-Владимир- Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 1 minute ago, Милан Ракић рече У конкретном друже, ја нисам коментарисао промену пола, него хермафродитизам. Е па извини. Моја грешка, нисам обратио пажњу. То је потпуно другачија ствар онда. Ту медицина стварно може да помогне да особа води нормалан живот. Bokisha and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 Ima mnogo interseks osoba koje žele da budu prihvaćene takve kakve jesu, bez nasilne 'normalizacije'. Neke žale što su roditelji i doktori uzeli stvar u svoje ruke i odlučili se za operaciju prosto po tome koji pol je lakše izvesti. Neki bi preferirali drugi pol, a neki bi želeli da budu prihvaćeni u svom telu sa kojim su rođeni i da ne moraju ni da se izjašnjavaju kao 'muško' ili 'žensko'. S druge strane, neki interseks slučajevi zahtevaju intervenciju - recimo, ima osoba sa matericom i penisom/povećanim klitorisom, ali bez vaginalnog otvora. Te osobe obično bivaju klasifikovane kao dečaci na rođenju, a zatim u pubertetu počne menstruacija i krv nema gde da otiče. To je opasno i zato se obavlja operacija stvaranja vaginalnog otvora. Vera samo u nepogrešivost prirode ili samo u savršenstvo naših rodno-polnih kategorija ne pomaže mnogo stvarnim ljudima. Лапис Лазули and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 http://www.blic.rs/vesti/svet/zena-zivela-kao-muskarac-41-godinu-jer-joj-roditelji-nisu-rekli-da-je-rodena-kao/gnytyhb Evo jedne price. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 2 minutes ago, Paradoksologija рече Ima mnogo interseks osoba koje žele da budu prihvaćene takve kakve jesu, bez nasilne 'normalizacije'. Neke žale što su roditelji i doktori uzeli stvar u svoje ruke i odlučili se za operaciju prosto po tome koji pol je lakše izvesti. Neki bi preferirali drugi pol, a neki bi želeli da budu prihvaćeni u svom telu sa kojim su rođeni i da ne moraju ni da se izjašnjavaju kao 'muško' ili 'žensko'. Vidis, ja cu licno da ih prihvatim. Ali ko njih pita sta oni zele? Drustvo ima svoje mehanizme sramocenja, koji nisu tu bezveze. jedino sa cime mogu da se slozim je ovo "bez nasilne" sve ostalo mi je, pa nije moj posao da pricam ljudima da prihvate ili vole nekog interseks. Isto tako ne treba gusiti istrazivanja na te teme. (sto se danas mnogo radi) Polno rodne kategorje su takve. Postoje dva pola. Muski i zenski. Postoje ljudi koji se osecaju kao zene postoje ljudi koji se osecaju kao muskarci( a zarobljeni su u tudjem telu) i to je to. Nesto je posledica genetike, nesto je posedica psihickih poremecaja. Ono sto je meni licno problem je sto se to toliko gura da ljudi koji bi mozda razmislili o nekoj psihickoj terapiji pocinju da imaju problem. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 5 minutes ago, Paradoksologija рече Ima mnogo interseks osoba koje žele da budu prihvaćene takve kakve jesu, bez nasilne 'normalizacije'. Neke žale što su roditelji i doktori uzeli stvar u svoje ruke i odlučili se za operaciju prosto po tome koji pol je lakše izvesti. Neki bi preferirali drugi pol, a neki bi želeli da budu prihvaćeni u svom telu sa kojim su rođeni i da ne moraju ni da se izjašnjavaju kao 'muško' ili 'žensko'. S druge strane, neki interseks slučajevi zahtevaju intervenciju - recimo, ima osoba sa matericom i penisom/povećanim klitorisom, ali bez vaginalnog otvora. Te osobe obično bivaju klasifikovane kao dečaci na rođenju, a zatim u pubertetu počne menstruacija i krv nema gde da otiče. To je opasno i zato se obavlja operacija stvaranja vaginalnog otvora. Vera samo u nepogrešivost prirode ili samo u savršenstvo naših rodno-polnih kategorija ne pomaže mnogo stvarnim ljudima. Ja bih volio da postoji mogućnost slobodnog izbora za sve, ali je teško to primjeniti kod djece kad roditelji odlučuju u njihovo ime i popuste pod pritiskom emocija. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 1 hour ago, Млађони рече ali znam puno njih koji su ocajni, nasilni, bez volje, na granici teskog alkoholizma, bez ljubavi, bez srca itd. I o njima niko ne prica Такви људи су (смо) изгледа већина То је проблем, на то смо се некако навикли и није интересантно, нема сензационализма, нема адреналина, осим ако се не догоди нешто трагично, чудовишно, монструозно, али и тада се о томе прича популаристички, у контексту вести, али не и као реалном проблему друштва којим се мора систематски и озбиљно бавити, на свим нивоима - превентивном, медицинском, педагошком, социјалном,... Скоро сам прочитала коментар - Када је смрт човека престала да буде вест? Светислав Павловић and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 Управо сада, АлександраВ рече Такви људи су (смо) изгледа већина То је проблем, на то смо се некако навикли и није интересантно, нема сензационализма, нема адреналина, осим ако се не догоди нешто трагично, чудовишно, монструозно, али и тада се о томе прича популаристички, у контексту вести, али не и као реалном проблему друштва којим се мора систематски и озбиљно бавити, на свим нивоима - превентивном, медицинском, педагошком, социјалном,... Скоро сам прочитала коментар - Када је смрт човека престала да буде вест? Gledam momke mojih godina koji se vec par godna u nazad opjaju svako vece, jos im nije ni 30ta. To su buduci kriminalci, nasilnici, kockari, depresivci, samoubice. Medjutim mi ovde pricamo o jednom majoru koji je odsekao pisu u 42 godine. Paradoksologija, АлександраВ, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 4 minutes ago, Млађони рече Vidis, ja cu licno da ih prihvatim. Ali ko njih pita sta oni zele? Drustvo ima svoje mehanizme sramocenja, koji nisu tu bezveze. Ja mislim da su mehanizmi sramoćenja tu bezveze. Mislim da bismo svi mogli da naučimo da prihvatimo interseks osobe takve kakve jesu - nismo ti i ja nešto posebni i izuzetni, stvar je proste informisanosti. I da se njima mora ostaviti sloboda da o svom telu - posebno ako je zdravo i ne izaziva nikakve konkretne fizičke probleme - odlučuju kad postanu punoletni. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 32 minutes ago, Ayla рече Po mojoj slobodnoj procjeni, nećeš. Raj ti ne gine. ... Lakse je kamili proci kroz iglene usi ... Po mojoj slobodnoj proceni , ove operacije mogu da se zakomplikuju ... To je prava tortura , bol , otok , infekcije urinarnog trakta ... Treba voleti svoje telo ... Eto toliko , lakse mi je da razumem homoseksualce nego ove ljude koji pristaju na rizik i menjaju svoje zdrave i funkcionalne organe ... P.s. Nije vise Major , nego Majorica ... Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 Управо сада, Paradoksologija рече Ja mislim da su mehanizmi sramoćenja tu bezveze. Mislim da bismo svi mogli da naučimo da prihvatimo interseks osobe takve kakve jesu - nismo ti i ja nešto posebni i izuzetni, stvar je proste informisanosti. I da se njima mora ostaviti sloboda da o svom telu - posebno ako je zdravo i ne izaziva nikakve konkretne fizičke probleme - odlučuju kad postanu punoletni. Ja mislim da bi smo MOGLi ali ne kazem da moramo. Jednostavno to je sulud cilj, nikad "Svi" nece prihvatiti nesto. Sto se tice slobode tela, to potpisujem, ali nikako necu da dozvolim da se u ime prihvatanja zabrani psiholozima i psihijatrima koji zele da pruze tretmane osobama koje zele mozda da se oslobode od toga, da im se to zabrani. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 1 minute ago, Млађони рече Gledam momke И девојке Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 34 minutes ago, Aquilius Cratus рече Smeo bih se kladiti u veliku kolicinu piva i Koka Kole da kad nanotehnologija dovoljno uznapreduje i kad bude bilo moguce ovakve pojave preusmeriti u nekom zeljenom pravcu onda ce svi koji sada negoduju zbog ovoga da svoj bes sruce na obezbozenu nanotehnologiju koja ceprka po jezgru ljudske licnosti. Svetu nikad ugoditi. Molim za pojašnjenje - nije mi sasvim jasno šta si hteo da kažeš. Управо сада, Млађони рече Ja mislim da bi smo MOGLi ali ne kazem da moramo. Jednostavno to je sulud cilj, nikad "Svi" nece prihvatiti nesto. Sto se tice slobode tela, to potpisujem, ali nikako necu da dozvolim da se u ime prihvatanja zabrani psiholozima i psihijatrima koji zele da pruze tretmane osobama koje zele mozda da se oslobode od toga, da im se to zabrani. A ko hoće bilo kome bilo šta da zabrani? Mene samo brine lakoća sa kojom se donose odluke koje određuju čitav život čoveka, a ta lakoća je pokatkad potpomognuta upravo onim terapeutima koji bi trebalo da prvo pokušaju da pomognu bez drastičnih poteza koji vode sterilizaciji i doživotnom uzimanju sintetičkih hormona. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 Управо сада, АлександраВ рече И девојке Devojke imaju drugih problema, koje iskreno ne razumem. To ce pre devojke da resavaju medjusobom. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 1 minute ago, Arsenija рече Treba volesti svoje telo ... Eto toliko , lakse mi je da razumem homoseksualce nego ove ljude koji pristaju na rizik i menjaju svoje zdrave i funkcionalne organe ... Sve što nam je dato je od koristi... kosa, pa i nokti. Sječemo i skraćujemo...mijenjamo farbanjem i ne znam već čime. Njima to što uklanjaju nije od koristi, zato se podvrgavaju bolu, jer sa tim što im je dato osjećaju veću bol... Pokušavam da shvatim i opravdam sve što se dešava oko mene. Da nađem način svoje neznanje da pobijedim. Upoznala sam ljude koji su promijenili pol, i posmatrajući ih, shvatila sam da su sada sretniji. Ko sam ja da zamjeram njihovoj sreći? Neka svako uzme svoj teret, i neka ga ponese kako zna i umije...na kraju, Tata mu je dao da izabere, i on/ona, izabraše. Arsenija, Милан Ракић, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 22, 2016 Пријави Подели Написано Јун 22, 2016 2 minutes ago, Ayla рече Sve što nam je dato je od koristi... kosa, pa i nokti. Sječemo i skraćujemo...mijenjamo farbanjem i ne znam već čime. Njima to što uklanjaju nije od koristi, zato se podvrgavaju bolu, jer sa tim što im je dato osjećaju veću bol... Pokušavam da shvatim i opravdam sve što se dešava oko mene. Da nađem način svoje neznanje da pobijedim. Upoznala sam ljude koji su promijenili pol, i posmatrajući ih, shvatila sam da su sada sretniji. Ko sam ja da zamjeram njihovoj sreći? Neka svako uzme svoj teret, i neka ga ponese kako zna i umije...na kraju, Tata mu je dao da izabere, i on/ona, izabraše. Ja bih volela da bar neki od njih i ne moraju da osećaju bol. Da ih prihvatamo sa telom koje imaju i ponašanjem, preferencama, oblačenjem koje imaju. Oni koji zaista oduvek osećaju dismorfiju - patnju zbog toga što im je telo drugačije od onoga što oni veruju da bi moralo biti - bi verovatno osećali bol i u otvorenijem društvu. Ali oni koji su samo drugačiji u odnosu na očekivanja od 'svog' pola mogli bi prosto da budu to što jesu u svom telu, bez bola, bez operacija, bez osude. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука