Дејан-Марковић Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Догодио се само музички сукоб, између лошег босанског репа и Митра Мирића. RYLAH, Данче*, Караконџула and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 17 hours ago, Dragi рече A koje su to teške zablude i anahroni modeli zbog čega narod uvek plaća glavom? Misliš da ratova ne bi bilo, i da nas ne bi ubijali da nismo imali svoju državu? Misliš da smo tri do pet vekove pod turskoj vlasti živeli svi u miru i blagostanju, jeli med i mleki samo da nismo povraćali, da nije bilo zuluma, tiranije, da nije bilo vojnih pohoda, porobljavanja i beganja na sve strane iako nismo imali državu? Ni Jevreji nisu imali svoju državu i gledali su da se integrišu koliko god moguće pa ih je Hitler opet vodio u konc logore. Danas Jevreji imaju svoju državu i čvrsto su ubeđeni da im je ona jedini štit, dok nijedna druga opcija, istorijski stoput proverena tako oni, ne nudi garanciju da neće da budu ubijani i proganjani. Zar je Srbima potrebno novo vekovno ropstvo, tiranija, zlo i nepravda svih vrsta, da bi ponovo znali da jedino jaka i narodna država nudi kolko tolko jednu prihvatljivu sigurnost u ovome svetu sa kojom može da se živi i da se opstane? Pa kada i pored takve države stalno biva ratova i progona, a kamoli bez nje? Vuk prvo grabi ovcu koju pasi sama po livadi, tek onda navaljuje na sve one ovce u osiguranom tovaru. Ovo nije anahroni model, to je prirodni zakon ovog sveta koji se ne daje izmeniti. Da je anahroni model čuvati se stranaca govorili su i mama i tata u Austriji što su primili izbeglicu i poverili mu da im čuva malu, četvorogodišnju ćerkicu, a isti izbeglica je onda dva meseca silovao istu devojčicu. Zar je ovo bilo potrebno da se mama i tata opamete, ili će biti da i dalje nisu u stanju da shvate misleći da su takve tragedije samo jedinstven slučaj? Ma koje zlo donela srpska država, ono ne može da se uporedi sa zlom koje smo pretrpeli bez nje. I ovo Srbi treba vazda da znaju i da zahvale Bogu što im je dozvolio jednu državu. Žao mi je što su se neki toliko nasitili Srbije da im je privlačnija svaka druga alternativa. Samo što nijedna alternativa neće da bude njihova, uvek će da budu gosti u njoj, najbolje tolerisani, nikada prihvaćeni ravnopravno. Ja moram da znam, ja sam dijasporaš. I bilo gde da odem, da li u Austriju, Nemačku, Francusku, Englesku, dok imam jedan ić u prezimenu i jedno tuđe ime, uvek bivam i ostajem stranac. Zar hoćete moju sudbinu da delite da urazumete da svoju domovinu imate jedino u Srbiji? Jedino u Srbiji vi ste domaćini i domaćice, svoji na svome, gde možete da kažete: Ovo je moje! Ova šuma, ova livada, ona reka, ono brdo tamo, to pripada meni, to je moje, Draganovo, Milanovo, Sanjino, Biljanino.. Svuda vani vi ste samo stranci i ono neće nikada da bude vaše. Koliko se mora biti naivan verovati da će Karl i Franz, Jean ili Mary da podele vekovno svoje jednako sa Draganom, Milanom, Sanjom i Biljanom iz Srbije? Što banka naređuje? I banke će da prođu, kao sve što prolazi, samo je pitanje vremena... Пре свега, ако пажљиво прочиташ моје реплике на твој пост лако ћеш уочити да њихов садржај није антидржавни и зато је бесмислено да ми учитаваш такво размишљање. Нигде нисам рекао да ратова не би било, штавише, у осврту на 1. свет. рат (па и други) јасно сам назначио да се он није могао избећи јер је ратна машинерија раније била покренута и очито се није могла зауставити. Оно што теби измиче у твом размишљању јесте начин на који се остварује државна прича у 21. веку. Држава као правно-политички и економски систем, онаква каква је постојала у 19. веку, више није могућа. Цивилизација се радикално променила. Ми живимо у глобалном свету, да тако кажем, свету ИТ-а, који се радикално разликује чак и од нама блиског времена којем смо били сведоци. Међузависност је већа него икад. У таквим околностима сваки облик етноцентризма је штетан. Живот једног малог државотворног народа попут нашег нису само екстремне историјске ситуације као што су устанци и ратови за ослобођење. То су само критичне тачке и кратки периоди цивилизацијских ломова, и мали народ мора гледати како да га ти догађаји што мање коштају (ако мора да учествује), а још је боље ако је у стању да избегне учешће. Рат је општа