Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече A krstili su ih mame tate babe dede... Krštenje nije magijski čin no obraćanje Hristu Isusu jeste ono što nas čini novorodjenima a ja bi rekao prispaja nas Jedinorodjenom. Možeš misliti Oca koji svoje sinove (po blagodati) uprljava svinjarski kao bludnog sina i govori da se to mora proći, da bi ga posle toga obukao u haljine i dao mu prsten na ruku????? a? TO JE TVOJA INTERPRETACIJA BLUDNOGA SINA I ČISTILIŠTA. A moja je: OVAJ MOJ SIN BJEŠE MRTAV(PLAKAO JE OTAC DOK SE SIN SVINJAO) A SADA OŽIVJE! ( BEZUSLOVNA LJUBAV, BEZ INTERESNA I MATEMATIČKI PRECIZNA U VRAĆANJU DUGOVA) No, pogledaj, kršteni su kao mala djeca i male bebe a za njihov kasnniji hrišćanski život odgovorni su kumovi i roditelji koji bi im trebali obezbijediti sve uslove za takav život, naravno, kad to ne bi bila samo formalnost tipa. Naravno da krštenje nije magijski čin ali hoćeš li ti sad ustvrditi da ako je neko kršten kao dijete ili beba a da se nije stigao sam obratiti i odlučiti svjesno i slobodnom voljom za Isusa Hrista, nije ga upoznao ni prepoznao u Njemu svog ličnog Spasitelja itd. sve onako kako to tvrde one protestanstke sekte koje smatraju validnim samo krštenja odraslih osoba, onda se takvo krštenje ne može smatrati spasonosnim, nije validno, nije valjano, nije važeće, kao da ga nije ni bilo. A da samo odrasle osobe koje su svjesno svojom voljom obratile i odlučile na krštenje mogu biti spašene. Ako vjeruješ tako šta onda radiš u SPC? Onda si u "pogrešnoj crkvi", ona takva koja to vjeruje što ti opisuješ je (ana)baptistička. Više o tome je ovdje (kliknite na taj text-link, pod njim je PDF):Odrasla sam u kršćanskoj sredini u kojoj je krštenje odraslih vjernika bilo nešto što se podrazumijeva. »Mi ne krštavamo malu djecu jer krštenje vrijedi samo ako osoba vjeruje«, riječi su koje slušam od djetinjstva. I ovdje: Feljton VERSKE SEKTE - Baptistička crkva - Baptisti bili saradnici fašističkih režima Ja si dam time-out od teme. U medjuvremenu ću prostudirati ovo: Zrození očistce Jacques Le Goff Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 No, možda je o. Djurović ipak na kraju u pravu. Ako nastavi ovo ovakvim tempom onda ubrzo nećemo imati o čem raspravljati, neće više biti ni grješnika. Ili biće ih toliko da ćemo ih morati svijećom po danu tražiti. Mimohodom, baš me zanima da li se neki papa izvinio "vješticama" a ko je to izvinjenje u njihovo ime primio. Možda ona? Papa Francisko: Crkva bi trebala zatražiti oproštaj od homosexualaca Zoran Đurović, александар живаљев and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 3 minutes ago, poelbuster рече Што да не? И ја их радо угостим. После уводне приче и када виде да познајем Св.Писмо ми деле комплименте да бих био добар ЈС. После када виде да они не познају Св.Писмо иако их је КС убедила да су прави експерти престају са комплиментима. Разговор онда иде у сасвим другом правцу... Забавно је, позови их и пренеси им поздраве и препоручи им моје блогове А и Зокицилина им препоручи, Нермин још увек покушава да сложи оне лончиће. ok šaljem sve tebi i zokiju...samo kad čuju da moraju potegnuti do Beograda... александар живаљев and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 4 minutes ago, Zayron рече No, možda je o. Djurović ipak u pravuu. Ako nastavi ovo ovakvim tempom onda ubrzo nećemo imati o čem raspravljati, neće više biti ni grješnika. Ili biće ih toliko da ćemo ijh morati svijećom po danu tražiti. Mimohodom, baš me zanima da li se neki papa izvinio "vješticama" a ko je to izvinjenje u njihovo ime primio. Možda ona? Papa Francisko: Crkva bi trebala zatražiti oproštaj od homosexualaca Čistima je sve čisto. Zoran Đurović, александар живаљев and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 4 minutes ago, kopitar рече Čistima je sve čisto. Došlo na onaj moj "zen koan": Cijeli život grješan bio, direkt u raj odletio. Ja mislio o njemu sozercavat cijelo ljeto najmanje a ono vidi, odmah isti dan pridje "Iluminatio". kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Postavio sam to tamo kod nas na FB grupi, sad će nastat stampedo, ahahahaha! Křesťané, sem :-) ukažme lidem dobré vůle, kdo je tu s Pánem :-) Tamo imamo danas čtenie iz svátého otce Irineje "Proti bludným naukám" a svátého otce Augustina i svátého apostola Pavla. Ovdje već to imaju ali veliku radost od tog nemaju. Ovo su ti što vjeruju u Purgatorium i Pakao za LGBT. Katolická skupina Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 55 minutes ago, Zayron рече No, možda je o. Djurović ipak na kraju u pravu. Ako nastavi ovo ovakvim tempom onda ubrzo nećemo imati o čem raspravljati, neće više biti ni grješnika. Ili biće ih toliko da ćemo ih morati svijećom po danu tražiti. Mimohodom, baš me zanima da li se neki papa izvinio "vješticama" a ko je to izvinjenje u njihovo ime primio. Možda ona? Papa Francisko: Crkva bi trebala zatražiti oproštaj od homosexualaca Умирем!!!!!!!!!!!!!! Овај папеж неће завршити у Ч., иде равно у пакао! Видиш шта му уради Бјанки?! Баш гледам вечерас неке "душебрижнике" који отишли код емеритуса Бенедикта да се жале на Франциска. Овај их ишутирао напоље, а данас имали сјајан сусрет! Јако је била дирљива сцена сусрета и поздрава двојице папа. Франциско открио да је тражио савете од емеритуса... Имате двојицу светитеља. Љубоморан сам, али заиста, не шалим се. александар живаљев, Volim_Sina_Bozjeg and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 52 minutes ago, Zayron рече Došlo na onaj moj "zen koan": Cijeli život grješan bio, direkt u raj odletio. Ja mislio o njemu sozercavat cijelo ljeto najmanje a ono vidi, odmah isti dan pridje "Iluminatio". александар живаљев and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Колико сте одужили, скоро ко Данте, извините што не могу све да пратим. Али, можда помогне једна мала "репортажа" са вечерашњег у ужем друштву разговора професора Љубомира Ерића, као домаћина, и академика Јеротића као госта, на тему религиозних страхова. Професор Ерић је доста инсистирао на страху од пакла, имао је много таквих клиничких случајева (и сам сам на вјежбама код њега "во времја оно" се први пут сусрио са човјеком који је на лијево ухо чуо гласове од непомјаника и тада би био хоспитализован, иначе је халуцинације гласова на десно ухо приписивао мајци и са њима је могао нормално да ради. Професор Јеротић је на ову нашу тему рекао да је прича о митарствима започјела у 9. вијеку и не припада светоотачкој баштини, али да има значајну психолошку позадину. Највише се пита зашто би Бог који је љубав, био истовремено и страх. Одговоре налази у Првој посланици Светог апостола Јована, који каже да ко пребива у љубави нема муку страха. Али како тешко достижемо савршену љубав сви имамо страхове. kamila, Zoran Đurović, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Да, да додам, професор Јеротић је рекао да је од једног нашег владике, нагласио је да никада неће рећи његово име, чуо значајну тврдњу: БОГ ЈЕ АПСОЛУТНА ЉУБАВ ИЛИ ГА НЕМА. kamila, Zoran Đurović, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 11 hours ago, Zayron рече No, pogledaj, kršteni su kao mala djeca i male bebe a za njihov kasnniji hrišćanski život odgovorni su kumovi i roditelji koji bi im trebali obezbijediti sve uslove za takav život, naravno, kad to ne bi bila samo formalnost tipa. Naravno da krštenje nije magijski čin ali hoćeš li ti sad ustvrditi da ako je neko kršten kao dijete ili beba a da se nije stigao sam obratiti i odlučiti svjesno i slobodnom voljom za Isusa Hrista, nije ga upoznao ni prepoznao u Njemu svog ličnog Spasitelja itd. sve onako kako to tvrde one protestanstke sekte koje smatraju validnim samo krštenja odraslih osoba, onda se takvo krštenje ne može smatrati spasonosnim, nije validno, nije valjano, nije važeće, kao da ga nije ni bilo. A da samo odrasle osobe koje su svjesno svojom voljom obratile i odlučile na krštenje mogu biti spašene. Ako vjeruješ tako šta onda radiš u SPC? Onda si u "pogrešnoj crkvi", ona takva koja to vjeruje što ti opisuješ je (ana)baptistička. Više o tome je ovdje (kliknite na taj text-link, pod njim je PDF):Odrasla sam u kršćanskoj sredini u kojoj je krštenje odraslih vjernika bilo nešto što se podrazumijeva. »Mi ne krštavamo malu djecu jer krštenje vrijedi samo ako osoba vjeruje«, riječi su koje slušam od djetinjstva. I ovdje: Feljton VERSKE SEKTE - Baptistička crkva - Baptisti bili saradnici fašističkih režima Ja si dam time-out od teme. U medjuvremenu ću prostudirati ovo: Zrození očistce Jacques Le Goff Više ti neću tolerisati da me ne razumeš. (ili da sam nerazumljiv) Niko nije govorio o tome što ti sada inputiraš sa valjanim krštenjem ili ne valjanim. Govorio sma o tome što mnogi koji su ranije kršteni ne prihvataju Hrista u srcu uprkos tome što definitivno imaju dar pečat svetoga duha. Kao što smo na nekj temi ranije govorili da je Hristos Judu pričestio iako je ovaj bio izdajnik. Sva tvoja poenta je bila da neko ko je kršten a ne živi Hrišćanski mora proći kroz čistilišta. A ja ti govorim drugojačije, nije čistilište Crkveni oganj, nije se bludni sin svinjao jer je prolazio kroz čistilište, nego je ubirao svoje plodove bluda i otpadnosti od Oca. Moj sin mrtav bješe (otac je plakao dok se sin prljao u grehu svome a ne u čistilištu) a sada ponovo oživje (sin je ipak smogao snage da se vrati ocu). Ti si insistirao da je bludni sin dok se svinjao prošao kroz čistilište (Crkveni oganj). kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 26 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Više ti neću tolerisati da me ne razumeš. (ili da sam nerazumljiv) Niko nije govorio o tome što ti sada inputiraš sa valjanim krštenjem ili ne valjanim. Govorio sma o tome što mnogi koji su ranije kršteni ne prihvataju Hrista u srcu uprkos tome što definitivno imaju dar pečat svetoga duha. Kao što smo na nekj temi ranije govorili da je Hristos Judu pričestio iako je ovaj bio izdajnik. Sva tvoja poenta je bila da neko ko je kršten a ne živi Hrišćanski mora proći kroz čistilišta. A ja ti govorim drugojačije, nije čistilište Crkveni oganj, nije se bludni sin svinjao jer je prolazio kroz čistilište, nego je ubirao svoje plodove bluda i otpadnosti od Oca. Moj sin mrtav bješe (otac je plakao dok se sin prljao u grehu svome a ne u čistilištu) a sada ponovo oživje (sin je ipak smogao snage da se vrati ocu). Ti si insistirao da je bludni sin dok se svinjao prošao kroz čistilište (Crkveni oganj). Ponavljam: priča o bludnom sinu je metaforička priča, parabola kojoj je autorom sam Gospod Isus Hristos. dakle nije to realni dogadjaj, nisu to realne osobe. A odlazak od očeve kuće znači odlazak u grijeh i neživot, "svinjarenje" i pokajanje je tamo metafora zasluženog čistilišta a povratak ocu konačni dolazak u raj. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 hour ago, Zayron рече Ponavljam: priča o bludnom sinu je metaforička priča, parabola kojoj je autorom sam Gospod Isus Hristos. dakle nije to realni dogadjaj, nisu to realne osobe. A odlazak od očeve kuće znači odlazak u grijeh i neživot, "svinjarenje" i pokajanje je tamo metafora zasluženog čistilišta a povratak ocu konačni dolazak u raj. Vidiš prijatelju parabola tamo je samo u dva puta Odlazak= greh i plata za greh Povratak=pokajanje i plata za pokajanje Nikakavh medjustanica prijatelju nema, kao što je to slučaj i sa rajem i paklom. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 27 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidiš prijatelju parabola tamo je samo u dva puta Odlazak= greh i plata za greh Povratak=pokajanje i plata za pokajanje Nikakavh medjustanica prijatelju nema, kao što je to slučaj i sa rajem i paklom. Plata iliti otplata kako kažu Česi za grijeh može biti dvojaka. 1. Čistilište, očistec za pokajane i raskajane grješnike 2. Pakao, peklo za zatvrdle i nepokajane grješnike Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука