Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

1 minute ago, Aquilius Cratus рече

Sa druge strane oni se zalazu za relativno visoke poreze i regulacije. Pri cemu se zalazu za maksimalne drustvene slobode.

Meni više poreza znači manje slobode, verujem i drugima. :) Npr. ako uzmem 100% od onoga što ti proizvodiš, onda si ti moj rob i sloboda ti je 0%.

A ako uzmem 30%?

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Socijaldemokrate uopste ne verujeu u kolektivno vlasnisto nad sredstvima za proizvodnju. To je marksisticka glupa mantra a socijal demokrate se tome ostro protive. Sa druge strane oni se zalazu za relativno visoke poreze i regulacije. Pri cemu se zalazu za maksimalne drustvene slobode.

:skidamkapu:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Aquilius Cratus рече

To su neke tvoje definicije, potpuno arbitrarne i na bas dobro razradjene, sto je vaznije poptuno su odvojeni od stvarnih drustvenih fenonmena u kojima kako god da okrenes imas drusvene i ekonomske slobode ili neslobode. Socijaldemokrate uopste ne verujeu u kolektivno vlasnisto nad sredstvima za proizvodnju. To je marksisticka glupa mantra a socijal demokrate se tome ostro protive. Sa druge strane oni se zalazu za relativno visoke poreze i regulacije. Pri cemu se zalazu za maksimalne drustvene slobode. Ja nisam socijal demokrata niti verujem u tu njihovu pricu ali oni nisu nikakvi kolektivisti, to je ptopuno besmislena kategorizacija koja te cini isitinski slepim za taj fenomen socijaldekomratije bilo ga podrzavoa ili bio protiv njega.

To nije "moja" definicija to je definicija socijalista. 

Socio demokrate su u sustini pro kapitalisti koji su uhvatli termin socijalizam jer, lepo zvuci. Posto je bolje kada kazes "ja sam socijalista nego ja sam kapitalista" obicna retorika. Nikakve veze sa ideologijom socijalizma nema. 

Kao sto su moderni liberali ukrali termin liberal od klasicnih liberala. Kao sto su libertarijanci ukrali termin "libertarijanac" od anarho socijalista. 

Obicna retorika. Bitna je sustina. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Претходна влада рада у 2013. признала је да је починила „монументалну грешку“ што није наметнула ограничење на приступ британском тржишту рада, када су Пољска и девет других земаља ушле у ЕУ у 2004. То је довело до много веће имиграције него што се очекивало. Између осталог, око пола милиона Пољака, дошло је у Британију од тада. Камерон се није држао плана Меркелове и Ангела је процедила Британију. И нема јој повратка.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

...osim što nije. :)

Nije isto jer justa i ostali nece da priznaju, da Srbin koji migrira u nemacku da bi se nakacio na socijalnu pomoc nije neka "fantazja" nego cinjenica. Oni vole da se prave ludi da su svi migranti ljudi koji doprinose drustvima. Totalno ignorisu onaj broj migranata koji dolaze tamo da bi izvukli korist a nista da ne daju.

I onda od svih nas koji kazemo da ta dva ne mogu da idu u paketu jer skode slobode, mi smo odmah rasisti, jer.. eto... Sto da dokazuju da nismo u pravu, kada mogu da kazu da smo rasisti? Krace je, manje mislis, bolje se prima. 

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Млађони рече

Pored cinjenica da je nemogucepretpostaviti sta ce se dalje desavati, sto imamo statisticki dokazano gomilu puta da svi ti politicki-ekonomski analiticari grese. Ali hej, optuzi me da razmisljam kao kreacionista, to uvek radi... ;) 

To uopšte nisu činjenice, već tvoje neosnovane tvrdnje... sasvim je moguće pretpostaviti šta će se dalje dešavati... nije dokazano da svi politički i ekonomski analitičari greše...

Uporedio sam te sa kreacionistima po tome što vadiš iz rukava "nemogućnost znanja" samo onda kada ti odgovara... čoveče u istoj rečenici ne može ni da se pretpostavi šta će biti sa UK, ali zato znamo (i to dokazano) da svi politički i ekonomski analitičari greše jer je to pokazao jedan ekonomski analitičar... :)

U čemu je razlika između toga i tipične kreacionističke spike o "science doesnt know everything" uz pozivanje na jednog "naučnika" koji je razotkrio "zablude" većine naučnika???

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Aquilius Cratus рече

To su neke tvoje definicije, potpuno arbitrarne i na bas dobro razradjene, sto je vaznije poptuno su odvojeni od stvarnih drustvenih fenonmena u kojima kako god da okrenes imas drusvene i ekonomske slobode ili neslobode. Socijaldemokrate uopste ne verujeu u kolektivno vlasnisto nad sredstvima za proizvodnju. To je marksisticka glupa mantra a socijal demokrate se tome ostro protive. Sa druge strane oni se zalazu za relativno visoke poreze i regulacije. Pri cemu se zalazu za maksimalne drustvene slobode. Ja nisam socijal demokrata niti verujem u tu njihovu pricu ali oni nisu nikakvi kolektivisti, to je ptopuno besmislena kategorizacija koja te cini isitinski slepim za taj fenomen socijaldekomratije bilo ga podrzavoa ili bio protiv njega.

E da, sad se setih, a i kod tih "socio demokrata" modernih o kojim ti pricas takodje u srzi lezi ideja da je sve "kolektivno" pa su zato za velike poreze. Oni bukvalno veruju da kapitalistma izdaju sredstava na proizvodnju nad kojima je vlasnik drustvo pa na osnovu toga imaju pravo na deo prihoda od svojine koliko oni hoce. 

porez ti je u sustini kolektivisticka ideja, da ti imas pravo nad neki deo moje svojine. 

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Млађони рече

Naprotiv, ne znam gde si video da su libertarijanci protiv kretanja radne snage? 
Ja mislim da sam bio poprilicno jasan, ja sam protiv kretanja wellfare pijavica, ljudi koji hoce da dodju u zemlju i da se nakace na socijalnu pomoc. A ne protiv ljudi koji hoce da dodju i da rade. 

Zato je argument libertarijanaca prost... ili wellfare state ili skroz slobodne migracije.

Naravno levica to odlicno koristi da optuzuje libertarijance da su rasisti, jer kazu da osoba x iz srbije kupuje hrvatske licne karte, i ide u nemacku u nadi da ce dobiti socijalnu pomoci i biti pijavica na nemacki budzet. Sram me blo, kakav sam oikofob. 

Ja nisam stekao utisak da Farage govori protiv pijavica, on i njemu slicni su zdusno govorili protiv imigracije uopste, znaci protiv su slobodnog kretanja ljudi, ono Poljaci dosli i uzeli nam radna mjesta i te fore. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...