деструкција од које се мали народи и демографски и морално и економски тешко опорављају. А нама је читава модерна историја испресецана ратовима. Анахрони модел о коме ја говорим је управо то искреирано стално присутно стање опасности од асимилације и губитка државе и слободе везане за њено постојање. Ми и у миру живимо устанке и ратове. Ми смо стално под Турцима и стално нас напада АУ. Све и да је то тачно, јер по овим терениима увек муљају разне белосветске битанге и пробисвети, историјско искуство нас учи да и у таквим ситуацијама Србија није била онај раније поменути пијани миш. Али код нас се то потпуно занемарује, скроз се губи из вида оно што се догађало између тих критичних ситуација. А догађало се то да се Србија прилагођавала свету у којем живи, модернизујући се у складу са европским моделима и важећим тендецијама. Пратила је трендове чак и у време кад није била формално независна. У овом нашем савременом свету то је императив и било какво одвајање од главних токова је погубно. Ако је неучествовање и ограђивање од општих политичких токова, тобож неки гарант опстанка у чувања идентитета, ја се онда питам да ли су Мађари, Румуни, Чеси или Словаци луди и шта им то фали... Justin Waters, Џуманџи, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 1 hour ago, GeniusAtWork рече Уууупс... Застава СНС-а на митингу опозиције у Бања Луци ovim botovima vise sve jedno na koje i cije proteste idu..za sendvic idu bilo gde...a mozda su jadni i pogresili miting... Плутон and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 16 minutes ago, Adelaida рече ovim botovima vise sve jedno na koje i cije proteste idu..za sendvic idu bilo gde...a mozda su jadni i pogresili miting... Adel nemoj da si na kraj srca SDS davao izgleda 10 KM Adelaida је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3 тарабе Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Na ovom forumu je dozvoljeno generala Mladića nazivati kretenom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 7 minutes ago, Ronald рече SDS davao izgleda 10 KM ili to ili novi drzavni udar treceg nema. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 1 minute ago, 3 тарабе рече Na ovom forumu je dozvoljeno generala Mladića nazivati kretenom? Naravno da jeste za svakog covjeka koji je u ratu stavljao licni interes ispred interesa svoje vojske i gradjana koje je ta vojska stitila. Isto je radio i Milosevic i Karadziic,( dobro je Rile rekao samo da se gradjani RS ne potpale jer je to kod nas uvijek realna mogucnost, mada ja to nisam ocekivao, jer razgovaram sa istim non-stop, ali nikad nije sigurno)kao sto sad rade ali hvala Bogu u mirnim okolnostima Vucic, Djukanovic, tako da nemam problema sa tim da zakljucim da su oni diktatori, sto se moze i cinjenicno dokazati. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3 тарабе Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Ajde Ronalde ne lupetaj. Nemaš pojma ni o ratu ni o Mladiću. Jer da imaš ne bi pisao to što pišeš, pogotovo ne bi stavljao Mladića u isti koš sa Karadžićem i Miloševićem, jer je razlika između njega i njih kao razlika između neba i zemlje. No, na kraju krajeva, uopšte nije ni bitno šta ti pišeš, barem ne meni, tako da ne obraćaj mi se, ja se tebi nisam obratila. Mene je samo zanimao zvaničan stav administracije, čisto da znam da li je na ovom forumu dozvoljeno tako pljuvati i klevetati generala Mladića? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 12 minutes ago, 3 тарабе рече Mene je samo zanimao zvaničan stav administracije, čisto da znam da li je na ovom forumu dozvoljeno tako pljuvati i klevetati generala Mladića? Па није ово секта или политича партија па да администрација има званичан став о Младићу...мада постоји усаглашен став у главном свих форумаша, не само администрације, да је ружно, некултурно... клеветати и пљувати саговорнике (а и подложно је санкцијама) АлександраВ, Adelaida and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3 тарабе Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Naravno da je ružno i nekulturno klevetati i pljuvati sagovornike. A to da li je podložno sankcijama na forumu je diskutabilno, i zavisi od mnogo toga. Ali ukoliko neko pljuje i kleveta generala Mladića to je isto kao da to čini stanovnicima Republike Srpske, odnosno to je isto kao da pljuje i kleveta sve one ljude koji su bili časni i pošteni pripadnici Vojske Republike Srpske. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 1 hour ago, 3 тарабе рече Ajde Ronalde ne lupetaj. Nemaš pojma ni o ratu ni o Mladiću. Jer da imaš ne bi pisao to što pišeš, pogotovo ne bi stavljao Mladića u isti koš sa Karadžićem i Miloševićem, jer je razlika između njega i njih kao razlika između neba i zemlje. No, na kraju krajeva, uopšte nije ni bitno šta ti pišeš, barem ne meni, tako da ne obraćaj mi se, ja se tebi nisam obratila. Mene je samo zanimao zvaničan stav administracije, čisto da znam da li je na ovom forumu dozvoljeno tako pljuvati i klevetati generala Mladića? Ali ja imam slobodu tebi da se obratim, jer postoji sloboda komentarisanja zar ne? To da li ja znam o ratu, pa evo zivim sa tetkom kojoj je muz poginuo u ratu, okruzen sam ljudima koji su ucestvovali u ratu, razgovarao sam sa ljudima koji su bili direktni ucesnici i koji su obavljali i neke ozbiljne funkcije. Zivim u BiH. To sto ti poistovjecujes gradjane Rs sa Ratkom Mladicem je samo tvoja emotivna zaslijepljenost i nemogucnost da objektivno sagledas situaciju. Neki ljudi su bili casni i posteni ali dobar broj i nije, a Mladic kao i Milosevicem i Karadzicem svakako nisu. Ali ko je kriv Srbima sto dozvole da im komunjare kroje kapu, mada ni Bosnjaci nisu bolje prosli jer se i njima isto manipulise. Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3 тарабе Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Ti si prvo na forumu rekao da si iz Crne Gore? A sad kažeš da si iz BiH... I definitivno nemaš pojma o ratu kao ni o Mladiću, ali definitivno. Ali ja svakako sada neću o tome pisati ovde niti ću diskutovati sa tobom jer sam svjesna da bi to bilo gubljenje vremena. Ok, imaš slobodu svakome da se obratiš, pa i meni, mada ne vidim svrhu ako sam ti rekla da nema potrebe da mi se obraćaš sa takvim pogrešnim rezonom i negativnim stavom o stvarima koje su za mene svetinja. I ne, ja nisam emotivno zaslepljena, nego baš racionalno i objektivno sagledavam stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Pokusacu da citiram jednog vojnika koji se borio pod zastavom RS i dao jednu izjavu koja oslikava paradoks srpski interesa u BiH. Na pitanje sta misli i je li zadovoljan sto konacno srpsko stanovnistvo u BiH ima dio svoje teritorije? On je odgovorio da je srecan jer je vojska uspjela da se izbori za RS i sto ce srpsko stanovnistvo moci slobodno da zivi na svojoj teritoriji, ali sto se njega licno tice ovo je sve otislo u tri lijepe i da jedva ceka da se preseli kod brata u Kanadu. Mozda neko moze da nadje ovaj intervju i da ispravi ako nisam bio precizan. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 7 minutes ago, 3 тарабе рече Ti si prvo na forumu rekao da si iz Crne Gore? A sad kažeš da si iz BiH... I definitivno nemaš pojma o ratu kao ni o Mladiću, ali definitivno. Ali ja svakako sada neću o tome pisati ovde niti ću diskutovati sa tobom jer sam svjesna da bi to bilo gubljenje vremena. Ok, imaš slobodu svakome da se obratiš, pa i meni, mada ne vidim svrhu ako sam ti rekla da nema potrebe da mi se obraćaš sa takvim pogrešnim rezonom i negativnim stavom o stvarima koje su za mene svetinja. I ne, ja nisam emotivno zaslepljena, nego baš racionalno i objektivno sagledavam stvari. Ja zivim u BiH, u Brckom, hoces broj ulice, telefona, a rodjen sam u CG, Pljevljima. Zivim sa tetkom, a moja mama zivi u CG, zanima li te jos nesto? Racionalana si svaka cast kao sto su stanovnici Bih kojih je bar 15 % totalno nepismeno, da ti ne pricam kakvi ljudi predaju na fakultetima heheheheh http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3 тарабе Написано Мај 14, 2016 Пријави Подели Написано Мај 14, 2016 Stvarno me ne interesuje tvoja adresa i lični podaci, ne znam što se uzbuđuješ i sve to navodiš. To možeš i da slažeš, zašto bih ti vjerovala. A čak i da živiš u BiH, zašto kad ti se ne sviđa? Znam ja sve, ja nisam rekla da je situacija u zemlji divna i krasna, teško je, naravno, kao i svuda, ali ja stvarno nemam volje da diskutujem o tome, jer nema svrhe. Zašto me i dalje citiraš i repliciraš? Nema potrebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука