Џуманџи Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 35 minutes ago, Жељко рече ЈА једину наду полажем у американско православље јер је оно неоптерећено историјом а самим тим и у малој мери политиком. +1. Ни разноразно смеће које се подвело под "предање" (и чување истог) не може да буде јако као код осталих "старих" ПЦ. Сада је најбоље време за мисионарење, ко је трајао - трајао је, добацио је донекле (свака част) ал' на млађима свет остаје, а они ће да исфилтрирају, ми смо преуплетени. коЖељ њацИ , Човек Жоја and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 Само да знате да ја имам неки трип да ће се Рим и Москва сконтати једног дана, јер Рим је исувише омасовљен те тако теже подлеже спољним утицајима, стаменији је за сарадњу, исто као и Москва. Док смо ми остали боранија, а и на транзиту смо. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 Човек Жоја, александар живаљев and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 @Жељко, а у ствари, кад мало боље размислим, ове наше владике и нису тако лоше. А знаш зашто? Чим њих нападају са свих страна, и са лева и са десна, развлаче, пљују...то значи да они још увек, како тако, држе кормило на курсу, да не кажем на центру. Проблема има, и било их је и биће, кад тога у Цркви није било, увек је у њој било свега и свачега, зато и јесте Црква, а она ко и народ, не може мантија ту много шта да уради мимо наше воље... александар живаљев, коЖељ њацИ and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 @poelbuster Hvala. Priznajem, bio sam malo lukav, nisam znao s kakvom si namerom reagovao, pa sam hteo da proverim, posto te ne poznajem ni ovako s foruma, pa nemam osecaj. Ali pitanje je svakako bilo iskreno. Sabori su se, koliko znam, odrzavali u nekim teskim trenucima za Crkvu, pojava jeresi, raskola i sl. pa me sad zainteresovalo sta je to sto se sada dogadja. Probacu da izguglam detaljniju agendu, nadam se da ima na srpskom ili engleskom. Ima nesto i ovde na temama, ali koliko sam video, dosta je uopsteno. Ali pogledacu sta ima, da ne duzim. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 Човјек просто не зна шта да очекује од сабора када је све овако накарадно почело. Са једне стране се надам да ће сви смоћи снаге и ради братске љубави оставити по страни личне интересе и политику како би православље заблистало у свој својој љепоти, а са друге ми не излази из главе гора кушања, те се питам на којем ли ће искушењу поједини да окину и упрскају овакав историјски догађај. Моћ је ултимативна дрога. Ако је посједујеш ладно можеш да подмириш и све остале страсти. Око исте и јесте до сада било највише трвења. Када све прође видјећемо ко је са каквим намјерама допутовао на сабор. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука