Zoran Đurović Написано Јун 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 3 minutes ago, -Владимир- рече Па онда напишите нешто о њему ако сте га лично знали, може и на другој теми. Верујем да га већина људи овде, укључујући и мене сматра за свеца. Ако то све није истина , било би лепо знати. Да, можда би било добро. Мада ће ме омрзнути пола срБског живља... Ја га никада не бих славио за свеца, нити бих му се икад молио. А молио сам се много година пре него што су канонизовани Јустин и Николај. Знаш, то ти дође као неки осећај за светост... Ако сам тада нањушо да су ови свеци, тако једнако кажем за овога да није. Не кажем да је у паклу, али да је неки шмекер-светац, то није сигурно. poelbuster, Јелена011 and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 2 minutes ago, Panthera Leo рече Хвала Зоки видиш активирао сам се Жеки is on the road again. РРРРРРРРРРРРООООООООООООООООООООООООООООООООООААААААААААААААААААААААААААААРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 У караули Кошаре су наши хероји гинули и није морално да ми подмећеш било какву асоцијацију на њих.Ја сам само рекао да није било фронта.Ајде пошто све знаш да ми одговориш зашто није дозволио да звоне звона на београдским црквама када канони налажу да се то ради у време непријатељког напада. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 2 minutes ago, Zoran Đurović рече Да, можда би било добро Мислим да ипак не би. Боље не ићи тим путем, ко го да је у праву, из много разлога. Нек остане на овоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јун 14, 2016 Пријави Подели Написано Јун 14, 2016 Свакако Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 17, 2016 Пријави Подели Написано Јун 17, 2016 о. Зоране, да ли би пост и молитва требали бити стил живота хришћанина, тј. ови постови служе да бисмо завољели пост и молитву, да би доживјели корист од њих и трудили се да их никада не остављамо, како би постепено постајали као усијано гвожђе, људи који пламте љубављу према Богу и људима? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 8 hours ago, Драган άσημος рече о. Зоране, да ли би пост и молитва требали бити стил живота хришћанина, тј. ови постови служе да бисмо завољели пост и молитву, да би доживјели корист од њих и трудили се да их никада не остављамо, како би постепено постајали као усијано гвожђе, људи који пламте љубављу према Богу и људима? Не. Молитва је опште добро за све хришћане и она треба да постане природна, да се усели у срце и буде непрестана (колико је могуће). Пост је монашки стил живота и не обавезује никога. Нигде не прочитах: Пости и спасићеш се! У принципу је добро да човек буде умерен у јелу и пићу, да се не нашкоди телу. Монаси се испошћавају да би стишали телесне страсти. Ко се преждерава, имаће и ерекцију уколико је здрав. Онда сублимација иде теже... Избегавати блудничење једнако је прописано и целибатнима као и жењенима. Наравно, то не значи да се жена запоставља па да се држе сви ти постови на суво. Свака нормална ће те оставити и добро чини. Такође, жена која се иживљава па не даје мужу, треба да зна да има и других жена на свету. Да не кука после како је муж вара или је оставио. Sanja Т., Иван ♪♫, Светислав Павловић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 On 13/6/2016 at 8:48, Gresni rab Boziji рече Razumem necu vise Pozdrav Ево новости: Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јун 19, 2016 Пријави Подели Написано Јун 19, 2016 56. Који једе моје тијело и пије моју крв стоји у мени и ја у њему. Јован 6. "Јер Ти си рекао, Господару мој: сваки који једе моје тело и пије моју крв, у мени борави и ја у њему." Молитва 7: светог Симеона Новог Богослова Ако нисам свјестан, немам осјећај, не доживљавам да Христос борави у мени и ја у њему, а причестио сам се, да ли то значи да нисам омогућио Христу да борави у мени и као такав ни ја не могу боравити у Њему, иако причешће није на осуду, али да нисам учинио довољно да би се то остварило? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 10 hours ago, Драган άσημος рече 56. Који једе моје тијело и пије моју крв стоји у мени и ја у њему. Јован 6. "Јер Ти си рекао, Господару мој: сваки који једе моје тело и пије моју крв, у мени борави и ја у њему." Молитва 7: светог Симеона Новог Богослова Ако нисам свјестан, немам осјећај, не доживљавам да Христос борави у мени и ја у њему, а причестио сам се, да ли то значи да нисам омогућио Христу да борави у мени и као такав ни ја не могу боравити у Њему, иако причешће није на осуду, али да нисам учинио довољно да би се то остварило? Да, то је Симеон говорио често и то за свакодневно причешћивање! Ја бих био мало опрезнији, никако не негирајући ово свето слово Симеоново, него зато што неискусни могу лако да падну у прелест, чему наравно није криво причешће, нити је Исусова молитва крива за пад у прелест многих који је практикују. Ми смо имали месалијанску јерес, која је на речима говорила ствари сличне Симеону. Зато би духовник требао да стражи над човеком који се упушта у овакав начин живота, да га добро упозна у чему се састоји месалијанска јерес. Обичним смртницима је довољно и то што себе укоревају да не раде довољно у Господу и да због тога кукају; такви да се причешћују и да се кроз смирење спасавају, јер су различити дарови Духа и различити су степени и облици светости. Јер сузе умиљења и радост од присуства Господа у срцу могу имати тројако порекло: 1) Од наше природе, 2) Од демона, 3) Од Духа Светог. Ретки имају дар разликовања духова, али знамо да је смирење дар који само од Духа Светога долази. Volim_Sina_Bozjeg, Paradoksologija, "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 1 hour ago, Zoran Đurović рече Да, то је Симеон говорио често и то за свакодневно причешћивање! Ја бих био мало опрезнији, никако не негирајући ово свето слово Симеоново, него зато што неискусни могу лако да падну у прелест, чему наравно није криво причешће, нити је Исусова молитва крива за пад у прелест многих који је практикују. Ми смо имали месалијанску јерес, која је на речима говорила ствари сличне Симеону. Зато би духовник требао да стражи над човеком који се упушта у овакав начин живота, да га добро упозна у чему се састоји месалијанска јерес. Обичним смртницима је довољно и то што себе укоревају да не раде довољно у Господу и да због тога кукају; такви да се причешћују и да се кроз смирење спасавају, јер су различити дарови Духа и различити су степени и облици светости. Јер сузе умиљења и радост од присуства Господа у срцу могу имати тројако порекло: 1) Од наше природе, 2) Од демона, 3) Од Духа Светог. Ретки имају дар разликовања духова, али знамо да је смирење дар који само од Духа Светога долази. Kad pogledamo unazad i vidimo, da se je i Juda:) pricestio a kasnije izdao Hrista. Nadalje kad pogledamo i po sopstvenim opitima da se pričešćujemo a "ništa se ne dešava", da li možemo zaključiti ono što sam insistirao nekako pre nekoliko strana a to je da Hristos uzrasta u nama i sa nama, da je to jedan "ljubavni" proces, proces upoznavanja i sjedinjenja koji se ne vrši magijsi nego je životno delatan i potrebno mu je vreme uzrastanja, kao kad se novorodjeno dete rodi i raste u odraslog čoveka u odraslog Sina koji je sve svesniji sebe, dok ne postane potpuna Ličnost. Samosvestan Hristove rasti u sebi i samosvestan sebe u Hristu? "Tamo daleko" and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Kad pogledamo unazad i vidimo, da se je i Juda:) pricestio a kasnije izdao Hrista. Nadalje kad pogledamo i po sopstvenim opitima da se pričešćujemo a "ništa se ne dešava", da li možemo zaključiti ono što sam insistirao nekako pre nekoliko strana a to je da Hristos uzrasta u nama i sa nama, da je to jedan "ljubavni" proces, proces upoznavanja i sjedinjenja koji se ne vrši magijsi nego je životno delatan i potrebno mu je vreme uzrastanja, kao kad se novorodjeno dete rodi i raste u odraslog čoveka u odraslog Sina koji je sve svesniji sebe, dok ne postane potpuna Ličnost. Samosvestan Hristove rasti u sebi i samosvestan sebe u Hristu? Да су ове твоје речи потписане са св. Амоније, биле и цитиране на 1.000 места! Савршено! Ми не нудимо инстант ствари као у Њу ејџ религијама. Наравно да чудо се деси у секунди, али раст траје годинама и иде у вечност. Јави се Господ Силуану, али га пусти после тога 15 година да га муче ђаволи. И кад је овај пао као мртав, није више могао да се помери, онда је дошао и рекао му оно чувено: Да горди тако страдају, и да будемо у аду, али да не очајавамо. То је православна духовност. Треба је разумети како си ти рекао: Као мало дете које још нема личност и чија психа се полако формира и које мало-помало постаје свесно себе, тако је и овде. Развијање свести да смо Господњи а не своји, и што више смо Његови то више бивамо своји. "Tamo daleko", Kaludjerovic Sreten and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 Zahvaljujem na lepim rečima. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 20, 2016 Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 4 hours ago, Zoran Đurović рече знамо да је смирење дар који само од Духа Светога долази Hvala na ovom - ovo je 'nepoznata' koja rešava mnoge jednačine postavljene na ovom forumu ovih dana, a i neke moje lične. A tako je jednostavno. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 20, 2016 7 minutes ago, Paradoksologija рече Hvala na ovom - ovo je 'nepoznata' koja rešava mnoge jednačine postavljene na ovom forumu ovih dana, a i neke moje lične. A tako je jednostavno. Мене су послали из Штаба, ја ћу вам помоћи... Volim_Sina_Bozjeg, Paradoksologija and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука