Jump to content

Који предбрачни односи се називају блудом и због чега?

Оцени ову тему

Препоручена порука

6 minutes ago, Ronald рече

imamo sve manji broj onih koji žele stupiti u brak prije 27,28 godine,

али се они жестоко критикују као да су малоумни зато што то желе..

7 minutes ago, Ronald рече

mnogi moralisu kako treba

мислим да је ипак много, много више оних који пропагирају оно што је супротно од ових који моралишу, при чему су људи који моралишу изврнути општем подсмевању и руглу

Подели на овим сајтовима

• Одговори 414
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

4 minutes ago, Џуманџи рече

Црквена заповест је да се не читају јеретичке књиге.

Један од аутора овде приложеног је и Олег Стењајев, упозорила сам више пута на дотичног:

Не знам какви су (тј. ко су) остали свештеници, али је довољно што је са сајта митрополија.ме (познати су по копи-пејст методи), срамота што нико не уређује тај сајт савесно и одговорно.

А ти госпођо/ице Џуманџи....ко си ти да причаш ко је у праву а?

:))

Млого ми се ти мешаш у те науке....ццц

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, АлександраВ рече

али се они жестоко критикују као да су малоумни зато што то желе..

мислим да је ипак много, много више оних који пропагирају оно што је супротно од ових који моралишу, при чему су људи који моралишу изврнути општем подсмевању и руглу

Aleksandra ovde se govori o kanonima i ogromnim teškoćama za njihovo ispunjavanje jer su se godine za stupanje u brak pomjerile. Nije kritika nekakav problem već priroda i nagon koji nije lako obuzdati, osim ako nisi asexualan i možeš se podrediti emocijama, a sa željom si indiferentan, ne uzrujava te uzdržavanje.

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Ronald рече

Ja ne da se ne slažem sa ovim stavovima, nego mislim da su u današnje vrijeme totalno pogresni. Ne vidim nikakvu razliku ako momak i djevojka imaju sexualne odnose ili muž i žena u braku. Da neko će reći pa ovo drugo je Sveta Tajna, ali da li je moguće da neko očekuje od djevojke i momka da se zabavljaju nekoliko godina i da nemaju sexualne odnose, potiskuju zelju i tako do neke 28, 29 godine. 

Ti " ne vidis " ni da je homoseksualnost grijeh i mnoge druge stvari. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sasa Vojvoda рече

Ti " ne vidis " ni da je homoseksualnost grijeh i mnoge druge stvari. 

Pa zašto je homosexualnosti grijeh, objasni? Nećeš valjda reči kao i većina svetitelja koji nisu imali dovoljno znanja da  je to neprirodno.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Драшко рече

А ти госпођо/ице Џуманџи....ко си ти да причаш ко је у праву а?

:))

Млого ми се ти мешаш у те науке....ццц

Срам ме било што сам обазрива. :)))

Одмах сам написала да је трол тема, нико ми није веровао; имате линк манастира Лепавине, па не верујте мени. :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Pazi djeca nisu ni sposobna da ulaze u brak tako mladi jer ovo nisu neka prošla vremena.....

... Mozda oni nisu sposobni sa ove tacke gledista ... Ali njihovi roditelji su sposobni da im malo pomognu ... Problem je u tome sto roditelji to ne zele ... 

Posmatrajuci svet oko sebe , dosla sam do tih neverovatnih zakljucaka ...    :laie_14:

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ja imam najbolju prijateljicu arapkinju, ona ima preko 35 i sve njene prijateljice i starije neudate su kao i ona nevine, bez reci, bez pompe. Jednom davno smo pricale na tu temu i citiracu recenicu - moja nevinost ce biti dar mom muzu, to je kao biser koji cuvam za njega, za mene je to velika stvar i naravno da cu se cuvati.

Kada biste ih videli nista im ne fali, mlade, lepe, vesele, druzeljubive, imaju decka kad ga nađu i zaljube se, nisu ni zabrađene ni nesto smorene, izlaze, provode se, vesele se, imaju prijatelje...

Ali postoji jedna,granica koja se ne prelazi. Tacka. Mogu da te volim care do sutra i da mi super bude s tobom ali veza je da se upoznamo bolje, a one stvari ce da popricekas :)))

Nasi mladi koje vlada dimitrijevic zarazi aseksualnoscu kad se cuvaju to obicno izgleda kao patologija, moralise se, sve se posmatra kao greh, sve je crno, oni se kao podvizavaju, sputavaji svoje telo, maltene ga mrze.

To nije put, ne uzdrzavas se od seksa pre braka jer mrzis seks ili mislis da je prljav, jok, naprotov, ali hoces da budes ceo samo onome s kim si za vecnost. I radujes se zivotu. To su dva potpuno drugacija motiva za uzdrzavanje.

Ovim nasim talibanima, koji sve vide crno gresno i osudjuju druge propisala bih seks da se oslobode gordosti da su mnogo cisti sto se ne seksaju.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Јелена011 рече

Ja imam najbolju prijateljicu arapkinju, ona ima preko 35 i sve njene prijateljice i starije neudate su kao i ona nevine, bez reci, bez pompe. Jednom davno smo pricale na tu temu i citiracu recenicu - moja nevinost ce biti dar mom muzu, to je kao biser koji cuvam za njega, za mene je to velika stvar i naravno da cu se cuvati.

Kada biste ih videli nista im ne fali, mlade, lepe, vesele, druzeljubive, imaju decka kad ga nađu i zaljube se, nisu ni zabrađene ni nesto smorene, izlaze, provode se, vesele se, imaju prijatelje...

Ali postoji jedna,granica koja se ne prelazi. Tacka. Mogu da te volim care do sutra i da mi super bude s tobom ali veza je da se upoznamo bolje, a one stvari ce da popricekas :)))

Nasi mladi koje vlada dimitrijevic zarazi aseksualnoscu kad se cuvaju to obicno izgleda kao patologija, moralise se, sve se posmatra kao greh, sve je crno, oni se kao podvizavaju, sputavaji svoje telo, maltene ga mrze.

To nije put, ne uzdrzavas se od seksa pre braka jer mrzis seks ili mislis da je prljav, jok, naprotov, ali hoces da budes ceo samo onome s kim si za vecnost. I radujes se zivotu. To su dva potpuno drugacija motiva za uzdrzavanje.

Ovim nasim talibanima, koji sve vide crno gresno i osudjuju druge propisala bih seks da se oslobode gordosti da su mnogo cisti sto se ne seksaju.

Ali Jeco zar od većine nećeš čuti kako je blud otrov za dušu i tako to.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Arsenija рече

... Mozda oni nisu sposobni sa ove tacke gledista ... Ali njihovi roditelji su sposobni da im malo pomognu ... Problem je u tome sto roditelji to ne zele ... 

Posmatrajuci svet oko sebe , dosla sam do tih neverovatnih zakljucaka ...    :laie_14:

Nema roditelj šta da im pomažu ako nisu sposobni, nisu ni zreli.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Nema roditelj šta da im pomažu ako nisu sposobni, nisu ni zreli.

Ko ce drugi da im pomogne ... Duhovnik koji ih je ( tajno )  vencao  ... 

... Ne , ne ... 

Baba i deda su institucija !   :sunce:  

:351780:

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче ја сам у браку већ дуго и имам троје деце.Пре сам ступио у црквени а након месец и по дана у грађански брак.Сведочим овде да знам за више случајева када су ако не баш духовници-јер само Бог зна ко је духовник- онда озбиљни свештеници саветовали некима који су ступали у животну заједницу да не склапају ни грађански ни црквени брак.Колико се сећам један такав брак у коме није било деце се распао,један у коме је било двоје деце се распао,један у коме није било деце после је постао нормалан црквени и грађански брак и један у коме је било троје деце после је постао нормалан брак.Мислим да су ти свештеници били у праву а нису могли да кажу немој да живиш с њим или слично него причекај.Ето толико од мене без цитата.Иначе у класичној литургици брак се наводи као једина света тајна која нема своју садржину већ је благослов фактичног природног стања и почео је да се као света тајна практикује негде у осмом веку.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Sasa Vojvoda рече
30 minutes ago, Ronald рече

Pa zašto je homosexualnosti grijeh, objasni? Nećeš valjda reči kao i većina svetitelja koji nisu imali dovoljno znanja da  je to neprirodno

Nisi objasnio?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sasa Vojvoda рече
25 minutes ago, Ronald рече

Pa zašto je homosexualnosti grijeh, objasni? Nećeš valjda reči kao i većina svetitelja koji nisu imali dovoljno znanja da  je to neprirodno

Nema se tu sta objasnjavati, imas unistenje Sodoma, a i apostoli govore o tome. 

Ima na ovom svijetu raznih bolesnika, na tv- u su bili hriscani, dva bracna para koji mijenjaju partnere, ne vide grijeh u tome.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...