Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

2 hours ago, Juan рече

А ја, као неко ко се на разне начине бавио математичким моделовањем система, тврдим да су друштвена предвиђања немогућа, нарочито дугорочна.

Ja tebi brate skidam kapu,ne poznajem te i tome slicno.Verujem da se dobro bavis tim cim se bavis.Ali ti savetujem knjigu od francuskog sociologa Gustava Le Bona sa naslovom: Psihologija Gomile.On mozda nije znao matematicki sistem modelovanja drustva ali je definitivno 1920 postavio granice onoga o cemu danas prica i sistema u kojem se danas zivi.Nije teorija zavere,nista slicno.Sociologija cista, jedan kroz jedan.

What on earth can you do with a degree in theology?

Подели на овим сајтовима

45 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Nadam se da sada razumes onaj moj primer od pre dva meseca a partijom saha?!

Memorija ti je slonovska :D

Elem, razumem, ali ne znam da li smo se složili šta se ovde na kraju desilo i šta bi bilo zaista za mase najbolje da se desilo?

Da li je neka tehnokratska 'elita' izvršila dovoljno jaku propagandu na 'masu' i time 'demokratski' isposlovala Brexit? I da li je to učinila u interesu te mase ili u svom ličnom interesu, a na štetu mase?

Kako god okreneš, onda, demokratije nema, a elita sve čini sebi na korist. Ko bi mogao da zbilja predstavlja stvarne interese većine građana? I kako te fine, dobronamerne tehnokrate da nađemo? Meni ono što si ti onomad pričao deluje bar podjednako idealistički i nerealno kao moja slabost na demokratiju.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Paradoksologija рече

I kako te fine, dobronamerne tehnokrate da nađemo?

"And just tell me where in the world do we find these angels who are going to organise our society for us? I don't even trust you to do that." :)

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Jakov Edeski рече

Gustava Le Bona

Цитат

In 1879, Gustave Le Bon put forth many essentialist arguments to promote negative views of women, in particular that “there are a large number of women whose brains are closer in size to gorillas than to the most developed male brains”, that “they represent inferior forms of human evolution” and that “they excel in fickleness, inconstancy, absence of thought and logic, and incapacity to reason.” He concluded that it would be dangerous to provide the same education to girls as boys. [10]

@Paradoksologija

:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Juan рече

:ani_biggrin:

:))) sad,ako je malo sa strane imo neke idejice,Boze moj,niko nije savrsen.....ali na sirem planu sadrzaja te knjige, potpisujem da je bio u pravu.Drustvene promene je ne samo moguce predvideti,nego konstruisati i solidno prema modelima upravljati njima. :skidamkapu:

What on earth can you do with a degree in theology?

Подели на овим сајтовима

38 minutes ago, Golub рече

демократски израженој вољи народа Велике Британије--

Ја баш и не верујем  у то / демократски изражена воља народа  / ха, то само тако изгледа за јавност. Све може да се наштимује па да изгледа као поштовање воље народа.

Шта ли ће сада поборници и обожаваоци  ЕУ творевине , који свим силама навијају да Србија  уЂе  у ЕУ ту идеалну творевину за којом Србија баш, баш шмрца  ...баш се питам да ли ће то и даље желети .... :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Вучко и Чеда су нешто нервозни, изгледа да мало уватила прпа да секташко обожавање ЕУ које се од 2000. продаје Србима може да буде мало уздрмано после овога (наравно, њихова прича да ЕУ нема алтернативу нема никакве везе са стварним предностима и манама стварне ЕУ, него је жвака којом све гарнитуре на власти овде већ пар деценија замлаћују народ, представљајући ЕУ као нови рај на земљи који, ето, само чека нас да ускочимо и одма преко ноћи ће живимо ко Немци и Швеђани).

:)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

представљајући ЕУ као нови рај на земљи који, ето, само чека нас да ускочимо и одма преко ноћи ће живимо ко Немци и Швеђани

7662443db04826294f70d4e25b69da6d.jpeg

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, GeniusAtWork рече

Вучко и Чеда су нешто нервозни, изгледа да мало уватила прпа да секташко обожавање ЕУ које се од 2000. продаје Србима може да буде мало уздрмано после овога (наравно, њихова прича да ЕУ нема алтернативу нема никакве везе са стварним предностима и манама стварне ЕУ, него је жвака којом све гарнитуре на власти овде већ пар деценија замлаћују народ, представљајући ЕУ као нови рај на земљи који, ето, само чека нас да ускочимо и одма преко ноћи ће живимо ко Немци и Швеђани).

:)

То је једна већ одавно трула и уцрвљала шаргарепа која само очајнику може да изгледа привлачно, али немају ништа боље па ће њоме и даље да машу, шта год да се деси.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, GeniusAtWork рече

нови рај на земљи који, ето, само чека нас да ускочимо и одма преко ноћи ће живимо ко Немци и Швеђани

Што рече Гризли, као сиромашан човек који мисли да ће и он да буде богат ако се пресели у богат крај. :)

Подели на овим сајтовима

Резултат слика за izlazak britanije iz euРезултат слика за izlazak britanije iz euРезултат слика за izlazak britanije iz euРезултат слика за izlazak britanije iz euРезултат слика за izlazak britanije iz eu

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...