Sofija_ Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 13 минута, nikola888 рече Pa i ja starim i sina od malena spremam za zvot da se osamostaljuje i pricam mu da ce otac kasnije il u manastir il u staracki dom jednostavno generacije ide sa generacijom i ides tamo gde je neko placen da ti koliko toliko pomogne i to je to ,,, to rade sebicni ljudi, i tvoje dete ucis da bude sebicno, a to nije hriscanstvo(ljubav i pozrtvovanje za bliznjeg svoga), ti mislis da ce te primiti u manastir da tamo umres? pa ne ide se u manastir tako kako ti mislis... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 3 минута, Дидим рече Кордун, свако има своју причу. Неки живе у кући где под истим кровом живе три генерације, неки живе у кокошињцу од 40 квадрата где по цео дан нису у стану јер морају да раде, негде су старци витални, негде им треба умерено обилажење и нега, а негде су тешко болесни, чак и сишли с ума. Ја сам већ навео пример дединог пријатеља који је сам отишао у дом, а у свој двособан стан довео унука и снајку који су живели под киријом и бабине дементне сестре где њена породица није хтела да је "стрпа у дом" па је два пута замало живот изгубила јер јој је био потребан непрестан надзор. Треба имати принципијелан став, али није сваки случај исти, нити је сваки дом исти... има их од болничког типа, до оних који личе на самачке хотеле. naravno da se sve razlikuje od slucaja do slucaja i od coveka do coveka al treba razvijati zdravu svest tokom godina da bi i u starosti mogao da razmisljas racionalno i na korist svoje dece ! Problem je bas taj sto je od doma napravljena tabu tema sa tim strpati u dom !! Prvo dom je izum dvadesetog veka kako bi se olaksao zivom i starima i mladima i valjda je coveku lakse kad je sa svojom generacijom i kad ima sa kim da prica i da igra domine a kod kuce se mahom pretvore u dzangrizavce pa onda nit imaju kvalitetnu starost nit deca mogu da napreduju pored njih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 2 минута, Sofija_ рече to rade sebicni ljudi Šta rade? Uče dete da se osamostali u životu i krene svojim putem. пре 3 минута, Sofija_ рече mislis da ce te primiti u manastir da tamo umres? pa ne ide se u manastir tako kako ti mislis... Baš vala. Dobar dan dobar dan, ja doš'o da se brinete o meni dok ne umrem. Gooospodin http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 2 минута, Sofija_ рече to rade sebicni ljudi, i tvoje dete ucis da bude sebicno, a to nije hriscanstvo(ljubav i pozrtvovanje za bliznjeg svoga), ti mislis da ce te primiti u manastir da tamo umres? pa ne ide se u manastir tako kako ti mislis... pa dobro ako me ne prime onda ima dom necu da ih molim al ako su mogli da prime majku od Bogoljuba karica valjda ce moci i mene pa sad kako bude !! To bas i jeste Hriscanstvo a ako ti vidis hriscanstvo tako sto nekom starcu dajes casu vode i dva tri leka onda je to problem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, Natasa. рече Šta rade? Uče dete da se osamostali u životu i krene svojim putem. Baš vala. Dobar dan dobar dan, ja doš'o da se brinete o meni dok ne umrem. Gooospodin haha pa nisam ja sebican pa da ih teram da se brinu o meni ,,ako budem jos mogao da im pomognem zbog toga bih isao a ne da monasi bdiju nadamnom daleko bilo ,, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, nikola888 рече al ako su mogli da prime majku od Bogoljuba karica valjda ce moci i mene Koliko si spreman da im ostaviš posle? Je l ti imovinsko stanje kao Bogoljubu Kariću ili misliš da je to čista hrišćanska ljubav? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, nikola888 рече haha pa nisam ja sebican pa da ih teram da se brinu o meni ,,ako budem jos mogao da im pomognem zbog toga bih isao a ne da monasi bdiju nadamnom daleko bilo ,, Dom je čist račun i duga ljubav. Ne da padneš monasima na teret pod stare dane. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 2 минута, nikola888 рече ako ti vidis hriscanstvo tako sto nekom starcu dajes casu vode NEKOM!!!??? covece, meni je tebe zao, nemam sta vise reci,tuzno, pretuzno, ocajno, Bogu za plakati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, Natasa. рече Koliko si spreman da im ostaviš posle? Je l ti imovinsko stanje kao Bogoljubu Kariću ili misliš da je to čista hrišćanska ljubav? eh pa znam da je primili zbog para i bilo negde objavljeno koliko je bogi ostavio al to sam cisto naveo kao primer !! Ima na zapadu katolickih starackih domova gde rade njihove casne sestre ni to nije los projekat tako da treba uciti od svakog ko negde primeni pametno resenje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, Дидим рече Ово је мој отац који ме је отхранио и који ми је кућу оставио, па сад све што му дајем од свог рада, то му враћам дуг", па му покаже своје четворо мале деце "А за ово четворо радим, па ће они мени једног дана вратити Užas...al' dobro, takvo vreme bilo. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, nikola888 рече Ima na zapadu katolickih starackih domova gde rade njihove casne sestre ni to nije los projekat tako da treba uciti od svakog ko negde primeni pametno resenje Nije loš projekat...ali ne verujem da je humanitarne prirode. Sve to košta. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 3 минута, Sofija_ рече NEKOM!!!??? covece, meni je tebe zao, nemam sta vise reci,tuzno, pretuzno, ocajno, Bogu za plakati dobro mogao sam da napisem i bez tog nekom al ne vidim sta menja sustinu ,,,e od ovakvih pravoslavki mi se digne kosa na glavi Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 2 минута, Natasa. рече Nije loš projekat...ali ne verujem da je humanitarne prirode. Sve to košta. pa ne znam gledao sam na nekoj emisiji na yt Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 2, 2018 Пријави Подели Написано Јун 2, 2018 пре 1 минут, nikola888 рече pa ne znam gledao sam na nekoj emisiji na yt Ma gde humanitarno. Treba neko da ti menja pelene, pere i hrani za džabe, 100%. To ne postoji. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука