Млађони Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Kompletan uvodni post je u pitanju. Dakle da li mislite da je eticki od nas da pravimo/radjamo decu koju ne moze da izdrzavamo? Ja mislim da nije. Gledam neke porodice cija deca zive u teskoj bedi. Mislim da to nisu moralni ljudi. Trebalo bi biti spreman makar osnovno pruziti deci. Vre,m, paznju ljubav zatim hranu, obucu, odecu, skolovanje. александар живаљев, Kaludjerovic Sreten and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Ух, све бих дао да имам ђеце. Но, тешим се "не може све једна мајка да роди", како је говорила моја баба. Увијек има могућности да ми без ђеце помогнемо онима који имају више ђеце. Можда нам је Господ то и намјенио. Иначе, сад људи тешко издржавају и једно или двоје. А кажу да свака породица треба да има најмање троје ђеце: ако се испостави да је једно геније, да га оно друго двоје издржавају. Снежана, -Владимир-, Лидија Миленковић and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Santi Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 A kad živiš u šugavoj Srbiji ti ne znaš da li ćeš za godinu dana živeti normalno ili ne. Mene napraviše kad je bilo lepo, pa stigla inflacija pa sam čokoladu pojela prvi put... kasno. Čokolada je besmislen primer, bilo je i gorih stvari. A dvoje u kući radilo. Kada znaš da nećeš ni u kakvom slučaju to svoje dete odgajiti na normalan način, onda hebiga. Strpi se il' pokušaj da menjaš nešto. Млађони, александар живаљев, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://lb3f.lilypie.com/nUWBp1.png Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Takođe je dobro pitanje: s obzirom na to da samo jedno dete izdržavamo oko 20 godina, možemo li unapred znati svoje materijalno stanje za sve to vreme? Teško da ovo ima crno-beli odgovor, ali je Avgustin, recimo, imao ponešto da kaže protiv 'providencijalizma' - ideje da će se Bog postarati i tačka, a mi ne treba ništa ni da mislimo, jer odbijamo svu odgovornost za svoj život i živote dece koju smo stvorili. Ja nemam odgovor. Imam troje dece, a šta ako sutra izgubim sve poslove? Ako izbije rat? Ako poginem? Volim_Sina_Bozjeg, Kaludjerovic Sreten, Mилена КШ and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 JA prvo sto bih urado, ukinio bih zakon koji zabranjuje ljudima da zaposljavaju decu. Ja sam imao radno iskustvo u svom sedmom razredu osnovne i sjajno iskustvo,. Sva sreca pa tad niko nije postovao zakon, danas bi klinci radili kao ludi za dzeparac, mnogo bi pre postali samostalni, i mnogo bi jeftinije bilo podizati dete a i zdravije. DAnas, gledaju da zavrse neke skole, fakultete pa onda misle da ih ceka posao. Zavrse sve to, i dalje roditelji moraju da ih izdrzavaju. Skoro sam citao tekst o dva mladica koji su imali "brzu postu" u nisu gde su biciklama dostavljali pakete. I dosli komunalni policajci da im kazu da to ne rade vise jer ce da budu uhapseni posto jelte.. krse gomilu zakona o radu. александар живаљев, Tumaralo., Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 5 minutes ago, Paradoksologija рече Takođe je dobro pitanje: s obzirom na to da samo jedno dete izdržavamo oko 20 godina, možemo li unapred znati svoje materijalno stanje za sve to vreme? Teško da ovo ima crno-beli odgovor, ali je Avgustin, recimo, imao ponešto da kaže protiv 'providencijalizma' - ideje da će se Bog postarati i tačka, a mi ne treba ništa ni da mislimo, jer odbijamo svu odgovornost za svoj život i živote dece koju smo stvorili. Ja nemam odgovor. Imam troje dece, a šta ako sutra izgubim sve poslove? Ako izbije rat? Ako poginem? To je sve mozda, a u Mladjinom primeru ekstremno siromastvo nije mozda nego 100% cista stvarnost vec realizovana nazalost. Tako da oni nikako ne bi smeli da imaju dece dok ne poprave svoj materijalni polozaj, naravno samostalno, legalno i moralno. Druga stvar je da ne bi morala deca da se izdrzavaju do 20. godine, i jos mnogo godina ekstra, kada bi znatn ranije pocela da se uce nekim stvarima koa sto su stednja, investicije, sta raditi zbog zarade a sta za opste kulturno dobro etc. Ћириличар, Млађони, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Santi Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 minute ago, Paradoksologija рече Takođe je dobro pitanje: s obzirom na to da samo jedno dete izdržavamo oko 20 godina, možemo li unapred znati svoje materijalno stanje za sve to vreme? U Srbiji možeš lagano da povećaš broj na +35, kako je divno. Ma te računice su gluposti. Niko ne nosi digitron u spavaću sobu, pa ako se računica podudara cepaj. Stvarno nisam pobornik rađanja socijalnih slučajeva, pod tim mislim na ljude koji rađaju po desetoro dece da bi dobijali pomoć na njih, pa posle na Pink rijaliti o njima. Mislim da je Mlađa na to mislio. Ali zasnivanje porodice tek kad se svaka cifra podudara... to niko ne radi. Ljudi kad se osete spremnima, zrelima i sposobnima da se postaraju o svom detetu, onda ga valjda prave. Paradoksologija and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 https://lb3f.lilypie.com/nUWBp1.png Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 hour ago, Aquilius Cratus рече To je sve mozda, a u Mladjinom primeru ekstremno siromastvo nije mozda nego 100% cista stvarnost vec realizovana nazalost. Tako da oni nikako ne bi smeli da imaju dece dok ne poprave svoj materijalni polozaj, naravno samostalno, legalno i moralno. Znaci svako ko u trenutku radjanja deteta moze da priusti krov nad glavom, 3 obroka dnevno, odecu, obucu i te osnovne potrebstine ispada. Pricam o ljudima koje sam vidjao po televiziji koji imaju 3-4 deteta i nemaju da jedu. Nekako mi je neverovatno da su pravili toliko dece a toliko mala para imaju. TAcno pitam sa primerom gde je siromastvo vise nego ocigledno, bukvalno da porodica jedva ima sebi za hranu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 hour ago, александар живаљев рече ако се испостави да је једно геније, да га оно друго двоје издржавају. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 hour ago, Млађони рече JA prvo sto bih urado, ukinio bih zakon koji zabranjuje ljudima da zaposljavaju decu. Ja sam imao radno iskustvo u svom sedmom razredu osnovne i sjajno iskustvo, Ово сам научио од жене која је педагог. Немачки социјалдемократи су се борили проти ђечјег рада као нехумане експлоатације. Насупрот њима, Маркс је у "Критици Готског програма" тврдио да је ђечји рад нужност капитализма Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Naravno da ne trebaju, treba planirati porodicu i biti iskren prema sebi. Takodje mnogi ljudi nisu sposobni da vaspitaju i podižu djecu kako treba, jer to zahtjeva ogroman trud i posvecenost, tako da je bolje da ih nemaju. Млађони and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 1 hour ago, Млађони рече Dakle da li mislite da je eticki od nas da pravimo/radjamo decu koju ne moze da izdrzavamo? Sta bi znacilo ovo izdrzavamo, danasnja djeca imaju mnogo vise nego ranije generacije, mnogo im vise roditelji kupuju...npr Kad bi roditelji sa dvoje djece kupovali pola od onogga sto sad kupuju djeci mogli bi da imaju cetvero djece koje bi mnogo, mnogo, bolje zivjeli nego ranije generacije. Spomenuo si skolovanje, ono jeste skupo ali mnogo djece danas upiuje fakultete za koje ne moze biti plata jednog roditelja, tu bi trebalo nesto raditi, da se napravi nesto da djeca rade u struci dok studiraju tako da bi mogla sebe finansirati. A i mnogo djece ide na fakultet, bilo bi odlicno kad bi i za one sa srednjom skolom bilo posla sa solidnom platom... Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 8 minutes ago, billy2014 рече Sta bi znacilo ovo izdrzavamo, danasnja djeca imaju mnogo vise nego ranije generacije, mnogo im vise roditelji kupuju...npr Kad bi roditelji sa dvoje djece kupovali pola od onogga sto sad kupuju djeci mogli bi da imaju cetvero djece koje bi mnogo, mnogo, bolje zivjeli nego ranije generacije. Spomenuo si skolovanje, ono jeste skupo ali mnogo djece danas upiuje fakultete za koje ne moze biti plata jednog roditelja, tu bi trebalo nesto raditi, da se napravi nesto da djeca rade u struci dok studiraju tako da bi mogla sebe finansirati. A i mnogo djece ide na fakultet, bilo bi odlicno kad bi i za one sa srednjom skolom bilo posla sa solidnom platom... Pod skolovanje mislim, da moze da priusti fakultet pod drzanim finasiranjem. Цитат A i mnogo djece ide na fakultet, bilo bi odlicno kad bi i za one sa srednjom skolom bilo posla sa solidnom platom... Kada bi srbi skapirali kapitalizam, imali bi. Ali nama je draziji socijalizam, natalitet i tom slicno. Kad bi roditelji sa dvoje djece kupovali pola od onogga sto sad kupuju djeci mogli bi da imaju cetvero djece koje bi mnogo, mnogo, bolje zivjeli nego ranije generacije. Sto ti ne napravis decu, pa kada ti dodje klinac i kaze "ali tata, pera ima to sto ja nemam zasto mi nemamo to?" Pa ti imaj cetri komada. Ronald, billy2014, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Jeste moralno i treba to da radi ko god moze....i kad god Neka je svima sa srecom Mилена КШ, Kaludjerovic Sreten and Биљана је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
billy2014 Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 hour ago, Млађони рече Sto ti ne napravis decu, pa kada ti dodje klinac i kaze "ali tata, pera ima to sto ja nemam zasto mi nemamo to?" Pa ti imaj cetri komada. Jeste, ali ovo je danas pretjerano, previse se kupuje djeci, na taj nacin ih se 'okrece' ka nekakvom materijalnom bogatsvu, mislim da to ne moze donijeti nista dobro. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука