Ведран* Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 54 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Рус зна да је практично спроведе у живот, али да исти положи за њу није баш рад Како су ово неозбиљне речи! А они бројни мученици? Него, видим да пишеш у афекту. Мислим да се не треба пуно узбуђивати око овога. Кад би све било како ми замишљамо пали би у искушење да помислимо да већ овде, на земљи, имамо Царство. Дух Свети нас подучава кроз све ово. Udruzenje Postanje and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Управо сада, Vedran рече Како су ово неозбиљне речи! А они бројни мученици? Него, видим да пишеш у афекту. Мислим да се не треба пуно узбуђивати око овога. Кад би све било како ми замишљамо пали би у искушење да помислимо да већ овде, на земљи, имамо Царство. Дух Свети нас подучава кроз све ово. Па видим, ево муче се, све шљашти и сија, затворили се у своју себичност, подигли зидове, гледају са врха, праве нову Византију, глуме Бехемота, играју се политике, ЗИНУЛО ИМ ДУПЕ ЗА ДИЈАСПОРУ И ПАРЕ! Сине, у односу на њих, колики су и колко их има, МИ СМО ЗА ЊИХ МУЧЕНИЦИ НАД МУЧЕНИЦИМА, све сам Стефан. А кад си код афекта, Москви и Цариграду, тим увоштеним "ауторитетима" вере, треба један Хростос да са камџијиом упадне и разјури гомна! Justin Waters and poelbuster је реаговао/ла на ово 2 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Драги мој, Прво ја теби нисам син. Јеси ли свештено лице? Друго, ти ниси рекао за ове конкретно што "шљаште", него си рекао "Руси" су овакви, "Грци" онакви "Срби" овакви. Дакле, дао си паушалне оцене о целим народима. Треће, вероватно се у афекту ниси ни сетио да и они што "шљаште" могу да буду мученици, јер те историја Цркве тако учи. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 7 minutes ago, Vedran рече Драги мој, Прво ја теби нисам син. Јеси ли свештено лице? Друго, ти ниси рекао за ове конкретно што "шљаште", него си рекао "Руси" су овакви, "Грци" онакви "Срби" овакви. Дакле, дао си паушалне оцене о целим народима. Треће, вероватно се у афекту ниси ни сетио да и они што "шљаште" могу да буду мученици, јер те историја Цркве тако учи. Ту бајку, сине (што је жаргон), причај некоме другом, не мени. Историја Цркве је историја политике, борбе за моћ и за власт, од Константина преко шизме па надаље, све до сад. И да, Руси су самозаљубљени, само у себе заљубљени. Само себе воле. Православље је васељенско а не руско. Немају тапију на православље, ни Руси ни Фанариоти. И сад би требало преко нас малих да се ломи та ПОЛИТИКА, да нама пукне кичма због себичности "чувара вере". Лицемери, фарисеји!!! Justin Waters, Светислав Павловић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Драги мој, "Сине" је жаргон који, ако се нема очински однос према ономе коме се обраћа, користи се да би се саговорник унизио. И то ти добро знаш. И зато ми се обраћаш са сине. Ја теби нисам син, ни по ком основу, према тобе не би било лоше да не разговараш са мном на тај начин. Ја ти ништа нисам рекао о томе да ли је историја Цркве пуна политике или не. То је тема о којој можемо разговарати, али не на овај начин, а верујем да бисмо се сложили у много чему. За тебе је бајка да су неки који су "шљаштили" мученици Цркве Христове. Ок. Веруј како хоћеш. Немам шта да ти друго кажем. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 3 minutes ago, Vedran рече "Сине" је жаргон који, ако се нема очински однос према ономе коме се обраћа, користи се да би се саговорник унизио. И то ти добро знаш. И зато ми се обраћаш са сине. Ја теби нисам син, ни по ком основу, према тобе не би било лоше да не разговараш са мном на тај начин. Ахахаа Не знаш ти сине шта је жаргон. Ја то и свом куму говорим, а и он мени...А то што си се ти увоштио од вере па си се "увредио", то је твој проблем. Отфикари тај свој орган који се вређа... kopitar је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Да и мало имаш људски однос према мени (да не кажем хришћански!), чак и да нисам у праву, када сам ти рекао да ми се тако не обраћаш, ти би престао да то чиниш. Али то не радиш. Ја нисам твој кум, нити смо заједно овце пасли. Али све ти је слободно. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 3 minutes ago, Vedran рече Да и мало имаш људски однос према мени (да не кажем хришћански!), чак и да нисам у праву, када сам ти рекао да ми се тако не обраћаш, ти би престао да то чиниш. Али то не радиш. Ја нисам твој кум, нити смо заједно овце пасли. Али све ти је слободно. Ето, немаш среће, ја сам ти од оних рокенрола што не чешу уши другоме, воле да набадају прст у око и руше куле од песка. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Ако! Изволи настави да рушиш шта год хоћеш и чеши само своје уши. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 У праву је и Ђоле Пролеће и Ведран. Милиони руских новомученика су страдали за православље. Али ипак овде је у питању политика. Сад питање је на чијој је страни Бог. Јер уме да се деси да и поред политике Бог буде на нечијој страни. Ево пример Рима и Цариграда. И ту је била политика па ипак Бог остаде само једнима. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јун 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 15, 2016 КОНСТАНТИНОПОЉСКИ ПАТРИЈАРХ Г. ВАРТОЛОМЕЈ ДОПУТОВАО НА КРИТ Данас је на Крит на челу делегације Константинопољског патријархата допутовао Свесвјатељши патријарх Вартоломеј. На аеродрому су га дочекали највиши челници острва и постројена гарда. У краткој изјави патријарх је рекао да овај историјски догађај "наравно помрачује недолазак неких помјесних цркава, али да се нада да ће они те своје одлуке промјенити током Сабора. За сјутра је најављен долазак делегација осталих православних цркава. Нарочито се очекује да би предстојатељи неких цркава које су отказале учешће на Сабору могли да пристигну 17.06. када ће се одржати Синаксис Предстојатеља који ће одредити даљи ток одвијања Сабора. http://www.sedmitza.ru/text/6384927.html Светислав Павловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 On 15.06.2016 at 0:13, Жељко рече У праву је и Ђоле Пролеће и Ведран. Милиони руских новомученика су страдали за православље. Али ипак овде је у питању политика. Сад питање је на чијој је страни Бог. Јер уме да се деси да и поред политике Бог буде на нечијој страни. Ево пример Рима и Цариграда. И ту је била политика па ипак Бог остаде само једнима. Valjda ostane komadić Boga i nama. Nemojte ga uzeti cijelog . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 On 6/15/2016 at 0:13, Жељко рече У праву је и Ђоле Пролеће и Ведран. Милиони руских новомученика су страдали за православље. Али ипак овде је у питању политика. Сад питање је на чијој је страни Бог. Јер уме да се деси да и поред политике Бог буде на нечијој страни. Ево пример Рима и Цариграда. И ту је била политика па ипак Бог остаде само једнима. Ko zna mozda nije ni sa jednima ni sa drugima, vec sa dohalkidoncima. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 21 minutes ago, Justin Waters рече Ko zna mozda nije ni sa jednima ni sa drugima, vec sa dohalkidoncima. Možda sa Kligoncima? коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 Управо сада, kopitar рече Možda sa Kligoncima? Da nisi mislio na hobite? kopitar је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука