Јелена011 Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 Upravo! Rapso, aman detektivski zena koja bi cuvala majku kosta kao dve prosecne plate u Srbiji i jace!! Daj detektivski zakljuci NEKO KO TOLIKO PARA IMA a da mu ostane makar za naneophodniju hranu i racune, taj neko je dakle ili,tajfun il neki direktor il naprednjak jer smrtnici toliko para nemaju sve da,pokradu banku i takvi se ne bi ni obracali za savet. To je lepo kao ideja, al je toliko skupo da je neostvarivo obicnom coveku o tome se radi! Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 11 minutes ago, Јелена011 рече Upravo! Rapso, aman detektivski zena koja bi cuvala majku kosta kao dve prosecne plate u Srbiji i jace!! Daj detektivski zakljuci NEKO KO TOLIKO PARA IMA a da mu ostane makar za naneophodniju hranu i racune, taj neko je dakle ili,tajfun il neki direktor il naprednjak jer smrtnici toliko para nemaju sve da,pokradu banku i takvi se ne bi ni obracali za savet. To je lepo kao ideja, al je toliko skupo da je neostvarivo obicnom coveku o tome se radi! Мислим да ниси у праву.....превидела си неке закључке/ чињенице /....аман Јецо ослободи се већ једном буквализма.... Није свима императивно наредио да уместо дома узму жену, као испомоћ болесним и немоћним родитељима ....причао је о конк.ситуацији те жене и очигледно закључио да она може да плати жену......као и то да је негде проценио својим монашко прозоритељским умом да је за њену мајку корисније / кад већ може да плати жену / да остане дома..... За остале који би му поставили иста питање не знамо како би одговрио.. Ја се само не слажем са осудиом оца М.....да тек тако олако, не улазећи у сусштину лупа одговоре.....као што неки овде тврде.... PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 То питање је превише прешироко и зависи од случаја до случаја. Рапсоди, GeniusAtWork, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 da proverim da li sam te dobro razumela- on to ne daje kao pravilo vec savetuje konkretnoj zeni posto je prozorljiv i zna,da ona ima toliko para da joj se moze, a to da je prozorljiv si zakljucila po tome sto mora da je tako inace ne bi bio monah il tako ne bi odgovorio? Justin Waters, zuti car and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 Управо сада, PredragVId рече То питање је превише прешироко и зависи од случаја до случаја. Upravo tako! I zato njegov koketni odgovor- mozda jeste mozda nije, a vi vidite bolje da uradite ovo sto implicira da je po njemu to greh ipak ne njegova prozorljivost nego nedostatak zivotnog iskustva. Sto je jeromonah ne cini ga automatski svetim ma kako u nama kult monastva bio veliki, a on se kao iguman ne mora brinuti o terminalnim pacijentima pa i nema pojma kako to izgleda, jos manje ne zna koliko kosta da ti bilo ko cuva takvog bolesnika i da ti za tu cifru treba da prodas bubreg. Niko njegovu licnost ne osudjuje, al njegov odgovor ga diskredituje kao relevantnog sagovornika na tu temu. Odgovor nekog duhovnog lica ne moze se dati prwko pisma nego u konkretnom razgovoru duhovnika i coveka, duhovnik ce tad znajuci celu pricu, istoriju, odnose, situaciju dati relevantan savet. A preko mreze uvek treba davati uopstenije i blaze savete jer nekog koga ne poznajemo mozemo opteretiti vise nego sto moze podneti. Mi ovako procitavai samo njeno pitanje pojma nemamo o njenom ni majcinom realnom zivotu i nema sta da se petljamo. Pa i nosili mantiju. Uopsten odgovor da li je dom greh - nije greh sam po sebi ali sve zavisi od situacije, od ljudi i motiva. A on to tako nije rekao PredragVId, GeniusAtWork and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 13 minutes ago, Јелена011 рече da proverim da li sam te dobro razumela- on to ne daje kao pravilo vec savetuje konkretnoj zeni posto je prozorljiv i zna,da ona ima toliko para da joj se moze, a to da je prozorljiv si zakljucila po tome sto mora da je tako inace ne bi bio monah il tako ne bi odgovorio? Наравно да саветује конкретно жену која му се обратила....а ја верујем да није неозбиљан и толико неодговоран да тек тако саветује некога да учини нешто /при томе предлаже, не наређује/ а да унапред не зна зашто предлаже баш то као решење...Моје је право да верујем у озбиљност, савесност па и прозорљивост монашког позива, исто као што је и твоје право да верујеш у супротно....да тако лако , ето само да би нешто одговорио ради реда и без икакве везе, шарлатански дао решење/одговор/ PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 A be Rapso sta je procitao on, procitala,si i ti, celo njeno pitanje..kontas? Nije ovde preneseno nesto delimicno pa da ga tumacis i rastegnes ko zvaku Al odgovorih iznad sta mislim bezveze da se ponavljam Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 6, 2016 Пријави Подели Написано Мај 6, 2016 25 minutes ago, Јелена011 рече Upravo tako! I zato njegov koketni odgovor- mozda jeste mozda nije, a vi vidite bolje da uradite ovo sto implicira da je po njemu to greh ipak ne njegova prozorljivost nego nedostatak zivotnog iskustva. Sto je jeromonah ne cini ga automatski svetim ma kako u nama kult monastva bio veliki, a on se kao iguman ne mora brinuti o terminalnim pacijentima pa i nema pojma kako to izgleda, jos manje ne zna koliko kosta da ti bilo ko cuva takvog bolesnika i da ti za tu cifru treba da prodas bubreg. Niko njegovu licnost ne osudjuje, al njegov odgovor ga diskredituje kao relevantnog sagovornika na tu temu. Odgovor nekog duhovnog lica ne moze se dati prwko pisma nego u konkretnom razgovoru duhovnika i coveka, duhovnik ce tad znajuci celu pricu, istoriju, odnose, situaciju dati relevantan savet. A preko mreze uvek treba davati uopstenije i blaze savete jer nekog koga ne poznajemo mozemo opteretiti vise nego sto moze podneti. Mi ovako procitavai samo njeno pitanje pojma nemamo o njenom ni majcinom realnom zivotu i nema sta da se petljamo. Pa i nosili mantiju. Uopsten odgovor da li je dom greh - nije greh sam po sebi ali sve zavisi od situacije, od ljudi i motiva. A on to tako nije rekao Пресветли дар расуђивања обухвата и правилно поимање Писма и целокупне светоотачке књижевности. Према речи Господњој, сваки такав књижевник може изнети из ризнице своје ново и старо , и то не у убедљивим речима људске мудрости него као онај који је од Бога научен (в. 1. Кор.2;4 и 13). Старац Јосиф Спилеот „Учење старца Јосифа Спилеота“ Што значи да онај у конк.случају о.М. по дару молитве, од Бога научен изнедри одговор и посла га жени....... А његов одговор га препоручује као озбиљног духовника за даља обраћања и савете...... Оно што ми можемо да укапирамо искључиво на основу историје, експертиза, логике....некоме се може дати да укапира само на основу молитве.../молтвеног дара /....Јецооооооо PredragVId and Vecana је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 7, 2016 Пријави Подели Написано Мај 7, 2016 11 hours ago, PredragVId рече То питање је превише прешироко и зависи од случаја до случаја. Jeste baš tako. Samo ako odmah to prihvatimo kao konačan odgovor, oko čega ćemo se raspravljati? PredragVId, Рапсоди, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 7, 2016 Пријави Подели Написано Мај 7, 2016 14 hours ago, Драшко рече Nije isto dete i roditelj Prema deci smo odgovorni da ih cuvamo i vaspitamo Nasi roditelji su za sebe odgovorni I naravno da, po ljubavi prema njima, cemo ih paziti i negovati ako zatreba....koliko mozemo Znam dosta prica u okolini i .....nemojmo ishitreno meriti ko je kako postupio S godinama se situacija obrne Vecana and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 7, 2016 Пријави Подели Написано Мај 7, 2016 1 hour ago, Иван ♪♫ рече S godinama se situacija obrne Знам на личном примеру бака ми се разболела кад сам почео да студирам, била је и дементна и није могла да води о себи рачуна, живео сам код ње и деке две године и купао сам баку, правио јој доручак, ручак, ишао на пијацу, брисао јој гузу, и са пода кад се укаки сам склањао....водио је код фирзера кад дека затражи да јој се среди фриз а деда иако виталан, био је слаб па сам и њему правио да једе, иако сам био доста млађи увек ме је молио да дођем раније кући...иако сам морао да вежбам због студија клавира (а клавир тада нисам имао ни код бабе и деде ни у свом стану, сналазио сам се на акдемији годину дана) плус кад бабу ухвати "неспавање" нема ни мени спавања целе ноћи, да неби укључила шпорет, плус је ухвати и нервоза и лудило.... па сажаљевање околине па кад се моја мама опоравила од неких својих болести дошла је и она па опет није било лако не желим то никоме а никоме не бих натурао на нос да мора, да је исправно итд....сачувај ме Боже од тога алудирања на савест... Данијела је дала best answer Милан Ракић, Danijela, Sanja Т. and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 7, 2016 Пријави Подели Написано Мај 7, 2016 Моја другарица држи старачки дом. Тешке су то приче чак и за њих као професиналце, тако да не бих олако "апеловала на савест". Дешава се врло често да сама деца која остављају родитеље у старачком дому крију да им родитељи болују од неких болести (деменције, разних психичих поремећаја), из страха да их дом не прихвати, а они сами не могу да их негују, нити постоји било која друга установа у коју би могли да их сместе. -Владимир-, Милан Ракић, PredragVId and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 7, 2016 Пријави Подели Написано Мај 7, 2016 50 minutes ago, Драшко рече Знам на личном примеру бака ми се разболела кад сам почео да студирам, била је и дементна и није могла да води о себи рачуна, живео сам код ње и деке две године и купао сам баку, правио јој доручак, ручак, ишао на пијацу, брисао јој гузу, и са пода кад се укаки сам склањао....водио је код фирзера кад дека затражи да јој се среди фриз а деда иако виталан, био је слаб па сам и њему правио да једе, иако сам био доста млађи увек ме је молио да дођем раније кући...иако сам морао да вежбам због студија клавира (а клавир тада нисам имао ни код бабе и деде ни у свом стану, сналазио сам се на акдемији годину дана) плус кад бабу ухвати "неспавање" нема ни мени спавања целе ноћи, да неби укључила шпорет, плус је ухвати и нервоза и лудило.... па сажаљевање околине па кад се моја мама опоравила од неких својих болести дошла је и она па опет није било лако не желим то никоме а никоме не бих натурао на нос да мора, да је исправно итд....сачувај ме Боже од тога алудирања на савест... Данијела је дала best answer Sve je to u redu. Nego ste me sad naterali na razmišljanje, pa evo „dileme": u čemu je razlika između bespomoćnog deteta i bespomoćne stare osobe? Čiji je život vredniji? I dostojniji staranja? Možda je razlika u tome što je ovaj drugi nešto proživeo, i sad (se) samo čeka da umre? Šta kad neko ne može da se stara o detetu? I kako se to poredi sa time kad neko ne može da se stara o odrasloj osobi? Svako prema savesti i situaciji. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 7, 2016 Пријави Подели Написано Мај 7, 2016 Teške priče...Otac mi je umro pre tačno mesec dana, jako brzo je otišao od raka. Kad smo saznali za metastaze rekao mi je-"Ovo su prirodne stvari, ti gradi budućnost sa mužem"."Srećna sam" što smo se lepo pozdravili i drago mi je što su ga primili u bolnicu na palijativnu negu. Tamo je ipak dobijao morfijum, kiseonik, pravilnu negu 24h, sve što niko od nas ne bi umeo. Nije bio naporan, nije nas emotivno ucenjivao, u svoj toj bolesti i nemoći je imao dostojanstvo. Данче*, JESSY, АлександраВ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 7, 2016 Пријави Подели Написано Мај 7, 2016 Zaboravih-kad sledeći put pročitam u vestima da je neki medicinski radnik dobio batine-to apsolutno nije bez razloga Mili Bože, što oni umeju biti govna! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука