da ne kažem hrišćansku)?

Ili će i ovde da bude standardni relativistički pristup?

Je l' ti zaista očekuješ da neko ustvrdi na STEM-ovski način precizno i objektivno i totalno neiskonstruisano koja je kultura (da ne ulazim u to koliko je totalno arbitrarnih generalizacija moralo ući u 'islamsku' vs. 'zapadnu' kulturu) 'inferiorna' u odnosu na koju?

Sad me već razočaravaš.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Aquilius Cratus рече

Citiranjem drustvenog eksperimenta nad jednim casopisom koji u tom momentu nije praktikovao peer review si pokasao da je peer review poprilicno korumpiran?

Ne, to je samo jedna od cinjenica koja pokazuje korumpiranost nauke danas. 
neke od drugih stvari su:
- Ponizavanje Tima Hunta
- Ponizavanje Matta Tailora
- Gomiletina nikad ponvoljenih studija
- Cinjenica da mora da se ljubi politicarima guzica da bi dobio para za istrazivanje.

Oces jos? 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

Je l' ti zaista očekuješ da neko ustvrdi na STEM-ovski način precizno i objektivno i totalno neiskonstruisano koja je kultura (da ne ulazim u to koliko je totalno arbitrarnih generalizacija moralo ući u 'islamsku' vs. 'zapadnu' kulturu) 'inferiorna' u odnosu na koju?

Sad me već razočaravaš.

Za to ti ne treba stem.
Islamisti bacaju pedere sa zgrada.
Evropljani imaju gej parade.

Zdrav razum se ukljuci i skontas da je evropska kultura bolja od islamske. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

Sad me već razočaravaš.

Ali lol.

Ne očekujem da neko utvrdi na STEM-ovski način nego te lepo i otvoreno pitam i očekujem otvoren odgovor. :) Može i jedno slovo samo - y/n...

Ja mislim da su islamska kultura i civilizacija inferiorne, primitivne i divljačke, mislim da Arapi nisu gotovo ništa pružili čovečanstvu sem terorizma, ratova i genitalnog sakaćenja devojčica. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Млађони рече

Izvini, zaboravio sam da je IQ socijalni konstrukt zlog patriarhata. 

IQ је псеудонаучни концепт. Баш сад пишем рад који се ослања на когнитивну психологију (подржану неуронауком), те сам исчитао брдо релевантних радова, укључујући fMRI снимке мозга деце која решавају једначине. Нигде помена IQ нити постоји рационалан начин да се тај број изведе из било које иоле подржане теорије когниције. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Ja mislim da su islamska kultura i civilizacija inferiorne, primitivne i divljačke, mislim da Arapi nisu gotovo ništa pružili čovečanstvu sem terorizma, ratova i genitalnog sakaćenja devojčica. 

Ako se ne varam, pruzili su nulu. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...