Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 7 минута, Sofija_ рече po onome sto pise, meni je to jezivo i sebicno Pa ne piše ništa drastično drugačije od načina na koji ti živiš. Šalješ pomoć kući, šalješ čak i na Kosovo, to je vrlo lepo i pohvalno od tebe, ali zahteva rad i trud. Da bi radila za neke ozbiljnije pare, morala si da odeš (ne ulazim u razlog odlaska, ali sigurno da u NL imaš više mogućnosti da zaradiš). пре 10 минута, Sofija_ рече naravno, uz dogovor nas troje, sto ne znaci da se to nece promeniti(ko ce biti uz njih), i ako treba i kako treba, mi smo slozni i zelimo najbolje za nase roditelje i zahvalni smo im za sve sto su nam pruzili Odlično, ali novac je neophodan koliko god se to nama sviđalo ili ne. Svakako da im znače finansije. пре 11 минута, Sofija_ рече racionalno iskljucuje hriscansku ljubav Ne isključuje nikako jer nam je Bog dao i zdrav razum. пре 11 минута, Sofija_ рече Da, vec sam to radila strancima, tesko je, ali ako imas ljubavi prema coveku, onda sve mozes, kao dobri Samaricanin Svaka čast. Ja ne bih znala šta da radim, kao ni većina ljudi. Bila bi mi potrebna stručna pomoć i obuka. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, nikola888 рече lele pa ti cak i ne zivis u Srbiji a drzis pridike ,pusti onda to opusti se i uzivaj u zivotu !! nije ova tema vezana samo za srbiju, glup ti je to argument, sofija je izgubila svoju domovinu u krvavom ratu, zivotni put joj je bio relativno tezi nego prosjecnom covijeku, a eno joj roditelji su trenutno tamo sa njom, raduju se unucetu, nisu u starackom domu, eto srece da su uvijek zajedno. ja sam dve godine svog zivota pred kraj maminog zivota posvetio mami, kako je tata umro 8 godina ranije, dok sam ja bio balavac od dvadesetak godina , pocelo je lagano da propada sve kod kuce, a moja mama na to nije navikla, ja sam dosao iz inostranstva, sve sam joj kuci popravljao i sredjivao, vodio je doktorima i sve sta treba, isto to je uradila i srednja sestra koja je dosla cak iz kanade i bila je tu zadnje dve godine njenog zivota, mati je umrla ponosna na svoju djecu kao sto smo i mi ponosni sa njom, da smo je strpali u dom ne bi to sebi nikada oprostio, uvijek je bila centar okupljanja familije, svi smo kod nje dolazili i skupljali se tamo, bili su joj lijepi ti staracki dani, hvala bogu, nije lose ispalo, znam da ima mnogo gorega, znam da ne mogu da se stavljam u tudju kozu, ali znam sta sam ja spreman i to bez dileme, eto o tome se radi, ja ne znam kako vi, ali ja moje roditelje jako volim, u ratu sam ih jednom gubio i hvala bogu pa se sve dobro zavrsilo, bar poi tom pitanju, nije meni preca neka tamo privilegija i neko olaksanje od mog roditelja i tacka Nektarija*, Дидим and Sofija_ је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 31 минута, Natasa. рече Je l bi umela da zbrineš nekog sa ranama, da nadgledaš stalno, hraniš, kupaš ti vec sad razmisljas o ranama i pelenama za stare, pa ne zavrse svi stari u ranama, niti u teskim bolestima...po veri nasoj neka nam bude..jel? a gde je ono: Da kraj zivota naseg bude hriscanski, bez bola,nepostidan, i da dobar odgovor damo na Strasnom Hristovom sudu.. ja verujem u Boziju pomoc, a kada dodje vreme, kada moji vise ne budu sposobni da se sami o sebi brinu, onda cemo videti ko ce i kako ce, a do tada(a i posle i zauvek) ja ih volim i ovako stare i naborane i ponekad smesne, i zaboravne i usporene, to su moji roditelji!!! kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 hristos je obecao da nece dati nikome iskusenje koje ne moze da izdrzi, a vi sve svodite na ta neizdrziva iskusenja Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, kordun рече eno joj roditelji su trenutno tamo sa njom, raduju se unucetu, nisu u starackom domu, eto srece da su uvijek zajedno. nego kako! putovali 30 sati autobusom jer ne mogu avionom,a imaju 82 i 77 godina, i srecni i radosni sto smo svi zajedno, Boze hvala ti! kordun, nikola888 and Natasa. је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 2 минута, Sofija_ рече ti vec sad razmisljas o ranama i pelenama za stare, pa ne zavrse svi stari u ranama, niti u teskim bolestima...po veri nasoj neka nam bude..jel? a gde je ono: Da kraj zivota naseg bude hriscanski, bez bola,nepostidan, i da dobar odgovor damo na Strasnom Hristovom sudu.. ja verujem u Boziju pomoc, a kada dodje vreme, kada moji vise ne budu sposobni da se sami o sebi brini, onda cemo videti ko ce i kako ce, a do tada(a i posle i zauvek) ja ih volim i ovako stare i naborane i ponekad smesne, i zaboravne i usporene, to su moji roditelji!!! Pa rane, demencija, nepokretnost i jesu razlog odlaska u dom. Nisam ni mislila na neki zdravstveni problem gde je dovoljno da se kupuju lekovi, voda po lekarima...nego baaaaš ozbiljno. Kako to misliš-po veri neka vam bude? Ne biramo mi to, niti mislim da je teška starost Božija kazna. Svi volimo roditelje i niko ih ovde ne bi odbacio. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 2 минута, Sofija_ рече nego kako! putovali 30 sati autobusom jer ne mogu avionom,a imaju 82 i 77 godina, i srecni i radosni sto smo svi zajedno, Boze hvala ti! Super i treba da se veselite Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 lele vas dvoje oboje iz inostranstva drzite pridike kako da se radi ovde !! prvo treba da se zamislite zasto te zemlje gde zivite imaju toliko para i hvala BOGU imate mogucnost da zaradite pa tek onda da nesto kazete !! U tim vasim zemljama domova ima na svakom koraku i to je organizovano da pravi profit i da olaksa zivot i deci i roditeljima a da radno sposobnoj deci da mogucnost i vreme da zaradjuju kako bi i njihova deca imala !!! Al zato ovde po Srbiji nas ucite da treba da ostanemo u kolotecini smrti da propadaju cele generacije i da nam se zivot svede na to da jedni druge izdrzavamo u starosti !! malo mi je ovo bljutavo !! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 4 минута, kordun рече hristos je obecao da nece dati nikome iskusenje koje ne moze da izdrzi, a vi sve svodite na ta neizdrziva iskusenja Recimo da imamo razumevanja, ne osuđujemo. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, Natasa. рече Pa rane, demencija, nepokretnost i jesu razlog odlaska u dom. Nisam ni mislila na neki zdravstveni problem gde je dovoljno da se kupuju lekovi, voda po lekarima...nego baaaaš ozbiljno. Kako to misliš-po veri neka vam bude? Ne biramo mi to, niti mislim da je teška starost Božija kazna. Svi volimo roditelje i niko ih ovde ne bi odbacio. ali ova tema se i ne svodi samo na najteze slucajeve, svodi se generalno na staracke domove, ja bi ih dekretom zabranio osim samo u specijalnim slucajevima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 2 минута, kordun рече ali ova tema se i ne svodi samo na najteze slucajeve, svodi se generalno na staracke domove, ja bi ih dekretom zabranio osim samo u specijalnim slucajevima E pa ja sve vreme razmišljam u terminalnom i najtežem pravcu, zato mi i niste jasni kako olako osuđujete. Pa sestra ti drži dom. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 ma ja ne mogu neke stavri, ne mogu da volim sa pola srca, ne mogu mog onemocalog roditelja da ostavim ko krpu u nekom domu, ne ide, mogu neke druge stvari koje mnogi ljudi ne mogu, al ovo ne mogu i hvala bogu pa nisam ni dolazio u takvo iskusenje, hvala mu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 сат, Sofija_ рече to rade sebicni ljudi, i tvoje dete ucis da bude sebicno, a to nije hriscanstvo(ljubav i pozrtvovanje za bliznjeg svoga), ti mislis da ce te primiti u manastir da tamo umres? pa ne ide se u manastir tako kako ti mislis... а ти живиш поред својих родитеља или си самостална хиљаду и нешто километара од њих, и колико си ти то деце несебично одгајила, мислим кад већ идеш по форуму и вадиш труње из очију другима. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 2 минута, Natasa. рече E pa ja sve vreme razmišljam u terminalnom i najtežem pravcu, zato mi i niste jasni kako olako osuđujete. a drugo sve zanemarujes, o tomer se i radi, nisi objektivna, samo kopas po bilo kojoj vrsti razloga da imas argumentaciju za staracke domove i to je to, to je sva poenta tvog djelovanja u ovoj temi Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 7 минута, Natasa. рече Kako to misliš-po veri neka vam bude? Ne biramo mi to, niti mislim da je teška starost Božija kazna. ne mislim ni ja, ali verujem i molim Boga za moje roditelje da im kraj zivota bude miran, verujem i zahvaljujem za svaki dan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука